- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
Не намесвай "вяра" с физика или каквито и да било природо-математически науки.
Това, че се опитваш да ме засегнеш на лична основа просто показва, че по някакъв начин съм ти въздействал и твоята несигурност се опитва да скалъпи нещо. Сам съм си изградил и структурирал вярванията, а не като безличен и безхарактерен индивид да се уповавам на някакви приказки написани с цел манипулация на масите и то какви приказки - противоречащи си не на едно място.
Науката го е доказала, независими циливизации делящи ги хиляди километри и векове, стигат до същите изводи, защо - много просто, защото това е изградено на базата на научният метод и може да има само една истина.
А какво става в същата ситуация с религиите, едни стават християни, други будисти, трети ислямисти, да не говорим за прототипите на християнската религия, които са имали абсолютно същите черти, но са съществували хиляди години по-рано.
//defender: Моля разясни, с какво този цитат прави Християнството по-достоверно от голямото спагетено чудовище, че нещо не разбрах?
Последно редактирано от Ambiguous : 10-25-2012 на 13:20
^
ами Истествено!
от кал и дух по Божи образ и подобие.
от хардуер и софтуер.
когато хардуера се прецака, софтуера се архивира в облачната система.
Последно редактирано от defender : 10-25-2012 на 13:30
Аз от днес създавам НОВА РЕЛИГИЯ!!!!! Тя ще е култ към смъртта! Защо? Защото живота води неизбежно до смърт, и смъртта е достатъчно оправдание за това да вярваме в нея. Смъртта е навсякъде около нас, накрая всички заставаме пред нея. Можем да боготворим смъртта само като причиняваме такава. Вярването в смъртт, трябва да е чрез смърт и наличието на смъртта е достатъчно опрадвание затова да я почитаме....
Мамка му, дори не се получи добра аналогия, защото смъртта е истинска, за разлика от Господ.
^
кво рече
Аааааа, значи си дойдохме на думата. Важна е не вярата, а това какви плодове носи на хората. Религията е просто необходима, вярата е просто необходима. Но нали знаеш че това че нещо е необходимо съвсем не го прави истина? От тук излиза че цялата идея около Джийзъс е просто необходим булшит на хората. Тя е развита изцяло в тази насока, да помага на хората, както в индивидуален, така и в социален план.
Е, познай какво, проваля се вече 2000 години.
ПС: В крайна сметка излизаме до извода, че религията винаги е служела на интересите на хората, не толкова на истините. А с това, религията си остава просто необходима лъжа.
Последно редактирано от Doctor_Satan : 10-25-2012 на 13:46
"Като играя шах срещу гълъб, без значение колко добър шахматист съм, гълъбът ще събори фигурите и ще се изака на дъската мислейки си, че е победил"
Аз съм аут, наистина се опитах, но с такива хора не може да се води диалог.
софтуера продължава да съществува само, че след смъртта сменя сървъра с по-качествен. (от материалния временен сървър към духовния-вечен)
^
не, шаха се играе с приличие и ред, така е казал Създателя. (на играта)
ако не спазваме правилата (заповедите) на Създателя, шаха отива по дяволите.
Последно редактирано от defender : 10-25-2012 на 14:02
Ти дори не разбра смисъла на метафората... Както и да е.
исках да кажа, че върху правилата на Създателя на играта, "серат" само неверниците.
затова с тях не може да се играе "шах", защото всичко отива по дяволите.
Последно редактирано от defender : 10-25-2012 на 14:14
Шахът в случая беше спорът. А именно че не можеш да победиш в спор, някой който отказва изобщо да приеме начините по които се провежда дискусията. Също както един гълъб, който не знае как се играе шах, може само да сере и да бута фигурките, така и ти можеш само да ръсиш глупости, защото не знаеш и не спазваш правилата за провеждане на спора - кое се приема за истина и с какви аргументи. Ти приемаш че нещо е възможно и без аргументи. Тоест не спазваш правилата, и затова само "сереш". Това беше смисъла на метафората, а не че дъската е живота и виждаш ли понеже ние имаме различен светоглед, затова и не играем според божийте правила на играта живот. Изобщо нищо не успя да вденеш, защото си посредствен малоумник, и усещам че тихичко дори се гордееш с това.
Метафората си е една, не можеш да я разбираш както си искаш. Ако искаш да дадеш друга метафора, първо я кажи цялата и я определи точно. Пфффф много си тъп. Сега се обясняваш и междувременно си поправяш старите мнения, защото всъщност не си разбрал метафората, а сега си измисляш, че си дал нова. Самоубий се и стига си "дрискал по дъската".