.
Отговор в тема
Страница 31 от 34 ПървиПърви ... 212728293031323334 ПоследнаПърви
Резултати от 751 до 775 от общо 827
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    Усещам как Сатаната и Амбигуоус ще станат приятели :д
    маймуните приятели не стават.

надявам се не се сърдите, че ви наричам с имената на прародителите Ви. (маймуни)
    все пак не можем да се срамуваме от родословието си, атеистчовци
    Последно редактирано от defender : 10-25-2012 на 13:15

Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    Усещам как Сатаната и Амбигуоус ще станат приятели :д Но трябва да си много ограничен,за да вярваш само на законите на Нютон и земните неща.
    Не намесвай "вяра" с физика или каквито и да било природо-математически науки.

Това, че се опитваш да ме засегнеш на лична основа просто показва, че по някакъв начин съм ти въздействал и твоята несигурност се опитва да скалъпи нещо. Сам съм си изградил и структурирал вярванията, а не като безличен и безхарактерен индивид да се уповавам на някакви приказки написани с цел манипулация на масите и то какви приказки - противоречащи си не на едно място.

Науката го е доказала, независими циливизации делящи ги хиляди километри и векове, стигат до същите изводи, защо - много просто, защото това е изградено на базата на научният метод и може да има само една истина.
    А какво става в същата ситуация с религиите, едни стават християни, други будисти, трети ислямисти, да не говорим за прототипите на християнската религия, които са имали абсолютно същите черти, но са съществували хиляди години по-рано.

//defender: Моля разясни, с какво този цитат прави Християнството по-достоверно от голямото спагетено чудовище, че нещо не разбрах?
    Последно редактирано от Ambiguous : 10-25-2012 на 13:20

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    маймуните приятели не стават.

надявам се не се сърдите, че ви наричам с имената на прародителите Ви. (маймуни)
    все пак не можем да се срамуваме от родословието си, атеистчовци
    Значи и ти не би трябвало да се срамуваш, че си произлязал от кал, нали?

Мега фен
    ^
    ами Истествено!

от кал и дух по Божи образ и подобие.
    от хардуер и софтуер.
    когато хардуера се прецака, софтуера се архивира в облачната система.
    Последно редактирано от defender : 10-25-2012 на 13:30

Голям фен
    Аз от днес създавам НОВА РЕЛИГИЯ!!!!! Тя ще е култ към смъртта! Защо? Защото живота води неизбежно до смърт, и смъртта е достатъчно оправдание за това да вярваме в нея. Смъртта е навсякъде около нас, накрая всички заставаме пред нея. Можем да боготворим смъртта само като причиняваме такава. Вярването в смъртт, трябва да е чрез смърт и наличието на смъртта е достатъчно опрадвание затова да я почитаме....

Мамка му, дори не се получи добра аналогия, защото смъртта е истинска, за разлика от Господ.

^
    ами Истествено!

от хардуер и софтуер.
    когато хардуера се прецака, софтуера се архивира в облачната технология.
    Винаги е било така, на простолюдието идеята за изкупление и вечен живот звучи изкушително.
    На какво е готов човек да оправдае страха си от смъртта.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Аз от днес създавам НОВА РЕЛИГИЯ!!!!! Тя ще е култ към смъртта! Защо? Защото живота води неизбежно до смърт, и смъртта е достатъчно оправдание за това да вярваме в нея. Смъртта е навсякъде около нас, накрая всички заставаме пред нея. Можем да боготворим смъртта само като причиняваме такава. Вярването в смъртт, трябва да е чрез смърт и наличието на смъртта е достатъчно опрадвание затова да я почитаме....

Мамка му, дори не се получи добра аналогия, защото смъртта е истинска, за разлика от Господ.
    тази религия ще доведе до масово самоунищожение, следователно е невалидна, плодовете до които води твоята религия са абсолютен булшит.

Нема да я бъде, срок на годност една седмица.

тази религия ще доведе до масово самоунищожение, следователно е невалидна, плодовете до които води твоята религия са абсолютен булшит.

Мега фен
    ^
    кво рече

Голям фен
    ^
    ами Истествено!

от хардуер и софтуер.
    когато хардуера се прецака, софтуера се архивира в облачната система.
    Софтуера не може да оперира без хардуер, малоумник такъв. Софтуера не може "да съществува" без хардуера, също както психиката(душата) не може без тялото. При спирането на едното, спира и другото.

Голям фен

Аааааа, значи си дойдохме на думата. Важна е не вярата, а това какви плодове носи на хората. Религията е просто необходима, вярата е просто необходима. Но нали знаеш че това че нещо е необходимо съвсем не го прави истина? От тук излиза че цялата идея около Джийзъс е просто необходим булшит на хората. Тя е развита изцяло в тази насока, да помага на хората, както в индивидуален, така и в социален план.
    Е, познай какво, проваля се вече 2000 години.

ПС: В крайна сметка излизаме до извода, че религията винаги е служела на интересите на хората, не толкова на истините. А с това, религията си остава просто необходима лъжа.
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 10-25-2012 на 13:46

"Като играя шах срещу гълъб, без значение колко добър шахматист съм, гълъбът ще събори фигурите и ще се изака на дъската мислейки си, че е победил"
    Аз съм аут, наистина се опитах, но с такива хора не може да се води диалог.

Мега фен
    софтуера продължава да съществува само, че след смъртта сменя сървъра с по-качествен. (от материалния временен сървър към духовния-вечен)

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Ambiguous Виж мнението
    "Като играя шах срещу гълъб, без значение колко добър шахматист съм, гълъбът ще събори фигурите и ще се изака на дъската мислейки си, че е победил"
    Аз съм аут, наистина се опитах, но с такива хора не може да се води диалог.
    и аз не мога да играя шах, когато противника играе "не се сърди човече" върху шахматната дъска. Аз нареждам фигурите а той хвърля зарчета.

Голям фен
    и аз не мога да играя шах, когато противника играе "не се сърди човече" върху шахматната дъска.
    Това обаче не те спира да сереш върху дъската.

Мега фен
    ^
    не, шаха се играе с приличие и ред, така е казал Създателя. (на играта)

ако не спазваме правилата (заповедите) на Създателя, шаха отива по дяволите.
    Последно редактирано от defender : 10-25-2012 на 14:02

Голям фен
    Ти дори не разбра смисъла на метафората... Както и да е.

Мега фен
    исках да кажа, че върху правилата на Създателя на играта, "серат" само неверниците.
    затова с тях не може да се играе "шах", защото всичко отива по дяволите.
    Последно редактирано от defender : 10-25-2012 на 14:14

Голям фен
    Шахът в случая беше спорът. А именно че не можеш да победиш в спор, някой който отказва изобщо да приеме начините по които се провежда дискусията. Също както един гълъб, който не знае как се играе шах, може само да сере и да бута фигурките, така и ти можеш само да ръсиш глупости, защото не знаеш и не спазваш правилата за провеждане на спора - кое се приема за истина и с какви аргументи. Ти приемаш че нещо е възможно и без аргументи. Тоест не спазваш правилата, и затова само "сереш". Това беше смисъла на метафората, а не че дъската е живота и виждаш ли понеже ние имаме различен светоглед, затова и не играем според божийте правила на играта живот. Изобщо нищо не успя да вденеш, защото си посредствен малоумник, и усещам че тихичко дори се гордееш с това.

Мега фен
    Шахът в случая беше спорът. А именно че не можеш да победиш в спор, някой който отказва изобщо да приеме начините по които се провежда дискусията. Също както един гълъб, който не знае как се играе шах, може само да сере и да бута фигурките, така и ти можеш само да ръсиш глупости, защото не знаеш и не спазваш правилата за провеждане на спора - кое се приема за истина и с какви аргументи. Ти приемаш че нещо е възможно и без аргументи. Тоест не спазваш правилата, и затова само "сереш". Това беше смисъла на метафората, а не че дъската е живота и виждаш ли понеже ние имаме различен светоглед, затова и не играем според божийте правила на играта живот. Изобщо нищо не успя да вденеш, защото си посредствен малоумник, и усещам че тихичко дори се гордееш с това.
    ами както виждаш с това твое мнение ти сам потвърждаваш, че вярващи и неверници имат различен светоглед.

аз говорех за моята метафора с шаха (мнение 764), не за неговата (мнение 762).
    Последно редактирано от defender : 10-25-2012 на 14:32

Голям фен

и аз говорех за моята метафора с шаха (мнение 764) не за неговата. (мнение 762)
    Метафората си е една, не можеш да я разбираш както си искаш. Ако искаш да дадеш друга метафора, първо я кажи цялата и я определи точно. Пфффф много си тъп. Сега се обясняваш и междувременно си поправяш старите мнения, защото всъщност не си разбрал метафората, а сега си измисляш, че си дал нова. Самоубий се и стига си "дрискал по дъската".

Мега фен
    Метафората си е една, не можеш да я разбираш както си искаш. Ако искаш да дадеш друга метафора, първо я кажи цялата и я определи точно. Пфффф много си тъп. Сега се обясняваш и междувременно си поправяш старите мнения, защото всъщност не си разбрал метафората, а сега си измисляш, че си дал нова. Самоубий се и стига си "дрискал по дъската".
    аз дадох своя метафора на случката и след това си коментирах нея,.................. къв ти е скапания сатанистки проблем на тебе бре.

Голям фен
    аз дадох своя метафора на случката и след това си коментирах нея,.................. къв ти е скапания сатанистки проблем на тебе бре.

Откажи се няма смисъл

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си