.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 28

Истинско ли е?

Здравейте. Казвам се Михаил на 16 години от Кюстендил.
    Такааам... откъде да започна? Досега не съм имал сериозна приятелка (разбирайте такава с която да излизам по кафета, на кино и така нататък). Сега мисля че си харесах едно момиче - идеална в моите представи - мила, скромна и красива. Сигурен съм, че и тя ме има за нещо повече от приятел. Но не е това проблема. Проблема е че не съм много сигурен в чувствата си, а момичето ми е от класа. Та ако не се получи ще е доста гадно...

Не знам дали си заслужава да рискувам и да разкрия какво изпитвам при положение, че и аз не съм напълно сигурен.
    Да харесвам я, но не знам дали нея или по-скоро това което може да ми предложи, ако ме разбирате. Т.е. не знам дали ми харесва самото момиче или по-скоро ми е омръзнало да съм сам и искам да си намеря някого.

Наистина не желая да подвеждам момичето, защото е много свястно, сега сме добри приятели и просто не искам да развалям това което е в момента.
    Страшно съм объркан, моля помогнете!

Сега прочетох какво съм написал и разбрах че дори и аз трудно го разбирам. Но повярвайте ми в главата ми в никакъв случай не е по-подредено.
    Ако има нещо неясно (така като гледам със сигурност ще има), питайте.

Поздрави!

Супер фен Аватара на Reenata
    Защо просто не и го кажеш .. кажи и каквото написа ^^ ... така тя ще те разбере най-добре без да я лъжеш или да я нараняваш

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от Reenata Виж мнението
    Защо просто не и го кажеш .. кажи и каквото написа ^^ ... така тя ще те разбере най-добре без да я лъжеш или да я нараняваш
    Може би това е най - доброто решение.
    Не знам.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Както казах сме от един клас. Не бих искал да рискувам и да разкрия какво чувствам преди да съм сигурен какво самия аз искам. Тва е проблема.

Мега фен Аватара на xoxi
    Не ми се чете цялата тема, стигнах само до тук:

Цитирай Първоначално написано от SayHello Виж мнението
    Досега не съм имал сериозна приятелка (разбирайте такава с която да излизам по кафета, на кино и така нататък).
    И искам да кажа, че имаш грешна представа за сериозността в една връзка.
    И спря да се върти за миг земята..

Град
    Plovdiv
    Хич недей да се притесняваш - сподели й какво си мислиш и ако наистина е скромна, мила и т.н. ще е наред всичко. И аз като бях на 16 бях доста объркан и докато се чудя 2-3 готини мои съученички ме пратиха директно във friend zone ( намирайки си 2-3 години по-големи батковци, които действат, вместо да се вайкат )...а след време ( разбирай 4-5 години ) ми признаха, че шансовете са били доста високи и благоприятни, даже едното момиче ми показа страничка от дневник, в която беше описала едно наше кафе навремето, пречупено през тогавашния й поглед. Изводът е, че от опит глава не боли-ако сега се чудиш и маеш след време ще съжаляваш. Пък и това, че сте от един клас може да е страхотен плюс - ще сте заедно винаги, ще споделяте общи неволи, ще имате сходно свободно време...А ако нещата след време се променят не е задължително да се гледате на кръв-само от вас си зависи какви да бъдат отношенията ви, независимо от развитието на ситуацията.
    P.S. Не очаквай едно сериозно момиче да направи 1-вата и/ли решителната крачка. Жените ясно заявяват намеренията и интереса си, но избягват да действат директно, защото по този начин...си свалят цената ( казано на техен език " Убива се емоцията и романтиката" )
    It is hard to be young!!!

Щом казваш, че момичето е свястно, то тогава за какво се притесняваш? Не искаш да я нараниш, но с бездействието си ще я нараниш повече, отколкото ако и кажеш това което написа Действай! Знам, че е по-лесно да се каже отколкото да се направи, но после наистина ще ти олекне.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Няма да ти хареса какво ще напиша, feel free to ignore if it doesn`t fit in your universe.

Тва че сте от един клас не пречи, проблема ти е друг. Мислиш си че ако и споделиш и тя те отреже ще се озовеш в деветия кръг на ада и всеки път като се видите ще ти увеличават огъня около казана. А дефакто не е така. Това ще е просто едно отрязване и нищо повече. Нищо не се променя, никой нищо не губи. Спри да се филмираш от тая посока.

Друго - задължително и кажи че я харесваш при това скоро. Преди това обаче вземи се сближи с нея. Щото ако и го треснеш от нищото - ще те отреже 100 %.

Ако ще играеш кифла.. по добре не почвай нищо бтв.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Повече от фен Аватара на strave
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Няма да ти хареса какво ще напиша, feel free to ignore if it doesn`t fit in your universe.

Тва че сте от един клас не пречи, проблема ти е друг. Мислиш си че ако и споделиш и тя те отреже ще се озовеш в деветия кръг на ада и всеки път като се видите ще ти увеличават огъня около казана. А дефакто не е така. Това ще е просто едно отрязване и нищо повече. Нищо не се променя, никой нищо не губи. Спри да се филмираш от тая посока.

Друго - задължително и кажи че я харесваш при това скоро. Преди това обаче вземи се сближи с нея. Щото ако и го треснеш от нищото - ще те отреже 100 %.

Ако ще играеш кифла.. по добре не почвай нищо бтв.
    Споделям мнението и за да няма 10 букви,ти казвам да не идеализираш момичетата.Всеки човек има недостатъци и не е хубаво да си създаваш грешна представа,защото после разочарованието щке е голямо.Успех.

Супер фен Аватара на djipsito
    И аз споделям мнението на валдес.
    Защо си представяте нещата като.. харесвам я, как да й го кажа. Не й го казвай, показвай й го. Сближете се, прекарвайте повече време заедно извън училище, показвай близост и т.н. Няма нужда да й го натъртваш, щото то се подразбира. Не сте в 1ви клас за да питаш "искаш ли да станИм гажита ?"

Можеш да й го кажеш чак когато си прекарал някво време с нея насаме и виждаш, че и тя има интерес към теб.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Тва че сте от един клас не пречи, проблема ти е друг. Мислиш си че ако и споделиш и тя те отреже ще се озовеш в деветия кръг на ада и всеки път като се видите ще ти увеличават огъня около казана. А дефакто не е така. Това ще е просто едно отрязване и нищо повече. Нищо не се променя, никой нищо не губи. Спри да се филмираш от тая посока
    Въобще не ми е до това. Както казах, момичето е много разбрано и свястно, никога не би се опитала (ако не отговаря на чувствата ми) да направи ситуацията още по-неудобна. Още повече, че последният й любовен провал (ако мога така да се изразя) е именно заради несподелени чувства между нея и едно друго момче.

Близки сме доста с нея. Всеки ден се закачаме и смеем в училище, пишем си във ФБ до късно вечер.
    Определено си мисля, че ме харесва (разбира се, тук може и да бъркам), но не съм сигурен дали и аз я харесвам, или просто не искам да съм сам, а да си намеря някого... Това е проблемът.
    Последно редактирано от SayHello : 06-20-2012 на 16:39

Цитирай Първоначално написано от SayHello Виж мнението
    Здравейте. Казвам се Михаил на 16 години от Кюстендил.
    Такааам... откъде да започна? Досега не съм имал сериозна приятелка (разбирайте такава с която да излизам по кафета, на кино и така нататък). Сега мисля че си харесах едно момиче - идеална в моите представи - мила, скромна и красива. Сигурен съм, че и тя ме има за нещо повече от приятел. Но не е това проблема. Проблема е че не съм много сигурен в чувствата си, а момичето ми е от класа. Та ако не се получи ще е доста гадно...

Не знам дали си заслужава да рискувам и да разкрия какво изпитвам при положение, че и аз не съм напълно сигурен.
    Да харесвам я, но не знам дали нея или по-скоро това което може да ми предложи, ако ме разбирате. Т.е. не знам дали ми харесва самото момиче или по-скоро ми е омръзнало да съм сам и искам да си намеря някого.

Наистина не желая да подвеждам момичето, защото е много свястно, сега сме добри приятели и просто не искам да развалям това което е в момента.
    Страшно съм объркан, моля помогнете!

Сега прочетох какво съм написал и разбрах че дори и аз трудно го разбирам. Но повярвайте ми в главата ми в никакъв случай не е по-подредено.
    Ако има нещо неясно (така като гледам със сигурност ще има), питайте.

Поздрави!
    С моята приятелка бяхме по същия начин. Разкрих и чувствата си тя ми отвърна. бяхме мн щастливи. дойде време когато точно заради това че сме били заедно някога. мина време и се събрахме и все още сме заедно въпреки всички нейни и мой глупости

Никога не си намирай приятелка от училището ти или още повече да е от класа ти..
    Като не си силен в чувствата не се натискай изобщо.
    Oh but until then I got you
    Baby I got you
    Until you're used to my face
    And my mystery fades
    I got you

Град
    В мислите на хората
    Оакал си пейзажа много лошо авторе. Станал си приятелКА на таз девойка, освен ако късните ви разговори не включват разни целувки, прегръдки, интимности, еротики, намеци, завоалиран секс и т.н.

ти не те знам дали я харесваш, но това не е най-големия ти проблем.

Dr. Gregory House

В никакъв случай не й излизай с тия номера: ама ние сме приятели, не искам да разваля приятелството ни, защото не съм сигурен какво искам.... Много е дразнещо и изнервящо и ще й стане гадно 80% съм сигурна от такива обяснения на дълго и нашироко. Или й кажи: Да, искам те! или просто й кажи "не" и толкова, по-добре изчакай да разбереш какво искаш точно (въпреки че според мен трябва да действаш, живей за момента, щом и тя те харесва виж какво ще се получи, пък, ако не - живи и здрави!) Но в никакъв случай не й започвай с тия простотии от типа приятели и други работи. "да" или "не" , това е!

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Излизай с нея наляво-надясно. От време на време я стискай, мачкай, барай. По някое време я целуни. Прави каквото щеш, но само едно не прави - не се обяснявай с думи какво изпитваш. Имаш шанс да си цар на действието, но те са царе на чувствата и говоренето, така че, ако тръгнеш да играеш на тяхна територия, ще загубиш. Пък и как очакваш да имаш сигурни симпатии и чувства към човек, който не ти е до момента нищо повече от приятел? Тва става с времето. И стига си мисли колко би я наранил, ако еди-кво-си, щото със същия късмет може и тя теб да нарани.
    Temet Nosce

벨야카

over 9000 friendzoned
    Oh but until then I got you
    Baby I got you
    Until you're used to my face
    And my mystery fades
    I got you

Цитирай Първоначално написано от umri Виж мнението
    Излизай с нея наляво-надясно. От време на време я стискай, мачкай, барай. По някое време я целуни. Прави каквото щеш, но само едно не прави - не се обяснявай с думи какво изпитваш. Имаш шанс да си цар на действието, но те са царе на чувствата и говоренето, така че, ако тръгнеш да играеш на тяхна територия, ще загубиш. Пък и как очакваш да имаш сигурни симпатии и чувства към човек, който не ти е до момента нищо повече от приятел? Тва става с времето. И стига си мисли колко би я наранил, ако еди-кво-си, щото със същия късмет може и тя теб да нарани.
    Благодаря ти за мнението. Може би най-точно до момента.
    Друг да каже нещо?

Град
    В мислите на хората
    Отрежи си ташаците... не заслужаваш помощ. И не питай защо.

Dr. Gregory House

Отрежи си ташаците... не заслужаваш помощ. И не питай защо.
    Много си оригинален, браво.

Ти си избери дали да си внимателен и да чакаш да станеш абсолютно сигурен в чувствата си, преди да я налазваш, но ще ти дам един бонус съвет, че: 1. прекален светец и богу не е драг. 2. понякога от доброта адски много може да си изпатиш 3. със сигурност ще имаш успех с момичето, ако я караш да се чуди дали я харесваш или не.

да, флиртувай с нея, намеквай, показвай, че я харесваш. с думи не се обяснявай в никакъв случай. и гледай все пак и действията ти/чатовете ти да не са прекалено очевидни, че я харесваш. ще вземе да се почувства много сигурна.

да "сваляш" си е като игра на карти.. много умело трябва да вадиш козове, да атакуваш, да се оттегляш и т.н.

казано по-просто - Push-pull метод в умерени граници.

и поздравления, че искаш да си етичен и да се убедиш в чувствата си, за да не я нараниш. но не бъди сигурен, че това задължително си струва.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Реших се най-накрая тези дни да й разкрия чувствата си.
    Ще видя да я издебна някъде насаме, но не знам как да подходя. Да й обясня какво чувствам, или направо да я целуна.

anonymous708973
    Guest
    Добре, ти нищо ли не загря от написаното?

Цитирай Първоначално написано от umri Виж мнението
    но те са царе на чувствата и говоренето, така че, ако тръгнеш да играеш на тяхна територия, ще загубиш.
    Абсолютно вярно. По-добре тя да се чувства несигурна в твое присъствие, да не е напълно наясно с намеренията и желанията ти, отколкото ти да си несигурен, обяснявайки й се в любов. Тъпотъпотъпо.
    Не се обяснявай с думи, а с действия. Излизате (някъде вечер, че е по-лежерно), сядате на някоя пейка в парка с по един сладолед (примерно), почваш някви намеци да пускаш, гледаш я в очите, издебваш един от ония мълчаливи моменти и я целуваш.
    И пак не е сигурно, че ще ти върже... обработи почвата добре. Излизайте няколко пъти, насаждай напрежение, пипай я тук-там (нямам предвид да си залепиш ръката на гърдите й), бъди сигурен, че е лапнала кукичката и тогава дърпай въдицата.

Ще я придърпам насаме и ще я целуна. Реших се!

Град
    В мислите на хората
    Гледай да е с нейно съгласие...

Dr. Gregory House

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си