- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.4
Не, има си и такива шампоани за мазни корени и сухи краища, но според мен това е коса, която е по-дълга отколкото може да издържи и краищата са и станали сухи и изтощени. Ако слагаш маски , подхранващи продукти и т.н. - никога в корените, само по краищата. И ако ти е цъфнала косата, по-добре го отрежи колкото и късо да стане, защото красивата коса не е дългата, а здравата коса. : )
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
btw. аз си направих маска от 2 жълтъка,кисело мляко и оцет... ще видя колко ще стоя... имам и малко себорал форте и мисля след баня да си сложа (ако не му е минал срока на годност) защото като ходих за ампули нямаше,а не ми се обикаляше...
Ако е домашна пък внимаваш какво слагаш, ти пак може да я направиш по-подхранваща и да не се слага в коренитеНай-добре в тоя случай да направи две отделни - за корени и за краища. Но все пак съм на мнение , че е по-добре да се изреже.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
ако е домашна маска и ако не се слага в корените ефекта ще намалее поне наполовина... взе пак косата се ''храни'' от корените... иначе за ножицата нищо не съм казала - и аз съм на мнение,че трябва да си вземе връхчетата .. иначе за 2те маски - може да си направи изсушаваща в корените,а по дължината ако не и се занимава да слага купена или само някое масло...
аа да ви се оплача.. срока на годност на себорала ми е свършил преди 5 месецасега и ампули нямам,а и мен ме е нападнал сезонния косопад..
![]()
момичета предлагам всяка да каже какви грижи мисли да полага следващите 2 месеца примерно и като минат тези 2 месеца да кажете кое сте успели да изпълните и кое -не.. съгласни ли сте ?
Аз съм съгласна.
Боря косопад, както споделих преди, но не е сезонен, така че няма смисъл да споменавам, че не очаквам някакви видими разлики. Засега полагам грижи както за него, така и за самия косъм - за да не бъде косата ми толкова суха, хвърчаща и изтощена.
Ето и линкове с продуктите към които съм се ориентирала да ги поръчвам, ако може да ви помоля за съвет кой да избера или съответно - препоръка за някой продукт, от който сте доволни. Искам да си избера един или максимум два, като имам нужда от нещо от сорта на серум, тоник или крем, което да се нанася на суха коса, с цел заглаждане, подхранване и може би малко блясък няма да е излишен. Дали няма да е по-добре да си купя просто арганово масло от аптеката и да ползвам него или ще дойде твърде мазно?
http://zlatnaribka.com/krem-s-kerati...l#.UE20qHmaWdN
http://zlatnaribka.com/proteinov-rek...l#.UE20snmaWdN
http://zlatnaribka.com/rekonstruktor...l#.UE20wnmaWdN
http://zlatnaribka.com/serum-za-siln...l#.UE20zHmaWdN
http://zlatnaribka.com/serum-za-suha...l#.UE2013maWdN
http://zlatnaribka.com/krem-za-silno...l#.UE2083maWdM
http://zlatnaribka.com/krem-s-kerati...l#.UE22Ga7wNie това това това !!! ... от другите не съм сигурна,но ще ги разгледам по-подробно и ще ти кажа кое според мен![]()
а боядисваш ли си косата ?
а да,сега и аз да дам малко отчет: доста време бях в почивка от маски ( 2-3 месеца) после началото на лятната ваканция от време на време си правех,края на юли се мазах 2 пъти с зехтин за около 2 седмици и август започнах редовно с маските ( най често от жълтък,кисело мляко и оцет,но по едно време и бира слагах) т.е. 1 месец си правя редовно маски... купих си и маска на Денис за дължината... сега мисля да си правя маски до към 17ти,после да си купя ампули и да карам с ампули до края на септември/началото октомври и след това да си купя стимулант,а периода с ампулите ще ми е нещо като почивка от маски ( т.е. около 3 седмици)![]()
Аз не полагам някакви по-специални грижи, защото в момента ми е здрава косата. Ще и взема някакъв реконструктор , хубава маска и това е. Има и на Орифлейм едни спрейове за светла и тъмна коса, които подчертавали цвета и блясъка и т.н. замислям се да си взема, защото си обичам тъмния цвят на косата и искам да го подчертавам ;д
Моят въпрос към вас е : За или против бретоните и какви харесвате ?
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
зависи... по принцип обичам бритоните - едно,че разчупва прическата,друго,че можеш и да си с бритон и без (като го хванеш) ...зависи от човека,но най много харесвам странични... иначе и правите по цялото чело,но ако отиват на притежателя.. иначе съм виждала момиче,което ужасно много му отиваше без бритон,но пак казвам ЗА бритоните съм
Била съм с прав бретон, в момента почти се изравни с останалата част на косата. Много ми харесваше как ми стои когато и цялата коса назад ми беше изправена. И сега ги харесвам, но за съжаление срещам все по-рядко по улиците момичета, на които наистина им отива да са с такива прически, повечето са с малки личица и то автоматично става кофти и неподходяща комбинация. Иначе асиметричен бретон не харесвам, твърде много филирано и нащръбкано ми идва.
пак си направих маска от жълтък, 1 с.л. тривитаминол, 1 с.л. кисело мляко, 2 с.л. зехтин и малко масло, нанесох я в корените, около 3-4 пръста, а по дължината сложих само зехтин, ще стоя 2 часа
На малко харесвам как им стои бритон.
А с грижите след два месеца да добавим и снимка ?
Иначе аз сега до 15/17ти ще си правя маски предимно с жълтък и зехтин, ще добавям и кисело мляко/мед/някое масло. След това ще си купя някой серум,крем или нещо от рода, но не съм избрала кое и нещо за термозащита, по късно ще набележа някои и ще ви питам за мнението ви. Това ще ми е почивката за корените и съм 15 октомври ще си взема някакви ампули, но и тях не съм ги избрала ( ох, много съм неорганизирана ;/ ). Ще гледам да я горя възможно най-малко.
Препоръчвайте ампули и серум/крем и прочие. Косата си не мога да я преценя каква е. По-напред бях пуснала снимки, ако може някой да прецени.. Може би нормална и лееееееко мазна ? В краищата е леко суха, или си въобразявам.![]()
Наскоро си направих бритон черта / не знам как се води точно/. Еми не ми хареса сега го разделям на две като едната страна прикрепям с фибичка под косата и ще карам така докато порасне.
Иначе вчера пробвах еластайзера и съм много доволна, като спестя малко ще си взема голяма опаковка. На следващо миене ще пробвам ботокс маската и мисля пак да почвам тирвитаминола![]()
Ако си ги поръчала тези дни - нормално е да не идват. Национален празник, почивни дни.. нали не очакваш някой да работи?
Поръчах вчера,даже получих е-майл за потвръждение,мисля,че днес вече е работен ден ? Има още време,но и да се забавят няма да правя проблеми ...
fizzyg, благодаря за видеото.Ще пробвам.
Ползвала съм този шампоан против косопад и е много ефикасен.Професионален е.500 мл. е за 18 лв.
Аз тези дни ще се подстригвам между другото.После може да пусна и снимки.