- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Злобните женски погледи от "Фейсбук".Защо?
За начало- С тази тема не целя на никого да държа сметка как да си живее живота,нямам намерение да променям начина му на мислене,нито да му се бъркам.(Казвам това,защото много от вас ще ми поднесат клиширания въпрос:"Теб това какво те бърка?").Целта на моята тема е да споделя за съжаление лошите си впечатления от "модерните" девойки на "Фейсбук",пък и да им задам следния въпрос:
Защо гледате толкова злобно на снимките?Мислите ли,че е красиво да си изтъните веждите на макс,при това с огромна чупка,гледайки надменно?
Защо е тази злоба?Защо са тези фейсбук интриги?
Защо вече рядко виждаме на снимки усмихнати естествени момичета?
Защо вече изкуственото надделява?
Защо вече се дефинират като хубави,момичетата ,които са с удължение+1 тон грим+лещи+ноктопластика+из уствени мигли+изкуствен тен и т.н.?
Защо масово млади момичета ,а и не само младите подражават на чалга певици?
Защо малки момичета на по 12-13 години се обличат като зрели жени и бързат да пораснат?
Ето това имам предвид-> 1. http://sphotos.xx.fbcdn.net/hphotos-...55214679_n.jpg
2.http://kliuki.bg/wp-content/uploads/..._Popova-11.jpg
3. http://kaprizen.com/?cat=3&img=2232778
4.http://kaprizen.com/?cat=3&img=2232421
Не карам никого да мисли като мен.Просто изразявам позиция.
Енд.
щото представата за красота и женско излъчване се е изкривила на 180 градуса...
И аз имам няколко такива абонати. Предполагам си мислят, че е сексапилно за момчетата и изпраща пасивна агресивност към момичетата. Ддз. На мен ми изглеждат като все 1 са седнали върху нагорещена тенджера заради тежък цистит. Пък и нали било модерно да си кучка. XD
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Защото всяка една от тях иска да се представя, за нещо което всъщност не е или всъщност не притежава...
Не съдете момичетата, той Господ ги е осъдил отвсякъде! Такива създания само мога да ги съжалявам и да плюя по тях.![]()
Queen of the Damned
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
Хаха, кво пък сте се завайкали все едно сте останали петима - шестима праведни на тая земя хД
Аз да ви светна, че глупост, злоба, надменност, простотия, кичозност и безвкусица си е имало много преди фейсбук; едните далечни години, когато женския пол си е трошил ребрата с корсет за тънка талия и е носел възглавничка под роклята за сексапилен задник не са толкова по - различни от нашите силиконови истории в момента.Например.Заради това тия 'защо вече', 'как стана така', 'о, от къде се пръкнаха интригите' звучат нелепо.Ние хората винаги сме ги имали тези бъгове.
Вместо да се ужасявате от масовата деградация и да се питате как сте се родили като цвете сред бурени, огледайте се по дяволите.Колкото нацупени госпожици, толкова и естествени момичета.Пък и представете си, че мацката с големата чупка на веждата може пък и да става за някой приятен лаф.Търсете хубавото, опитайте се да не сечете хората прибързано и може да не оставате толкова възмутени от тях.Което ще ви повлияе положително. =)
пхаха каквото си се затресла, авторке, направо ти ми изглеждаш смешна.
какво те интересува кой носи лещи, кой има ноктопластика, кой е с удължена коса и етц.? всеки сам си решава за себе си. И преди да ми се нахвърлите всички както в онази тема държа да кажа, че дори и да не бях толкова "изкуствена" /както ме наричате/ пак щях да съм на това мнение, защото, както казах вече, всеки сам си решава за себе си какво да прави и как да го направи. друг е въпроса, че всеки е с различен вкус и ако бяхме всички еднакви, нямаше да е интересно, со...
пък и аз по-често виждам усмихнати момичета, отколкото намусени, така че твоя въпрос май е клиширан.
честно казано правиш ми впечатление на поредното момиче, което тайно си мечтае да бъде като тях, ама не е сигурна и иска да си вдигне въшките като няколко непознати и кажат, че те са грозни, ужасни и етц.
аре сега чакам да ме оборите с 1234567 коментара!!![]()
http://ask.fm/iwwkaa
Не ми пречат-ако блеснат с някое тъпоумно изказване най-много да се посмея и толкова.Същото ще се случи,ако такава изцепка дойде от някой "нормалноизглеждащ" индивид.
*на 14 и аз бях с лещи,лилава коса,гледах лошо от профилната си снимка и планирах да стана сериен изкормвач...тъй че под една определена възраст може да не се брои![]()
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."
Хаха, като изключим лилавата коса и аз бях така.Даже по 1 време за профилна снимка се бях снимала с някакви ножове и червена темперна боичка по тях да имитирам Елизабет Батори.
Има нещо вярно, че от 1 възраст надолу всякакви такива са си в реда на нещата. Всеки го е тресъл пубертета.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Абе, бате, тва българите нямат равни-никога ама никога не гледат в своята паничка, а само в чуждата. Ми , хубаво, нека си слагат екстенжъни, гримове, лещи-те така се харесват , защо трябва да набивате СВОИТЕ идеали за красота, като всеки си има собствен такъв . И какво получавате-нито те ще с е променят, нито нищо-само некви "подкрепящи" коментари от анонимковци. Ти , нали не си като тях-ми, радвай се, излез навън, забавлявай се-кво си седнала на компа да се тровиш себе си , че и да занимаваш форума с некви лекции...
Аз защо ли не се натъквам на подобни абонати из фейсбук?
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Аз вече почти не сядам да го гледам, само колкото да се свържа с приятели, когато ме мързи да вляза в скайп. Не ме бърка въобще кой как е застанал да се снима или с какво се е облякъл, но явно грешката е в мен - трябва да премахна повече от половината от френд листата си и въпросните изцепки ще спрат да ми се появяват.![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Няма дори да се опитвам да те оборвам, само ще кажа, че не си права. Защото си малка. Не си се наситила на безбрежно клепане с грим, не си погледнала със зряло око на красотата. Ти си едва на 13 (14?), мнението ти е оправдано и е нормално. Всеки минава през това. Колкото по-голяма ще ставаш, толкова повече ще се дистанцираш от изкуствени подобия от този род. Казва го човек, който в 8-ми клас ежедневно ходеше с опушен грим на училище. Постепенно, обаче, спрях с този агресивен начин на гримиране, започнах да се гримирам нормално за момиче на моята възраст. В 10-11 клас помня, че сложих зелени лещи. Тогава го смятах за нормално, но сега, поглеждайки назад във времето... Еми, не! Не става. И, да, изкуствено е, който каквото и да говори. За ноктопластики да не говорим, едни късо изрязани и лакирани нокти също изглеждат поддържани. С времето ще гледаш с неодобрителна усмивка на подобни момичета и тогава ще ме разбереш. Засега - няма как да те убедя в противното, израстването ще си каже думата.
В момента рядко слагам повече от една спирала и едно червило. Най-странното е, че вече дори не се харесвам с по-силен грим. И съм сигурна, че не съм само аз.
И аз.Даже се харесвам повече без никакъв грим и се чувствам гадно ако съм с грим.Не се чувствам себе си така.
E,естествено,че за някой специален случай се гримирам,но...
И аз не мога да повярвам,че съм се гримирала много,като по-малка. :д
Абе най-добре ми е без грим.![]()
![]()
Абсолютно. И не знам защо трябва да узреем, че да го разберем. Аз дори в момента съм вманиачена в "natural look-a" (включващ коса, нокти - всичко) - почти девствените ми вежди в момента са доста красноречив пример.
PS : Или иначе казано : в пъти повече съм фен на това, това, това и това пред това, това, това и това
Снимките са на едно и също момиче, със и без/с малко грим.
^Така е.
А и се чувствам добре без грим и с естествената ми коса.Не мисля,че има нужда да слагам грим,освен ако случая не е много специален.А и сега лятото постоянно да се притесняваш,че ще ти се разтече грима...
![]()
![]()
зайка да се успокои и да изчака 3-4 год. и пак да си види коментара...![]()
btw. само аз ли съм го нямала тоя период с мнoгoто грим ? единствено на 12 ходех с фдт. за около 3 месеца (периода ми с най-много пъпки) и спрях.. после ходих към 13-14 годишна само със спирала и то не всеки ден,а сега без нищо.. и честно казано и на мен не ми отива силен грим и не мисля,че някога ще ми отива щото лицето си ми е детско...
ми да ама не мога да си правя опушен грим примерно.. някак си не се възприемам.. дори перли ми идват в повечко.. или щото съм свикнала без нищо, или е от лицето ми ... те са ми казвали, че ми е детско,но аз и с очна линия даже не мога да се възприема.. абе май май ще си стоя така
![]()
![]()