.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 80
    Мега фен Аватара на Amore-Mio*

Дистрибутор на Avon & Oriflame

Здравейте.
    Разгледах старите теми, но не открих особено информация за това. Пускам тема, за да разбера изцяло как стоят нещата и има ли смисъл да се занимавам с това.

Прочетох условията за ставане на представител и на двете марки, като при Avon имаха възрастова граница: бе нужно да имам навършени 18 години, докато при Oriflame това нещо го няма. Разбрах, че поръчката е възможно да стане онлайн, но не намерих информация за това дали има ограничения в поръчката, например поръчката да е общо на стойност 30 лв, да речем. И също така, според вас струва ли си? Замислям се относно това, тъй като не мога да работя, а искам да спестявам пари за курсове за квалификация, а не искам да създавам излишни разходи на родителите ми и точно поради тая причина се замислям за дистрибуторството. Та, очаквам мненията ви, без излишен спам и нападки.

Благодаря.

Мега фен Аватара на MegiBoOm
    Град
    Света На Мечтите
    Била съм на Ейвън.
    ВЪОБЩЕ не се забърквай с тия глупости.
    Всичко първоначално ти го представят толкова лесно и доходно, а после...хоп..и ти в трапа с още пре*бани хора.Няма смисъл, казвам ти го от личен опит, по-добре си намери друга работа. (:
    (не задължавам никой с мнението си, просто давам съвет)

Благодаря.

Очаквам и други мнения.

Една съученичка преди беше на Орифлейм. Като в последствие мина на друга фирма. Имена няма да споменавам да не звучи като реклама, защото и аз съм дистрибутор към същата фирма.
    Това, което чух от нея е, че никога няма да се върне към Орифлейм и, че всеки месец буквално я тормозели да си изпълни минималната квота.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна
    Преди 2 години се хванах с ейвън, но за кратко ( няколко месеца ). От начало всичко ти го описват много розовко много хубавко, дават ти разни безплатни рекламни боруши и 3 каталога, и на следващия каталог ти казват дай пари за още, дай пари за това, дай пари за онова, общо взето затъваш с пари, вместо да печелиш. Колкото до печалбата, то тя е минимална. Мисля, че около 10 процента от стойноста на поръчката, която си пуснал ( иначе да пуска се по интернет, имаш си уникално име и парола и си влизаш с тях в сайта им за представители ). Не се занимавай с тея според мене, едно че ще те завлекът с пари и второ че ще си скъсаш нервите за няма си и нищо.

И на мен това ми е много интересно. Искам да стана дистрибутор, но като че ли не си струва.
    Няма ли намаления за дистрибуторите и някакви специални оферти? И колко пари давате на месец за каталози и тем подобни разходи?

^ Има си специални намаления и оферти за дистрибутори.

Благодаря ви много момичета.
    Убедихте ме да не се занимавам и да не си хабя нервите в някакви глупости. Благодарности.

Темата може да се заключи.

Аз съм на Орифлейм. Процентът намаление е по-голям за представители, отколкото на Ейвън, а и нещата са по-качествени. Имат и от време на време баш-офертички, които обаче трябва да следиш в сайта и които не излизат в каталозите. Аз си взех една мн яка чантичка , която струвала 45 лв, намалена в сайта на 15, с намалението за представители 10-11 ;д Аз не се занимавам особено сериозно, купувам си само на мен и на майка ми и не юркам никого да си поръчва. То няма "минимална квота", а някакви точки, които трябва да изпълниш ако искаш да печелиш проценти и нива, от които де факто печелиш пари. Имам две колежки, които си докарват по една заплата 400-500 на месец от Орифлейм, но не е за мен. Чувала съм и за представители, на които се звъни всеки ден с "ще си поръчаш това това и това за теб, за да си направиш точките, после ще ги продадеш на някого" , но на мен не са ми го прилагали. В началото опитаха и тропнах с крак, та разбраха, че няма да минат тея. Това за звъненето си зависи от екипа, защото ти като си направиш точките, тоя над теб печели тея точки, тоя над него също и т.н. и те печелят от твоите продажби. Моят екип е готин и като видят , че не ти се занимава кой знае колко сериозно, не те юркат ;д
    Иначе е по-добре от Ейвън, на което също съм била за кратко. Там печалбите са 10% на цялата поръчка, а можеш да пуснеш поръчка за някакъв минимум пари, а на Орифлейм са 30% върху всеки продукт, като може да пуснеш и само 1 нещо.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

joqkey
    Guest
    Аз от известно време се занимавам с млм и работя към доказала се в световен мащаб американска фирма. Който има интерес да ми пише на лично

Мега фен Аватара на teenems
    Аз съм към Ейвън.На 17г. ,но майка ми попълни формуляра и тя се води представителя.Поръчката става по интернет.Не си длъжна да купуваш брошури.Една ти идва безплатно всеки месец и ти си решаваш дали да поръчаш още.Аз не съм се захванала с Ейвън,за да изкарвам пари,а просто има хубави продукти ,които аз и майка ми харесваме и ни идват за много ниски цени дори на магазина някога нещата са по-скъпи.От такива подобия на Ейвън,Орифлейм и т.н. няма как да вадиш луди пари,просто ще взимаш продуктите за по-ниски цени.
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Повече от фен Аватара на sweet__potion
    Аз също съм на Ейвън от няколко месеца и съм г/д доволна. От както съм представител си напълних тоалетката с парфюми особено и с всевъзможни други неща, за които смея да твърдя,че съм дала не повече от 30,40 лв. общо досега, като се има предвид, че се занимавам доста сериозно и в последно време правя по 200+ лв поръчка. Това означава че едно 50,60 лв. от тези остава за мен. Но аз всичко влагам,като поръчвам за мен и съответно пари не ми остават, но пък имам доста от скъпичките им парфюми и грим, което ми излиза напълно безплатно. А това е доста. Дори се издигнах-предлагат ми да стана координатор и да взимам още по-голям %. Има шансове за печалба от дистрибуторството, но трябва да се занимаваш сериозно.

Миличка, нищо лично, но на Ейвън процентът е 10, а 10% от 200 лв не са 60
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Зависи тези 10% процента са ако сумата,коята си направил е 51лв.Ако е над 101лв. процентът ти е 25% )
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

И все пак, не мисля, че Ейвън е на оферта. Била съм и на двете, знам какво е.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Сериозно ли на Орифлейм няма възрастова граница? Казаха ми, че имало, пък тука други работи чета ;д

От 50 до 110 лв. е 15%
    от 110 до 200 е 20%,
    съответно над 200,01 лв. е 25% прави си изводите

На Орифлейм е 30, дори един апликатор за сенки да си поръчаш :Д По-схема е
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Абе аз никога не съм била дистрибутор на гореспонетатие, но тъй като познавам маса народ, които са били мисля, че най-големия проблем е, че се затрупваш с куп буклуци, от които реално нямаш никаква нужда.
    Аз редовно получавам някакви подаръци от представители, които са ги поръчали, но не им трябват.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

А на Орифлейм задължително ли е всеки месец да се прави поръчка :Д

Не. Нито е задължително да поръчваш някакъв определен минимум, може както казах едни апликатори да поръчаш.
    Hayashi Мисля, че ако човек е способен да направи това, би го направил и в магазин. Аз не си купувам или поръчвам неща, които не би трябват.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Да,но пък и Ейвън си има доста предимства,ако изпълняваме дадени условия в програмите ни дават безплатно парфюми,чанти,портфейли,..... ..... не казвам,че Орифлейм не е доходно,но съм била и на Орифлейм преди години и на днешно време в моя малък град всеки залага на нещо по-евтино с г/д същото качество. В следствие на това продажбите ми се увеличават и така печеля, но продукти,а не пари. Все пак в северозападния край някои хора нямат пари за хляб,камо ли за козметики... но ако на някой му е за поръчване, ще си поръча все пак.

На нас също ни дават. Утре отивам да си вземам новата кафе-машина.
    Бъркаш. Цената е г/д същата, а качеството е несравнимо. Орифлейм са малко по-скъпи, но много по-добри. Купувам си нещата за вкъщи от там душ-гелове, течни сапуни, самобръсначки, пасти за зъби, излизат ми доста по-евтино от в магазин. От Ейвън има едно-единствено нещо, което бих си поръчала - Outspoken.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Не е точно така,аз съм се убедила в качеството на някои продукти,както и от доста не съм доволна. Сега си поръчвам от една приятелка,която е на Орифлейм, но по-малко неща. На мен ми излизат без пари тези на Ейвън,а са доста добри,особено серията на PlanetSpa. Иначе парфюмите на Fergie ги имам всичките и наистина Outspoken e много хубав,един от любимите ми. На Орифлейм серията Мед и мляко ми харесва и парфюма Джордани Голд,друго не ми е направило особено впечатление и разлика между Ейвънската козметика.

Разликата е огромна.
    Ейвън е на ниво козметика от магазин обикновена, само че на по-високи цени, които и с отстъпката не са ти изгодни. Орифлейм е за мен като представител наистина изгодно, а и са в пъти по-качествени.
    Последно редактирано от JoLLiE92 : 01-31-2013 на 16:28
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Според мен всеки защитава своето.Аз имам някво мнение ,че са ми абсолютно еднакви.Шампоаните на Орифлейм са хубави,ама парфюмите им не са трайни,защото са парфюмни или тоалетни води,докато на Ейвън парфюмите са ааадски трайни.Абе работата е да си представител и да си взимаш неща от които имаш нужда,защото на магазина не са по-малки ментета пък са и по-скъпи.
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си