- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Компютърните разбирачи
Никва идея си нямам от компютри ;д ако може някой да ми препоръча комп, на който без проблеми мога да си инсталирам фотошоп, илюстратор, корел драл и разни други такива програми, да мога да си гледам филми без да ми цепи постоянно и да нямам проблеми с шибания скайп, защото вече го нямам ;д Смис. то не ми е за друго, ами ми трябва някой читав, че иначе няма как да си направя дипломната работа след 2 години и дотогава тр да се понауча на тия програми. Ако може и да не е много скъп. Там ква марка, ала бала. И аз не знам кво точно да питам. Абе просто ми препоръчайте комп.
nigga stole my bike
конфигурация за графична обработка - хубава видеокарта, сега 1ГБ е стандарт, обикновено готовите конфигурации с такова видео включват към 4 - 6 - 8ГБ рам, 2Х2.5ГхЦ процесор и вече според зависи паметта на харда, около терабайт ги има. Зависи също така кои версии искаш да инсталираш и прочее. Скайп ти се ебава не заради компютъраВ технополиса, дето ти е пред вкъщи, можеш да си намериш и лаптоп с такива параметри, на що годе прилична цена, настолните такива не са скъпи (сравнително с предни години)
![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Най-хубаво не взимай готов - а си вземи частите, като се консултираш с някой сервиз и да ти го сглобят. Едно е, че ще ти излезе по-евтино, друго е че ще има по-хубави характеристики.
Засега според мене нормалното PC му трябва Двуядрен на 3GHz, 2GB рам, 512Mb Видео, 320Gb Твърд и едно читаво DVD устройство.
При нас може да се направи такова нещо за към 300-400лв.
Но ако искаш да ти държи 2 години занапред - умножи горенаписаното х2
Начи да занеса тая щайга да й направят основен ремонт и да питам кви неща да ми сложат? Те сигурно ще ме питат некви неща, аз никва идея си нямам... все едно и вие ми говорите на китайскимай ще е по-лесно да си купя нов ;д
nigga stole my bike
зависи на колко години ти е щайгата, някои дъна не поемат по - нови части, така да се каже.
п.с влезни в скайп и ще ти обясня![]()
Нямам вече скайп, прееба се. ;д А, тоя компютър го имам от края на 4 клас, значи 7-8 години някъде ;д и от 3-4 не е преинсталиран![]()
nigga stole my bike
Да, ако ставаше само с преинсталиране... ;d сложен е проблема с тоз моя скайп. Ми начи ще купуваме нов. Може да те викна да ми кажеш какъв да си взема като отида до технополис.![]()
nigga stole my bike
http://zamunda.net/details.php?id=316283&hit=1 я пробвай това, не иска инсталация![]()
1 Какъв ти е бюджета
2 Защо не лаптоп? Едва ли ще ползваш някакви супер тежки програми или игри и едва ли ще ти прегрява.
Първоначално написано от GregoryHouse
2GB оперативна памет ще са достатъчни/може и 3/-40-50влв
двуядрен/или триядрен/ процесор/ intel i3 например-към 200лв
видеокарта от среден клас/например HD 5570/5670/5770 ще ти вършат перфектна работа/-не са скъпи и няма да имаш проблеми със захранването-до 200лв
Не е зле и да си купиш едно читаво захранване
Лаптоп не искам те са по-скъпи пък и кво ще го правя монитора и т.н. ;д не ме кефят лаптопите.
ми някъдее.... ддз около 400-500 лв да е
nigga stole my bike
тва дето го каза mlakniwe доколкото виждам и то е около 500 лв
nigga stole my bike
и е стара конфигурация...![]()
компютърът не е само цпу, рам, захранване и видеокарта... само дъното ти е около 300 кинта, ако тръгнеш да си сглобяваш щайга, ако говорим за нещо добро![]()
Ти изби рибата-това, което той каза, е 450лв само три компонента от компютъра. За компютър с тези параметри ще ти требе хубаво дъно-поне още 100 кинта, добро захранване е към 80-90 и то ако не искаш овърклок, един добър харддиск е минимум 150 лв отгоре и една кутия към 40 още. Ако искаш да ползваш и ДВД-та едно устройство евтинджос е към 30лв. Така че пак излиза към 800 лв.
Първоначално написано от GregoryHouse
Абе от къде да знам аз, казах че ми говорите на китайски![]()
nigga stole my bike
Амииии, окей. Явно ще почакам малко да може още пари да се отпуснат за комп... ако е възможно изобщо. ;д
nigga stole my bike