.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 583

Hybrid View

Мега фен
    Мен малко по-встрани ми е въпросът, но дай да видим каква ще е ответната реакция ;].

Какво разбираш ти под 'амбиции', Jollie92 ? И по-важното - защо ги обвързваш с висшето образование ?

Chacho го написа на предната страница, но незнайно защо ти реши да игнорираш мнението му. В такъв свят живеем, че дали ще е с или без помощта на институция - образованието е свободно достъпно. Десет минути сърч в Гугъл и ще намериш всичкото знание, което ти е необходимо за диплома в някоя институция. Дали ще седнеш да го научиш си е твоя работа.

Въпросът ми все пак остава - след като така просто ти се обясни реалността - 'амбиция' стремежът към диплома ли е ? Това ли са ти амбициите - да притежаваш парче хартия, което в изкривените ти представи те прави по-добра от околните ?
    Хубаво ще е да намериш друг начин да си избиваш комплексите за малоценност.

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението

Chacho го написа на предната страница, но незнайно защо ти реши да игнорираш мнението му. В такъв свят живеем, че дали ще е с или без помощта на институция - образованието е свободно достъпно. Десет минути сърч в Гугъл и ще намериш всичкото знание, което ти е необходимо за диплома в някоя институция. Дали ще седнеш да го научиш си е твоя работа.
    Това е илюзия за мен. Аре стани лекар с гугъл?
    LadyDi, това би могла и без образование да го работиш според мен.
    И какво ми има на предния коментар? Научаваш се да се бориш или загиваш , това е. Не се оплакваш да ти помага някой си.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    LadyDi, това би могла и без образование да го работиш според мен.
    Именно. И го работя, защото по моята специалност са хиляда маймуни на клона.
    Дипломата не те определя.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Именно. И го работя, защото по моята специалност са хиляда маймуни на клона.
    Дипломата не те определя.
    Така е. Но няма да спра и след нея. Айде да се откажем да учим, щото има прекалено много учещи и завършили? Във всяка професия има прекалено много.

Blab, грешно или не, не привеждам глава.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Това е илюзия за мен. Аре стани лекар с гугъл?
    Илюзия, илюзия, ама повечето програмисти така са станали програмисти. И така изкарват сума ти пари.
    Питай гаджето на СисиСтрейндж.

Блаб, права си. Наистина. Един ден тя ще падне, и ще падне от наистина високо. Тъжно е.

Мега фен
    Град
    <3
    Научаваш се да се бориш или загиваш , това е. Не се оплакваш да ти помага някой си.
    Как се бориш ти бе? Ти разчиташ ли единствено на себе си? Какво ТИ правиш за собственото си развитие? Ти ли си плащаш семестрите? Ти ли си изкарваш парите за всичко? Защото 'спестяване' НЕ Е изкарване на пари. НЕ Е начин да се бориш с нещо. На теб никой ли не ти помага?
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Convict
    Значи, който се стреми да получи официално удостоверение за знанията си, е балък?
    Изобщо нямах това предвид. Кой каквото иска да си прави. Аз прецених, че темпът на обучение е твърде нисък за мен и си бих камшиците. Който го устройва - нека си следва.
    Тя обаче е идиот да си мисли, че хартията й дава правото да се изживява като някакъв представител на по-висша класа. А бас хващам, че това й се върти в главата.

По-добре и аз да спра тук. Права е Blab.

Коментирай. Кажи какви трябва да са професионалните амбиции? Стремеж към трицифрена заплата? Стремеж към развитие на собствената личност?
    Не, приятелю. Стремеж да използваш знанията, които получаваш за без пари (буквално) от обществото, което те е отгледало, за да помогнеш на същото това общество да си стъпи на краката.
    Стремеж да си социално отговорен индивид. Стремеж да отваряш нови и нови работни места, да изменяш остарели практики и да си част от това, което води обществото напред.

Някак не го виждам как ще стане докато хората не започнат да предприемат нещо. Както казах - темата е за раздел Политика, не за тук. Направо забрави.
    Последно редактирано от Auriss : 09-30-2012 на 12:07

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си