.
Резултати от 1 до 25 от общо 87

Тема: :)

Threaded View

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от JuStElly Виж мнението
    Няма такова нещо като съдба,нищо не е предначертано.Всеки човек сам определя бъдещето си с решенията,които взима!
    Оффф поредната 14 годишна курветинка, четяща мъдрости от споделени снимки във фейсбук. За нищо не ставате вие, ей!

Нищо не е предначертано от някой конкретно, но все пак във вселената съществува последователност от събития, които определят бъдещето. За всяко нещо си има причина, включително и за това какви мисли са породени в човека. Тези мисли определят изборите ни, а над мислите си, ние нямаме контрол, защото мислите са вече породени от преминало събитие или преминала друга мисъл, която поражда следващата. Тъй че освен ако не можеш да видиш бъдещето или да се върнеш назад във времето, ти изобщо нямаш контрол над изборите си, и мислите предхождащи ги. Да не говорим че човешките избори освен от външните условия и преживявания, също така се влияят силно от емоциите, инстинктите, и изобщо общите принципи и схеми по които човека разсъждава(така както природата го е създала). За да ме разбереш, ще ти дам един пример. Ти сега можеш да ми отвърнеш : "Да, ама аз сега мога да се хвърля през прозореца и да умра, това ще си е изцяло мой избор, това не доказва ли че имаме свободна воля и бъдещето зависи изщяло от нас?". Можеш да се самоубиеш, можеш да направиш каквото искаш, но в конкретният случай, ти изобщо не би направила нещо за да ми докажеш че греша, ако аз предварително не ти бях поставил въпроса. Или иначе казано, ако изобщо не бях писал тук с предложение да се самоубиеш (примерно) и така да ми докажеш че греша, в товята глава изобщо нямаше да мине мисълта за самоубийство. Така че, освен ако не можеш да се върнеш в миналото и да избереш да не ми четеш постовете, тази мисъл вече е в главата ти и тя води до други мисли. И над целият този процес ти нямаш контрол. Не можеш да се върнеш назад и да промениш мисълта или нещото, което те е довело до настоящата мисъл. Така че всяко деиствие поражда уникална последователност от други, но и всяко деиствие, решение, мисъл, е породено от предишни такива последователности. И от там мисля, че свободната воля не съществува, а бъдещето е предначертано, и по някаква свръхсложна система, дори може да бъде изчислено. Но това ще стане чак когато разбулим мистерията на човешкото мислене.
    Естествено идеята, че нямате никакъв контрол над мисълта, и следователно над живота, е доста плашеща, така че е разбираемо защо предпочитате да се заблуждавате.
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-26-2012 на 14:20

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си