Споменах, че и даже и да не си вярващ не е "фатално" толкова колкото си мислиш от гледна точка на християнството(или поне от моя). А и Алах защо трябва да е някакъв друг бог, според мен става въпрос за едни и същи работи само че с различни имена, исляма е за друг тип общество друга кутлура и така нататък, но не съм запознат с него.
За мен не може да се наречеш вярващ, поне под християнското разбиране на тази дума(а то не е непременно че трябва да си вярващ християнин, може и да си вярващ мюсюлманин). Но остави това, защо да съм ограничен и защо не си управлявам сам пътищата? Грешиш върху разсъжденията ти и тълкуванията ти за християнството това е сигурно. Според мен за всичко неправилно разсъждаваш, но не мога да съдя толкова много, та за другите неща няма да коментирам.
Едно е лично мнение, друго е да така крайно да се изразяваш все едно си абсолютно прав и отписваш и християнството и всичко, аз примерно никъде не съм заявявал такива неща както тебе и въобще какво стои зад това което казваш, сам ли си го измисли, има ли и други хора които така да мислят, кои са коренните източници и основни книги/учения или каквото и да е които биха потвърдили нещата, които пишеш, биха потвърдили определението ти за Бог, за правите пътища и т.н.
Иначе ако ще си мерим библиотеките, в моята може и да има по-малко, но единствено истинските, полезни и най-важни книги, свързани с християнството/окултизма/езотеризма/херметизма и много други такива думички, повечето от тия книги трудно се намират но бих ги хвърлил да ти кажа, защото всички казват едно и също(при положение че истината е една), но има няколко фундаментални разлики, по който бих ги определил като "правилни" и "неправилни". И ми е ясно кои си чел и кои защитават тезите ти(дори и да не са те пак в тях пише неща, доста удобни за вярванията ти). Не че знам какви са те де, но няколко изречения от постовете ти са показателни за най-общото, поне аз тях гледам. Но както ти не знаеш толкова за разбиранията на християнството и лично мойте, така и аз не знам, опиши какъв си, в какво точно вярваш, кои книги/автори/философии/учения/школи(или няма точно определени) са показателни за вижданията ти, или всичко е формирано лично от теб вследствие на живота ти, различните източници и т.н.