- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Нормално ли е момиче да се омъжи на тези години ?
Между другото, малко офтопик, но искам да вмъкна, че темата се оказа мноооого интересна. Радвам се да видя, че голям брой девойки (и някой друг occasional младеж) са про-брака, дори на по-ранна възраст. Това е хубава, защото при брачната институция напоследък се наблюдава сериозен спад. В смисъл, двойките предпочитат да живеят заедно, на семейни начала, дори и след като са създали дете. Вероятно това им носи илюзорната представа, че ангажиментите един към друг не са толкова задължителни и свободата може да бъде по-лесно постигната... Което за мен си е грешно мислене.
Offtopic closed. Thank you.![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
И аз само да вмъкна нещо- понеже казах,че подкрепям ,ако има как двойката да живее известно време на семейни начала,нямах предвид да живеят дълго време,да имат деца,та чак тогава да сключат брак.Съгласна съм да живеем една/две години и тогава да сключим брак.Но Не подкрепям никак това да имаме деца,а все още да нямаме брак-не ми се струва правилно и НЕ го одобрявам.
Съжителството преди брака е съвсем различно от съжителството вместо брака
Ние живяхме заедно 9 месеца преди да се оженим. Но историята при нас е по-различна.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Аз съм на 20 и в момента не бих се омъжила за нищо на света. Аз дори не искам да се обвързвам като да имам приятел, за брак да не говорим. Сега съм пълен самогъзник и така си се харесвам. Живяла съм си детството до доста късно и заникъде не бързам. Тепърва имам тоооолкова да гледам от света. А един от най - големите ми стахове е, че може да срещна някой подходящ преди да съм се нагледала. Като цяло за мен брака не е синоним на любов. Изключително гледам на него като връзване на коня преди да започнеш да инвестираш в жилище и деца.
Възможно е,но много малко хора се срещат с този фактор.
Ако и двамата са на толкова и желаят и говорят за това,това означава,че връзката им е изключително добра![]()
Oh but until then I got you
Baby I got you
Until you're used to my face
And my mystery fades
I got you
Уау, казва го потребител с 34 мнения, регистриран вчера. Айде моля ти се...
И дръШки ще си го пиша, пък.
Сюзанче - ти адвокат ли си на пантерката? Отделно че аз съм склонен да повярвам че пантерата е искрена... доколкото я познавам.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
DisappointedDreamer, Може да съм с 34 мнения ,но със сигурност съм по-добре от теб по Български език.Ха,ми пиши си "дръшки",то ти приляга![]()
Ми, 7 години зад граница, без учене на какъвто и да е било български език, наистина ми се отразяват ужасно. Хуу, съди ме. 'Наиш ли колко ми пука? Зеро.
Отдруга страна, това че отбягваш зададените ти въпроси не говори въобще хубаво за теб.
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 06-21-2012 на 14:40
Това, което мисля, че се каза Пантерката в поста си, е че може да се забавлява и да живее с приятеля си. Не е нужно да е сама, че да се наживее.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
А, един човек да е разбрал.
Аз къде съм казала, че не предпочитам да обикалям страни, да уча и да се развивам? Или пък че не му дърпам завивката или не се шмугвам при него в банята докато се къпе? Къде казах, че всичко, което правим, е да се напиваме заедно?Ще си пропилявам времето пиейки и мотаейки се по дискотеките, защото видиш ли това означавало да "живееш". Нищо лично. Предпочитам да обикалям различни страни, да работя, да уча, да научам, да се развивам, а не да се затворя в някоя дискотека, напивайки се до козирката. Няма нищо приятно, нито хубаво в напиването. Колкото до това, че гледането на маймурлийските ви физиономии е сладко - да. Ама сладко е и да ходите да пазарувате заедно, карайки се каква тоалетна хартия да купите, или пък да си легнете, и шеговито да подръпвате завивките от другия, или пък да чукате на вратата на тоалетната, докато другия се къпе, защото много ви се пикае.
Имах предвид точно това, което Марианчето каза - мога да се забавлявам страхотно и с приятеля си. Предпочитам да съм с него на дискотека отколкото в женска компания.
Последно редактирано от PinkPan7her : 06-21-2012 на 16:01
тия неща са сладки, ама за една вечер на седмица или по-рядко няма нищо лошо да излизате на бар, да пиете, да правите секс, докато сте пийнали и такива работи
останалите работи за ученето,работенето и пътуванията го имаш и на 17, и на 67-дискотеките-не
и сладко е да пазарувате заедно и блябля, обаче колко от хората тук биха го практикували реално , освен ако не живеят заедно? почти никой.
Говорите сякаш всички обичат точно тоя тип забавление. И двамата с моя не си падаме по дискотеки. Пийвали сме по малко, не до напиване. Той дори не обича алкохол. Май е хубаво, че сме се намерили, щото като гледам няма много други от нашия вид.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ужааааааааааааас.Струва ми се потресаващо с любимия човек да се напием по този начин,каму ли пък да ми изглежда сладко да си гледаме "махмурлийските физиономии"-нищо сладко не намирам в това-напротив.
Ужасно грозно е да видиш как по улицата се влачи пияно момиче-тотална излагация.
Да "живея" по този начин-Не,благодаря!
По темата:Ако 2-ма души се обичат и се чувстват готови за женитба на тази възраст,не виждам проблем.
Е, всеки си намира щастието бе, хора.
Не всички са супер романтични и "сладки" по обществен стандарт.
Щом и двамата са луди и страстни, и се кефят на това, нека го правят.
Представи си че той не търси сладка романтичка, нито тя търси спокойна връзка?
//винаги тря'а се намеся, когато някой е неравостойно нападан! :Д
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Струва ми се хубаво, но доста рисковано, поне за мен. Ще се радвам наистина да намеря човека, с когото искам да прекарам живота си, по-рано, но може би ще ме е страх да прекрача тази сериозна граница и да сключа брак. И все пак пред мен имам много добри примери, които показват, че неща като тези са възможни. Вуйна ми, примерно, се е омъжила на 19 и тогава е родила първото си дете.
Относно изказванията от рода 'искам да се наживея' - еми, хора, за мен да живея истински и да се НАЖИВЕЯ означава да създада истинско семейство, да имам деца и да се наслаждавам на всеки един ден.
Като цяло съм ЗА брака. Един плюс при създаването на деца при по-ранна възраст е, че различията на поколенията няма да важат толкова. Да, зависи си от човека, но от личен опит знам, че възрастта има значение. Майка ми ме е родила доста късно и това в доста от случайте създава една граница, която е непреодолима, просто защото конфликтът на поколенията не може да се изкорени. Винаги съм искала да съм една сравнително млада майка, струва ми се, че нещата биха били различни, отношенията биха били различни.
Както имаше в Фейсбук една снимка с Шрек и отдолу надпис, че трябва да намериш същия изрод като теб...
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..