- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Пожарът на Витоша
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Ако след някой и друг месец заявят, че искат да строят хотели или нещо от тоя десен там, аз лично ще пробвам да сформирам протест. Това ще е като самопризнание, че са я запалили.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Само погледнете на какъв разказ от доброволец се натъкнах: http://www.cross.bg/1312260
„Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности."
Значи всичко се изясни.
Хеликоптерите са за публично залъгване, че "се прави всичко възможно". А местността така като гледам е перфектна за бъдеща ски писта и хотелски комплекс.
Не не не, това е толкова долно!
always late but worth the wait!
Потресена съм. Тая скапана държава няма да се оправи. :/
Жалко, много жалко....
Това е гавра с населението. Отказана е помощ от израелски и македонски самолети, втф?!
Гавра е, че са викнали доброволците, защото така само са се потвърдили съмненията, че всичко е нагласено.
Освен горната история, сега 1 позната ми се оплака, че ги викнали в 5:00 (други доброволци), занимавали ги с някакво "обучение", чели им правила за безопасност и след като това било заснето, им казали да си ходят. Да видим ще има ли толкова нагла медия да излъчи тази нескопосана ПР- сцена.
Жалка картинка сме.. Стадо,както казваше на времето в скечовете си Шкумбата,"козе,овце,пръчове ,кочове" и т.н. Само да вметна,че преди доста време имахме(сме имали)стабилна ескадрила от най-добрите пожарогасителни самолети в света - PZL-Mielec M-18 Dromader,които бяха "бракувани" по бързата процедура,след което разпродадени.. Като пиша това си давам сметка,че заслужаваме всичко,което ни се случва след като оставяме възможноста на шепа хора безнаказано да си играят с живота ни.
Смятайте - до столицата на България!
В тайгата и сибир никой не гаси избухналия пожар , а го оставят
Тука е почти същото, само че го правят умишлено , а после следва мащабно строителство
Ами аз съм сериозна за протеста. Ако тръгнат да строят нещо. Това е вече мега наглост.
И защо, за Бога, не приемат помощ от Израел? Ми хората са предложили, не искат заплащане. Нашите и без това не се справят... Ми за пари е, естествено. Иначе няма логика да отказват помощ.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Четох го това, напълно се препокрива с впечатленията ми от днес. Работата е такава, че доброволците правят всичко по силите си, а пожарникарите, горските и дори военние се скатават по всевъзможни начини. Кой и от къде диктува това - всички можем да се досетим. Организацията е изключително слаба, най-вече заради голямата бюрокрация. Медийте изключително много изопачават информацията, и това което пишат няма почти нищо общо с реалната картинка. Само вижте коментара на боко свинята, аз лично останах безмълвен: "Благодаря на доброволците, не заради това, че толкова е ценен трудът им, тъй като имаме прекрасни пожарникари, които са с огромен опит, не само в България, а и в Израел, и в Русия, а заради това, че те са съпричастни и толкова много хора искат да помогнат в погасяването на пожара." Изводите си правете сами...
Жалко, много жалко приятели. Но това е реалността, хората са го казали: прост народ - слаба държава.
пп. extreme16 виж си личните
Последно редактирано от iziskanmladej88 : 07-03-2012 на 20:30
И аз съм за протеста.
Досега наблюдавахме пожара с майка, като любители на картина. Оф. Продължава да гори, по-голяма площ, вече на 150 декара, и е ужасно. Майка подхвърли идеята че няма да строят хотели и т.н., а може би писта, защото мястото е идеално за нея. Офф. Лошото е че духа вятър, пожара ще се разпространи. Димът от него вече се усеща в селото.
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 07-03-2012 на 19:22
Хм, май са 250 декара...
speechless :/
Всеки път когато си отворя устата чувам някой идиот да говори.
Цялото впечатление, което се създава е, че или някой не иска този пожар да бъде изгасен или Цвъки (той ръководи операцията) е пълен идиот. Най-вероятно е да се окажат и двете неща.
http://www.cross.bg/1312260
Разказ на който попаднах. В него ясно се казва, че група от пожарникари (41 човека) са могли да загасят пожара. Но, някой НЕ е искал той да бъде потушен.
дека е великият пожарникар (Бойко)? Да не свършиха лентите за рязане..пф.
"As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley
Първоначално написано от Chacho
Сега гледах новините по Нова. Главният клоун, който говореше каза, че били останали само 200 метра горящи земи, които не били под техен контрол. Но забележи - можело да отнеме от 1 до 5 дни за пълното потушаване. Как става този номер - от вчера/снощи до днес на обяд от 200/250 декара до 200 метра, но тях може да ги гасят още няколко дни. Баща ми каза, че преди време този същият преди години бил наказван за различни нарушения по време на служба и некомпетентност. Изобщо по всички разкази/наблюдения на потребители от форума, доброволци и официалните изявления по телевизията си личи, колко е "случайно" всичко.
Какво още открих: Кадрите показват първите минути от възникването на пожара на "Бистришко бранище" в неделя.
Туристите, направили снимките, се движели по пътеката от хижа "Алеко" към Бистрица.
http://www.dnes.bg/sofia/2012/07/04/...-snimki.162926 Източникът с цялата статия !
„Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности."
Ние сме от София много близо до центъра и от хола има гледка към Витоша.Целият пожар се вижда, а на 1 - ви юли не се виждаше.Става все по - голям и по - голям с всеки изминал ден, ужасно гадно е, не мога да го гледам.Ужас ! Кой би издържал на гледката как изгарят тези дървета, които са растяли някои много повече години, отколкото един човек може да живее, примерно век...После кой ще сади дървета ? Някой горе беше пратил история на един от доброволците...потресена съм.Без КОМЕНТАР !
Добро утро. Питаш ли се на нас какво ни е в Бистрица? Пожарникари, линейки, полицейски коли, багери, пожарникарски коли, някакъв ужас е. А хеликоптрите ми кръжат ТОЧНО над главата. Може да помахам на пилота, и той ще ми махне обратно. Ужасно е.
https://plus.google.com/photos/11666...37927267677601
Снимки от гасенето на пожара днес.
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 07-04-2012 на 15:15
Как вървят нещата?
Оф... като чета тази тема ме хваща такъв яд, такова разочарование ... в каква държава живеем, и тея хора колко са безскрупулни, долни, нямат сърце, нямат съвест. За печалба са готови да направят такова зверство, такова оскверняване на природата! И на мен, бтв, един познат ми каза, че отишъл за доброволец и не го пуснали. Всичко е един шибан цирк... Много тъжен и трагичен, обаче...
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Опитвам се да не се ядосвам, макар, че отвътре ме изяжда.
Чела съм, че в Колорадо/Калифорния пожарите са ежедневие, дори са полезни. Някой иглолистни дървета не могат да пуснат семата от шишарките си, без пожар. Сами се палят и сами гасят, то си е природа.
Не знам дали палежът е умишлен (има логика да е така), но знам със сигурност, че негасенето му е УМИШЛЕНО.
Един приятел разправяше снощи, че познавал горски и те му казали, че всичко е нагласено, в полза на нечии тлъсти интереси.
Това е. Нищо не можем да направим.
Едит : Една интересна статиика по случая :
http://www.dnevnik.bg/zelen/resursi/...a_kak_da_se_e/
Ето как изглеждаше пожарът снощи, към 1:30 от мястото, където аз живея.
![]()