Горе-долу на същото мнение като теб съм за Бойко. Не го изкарвам човек на народа, казвам просто, че гледа да държи народа задоволен. Междувременно прокарва лобистки закони, но когато хората възроптаят, ги спира и търси друг начин да задоволи дебелите риби.
И да, така може лесно да стане несменяем и вероятно ще бъде такъв докато обикновения човек има чувство за сигурност, къде реално, къде измамно.
Но както казах, може да се намесят други фактори. Какви могат да бъдат?
-Външнополитически и икономически фактори
-Катастрофални събития
-Интернет
-Поява на нов народен месия
-...
Представям си, че нещо в този дух ще доведе до падението на Бойко.
Иначе сигурно ти се иска да го свалиш като толкова си против него. Аз обаче не държа, защото за момента не виждам особена алтернатива. Това е другия проблем. Нито има партия, която да пасва идеално на моята политическа философия, че да гласувам за нея, нито някоя от вече съществуващите е приемлива. Това също е нещастно стечение на обстоятелствата, причинено от цялостната незаинтересованост и нихилизъм на българите.
Оптималното решение е - когато нещо не ти харесва и няма кой да го оправи за теб, оправи си го сам. Или поведи хората така че да го оправят. Обаче нито аз, нито ти, нито който и да било от текущите участници в дискусията не е в състояние да поведе когото и да било. Това може да се промени (и е желателно да се промени), но ще мине време, много време. Дотогава единствения шанс да допринесеш за промяна към по-добро е с личен пример и на час по лъжичка.
Съгласен съм. В момента няма някоя партия за която да се гласува и да се отличава с кой знае какво от другите.
Аз лично ще гласувам за Кунева и ще се надявам поне да направят коалиция със Станишев тва е най-доброто на което аз се надявам за момента. Още 4 години бб ще съсипе държавата и тогава наистина няма да можем да го свалим.
Демокрацията ще стане като в Русия, няма смисъл да пояснявам какво се случва там
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...