.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 35

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    На мен пък винаги ми е било интересно, как така едни неща от Библията ги четете, други ги отричате, едни казвате че са просто притчи, а пък другите приемате буквално.....Как така си избирате в кои неща неща от Библията да вярвате и в кои да не вярвате? И кое прави избирателното ви четене на Библията нещо повече от просто свободна интерпретация?
    Такива свободни тълкувания на различните библейски текстове ми се струват доста..... хм .... удобни.
    каквото истинският Господ Бог ни дава да вярваме и свидетелствуваме, това е което и правиме в вярата, а това че доброто за всички човеци е удобно, е така, защото на никой не би му било по-удобно ако вместо да има пълен мир, е в неприятно или най-малкото непоносимо състояние/положение, да се прави добро не е лошо, но не е добро ако се причинява зло
    Последно редактирано от npp : 07-29-2012 на 20:24

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    каквото истинският Господ Бог ни дава да вярваме и свидетелствуваме, това е което и правиме в вярата, а това че доброто за всички човеци е удобно, е така, защото на никой не би му било по-удобно ако вместо да има пълен мир, е в неприятно или най-малкото непоносимо състояние/положение, да се прави добро не е лошо, но не е добро ако се причинява зло
    Не разбрах как това е отговор на въпроса ми.... Кажи ми простичко и ясно, защо една част от Библията я приемате буквално, друга част в преносен смисъл, а трета - изобщо не я приемате?

Мега фен
    Не разбрах как това е отговор на въпроса ми.... Кажи ми простичко и ясно, защо една част от Библията я приемате буквално, друга част в преносен смисъл, а трета - изобщо не я приемате?
    ако искаш да разбереш, прочети, това тук е цял раздел пълен с наши свидетелства, там е обяснено подробно, в зависимост от контекста, някои фрагменти от Библията са по-буквални по отношение на правилното разбиране, други по-символични, Библията е като разбъркан пъзел, за да се получи напълно завършено правилно обяснение, така както е в съвсем подредените учебници, трябва много от фрагментите да се подредят в различен ред, иначе така както е в този си вид, Библията е един напълно разбъркан пъзел от думи, това е така защото Бог/вярата е любов, а не наука, понеже Бог желае за свои духовни служители само съвършено любящите(добрите) човеци, и затова е направил така че Писанието да бъде неразбираемо за онези, които не са достатъчно любящи(добри), понеже научният подход в вярата е типичен за сатанинското царство, докато любовта(доброто) е "запазена марка" на Бог и Светиите/Праведните
    Последно редактирано от npp : 07-30-2012 на 14:17

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    в зависимост от контекста, някои фрагменти от Библията са по-буквални по отношение на правилното разбиране, други по-символични, Библията е като разбъркан пъзел, за да се получи напълно завършено обяснение, така както е в съвсем подредените учебници, трябва много от фрагментите да се подредят в различен ред, иначе така както е в този си вид, Библията е един напълно разбъркан пъзел от думи, това е така защото Бог/вярата е любов, а не наука
    Както вече казах.....доста удобно. Библията е разбъркан пъзел и ти си я подреждаш сам. Или иначе казано си измисляш в кое да вярваш и в кое не...... колко удобно.

Мега фен
    Както вече казах.....доста удобно. Библията е разбъркан пъзел и ти си я подреждаш сам. Или иначе казано си измисляш в кое да вярваш и в кое не...... колко удобно.
    ето ти един пример за това как определени фрагменти от Библията дават едно по-пълно обяснение:

"Аз и Отец едно сме." Йоан 10: 30,

"Вие Ме наричате Учител и Господ; и добре казвате, защото съм такъв." Йоан 13: 13,

"И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света..... защото си Ме възлюбил преди създанието на света." Йоан 17: 5-24,

"Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм." Йоан 8: 58,

"Бог Който при разни частични съобщения, и по много начини, е говорил в старо време на бащите ни чрез пророците, в края на тия дни говори нам чрез Сина, Когото постави наследник на всичко, чрез Когото и направи световете..... А за Сина казва: - "Твоят престол, о Боже, е до вечни векове;..... и пак: "В началото Ти, Господи, си основал земята, И дело на Твоите ръце е небето;" Евреи 1: 1-10,

"И Бог каза: (Сине Мой нека) Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие;..... И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде." Битие 1: 26-27,

"И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа." Битие 2: 7,

"Исуса Христа Назарянина..... Той е камъкът, който вие зидарите презряхте, който стана глава на ъгъла. И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим." Евреи 4: 10-12,

"И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите." Откровение 19: 16,

"ползата от земята е за всичките, И сам царят служи на нивите." Еклесиаст 5: 9,

"Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина." Марк 10: 45,

"ако и да има така наричани богове, било на небето или на земята, (както има много богове, и господари(т.е. и христосовци) много), но за нас(т.е. но за всички човеци/одушевени е така че) има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него." 1 Коринтяни 8: 5-6,

"има само един Бог и един ходатай(т.е. и един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички;" 1 Тимотей 2: 5-6
    Последно редактирано от npp : 07-31-2012 на 14:27

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си