- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Фон-дьо-тени,коректори,основи за грим, пудри, ружове и т.н
глупости
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
Момичета, имам мазна кожа с пъпки, понякога са повечко, понякога малко, кожата ми започва да лъщи до няколко часа след като я измия дори и със специален гел за мазна кожа, тази година отивам в ново училище и искам да изглеждам добре и лието ми да изглежда с равномерен тен и матирано до края на учебния ден. Затова сега обмислям да си взема фдт или пудра, но сутрин ще бързам за автобус, така че бих искала да знам кое се нанася по бързо и за колко мин г/д става. Коректор имам, но той явно не е досатъчен, защото дори и с него не ми се прикриват както трябва пъпките и си личи, че съм си слагала. Искам покритието да е естествено, да не си личи, че имам фдт/пудра. Светличка съм. Почти нищо не знам за фдт и пудрите, макар и да прочетох началото на темата, не можах да разбера нищо за пудритеСумата, която мога да отделя е максимум 10 лв (няколко лева повече няма да са проблем, ако продуктът си струва обаче). А ако не уцеля нюанса? Въобще имам нужда от помощ и ще съм ви благодарна, ако ми дадете съвети и ми препоръчате продукти (не съм от София, но от тази година ще уча в областен град, така че надявам се все някъде да намеря продуктите. Предварително благодаря!
![]()
aми аз бих ти препоръчала тези http://www.ivis.bg/manhattan-clearfa...%BD-p7618.html
http://www.ivis.bg/manhattan-clearfa...%B0-p7613.html
Римел Stay Matte- пудрата. 10-11лв, перфектна е, матира идеално, но няма кой знае какво покритие. Ако минеш отдолу с коректор, ще ти се получи. Не мърда цял ден(при мен и приятелките ми, които я ползват), нанася се лесно и е абсолютно незабележима по кожата. Не стои набрашнено, но е важно преди това да хидратираш добре кожата.
Everything changes, but beauty remains ...
^ Благодаря POLLINA, PullMeCloser. Значи тази на Манхатън мога да да я потърся в Ивис, но тази на Римел къде да я потърся, гледам в сайта на Ивис не продават техни продукти... Btw, какво мислите за матиращия BB крем на Гарниер ?![]()
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
PullMeCloser , може ли да те питам за пудрата на Римел как стои на лицето? с какво я нанасяш за да стои добре с четка или с тампончето (което предполагам е вътре) защото на мен повечето пудри ми стоят като брашно на лицето;д но моята кожа е суха,може би не съм за пудра
Момичета, споделете от коя база за грим (за цялото лице) сте доволни най - многo, издържа ли грима ви по-дълго време с нея?
Първо я нанасях с тампонче и не стоеше набрашнено, после го изгубих и започнах с четка. Вътре няма нито тампонче, нито огледалце, пудрата изглежда буквано така:
http://images.icnetwork.co.uk/upl/bi...-620133321.jpg
Самата пудра не е супер суха, а е някак ...не точно кремообразна, а 'мека'. Аз съм с нормална със склонност към изсушаване кожа, не вярвам да е от това, че ти си със суха. Ако хидратираш добре, не би трябвало да стои като брашно. Пробвай с четка, защото е по-фино, ако имаш намерение да я пробваш изобщо,де.
ами как по точно да е нанеса с четка ,само прахообразна съм слагала с четка:д а и значи да разбирам ,че има добра покривност и е трайна,защото за мен това е най-важнонямах намерение да си взимам пудра,но ми стана интересно,от известно време чета,че доста хора са доволни от нея
П.С : има ли тестери да я пробвам все пак ?
добре,мерси ще отида да ги видя![]()
За да не правя нова тема за ФОН ДЮ ТЕН ще попитам тук,ако може да ми помогнете.Значи вчера си купих ФОН ДЮ ТЕН -течен и прочетох във форума,че когато кожата ти е мазна фон дю тена не бива да е течен,а на мен кожата ми е точно мазна заради акнето ,ама не чак толкова,защото ползвам изсушаващ лосион.Купих го заради първият учебен ден ,защото не искам да ми се смеят колко съм нашарена с пъпки.Ще се разтече ли фон дю тена ми ако е много горещо.Пък и съм чувала попринцип ,че е много по-добре да ползваш течен 1.че прикрива ,а сухият не чак толкова.Мерси предварително!
ПП-чакам мнения по въпроса ...![]()
^ Не е вярно, че течните фон-дьо-тени не стават за мазна кожа. Това е някаква заблуда. Но преди да си вземеш фон-дьо-тена е трябвало да се допиташ дали е подходящ за проблемна, склонна към омазняване кожа. За по-добър ефет, ако е по-тежка формата на акнето ти - използвай и коректор под фон-дьо-тена - слага се локално, само на пъпките.
Иначе за течния и сухия фон-дьо-тен - това също не е вярно. По-скоро даже е обратното. По-сухите са по-покривни и по-тежки. По-течните, обратно.
И не, фон-дьо-тенът няма да ти се разтече, спокойно. Ако искаш все пак, ако разполагаш с пудра, можеш да го фиксираш. Но не мисля, че ще е нужно, няма да е такава жега, че да се разтече.
Крем се слага задължително преди всякакъв грим. И коректорът се слага след фон-дьо-тена, за да прикрие това, което той(фон-дьо-тенът) не е успял.
Искам да попитам за пудрата и ружа на орифлейм.кое според вас е по-добре комбинирано с фдт
Аз имам пудрата на Орифлейм. Ето тази - http://gb.oriflame.com/catalog-image...al/22875_1.png
Честно казано съм доволна от нея. Често си я ползвам и без фон дьо тен отдолу. Учудих се много защото ми беше подарък и реших да я пробвам с мисълта, че ще е пълен боклук. Но се оказа много икономична и ми харесва как стои.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en