.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 42 от общо 42
    Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    LadyDi,приятели не се намират толкова лесно,особено ако са истински.Току-що завърших гимназията и в последния час на класа класният ни каза нещо много хубаво,в което има адски голяма истина:"Истинските приятели,които остават в живота след завършването,са тези от гимназията!".Няма да навлизам в потробности,обяснявайки защо.Накратко-защото тогава е единственото време,когато не е пълно с яростна конкуренция за по-добро бъдеще,кой ще-направи по-добро впечатление пред по-висшестоящите,за да се докопа един ден до хубава службица и пр.Замисли се какви "приятели" би срещнал човек на тази възраст в държава като Англия?
    А за любовта...мисля,че казах,каквото исках да кажа.Всеки сам да си прави изводите.Дано един ден не съжалява за решението си...
    Смятам,че тези 2 аргумента са много по-силни от всичко останало.Или май съм прекалена романтичка и идеалистка,знам ли...Май сивото ежедневие прекалено много е деформирало съзнанието на хората,правейки ги пресметливи прагматисти.Знам ли вече... :X
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Мм а между другото , майка ми и баща ми нямат мн пари (смисъл в БГ сме средна класа) в Англия най-ниското съсловие на средна класа (имат пари , но са си емигранти) та сигурно тия натруфените дет ще са ми в даскалото няма да ме харесат много (някак си не става) тях да ги карат с ролс ройса а мен, баща ми с ауди по старо от мен , според вас ще трябва ли да се доказвам пред тях по някакав начин (мен от това ме е страх ,не искам да съм пълния лоосър и аутсайдер) . Мислех си (хем и да не харча парите на нашите) да си изкарвам парите на улицата от танци според вас добра идея ли е , или като ме видят ще кажат "беден - еди кво си " лоосър и аутсайдер (първите 2 години , няма да е важно да се чуствам добре ,а да се впиша) офф мн се притеснявам (по зле от осмокласничка съм )
    Последно редактирано от AnarchyBoy : 07-17-2012 на 13:35

Супер фен Аватара на Cloud9
    Май няма много фенове на любовта в раздел "Любов".

Едни приятели имаха подобен проблем и го решиха като заминаха заедно да учат в Англия.Не точно заедно, де. На около 100 км разстояние са, но ако и тя си седне на някои части от тялото да учи може да я приемат и нея в университет другата година. Решения има,стига да се обичате.От сега ви казвам, че ще се разделите половин година след като заминеш. Просто няма да имаш време за нея, а пък и тя едва ли ще мирува толкоз. Ако я обичаш и искаш да сте заедно обмислете този вариант.Друг вариант да сте заедно няма.
    Българските университети не са чак на такова ниско ниво-просто те имат повече практика заложена в образованието. На теорията нас няма кой да ни пипне. И ако искаш да живееш завинаги в Англия по-добре учи там. Ако имаш планове да живееш и да се развиваш в родината-забрави за Англия.

Успех с нелекото решение!

П.С. Явно вече си решил. Не ,няма да те смятат за луудър. Приятелят ми, които е там, каза че се държат много мило с него и го извиняват за правописните грешки и други гафове, които прави,само защото е чужденец.Да,има го момента на шувинизъм и може и да срещнеш такива хора. Но не значи,че всички ще са или в едната, или в другата крайност! Прекара си лятото като пич,че за англичаните думата лято не съществува
    Последно редактирано от Cloud9 : 07-17-2012 на 13:38

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    На пръв поглед лондончаните са сбирщайн от всякакви националности и гледайки ги по улицата си казваш,че са много либерални,не са расисти,винаги усмихнати,весели и щастливи.Но това изобщо не е така.Те винаги са били и ще си останат задръстени консервативни хора,които не признават никакъв вид забавления за младите(ако музеите и изложбите са идеала ти за забавления,довре си дошъл там).Имам познати,които от години работят там и това е самата истина.Аз винаги съм била на това мнение за англичаните,без да съм ги опознала отблизо,но те просто ми го потвърдиха.
    По-темата.Да,естествено,че ще бъдеш аутсайдерър.Те дори няма да знаят къде е родината ти на картата на света бе,човек?А после другите ми говорят как си щял да си намериш приятели...Манталитета на тези хора е на светлинни години от нашия.Ти си млад,амбициозен човек,готов за развлечения,а те са едно потискащо националистично племе,за което е почти невъзможно човек от друга националност да се повиши в нещо повече от барман или танцьор,дори и с образование.Такива са-националисти до няма и къде.И да получиш най-доброто образование,с много кръв и пот би стигнал до работа по специалността,защото си се родил българим.А,да получиш английско гражданство е като да се подготвяш за матура и кандидатстудентски изпит по история едновременно.Трябва да знаеш цялата история на Англия и да се явие на изпит,и чак след като го издържиш,ще получиш гражданство,с което имаш шанс за хубава работа.Преди това си продто поредният жалък емигрант от страна,за която 80% от англичаните дори не са чували.Това е жестоката истина.Да си българин в чужбина е като да си ром в България.Приемете го и стига сте го надъхвали с напразни надежди за хубаво бъдеще и прочие...
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Cloud9 Виж мнението
    Май няма много фенове на любовта в раздел "Любов".
    Едното няма нищо общо с другото.

И какво значи, че сивото ежедневие е деформирало съзнанието на хората, правейки ги пресметливи прагматисти. Ако майка ти и баща ти не са те научили, ти си единственият/единствената, на когото можеш да разчиташ да ти осигури бъдещето. Предлага му се прекрасна възможност да поживее навън, да види свят там, а ако успее - и да остане. Не искам да омаловажавам връзката му, пак казвам. Затова е най-важно той да прецени как и къде се вижда след години. Ако не иска да има реализация в България, тогава да остане тук и сега заради 16-годишно момиче, е глупаво. На нея утре може да ѝ хрумне друго (на него също, да) и ще е в правото си, защото сега ѝ е момента да живее, да ходи с момчета и да се радва на младостта си.
    Не бъдете глупави и си свалете розовите очила. Няма нищо лошо да обичаш. Но тя нито му се е обещала, нито са женени, нито нищо.
    Пак повтарям - това не значи край на връзката им. Ако наистина се обичат, ще намерят начин.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Но тя нито му се е обещала
    тук сбърка , но това нащо са детски историй така че не се брой ..

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    тук сбърка , но това нащо са детски историй така че не се брой ..
    Е, щом е така, тогава да действа по въпроса и тя да дойде при теб
    Дай си този шанс. Ако не ти се получи, винаги можеш да се върнеш.

Тя може да дойде , смисъл ще има къде да учи да спи да се храни (ще се грижа за нея) както казах по нагоре.. вероятно сам ще си изкарвам парите за на вън от street dance ,и тези който са за мен от майка ми ще ги давам на нея и т.н смисъл няма да има проблем , но не знам дали ще я пуснат техните . Иначе и това е опция и то доста добра.. трябва да й звънна и да почнем да се молим . Но вероятно няма да я пуснат .. и ще трябва да събирам ударна група от форума , да навестяваме техните
    Последно редактирано от AnarchyBoy : 07-17-2012 на 14:12

Град
    Варна
    Със сигурност няма да я пуснат.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Със сигурност няма да я пуснат.
    ММ не има шанс (техните са приятели с нашите) още отпреди да тръгнем , ние с нея се познавахме от малки , но ще трябва аз да убедя майка ми . и тя техните и ще стане сложна история , но си струва да опитам ..
    Последно редактирано от AnarchyBoy : 07-17-2012 на 16:23

Супер фен Аватара на Cloud9
    Е защо не го каза по-рано ! Това е решението на въпроса.Няма дилема.просто и двамата ще убедите родителите си. А ако нейните не са убедени тя може пак да замине и да си изкарва паричките самичка както направиха и моите приятели.

ММ не има шанс ..
    шанса е минимален (но си струва да се опита) ...

Ще отговоря безпристрастно, без да съм чел предишните коментари. Няма какво да се лъжем - момичета и момчета много, незаменими няма, има само незаменими за момента, но в бъдеще нещата се променят. Трудно ще поддържате връзка, да не кажа невъзможно. От друга страна, недей да се надъхваш толкова за Англия, че разочарования се получават. Това е един от 2та най-престижни университета там и доколкото съм чувал има най-строгите изисквания към кандидатите. С други думи - и на доста добре подготвени англичанчета, с английски майки филоложки, не им е леко, но със сигурност животът ти там ще е по-добър. Като цяло недей да си правиш някакви сценарии, какво би станало тук и какво би станало там, защото разочарования се получават. Клиширано, но факт - трябва да послушаш сърцето си и да направиш това, което смяташ, че ще те направи по-щастлив за в бъдеще, без въобще да се вслушваш във форумските съвети. Но да знаеш, че каквото и да избереш, винаги ще има едно "ами, ако бях избрал другото?" ...

Абе, авторе, не може и двете... Не може всичко в тоя живот.
    Избираш и стига си мислил за няк'ви комрпомисни варианти.
    Отвори си напълно нова страница в живота си, и ако нещата от миналото са толкова належащи и важни, сами ще изплуват в настоящето. Не мисли предварително за решения, само ще се объркаш, ще дадеш празни надежди на човека до теб и т.н.
    Сми, отсега да се опитваш да държиш разпадащите ви се поради някакви причини отношения (в случая заминаването ти) и да си гледаш адаптацията в чужбина... не върви.
    Просто подреди си приоритетите и действай. Ако за теб това момиче е толкова важно, и ако и тя смята връзката ви за нещо много значимо, този въпрос ще изплува на дневен ред, докато си учиш за изпитите.
    Ако ли не, ще свикнеш с новия живот, ще забравиш за нея, тя ще те преодолее някак и поне няма да сте си обещавали как ще държите връзки по скайп и фейсбук (ако имаш времето).

Връзките от разстояние не се получават в България, кво остава ти да си на Острова, тя тук в България.

пп. И ми се струва, че трябва да поукротиш самочувствието с това колко владееш английския. Матурата е като за дебили, нормално е да изкарваш 5,00-5,50 и нагоре, ако вдяваш нещо. Мисли имаш ли способности за FCE, CAE, сертификатите за Кеймбридж. Не е случаен университетът все пак...
    Последно редактирано от jghgh : 07-17-2012 на 17:13
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

anonymous708973
    Guest
    За изпитите не се притеснявам , Английският го разбирам повече от Българският (Буквално) майка ми и преди е била там и е учила Английска фиология (като бях малък тя беше даскалица (в друго даскало) , уча английски (сериозно) от 5-6 годишен цял живот съм по някакви програми воден , вкъщи с майка го уча и на даскало като ходя и там .. от 8 клас се подготвям за Матурата , и за Тойфел и като цяло за кандидат студентски , от другото се притеснявам

Но да идеята ти за годината е добра(ще я премисля) , само че ако не завърша в онова баровското даскало , няма да имам шанса за стипендия , и следователно Кеймбридж отпада като опция .. (майка ми , няма толкова пари , колкото там искат) ..
    Кеймбридж далеч не е единственият университет в Англия.
    Обмислял ли си да се пробваш в Американския колеж тук, в България?

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Кеймбридж далеч не е единственият университет в Англия.
    Обмислял ли си да се пробваш в Американския колеж тук, в България?
    цялата идея на това да отида в Англия е да уча в Кеймбридж , иначе да Американския колеж също не е зле пък и ми е до гъза на около 60 км даже може и по малко да са.

Но Ако не замина сега с майка ми ще остана сам (буквално) на 17. всичките ми възрастни роднини са или починали или някаде из чужбина , или найстина много далеч от Кюстендил (дет живея)

Тоест 12 клас целия ще живея сам , което би било странно нз защо

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Мой човеко, избора ти е повече от елементарен. Ако ще ме нападаш за това изречение, спри да четеш изобщо.

Заеби драмите, сълзите, сополите, сърцата, мозъка, ума, белия дроб и прочее.

Завърши си 12 клас тук, и след това реши какво искаш да правиш. Офертата за Лондон е хубава и не за изпускане. Но не си мисли че ще идеш там и магически живота ти ще се оправи и ще взимаш куфарчето със зелените пачки и ще седиш пред компа. Същия хуй като тук е с дребната разлика че стандарта е по висок. Няма да те галят с перо, няма да ти свалят звезди и пр. Боклуци има и тук и там. Възможности има и тук и там. Само ще ти плащат повече и ще имаш повече разходи. Ако искаш да заминеш в Лондон само заради илюзорната идея че там всичко ще е друго и ще си уредиш живота се откажи още от сега. Ако имаш някакви по смислени аргументи - тогава може и да се получи.

Не се подлъгвай да отидеш там САМО заради обещаната стипендия от Кеймбридж. Щото условностите са доста. А и... ако майка ти ще взима толкова тлъсти пари... дали ще е цяла такса или половин.. няма да и дреме толкова. Друго което не знам взел ли си предвид е за колко време ще е тая стипендия?

С две думи казано - изкарай си дипломата в България и замини тогава, ако тук не изскочи нищо по добро. Ако решиш да не ме послушаш, поговори си с DissapointedDreamer или LizZz(за съжаление втория май не пише тук вече). Просто за да добиеш представа за ада през който трябва да минеш с всички приравнителни, документи, и прочее дивотии само заради една година. Лично аз мисля че не си заслужава.

Относно приятелката ти - ако останеш още една година тук.. ще трябва да се чакате само една година, а ще сте заедно 4. Което е.. донякъде приемливо. Но е задължително да седнете и да си поговорите, и ясно да и кажеш че искаш да дойде с теб и т.н. (ако наистина е така)

Аз бих постъпил по гореописания начин.
    Последно редактирано от valdesbg : 07-17-2012 на 22:39

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си