- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Стегнат корем! КАК?
Толкова много момичета, толкова много заблуди от четени глупости в Интернет... Истината е само една, но нещо нямам желание и време да пиша. Който иска резултати все пак може да се свърже с мен. Пари не вземам, гаранция не давам (защото не сте ми пред очите за да следя какво правите и как го правите), но ако слушате ще видите резултати. Единственото което може да Ви хареса е, че преди да започнем с каквото и да било, правете снимка на коремчето си и след 4 седмици - нова. Може да отворим такава тема даже, да видим кой за тези 4 седмици, какво е постигнал.
Никой не е казал, че кръстът трябва да те боли, ако понася някакво натоварване. Също така - няма "долни" и "горни" коремни мускули. Не знам кой те е излъгал, погледни в някой учебник по анатомия/биология, има само един прав коремен и съответно странични. Долната част, под пъпа, е проблемна при повечето хора заради много неща - в това число влиза и храненето, а не заради това, че не правят коремни преси. Аз също говоря от опит, спрях много отдавна да правя по еди-колко-си коремни на ден (пък било то и през ден) и коремът ми взе, че прогресира. Той не се товари само и единствено от изолиращи упражнения, участва като стабилизатор в много други, един прост пример - лицеви опори.
FuckingFreak ако се правят на твърда повърхност няма опасност от болка в кръста. Ако се правят на мека повръхност (възглавници, дюшек, легло) вече има. Има "долни" и "горни" коремни мускули, за това има и различни упражнения които ги тренират по различен начин (може да имаш 6 реда може и 8 реда "плочки" - винаги ще има долу, горе и среда). Областа около пъпа натрупва най-бързо мазнини като запас и те тръгват надолу (коремче което увисва) - главно заради храненето и това, че не се горят тези запаси (спорт). Ето ти пример: ти си супер яка, имаш мускули, плочки и каквото там си харесаш, но си облякла дебел пуловер (това са мазнините в метафората ми) и нищо не се вижда - дали си дебела или не. Лицевите упори най-малко изискват корем. 1-во място гърди, 2-ро рамена, 3-то кръст, трицепс, гръб. Корема е основа опора, но с него върви и кръста.
виж ся ...500 коремни преси и 200 са много няма смисъл... правят се 10упражнения по 10повторения примерно за корем ест в сплит без да се спираш... и ги прави през ден,не всеки ден ... иначе пренатоваряш мускула и не се възстановява...кардиото 2 пъти седмично е достатъчно примерно вторник и събота... бягане/скачане на въже...най-важното е да си редовна и постоянна,това е най-важното...който цели резултати за 1 месец или както казват да се стегна за морето , за мен е пародия...какво значи това , че след като стегнеш корема ще спреш да го правиш ли?! и колко ще продължи? правиш си го навик и се радваш на хубаво тяло ... храната е важна , но не някви страшни диети...всичко може се яде в определени количества и часове,в зависимост от целите ... успех
Kao jedno mi smo bili
volela bih da dozivim
bar jos jednom
oci da ti vidim
Да, имаш 1ви, 2ри и така нататък ред плочки, но мускулът е един. http://musclebuildingbuddy.com/wp-co...ab_muscles.jpg - в подкрепа на твърдението миВъобще не говоря за болки в кръста и където и да било, то не се усещат, но товарят кръста излишно, това може да се скипне съвсем спокойно и пак да имаш плочки. Иначе, както казах, ясно ми е, че мазнините под пъпа се махат най-трудно и те доста често са в следствие на лошо хранене, но не е изключено и хормоните да играят роля. Лицевите не са упражнение за корем, да, факт е, но той участва като стабилизатор - пробвал ли си да правиш лицеви с вдигнати крака на стол/успоредка, (особено със колене към лакът - без значение разноименен или не) защото аз определено си усещам корема, когато ги правя.
FuckingFreak дори не знам защо си правя труда:
http://www.muscle-fitness-tips.net/i...al-muscles.jpg
Ако беше един мускул щеше да изглежда като охлюв, това че го наричаш корем, не го прави един. На снимката си показала от къде започва до къде свършва. Виж с ключова дума "abdominal muscle groups". За лицевите просто не искам да коментирам, още повече затъваш с обясненията... Усещаш си корема, защото не е трениран и не те държи без лицеви опори камо ли със. Можеш да се образоваш във BB-Team сайта или MMA Bulgaria сайта. Ще научиш доста неща. Аз се занимавам със фитнес от 4 години (и чета за него от толкова), а ти?
С фитнес пряко не се занимавам, да обясненията ми не са профи, но дреме ли ми - нужно ми е да знам какво и къде ме натоварва и какво - съответно не, интересуват ли ме обяснения и наименования, хм? Знам някои понятия на английски, но ми беше тъпо да се изразя с "ний ту елбоу", сещаш ли се? Но виж, както казах, достатъчно съм на "ти" с английския, за да кажа, че на картинката, която си показал има написано съответно Ректус абдоминис (името на мускула) и обвивка на Ректуса (което трябва да бъде кожа), другото е Linea alba, което представлява линията по средата - е, не беше ли същото, което и аз показах?! Може да имаш 8 плочки, in fact можеш и 36237 да имаш, но мускулът е един. Виждам, че пращиш от знания, аз се оттеглям, нямам нужда да ми наливат акъл. Самия факт, че претендираш за толкова начетен, а в същото време се намираш в тийн форум да даваш обяснения наляво и надясно колко разбираш, но в същото време да не споделяш и част от великите знания, е пълна ирония.
П.с. : Иначе, охлюв, викаш. Сигурно бицепсът ти прилича на охлюв, щото е един, разбираш ли. Е, твоят ако е такъв - искрено се радвам, че моят не е.
Е на снимката тогава какво има? Описания на кожата и само едно за корема?
Аз имам плочки и честно казано не знам как са станали. Спортувам си активно и е от това, но може би тичането, коремните преси и различни други упражнения си помагат и то доста. Също така не мисля, че е малка за да иска да има стегнато тяло като не визирам нелепите фикс идеи на момичетата, че са дебели. Твърдо против съм мързела и липсата на спорт в младото поколение затова е много похвално, че искаш да си стегната затова тренирай най - вече на стадиона и си намери спорт който ти харесва и с времето всичко ще стане както искаш!