- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Бременна на 18. Как сте съобщавали новината на близките си?
Еми go ahead . Надявам се да се получи, пък ако не им хареса им кажи какво е лошо чуството да премахнеш едно неочаквано бебе .
А вие заедно ли живеете или още живееш при родителите ти?
Тва са глупости. Знаеш ли защо? Защото тва, че твоите приоритети са да учиш и т.н. не значи че и на нея са й така. Може да не иска да учи, нито да й се ходи по купони. Тя ако иска винаги може да отиде на купон или дискотека ако ще и на 40 да е. Тва че тия на нейната възраст го правят не значи че трябва да го прави и тя. Всеки да си гледа неговата паница, ако мисли, че може да мине и без тези студентски години не виждам какъв е проблема. Но ако иска да учи и прочие тогава вече е кофти. А тва за родителите както казаха най-добре е да сте двамата заедно като го съобщавате.
nigga stole my bike
marilyn, ти направо ми обърка представите за младите майки... ужас, толкова грозно си го описала.. Имах възможността да бъда до моя близка, забременя на 18, роди едно прекрасно дете.. Продължава да учи, има време да изпие по едно кафе с приятелки, има време за много неща, гледа си детето и всичко е ОК! Мъжа и работи, справят се, семейството и я подкрепи.. Знаеш ли един аборт колко поражения носи? Майка и е имала един аборт преди нея и после цели 14 години не е можела да има деца, за това подкрепи дъщеря си... И майка ми ме е родила на 18, какво от това, има завършено висше финанси.... Много е относително, много зависи от човека, дали има стимул, дали има воля... не знам, тя си решава все пак дали да го задържи, въпроса е съвсем различен..
Как да им кажеш ли.. повечето мнения бяха да бъдете двамата като им казвате, наистина така е най-добре, бъдете заедно и им кажете, после поговорете и вие си решете какво да правите![]()
евала за куража ... естествено , че няма да е лесно ,но какво днес е лесно ... лесно е да се учи... както и да е ... аз също не съм готов за дете въпреки , че съм се родил когато наще са били на моята възраст и съм имал готино детство...и все пак тенденцията върви все по лошо ... все по-малко бракове , все повече разводи , по-късна детеродна възраст и т.н...българите намаляваме , а турците и циганите са минимум с 2 деца всяко семейство ... така че твърдо ЗА
Kao jedno mi smo bili
volela bih da dozivim
bar jos jednom
oci da ti vidim
Нарочно писах в стил "Тя ,той и бебето" ,поради простата причина че в живота няма на кой друг да разчиташ освен на себе си.Това че мъжът ти те подкрепя е безценно... Колкото до родителите , ами надявам се да ви подкрепят и всичко да се нареди както трябва ,но основата сте вие двамата. Колкото до възрастта ... еми имам познат,на който майка му е била на 18 когато го е родила , така че не означава нищо ... мога само да пожелая Успех и щастие занапред.![]()
Това ,което не ни убива , ни ебава майката .
Дори и да не съм го мислила тогава, сега ше си поема отговорност за това... И не съжелявам, защото аз си искам бебето... Няма да съм първата няма и да съм последната. Някога са се женили на 14-15 и са раждали, а сега дори и на 20 някой мислят че им е рано... Въпрос на мислене... Но само да ви питам какъв е смисъла на живота? В старанието си да се докажете в живота при една евентуална бременност, махнете бебето си и после ревете за деца... Какво ви остава??? Пари, кариера... Какво?
Това е моя начин на мислене... За сега си провалям евентуалната кариера... Но тя после може да се постигне с усилия...
Не бих направила огромната грешка да направя аборт...
Ами не е точно така. Авторката не ми отговори дали живее с техните още, но ако да, то тогава се пада доста голяма отговорност и за тях, защото и те ще се грижат доста за бебето.
Авторке, трябва много да се замислиш за финансовата ти възможност на теб и на приятеля ти, и също къде ще живеете.
Marilyn, това, че ти отдаваш голямо значение на кафенца и забавление не означава, че който не го прави е сбъркан. Просто е различен. Аз където живея няма кафенца и съм много щастлива да си призная.
Наистина е най-добре да бъдете заедно,докато съобщавате.Пожелавам ти успех,може да споделиш после как е преминало)
На 18 си => ТИ сама си носиш отгоровността за това кеото правиш!
На родителите винаги ще им е трудно да им кажеш, аз бях на 25 и се изпотих 20 пъти докато им казах на нашите, че приятелката ми е бременна и те не бяха във възторг. Но всичко мина и сега сме щастливи с нея.
Aко не можете да пишете на български пишете на език, на който можете - английски, немски, руски, френски, японски и тн.
И все пак не разбрах къде ще живеят, защото това си е огромен фактор. Едно е да сте се виждали на семейни вечери с родителите на половинката, друго е да ти върви свекърва по петите, да ти опъва нервите, а ти да си недоспала и изнервена, защото си се събудила 4 пъти нощес, за да сменяш пелени и да кърмиш.
Поздравления за решението.Както се казва, умните не правят аборт.
![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
^Защото или не допускат нежелана бременност, или като забременеят, си раждат.
Авторке, пропуснах да те питам- почна ли да пиеш вече фолиева?
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Много се радвам, че сте решили да задържите бебето.
Успех с гледането му!![]()
Има къде да живеем с бебето,но се притеснявам заради финансите,защото след време ще спра да ходя на работа и не знам как ще се оправяме.Добре,че е бащата на детето ми да ме подкрепя,защото иначе не знам какво щях да правя...
^Е, бравоПринципно трябва да се пие 3 месеца преди забременяване, но няма да издребняваме.
Ти сега работиш ли? Проучила ли си въпроса какви документи се подават за социално майчинство?
Ако имаш завършен 12-ти клас и успешно положени матури, е вариант да станеш редовна студентка някъде и да вземеш еднократна помощ 2 000 и отгоре лева.
Правила ли си сметка приятелят ти колко получава на месец /ориентировъчно/ и какви ще са ви харчовете? (На моя приятелка мъжа й изкара категория С и стана международен шофьор, защото финансово бяха дантелени. Затова вече ти намеквам да мислиш и за битовизми.)
Отделно- мислите ли да правите годеж/да вдигате сватба? Мислила ли си къде ще раждаш (в София май си искат да платиш избор на екип, така че и това се смята, а ако е в частна болница, само епидуралната упойка ти е над 700 лв)
Та така. Свиквай с отговорностите.
И като решите да кажете на родителите си, задължително да има букети за майките ви![]()
4XCOKИ
Смело решение, браво. Много се радвам на млади и отговорни родители.
Аз не знам как бих казала такова нещо на родителите си, затова вероятно не мога да ти дам конкретен съвет. Моите в никакъв случай нямаше да ме подкрепят, то вече е практически невъзможно да стана майка на 18-19 де, ама все пак ако беше станало нещо тогава, нашите съм убедена, че щяха много да ме притискат за аборт. Искрено се надявам вашите да не реагират по този начин и да ви подкрепят, щом бебчо е желан.
Да пишеш какво е станало![]()
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Всъщност тя е права...
освен това с 'погубването', имам предвид.. ако авторката наистина е преценила, че може да се справи с всичко това и има обичта и подкрепата на приятеля си, нека си го имат бебчето...
4XCOKИ
Ми само епидуралната за секцио в Плевен ти стъпва на 750 лв.
Иначе, да са живи и здрави химикалите и моливите, с подходящи стимул и наплюнчване, бебето могат да ти го извадят така, дори и да си за нормално раждане.
Допълвам се- понеже отдавна не съм тийн и не съм на 18, но си познавам родителите, надали бих посмяла да забременеяЗа което съм им благодарна, де
Та затова няма как да споделя опит
![]()
Последно редактирано от kalpazanka : 06-25-2012 на 15:28