.
Отговор в тема
Страница 15 от 24 ПървиПърви ... 5111213141516171819 ... ПоследнаПърви
Резултати от 351 до 375 от общо 583
    Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Цитирай Първоначално написано от NambyPamby Виж мнението
    Към постовете на Ирти и Дриймър мога само да добавя, че това, че учиш като прост 3-4-6 години не те прави повече от останалите.
    Значи тези, които не учат като прости, са повече от другите? Или всички сме равни?

Супер фен Аватара на Irti
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Живея отделно от нашите от 13годишна. Не си изкарвам сама парите
    Ясно, ама инак се оправяш сама.. мхм. Само това изречение прочетох. Благодаря за участието. Лек ден!

Цитирай Първоначално написано от CoNviCt Виж мнението
    Значи тези, които не учат като прости, са повече от другите? Или всички сме равни?
    Всички бяхме равни в едно друго време, което не прокопса

Irti, прочети цялото, ако обичаш.

NambyPamby, аз не те обиждам никъде, а бих могла, старай се, моля те, и ти да общуваш с мен и за мен в границите на нормалното.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България

Ако ви разкажа през какви кръгове на ада съм минала, за да завърша училището си .. А смея да твърдя и че съм видяла доста от живота през това време.
    Това ти е проблема.
    Като теб има милиони още хора. Но те не твърдят, че са видяли доста от живота, и че заради това заслужават да работят на високопоставени места, а не като сервитьорки.
    Защото аз съм досущ като теб. И аз живея сама от малка. Но никога не съм си позволявала да кажа, че съм видяла доста от живота (е, освен в объркания ми хормонален живот като 12 годишна). Нито пък мисля, че да работя като сервитьорка означава да прислугвам на другите около мен. Напротив, бих била щастлива да работя като сервитьорка - срещаш се с хора, упражняваш си езиците, и етц.

Хубаво, какъв ви е проблемът с мен и сервитьорката? Не ме кефи и няма да се хвана, това за вас значи един по-малко в конкуренцията за позицията, нищо повече.

Видяла съм и съм общувала с всякакви хора с всякакви проблеми. Които ако растях вкъщи и не бях почти всяка нощ навън вероятно нямаше да видя. На моменти съм имала късмет, че не съм затънала в лайна до шия, може би това да видя отстрани докъде мога да я докарам ме е спирало да я докарам до там. Понякога отстрани се вижда най-добре една ситуация.

п.с. пък за сервитьорката, от време на време преглеждам какво ново има в джобс бг и последно видях обява за сервитьорка във Варна - градът в България с най-високи разходи за живот, работа в пицария, всяка делнична вечер от 6 до 12 зааа забележете 200 лв.. Почти се разплаках от тая обява. Заслужава ли си ?
    Последно редактирано от JoLLiE92 : 09-30-2012 на 10:29
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Всеки се спасява, както може, общо-взето. Имаш ли нюх, желаеш ли да просперираш - намираш начин. Висшето ти дава някакви точки отгоре, когато си търсиш работа, но ако лежиш на тая кълка, че щом си си взел дипломата и ще работиш директор цял живот, е много тъжно.
    Щото имам безброй много примери около себе си за хора с висше, които работят по специалността си и това е нещото, в което са добри, които ги прави щастливи, но вземат мизерни пари и на които им се налага да започват втора, дори трета допълнителна работа като бачкатори, каквито JoLLiE92 презира. Ето това е муньовщината. Дипломата, любовта към специалността и желанието за успех не ти дават гаранция, че един ден няма да бършеш маси или да чистиш офиси. Това, което те прави достоен е именно в такива моменти да си преглътнеш гордостта, да потиснеш мислите "колко се блъсках, пък то какво стана" и да намериш адекватно решение на проблема, за да излезеш от блатото.
    Познавам и такива, за които висшето е наистина една хартийка и са завършили нещо определено, но са решили, че не им е достатъчно и са се обучавали, усъвършенствали съвсем сами и сега работят в съвсем друга сфера от реално замислената преди време.
    Колелото се върти и никога не знаеш утре от коя страна ще си. Ето поради тази причина се дразня на високопарни мнения колко тъпо било да си бояджия, мазач, готвач, сервитьор.
    Не ме разбирайте погрешно, аз също не харесвам хора без амбиции. И аз дълго време смятах, че нежеланието да влезеш в университет те прави по-малко кадърен, което е огромна грешка. Най-важното е човек просто да има някаква идея за бъдещето си, да се стреми към нея, да търси и намира различни ниши и различни хора, чрез/с помощта, на които да осъществи плануваното.
    И да, аз също уча като проста. И ще продължавам да уча като проста. Става въпрос за нещо, което обичам, с което се чувствам свързана, в което съм най-добра. Но не съм убедена, че това е достатъчно, за да успея. Животът има още много да ме блъска, никога не знаеш дали следва възход или падение, дали ще паднеш по гръб или по корем. Човек не контролира изцяло живота си.
    П.С. - Такива хора пък най ме дразнят. "Искам работа, ама не мога да работя за толкова малко пари". Шш, ало, нали си в нужда, нали ти трябват пари?! Не си в положение да предявяваш претенции. Точно тия, за които разказах в първия параграф, бачкат за доста малоумно заплащане в сравнение със знанията и уменията, които притежават, затова и се наемат на допълнителна работа. Там пък въобще не ми се говори за кви цифри става въпрос, че сигурно до утре ще опищявате форума. Но става въпрос за зрели хора с реалистични очаквания, които знаят, че има падения и възходи. Които са имали много и малко. Които знаят, че утре пак ще са галеници на съдбата, но за да се случи това, трябва и те да си размърдат малко задника. Нищо не се дава даром. Преглътват горчивия хап, че знаят и могат много, че в чужбина ще вземат четирицифрени суми на месец, а тук ще бачкат по 12 часа като кучета за мизерна трицифрена, колкото да изтикат месеца, и продължават напред. С мечти, амбиции и претенции не можеш да си купиш храна, нито да си плащаш сметките. Толкоз. Задоволяваш се с малкото, щото може и толкова да нямаш утре.

Оф да съм казала някъде, че разчитам само на дипломата и си стоя на задника и мятам салфетки в плаза докато мине времето !? Да съм казала, че презирам някого си? Всеки сам си избира пътя и аз нямам намерение да ви бутам по този, който ЗА МЕН е правилен. Не се бъркам на никого в живота и не му давам наклон на нищо
    Казвам, че дипломата е БОНУС когато разбираш нещата. Че заради нея ще те погледнат, изпробват, ще видят дали ставаш. При равни други условия винаги ще изберат този СЪС диплома. Не може да разчиташ само на диплома, нито само на умения, нито само на връзки. Нямам този лукс да разчитам на едно нещо и се старая да си набавя всичко възможно.

Може и да ми трябват пари, може да гладувам, но достойнството си никога няма да потъпча. Защото е имало моменти, в които само то ми е оставало!
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на Chacho
    NambyPamby, свалям ти шапка за мнението.

Jollie92, тва достойнство не значи кой знае кво, когато трябва да свършиш нещо за друг, а не влизаш само ти плановете си.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Добре де, за какво потъпкване на достойнство говорим? Няма да ставаш танцьорка/стриптизьорка/компаньонка.
    Нали трябва да започнеш да работиш все някога, да се отделиш самостоятелно от родителите си?

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението

Jollie92, тва достойнство не значи кой знае кво, когато трябва да свършиш нещо за друг, а не влизаш само ти плановете си.
    За момента положението е това, след 10 години когато имам семейство, за което да се грижа вероятно ще мисля по друг начин. Но дотогава планът е да съм се изградила и да не ми се налага да бъда сервитьорка. Не мога да си правя семейство без да мога да се грижа за него.

Аз съм се ОТДЕЛИЛА самостоятелно от родителите си и съм работила. В момента уча и нямам това време, защото съм в унито от 7 до 7, освен да работя в дискотека друг вариант няма. А тоя вариант не ме кефи нещо.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    2 години съм работила като сервитьорка, докато учех...
    Не мисля, че тогава бях по-малко стойностен човек, отколкото съм сега. Никога не съм се срамувала и дори съм се радвала, когато приятелките ми дойдат да ме видят. Не съм се чувствала, че им "прислугвам". Защото след работа, като отида да си купя тоалетна хартия от някой магазин, там ще срещна позната, на която сутринта съм сервирала кафе и тя ще ме обслужи.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    2 години съм работила като сервитьорка, докато учех...
    Не мисля, че тогава бях по-малко стойностен човек, отколкото съм сега. Никога не съм се срамувала и дори съм се радвала, когато приятелките ми дойдат да ме видят. Не съм се чувствала, че им "прислугвам". Защото след работа, като отида да си купя тоалетна хартия от някой магазин, там ще срещна позната, на която сутринта съм сервирала кафе и тя ще ме обслужи.
    Окей, различни хора. За теб не е проблем, за мен е. Не си налагам мнението, но моето е такова за мен лично.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    Варна
    Окей, различни хора. За теб не е проблем, за мен е. Не си налагам мнението, но моето е такова за мен лично.
    Никой не казва, че се опитваш да си налагаш мнението.
    Просто лично за себе си, аз го смятам за грешно.
    Но ти желая успех в реализацията.

Дам, и ако имахме еднакви мнения всички нямаше да е интересно.
    Харесвам когато някой може да ми каже, че има различно мнение, да го изкаже и обоснове БЕЗ ДА ми обяснява колко съм тъпа, че не мисля като него. За разлика от повечето от вас.
    Аз обичам да споря , за да виждам различни мнения на различните хора. Това , което не обичам, е да ми се държат некултурно и да ме изкарват извън кожата ми от нерви и в такива ситуации да се държа и аз така и да говоря като селска краварка/пъдарка.
    Докато не се научите да спорите културно това за съжаление няма как да стане.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Никой не ти обяснява колко си тъпа, а ти обяснява колко си разглезено-жалка. Колко си високомерна.

Моли се да не дойде време да правиш свирки за жълти стотинки.

Може да ти звучи грубо и нападателно, ама културно ти предоставям истината за живота..

Град
    Варна
    Лично аз не мисля, че съм те обидила.
    От самото начало се опитвам да обясня, че висшисти и среднисти са еднакво важни. Не можем да съдим човека по броя дипломи в чекмеджето. Има хиляди фактори, които обуславят решението да се учи след гимназия и те определено не правят човека по-малко стойностен.
    Няма срамна работа, всичко е в задръжките, които сами си налагаме. И без да си завършил висше може да си видял достатъчно неща, да си прочел, научил и да седнеш с някой висшист с безброй възможности и да го затапиш в най-обикновената житейска дискусия.
    Също, не съм съгласна (с вече не помня чие изказване, а не ми се и рови), че непременно трябва да учиш висше, за да си направил всичко възможно да осигуриш себе си и семейството си.
    Човек сам си избира средата, в която да се развива, НО професията му не е автоматичен критерий за стойността му като човек. Нито за амбициозността.
    Да, има гнили ябълки. Има хора, които ги мързи да учат и това е причината да не го правят. Както има и висшисти, които са пробутали образованието си по тъча - я с рушвети, я с връзки и накрая си излизат от университета по-тъпи, отколкото са влезли.
    И да потретя в поста - стойностният и интелигентен човек не бива да бъде определян по броя дипломи.
    Това ми е тезата и съм готова да споря с всеки, който е на друго мнение.

Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    Никой не ти обяснява колко си тъпа, а ти обяснява колко си разглезено-жалка. Колко си високомерна.

Може да ти звучи грубо и нападателно, ама културно ти предоставям истината за живота..
    Високомерна съм, да. Факт. Така съм възпитана.
    LadyDi, точно ти НЕ си ме обидила и казах за теб, че изрази различно мнение без да ми обясняваш, че съм тъпа.
    Не съм казвала, че висшето образование веднага те изстрелва на перфектната работа със секретарка, служебна кола и 10 бона заплата. Казвам единствено, че не можеш да се оправдаваш с външни фактори.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението

Нямам какво повече да кажа.

Град
    Варна
    Казвам единствено, че не можеш да се оправдаваш с външни фактори.
    Какво разбираш под външни фактори?

"Нямах пари да уча" главно. и още един милион жалки оправдания де..
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    Варна
    Не ми се струват жалки. Когато е било време да се учи, не си имал пари, затова хващаш някакъв занаят. В един момент, когато вече имаш пари да учиш, просто ти се струва безсмислено.
    Това не е никак жалко оправдание. А е единственото стойностно.

Мега фен
    Град
    <3
    JoLLiE92, може да си споменавала, но какво учиш?
    Какво искаш да работиш?
    Би ли се срамувала, ако имаш приятели, които работят 'недостойни' работи?
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен
    Град
    <3
    О, душице, ти явно не знаеш какво е наистина да нямаш парички.
    Стана ми тъжно чак.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Град
    София, България
    Ужас.
    Тотално се отказах да уча международни отношения като видях с какви "колежки" ще трябва да се занимавам.
    Какво означава не си имала пари? Не си имала пари за храна и ток и вода, или за дискотека, кино и дрешки?

^ Този коментар направо го делни, че потъваш още повече с него...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си