- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Самостоятелност
Авторке ще ти кажа само едно нещо СПРИ ДА СЕ ОПРАВДАВАШ. Всички сме били като теб обаче при някои е траело да речем 1 месец при други 1 година при трети 5 години... И когато човек е ядосан всичко може да ти каже без да се замисли че това би те обидило по някакъв начин. Седни сближи се с майка си или с баща си ( а най добре с двамата) говори си с тях задавай им въпроси прави там нещо колкото да им привлечеш вниманието така по степенно ще се сближаваш с тях.
Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 08-31-2012 на 13:52
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Пффф...писна ми от лигли навсякъде.....и аз нникога не съм се разбирала с майка си.И аз като теб съм искала много пъти да се изнеса от нас,но това ще мине.И няма родител,който да не го е грижа за детето му (поне няма нормален родител,който да не го е грижа).Това,че не го показват не значи,че не е така.А относно тези 10 лв.......абсурд с толкова малко да минеш за 1 седмица...
Аре моля ти се, а родителите, които малтретират, тъпчат психически, изнасилват и продават децата си, кво - изтезават ги с любов? Няма такова нещо като "родителите винаги ще ни обичат", "майката е най-доброто за детето си" и прочие.
Някои хора не са създадени за родители. Някои родители не са хора.
Колкото до авторката - седни и трезво помисли дали в крайна сметка наистина не преувеличаваш. Дали не си въобразяваш някви неща, дали вашите просто не са в критическата/под стрес, дали нямате някакви финансови или други проблеми, които биха оправдали поведението им.
Иначе това за което говориш се нарича еманципация (emancipation of a minor) и, не, тук в България не става така. Поговори сериозно със сестра ти, опитай се да я накараш да разговаря и с вашите. От опит знам, че подобни проблеми рядко се решават с драми и демонстративни действия като бягане от къщи, примерно (сигурно ти е хрумвало).
Ако и това не помогне .. стискаш зъби, държиш си наведена главата, намираш си нещо, което да те разсейва от атмосферата вкъщи, създаваш си някаква цел ... и търпиш. Няколко годинки са само![]()