- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Keep walking ...
Я,виждам себе си в мъжки вариант.Колко интересноАма не за това,което си мислиш-за стила на писане и изразяване говоря
Отдавна не бях чела тема,написана с вкус,грамотност,стил и чувство за хумор едновременно.И нека не забравяме и реалната преценка над нещата,разбира се.Много ти погалих егото,май?
Нищо,това ще ти помогне да вдугнеш още малко критериите
Сега сериозно към въпроса ти.Момичета,които търсиш рядко се намират вече,защото повечето смятат,че ако имаш красотата,всичко е ОК и светът е прекрасени в краката ти.Останалите,по-грознички,/относително понятие/ пък гледат "над тези неща" и мислят,че умът е най-важен и това ще се оцени от истинските мъже,сиреч от некурварите.И така имаме или едната,или другата крайност.И от време на време се среща по някоя естествено красива мома,която да реши да си развива и сивото вещество.Ама тя като има по много и от двете,иска и същото от човека отсреща,защото знае,че е искана от всички и може да има всички.Но ще вземе този,който покрива собствените и критерии.Помисли дали ти си копие на това,което искаш от момичето,и ще разбереш за какво иде реч...В живота невинаги минава приказката,че "Хубавите ябълки все прасетата ги ядат".
ПС:В общи линии искам да ти кажа,че не е лошо да имаш критерии,но в някакви разумни граници.И тези изисквания трябва да бъдат съобразени не само с желанията,но и с възможностите ти...
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
Не се притеснявай, на галене и на пиене държа![]()
А това е донякъде вярно, че ако си физически привлекателен/на, ще ти е по-лесно. Донякъде.
Иначе те разбирам, че трябва да предложа ≥ на това което търся, и аз реално се опитвам да държа потенциалните обекти в границите на моите възможности, или поне с малка разлика, защото примерно с някой момичета още от начало си личи че е causa perduta, и не се занимавам.
Аз пък и на двете лесно се поддавамЗа съжаление е така.Ама лошото е,когато вземеш хорското общоприето мнение за решаващ фактор.Ама това е друга тема
Да,външността не е без значение,но лично за мен никога не е била на първо място.Склонна съм да я пренебрегна,ако за нейна сметка качествата,които търся у някого са в повече от очакванията ми.Така балансът се запазва.
Еми щом в общи линии "си знаеш гьола",значи проблемът не е в равновесието между "свръхизискванията ти" и "свръхвъзможностите ти".Май е някъде по-надълбочко в психиката,светогледа и начина ти на поведение.Дали възможностите ти не остават незабелязани и на заден план в началния,и най-важния етап на отношенията ти с момичетата?Ако не успееш отначало да разгърнеш потенциала си и да предизвикаш съответния интерес,нататък нямаш почти никакъв шанс.Защото тезата "Аз съм умен,можещ и красив,но само аз си го знам" не е много вървежна![]()
И тук се различаваме![]()
Но за това дали разкривам потенциала си в правилното време наистина не мога да дам обективен отговор, най-малко защото не съм се и замислял върху това.
За поведението ми бих казал че на моменти е дори резервирано. Не се спускам стремглаво да поемам инициативата и да действам директно, защото не вярвам че е най-добрия начин.
Ако всички бяхме еднакви,нямаше да съществува мисълта,че "Противоположностите се привличат" и светът щеше да е много скучно място за всички![]()
Е,сега имаш тема за размисъл за домашно.Резервираността е хубаво нещо,стига да се прилага с мярка.Да,директният подход не е най-добрият съветник,ако искаш качествен човек до себе си.Но и прекалената пасивност показва привидна липса на интерес,което се тълкува като накърняване на егото на отсрещната страна-"Как така тоя сульо ме игнорира,я да ходи на майната си...".Според мен трябва да покажеш,че проявяваш известен интерес,но дотам.Ако и тя си пада по теб,ще го покаже по някакъв начин.Но невинаги се получава между двама души.Може да имате качествата,които търсите у половинката,ама като няма химия,тръпка или както искаш го наречи,не става.Това не те прави сбъркан или негоден за връзка.Прави те търпелив и толерантен и те подготвя и изгражда като личност,докато не дойде човекът за теб.
![]()
Всеки има претенции относно външния вид,НО.. това е само в началото.Предполагам си забелязвал,колко красиви момичета имат връзка с не толкова привлекателни момчета,както и обратното (като изключим тези,които са с половинките си само заради материална изгода),тук говорим за хора,които наистина се обичат и на пръв поглед ще кажеш "Как може да е толкова хубава,а да се хване с този смешник?".Ами ето така,явно в началото и тя му се е присмивала,но след като е опознала този,който е всъщност,външният вид остава без значение.Все пак това отгоре е само една маска,отвътре всички сме едни и същи.
Относно характера,тук вече е приемливо.Колкото и красив/а,да си,щом отвътре не струваш,нещата няма смисъл да се коментират повече.
tl;dr
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Чудех се дали да пиша.. Обаче реших да пиша.
Добре, доста умно момче си, разсъждаваш по-зряло от нормалния 17 годишен льольо.
Единственото, което обаче аз не мога да си обясня е - защо поставяш Първо външния вид, после ума?
Смисъл такъв, видях че не държиш само на външния вид, но не си го споменал първо него ей така.
Аз ще ти кажа едно клише ( нещо тия дни съм на вълна клишета ;д ) - по лицето посрещат, по акъла изпращат.
А ако намериш някоя супер яката мацка, модел направо, но е куха като лейка ще се влюбиш ли?
Не ме разбирай погрешно, не те критикувам, нито се заяждам, просто не разбирам това.
Как проявяваш точно качеството на прекалено повърхностните хора. А не ми изглеждаш такъв.
Сега по темата - като те гледам не умираш от любов по точно това момиче. Защо не си насочиш амбициите към друга? Като гледам кога е писана темата., мацката сигурно е заминала вече. Но дори да не беше, дори и да беше сингъл, като няма такива симпатии към теб, какъв е смисъла? Май трябва да се научиш да избираш КОЕ е по-доброто за теб. Не говоря само за жени, ами като цяло. Само тогава ще се научиш и да отбираш жените.
+ И аз
Звучиш доста симпатично /колкото и тъпо да звучи../
Прави компромиси с критериите..
Перфекционизмът ти ми е познат, знам че не е лесно да го пренебрегнеш.
Ще се намери някоя, ако не успяваш да направиш нищо, просто изчакай. Има време..
/Звуча малко тъпо, но те преди мен ти казаха/
Come on skinny love just last the year...
Някой ден някоя мацка така ще ти завърти главата, че всичките тези претенции ще отидат на боклука.
НО никога не прави компромиси с критериите си.
Освен когато се влюбиш, естествено. То не пита.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Хахах, братле, в голяма част от твоята "изповед" виждам и у себе си. Това, което ти допада, не можеш да го спечелиш, а тези, на които си симпатичен, просто им биеш шута. Трябва да намериш баланса. Като съвет ще ти дам да не занижаваш критериите си - не ти трябва да се набучваш на някоя патка. "Една майка може цял живот да си възпитава сина, а една жена може за отрицателно време да хвърли всичките усилия в коша." - подбирай добре. То като дойде онова сляпото чувство, забравяш за останалото, но все пак си пази позициите. И още един съвет - намали малко търсенето, защото губиш ценно време за себе си. Работи върху собствената си натура, стани по-здрав, спортувай, не забравяй и умствените тренировки. Бъди доволен от това, което постигаш. Повярвай ми, от опит ти казвам - самочувствието се усеща от другите хора
P.S
Като си говорим за зодиак, изпражненията ти в коя фаза на Луната се намират?Просто не се сдържах - видя ли коментар за астрология и.. хахахахаха
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
Няма как да бъда сериозно привързан към човек който не ме привлича на външен вид, тук говоря лично и само за себе си, може и да се дължи на възрастта ми, но твърдо стоя на мнението си че за да имам чувства към дадено момиче най-основното е тя да ме привлича чисто и просто като външен вид.
Въпросното момиче вече си замина, да. Кристално ясно ми е/беше че няма смисъл да се товаря излишно със чувства към нея, но просто някога нямам воля да сложа черта, какъвто беше и този случай, надявам се със време и опит да се науча да си налагам и това успешно.
А за това което ме пита - дали бих се влюбил в изключително красиво, но същевременно и простовато момиче, не, не бих, но същото важи и за нобелова лауреатка-крокодилТрябва да има и от двете, но както казах вече като че ли физическото излъчване има по-кардинално значение за мен.
Благодаря ти за мнението и съветите
Благодаря![]()
Убедил съм се вече че любовта променя хората, но се съмнявам да ме разклати дотолкова и да ми прати претенциите 'на боклука', както ти се изразиНо както казват руснаците поживём — увидим
Да, като някакво проклятие еИ не, не мисля да занижавам критериите си, не е ли по-добре сам отколкото с грешния човек? Иначе време за себе си отделям достатъчно, едното не е за сметка на другото
![]()
Благодаря за мнението (( и си пожелаваме успех срещу Юнайтед следващата седмица, нали?))
Няколко неща ми правят впечатление, обясняваш се като осмокласник пред абитурентка с хубави цици.
Не успях да ти разбера точно проблема измежду всичките локуми, които си разтегнал.
Не ти се получава да попаднеш на свободна или не ти се получава да попаднеш на перфектната? Или перфектната не е свободна, а свободната не е перфектна? Ще те разочаровам е принцесите са само в приказките и в Англия и Монако. Ама последните две са женени.
Има една приказка, че който подбира мастурбира. Смени средата или свали критериите. И преди всичко претегли колко струваш спрямо това, което очакваш. Убеден съм че искам много а можеш да дадеш не много.
А и си свали малко егото. Центъра на вселената по последни данни беше на няколко милиарда светлинни години от тук.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Не се мръщи толкова колега, ще се набръчкаш
Да, начина ми на изразяване може би не е от най-лаконичните, ама все пак някак си ме разбират хората.
Специално за теб - не търся да е перфектна, а просто правилна, под правилна имам в предвид, да има привличане от двете страни, аз-нея, и тя-мен. Както казах са се случвали и двете, но поотделно, затова не мисля че са ми нужни гореспоменатите принцеси, просто малко късмет (предполагам?).
А за това че ме определяш като егоцентричен, може ли да се обосновеш?
(( за центъра на вселената все още никой не може да ти каже къде е, може би в близкото бъдеще ще разберем ))
Абе и аз те разбирам, ама.. ако ще си различен гледай да е с нещо положително. Стила ти колкото и да му се стараеш - липсва му нещо. Ако те интересува повече - ЛС че тук ще се разводни много.
Ем съвета вече съм ти го дал - ако искаш правилната смали критериите или смени средата дето ги търсиш тия девойки. Маймуни с трици е ясно че няма да хванеш.
Егоцентричен.. не бих казал, по скоро със самочувствие без покритие. Wanna-be казано по старо му. Егоцентричен щеше да си ако привличаше всичко към теб и всичко се случваше заради теб. В момента нищо не привличаш около себе си и всичко се случва въпреки теб. Know the difference.
Ако се чудиш защо
нямам доверие на приятелите си
нямам регистрации в социални мрежи, което разбира се не означава че съм анти-социален
никога не съм имал, и се очартава в скоро бъдеще да нямам
съм адски претенциозен, което не мисля че е оправдано
Още по сдъвкано ако го искаш.... ще имам лоши новини за теб. Искаш да достигнеш някакво ниво по високо от в момента, но всичко което правиш е да мрънкаш и да се оплакваш от сегашното.
Dr. Gregory House
В обобщение:
Явно ти търсиш красива,чаровна и доброхарактерна СВОБОДНА мацка,която да има и завидна доза интелект.Но досега срещаш или само едното,или само другото,а когато са в комплект,не се получава между вас.Значи,или ти не притежаваш всички качества,с които да изпъкнеш пред такова момиче,или още не си намерил подходящата.Но предвид впечатлението,което правиш засега,залагам главно на второто,колкото и клиширано и банално да е.Както ти каза едно момче по-горе,продължавай да се самоусъвършенстваш и да работиш върху себе си във физически и интелектуален план и момичето ще дойде от самосебе си.Защото понякога,когато се вглъбим прекалено много в нещо и то ни стане фикс идея,пропускаме много и не даваме шанс на не толкова перфектните хора,които са не по-малко стойностни.![]()
Абе как едно момиче идва от самосебе си? От нищото се материализира като призрак или.. се самоизравя от пясъка като пустинните змии?
И силно се съмнявам че правилната идва ей така от нищото. Гаджетата са като рибите.. каквато стръв хвърлиш такава рибка ще клъвне. За какво си тръгнал е съвсем друг въпрос.
Dr. Gregory House
Ето така."От самосебе си" беше само израз,явно не най-подходящият.Искам да кажа,че е хубаво да имаш критерии,но докато ги следваш неотлъчно и си си поставил едва ли не като мисия да си намериш сериозно гадже,има огромна вероятност нищо да не ти се получи.Ако действаш по-полека,работиш върху себе си и МЕЖДУ ДРУГОТО се занимаваш с момичета,е много по-вероятно да намериш момичето,било то и не чак толкова перфектно и покриващо изискванията ти...
Ъъъъъ с риск да излезе че се заяждам пиша пак.
Знаеш ли каква е разликата между снайпер и граната? Между лък и боздуган? Или между АТВ и болид?
Тва с перфектните и по-малко перфектните е тъпа идея. Пробвай да убиеш мечка с лък. И пробвай да караш болид по планински път, Пробвай да режеш филе със сатър, и пробвай да пиеш чай от чаша за шампанско. Не е невъзможно, ама не се получава както би трябвало, нали?
Няма такова нещо като помежду другото. Занимаването с девойки ще е наравно с другите ти занимания ако искаш нещо стойностно. Ако не е - няма да се сърдиш че идват моржове.
Последно редактирано от valdesbg : 09-16-2012 на 23:26
Dr. Gregory House
Значи според теб е по-добре психически да е отдаден постоянно на мисълта да си намери стойностно гадже,отколкото да насочи усиилията и енергията си за собствено усъвършенстване и да излиза с момичета,когато му се отдаде възможност?В единия случай остава на същото ниво на развитие,което не е достатъчно или за мацките(стойностните),или за него самия като личност,а в другия има развитие,което е полезно и за настоящето и за бъдещето му...във всякакъв аспект.Поне аз мисля,че изнасилените неща не се получават добре,защото големите очаквания водят и до големи разочарования...
Не се заяждам,само изказвам мнение.
Самоцитирам се, нищо че вече е написано. Не смятам че е добре да се фиксира върху идеята "Как да си намеря гадже", но и не смятам че тая идея трябва да иде на майка си в пчеличката, заради нещо друго. Наравно знаеш ли какво значи? Според мен може да се развива съвсем спокойно във всякакъв аспект и едновременно с това да се среща с момичета, като си отделя специално за това време. По същия начин по който не ходиш на фитнес когато ти скимне а рутинно три пъти в седмицата за по два часа примерно. Или отиваш в градската библиотека всеки петък и четеш час и половина.
Такива работи.
Dr. Gregory House
Ако авторът може психически да не се обременява с тази мисъл през останалите 50% от времето си,съм склонна да се съглася.Но има още нещо.Това,че ще отдели време и за момичета,не му дава гаранции за успех.Има два варианта за него:50/50 развитие/момичета,като успехът е доста променлива величина.Ако и тогава не му върви,аз лично бх предпочела да оставя момичетата на заден план,за да направя нещо,с което занапред ще бъда по-добър и в живота като цяло,и в личен план,ще се ценя повече и ще знам какво искам и какво не ми е достигало,за да го получа.Според мен понякога,като виждаме,че нещо,което желаем,не върви,е по-добре временно да се откажем от него,да подобрим нещо в себе си и чак тогава отново да се насочим към това нещо.![]()
Айде де, аз какво казах ...
Иначе си противоречиш малко, валдес.... Иначе време за себе си отделям достатъчно, едното не е за сметка на другото
А, и друго,
Не знам как направи извод че съм със голямо самочувствие точно от тези цитати. Разбирам ако бях казал, 'никое момиче не покрива изискванията ми', или 'приятелите ми не стават за нищо и не заслужават да им споделям' и т.н., но нито съм казал такова нещо, нито съм вложил някакъв подобен смисъл в думите си.Ако се чудиш защо
нямам доверие на приятелите си
нямам регистрации в социални мрежи, което разбира се не означава че съм анти-социален
никога не съм имал, и се очартава в скоро бъдеще да нямам
съм адски претенциозен, което не мисля че е оправдано
Иначе разбрах главния мотив - приспособи се към средата или я сменяй
Аз мисля че русокоска направи доста добро обобщение на ситуацията ми, нещо което аз не успях да направя.