.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 827

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от Luidgie Виж мнението
    Хубаво бе, аз ако кажа, че вярвам във великият пръст и великият червен бутон.. к'во? А това да вярваш в себе си е най-захаросаната филмирана тъпотия на света. И още. Тия дето вярвате в себе си на какво основание го правите? А тия дето вярвате в Бог на какво основание вярвате в него?
    Ако наистина заемаш тази позиция, от логична гледна точка тя би следвало да притежава абсолютно същата достоверност като всяка от големите религии.

"Everything that can be asserted with no proof can be dismissed with no proof"

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Ambiguous Виж мнението
    Ако наистина заемаш тази позиция, от логична гледна точка тя би следвало да притежава абсолютно същата достоверност като всяка от големите религии.

"Everything that can be asserted with no proof can be dismissed with no proof"
    Но не и от разумна гледна точка. А и логиката не е първостепенен фактор тук, защото ако Бог съществува, би било логично разума, вярата, мъдростта и философията, а не логиката и природните науки да го описват.
    Последно редактирано от Nam3less3 : 10-24-2012 на 23:08
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Но не и от разумна гледна точка. А и логиката не е първостепенен фактор тук, защото ако Бог съществува, би било логично разума, вярата, мъдростта и философията, а не логиката и природните науки да го описват.
    Явно владееш изкуството на себе-опровержението, в рамките на едно изречение ти успя да използваш метод за да опровергаеш достоверността на същия метод, щом използваш логиката вместо разума воден от твоите аргументи и твоят пример мога да кажа, че Бог - няма.

В случай, че не разбираш английски ще ти преведа какво съм написал "Ако нещо може да се приеме без доказателства, то то може и да бъде отхвърлено без доказателства"

В момента нямам времето да задълбочавам и да вадя цитати от религиозното четиво на която и религия да си фен в която тя сама бие недъгавото си отроче по главата, но ако искаш да пробваш солидността на аргументите си - Hit me with your best shot.

Мега фен
    "Ако нещо може да се приеме без доказателства, то то може и да бъде отхвърлено без доказателства"
    а ние на това му викаме "свободна воля"................. (да приемеш или отхвърлиш).
    можеш да приемеш нещо не само заради доказателства, ами и от любов, нали?
    Последно редактирано от defender : 10-25-2012 на 13:02

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    а ние на това ме викаме "свободна воля"................. (да приемеш или отхвърлиш).
    Мисля, че не разбираш за какво става на въпрос, какви са личните ви вярвания никого не го вълнува, аз може и да вярвам в голямото спагетено чудовище, това си е моя работа.
    Но когато искаш да прокараш нещо като достоверно трябва да го подкрепиш с аргументи, защото номерът които всички въртят от много време е следният:
    А: Защо смяташ, че Бог съществува?
    Б:А ти защо смяташ, че той не съществува?
    Когато ти си откривател, би било логично да си подкрепиш откритието с аргументи, а не да се осланяш на факта, че другите не могат да го опровергаят.
    Ще направя следната аналогия с цел да ме разбереш по-добре,
    Когато си решаваш задачите по математика не казваш, че отговора е синус от а и да очакваш учителя да те опровергае.

Мега фен
    Когато си решаваш задачите по математика не казваш, че отговора е синус от а и да очакваш учителя да те опровергае.
    за съжаление ти не си учител, и аз от тебе не съм очаквал нищо, нито опровержение нито потвърждение.

както казах вярата е най-вече проява на свободна воля и любов.
    Последно редактирано от defender : 10-25-2012 на 13:22

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Мисля, че не разбираш за какво става на въпрос, какви са личните ви вярвания никого не го вълнува, аз може и да вярвам в голямото спагетено чудовище, това си е моя работа.
    Но когато искаш да прокараш нещо като достоверно трябва да го подкрепиш с аргументи, защото номерът които всички въртят от много време е следният:
    А: Защо смяташ, че Бог съществува?
    Б:А ти защо смяташ, че той не съществува?
    Когато ти си откривател, би било логично да си подкрепиш откритието с аргументи, а не да се осланяш на факта, че другите не могат да го опровергаят.
    Ще направя следната аналогия с цел да ме разбереш по-добре,
    Не съм откривател нито проповядвам достоверност, просто твърдя, че християнството е по-достоверно от голямото спагетено чудовище и от други нелепости.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Не съм откривател нито проповядвам достоверност, просто твърдя, че християнството е по-достоверно от голямото спагетено чудовище и от други нелепости.
    С какво?
    Дай ми една единствена причина която прави Християнството по-достоверно ЕДНА, повече не смея и да искам.

Цитирай Първоначално написано от defender
    ^
    сега той ще те пита "Защо".

5 лв. залагам, други залози, моля.

Голям фен
    Значи... християнството е въпрос на доброволно невежество, в името на любовта... Любов към какво? Значи доброволно се отказвате не само от доказателствата, но и от нуждата от такива, и то в името на някаква си хвърчаща илюзия.
    Като избираш да вярваш, вместо да провериш и да знаеш, всъщност все едно доброволно се отказваш от търсенето на всякаква истина... Хммм, хитро.

.... в рамките на едно изречение ти успя да използваш метод за да опровергаеш достоверността на същия метод,....

Най-накрая мога да използвам това....

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Значи... християнството е въпрос на доброволно невежество, в името на любовта... Любов към какво? Значи доброволно се отказвате не само от доказателствата, но и от нуждата от такива, и то в името на някаква си хвърчаща илюзия.
    Като избираш да вярваш, вместо да провериш и да знаеш, всъщност все едно доброволно се отказваш от търсенето на всякаква истина... Хммм, хитро.
    ами любов към Бога. Доказателствата са добре дошли, но не са задължителни. И да го докажеш добре и да не го докажеш добре. Важното е вярата да е от любов, доказателствата не предават никаква цена на вярата пред Бога.
    Нали не очакваш едно дете да ти докаже съществуването или несъществуването на Бог, я вярата е за всички и прости и умни.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ами любов към Бога. Доказателствата са добре дошли, но не са задължителни. И да го докажеш добре и да не го докажеш добре. Важното е вярата да е от любов, доказателствата не предават никаква цена на вярата пред Бога.
    Нали не очакваш едно дете да ти докаже съществуването или несъществуването на Бог, я вярата е за всички и прости и умни.
    Логическата последователност на това което говориш(и си говорил)
    1. Вярването е от любов, следователно вярата е един вид любов
    2. Достатъчна причина за вяра е любовта
    3. Вярата е в Бог
    4. А какво е Бог? Бог е любовта към всичко.
    Значи с две думи вярваш в Бог, защото изпитваш любов към Любовта, а причина да изпитваш любов към Любовта е самата любов.... Гениално. Как само се затваря кръгът.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си