.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 35

Smile Спестявате ли?

Ако да,защо?За какво?И от къде/работа/джобни и т.н.

Супер фен Аватара на ccdesigns
    не
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от Dark_Vampire23 Виж мнението
    Ако да,защо?

Супер фен Аватара на TheBobqk
    Град
    Бургас
    Спестявам е силно казано при мен. По-скоро си отделям някакви пари за спешни случаи или ако трябва да си взема нещо, а не искам да мрънкам на нашите. Спестявам от работа, когато замествам татко и тук-там от джобни.
    ^^^
    Бургас <3

Мега фен Аватара на xoxi
    Спестявам. Мои пари почти не харча, освен ако не става въпрос за котката ми.
    Спестявам от джобни и от работа. Отделно и по празниците роднините ми бутнат някой лев.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Опитвам се да спестявам. Едно време ми беше много по-лесно да го правя,но от 1-2 години насам особено в училище почти не се сдържам и все си купувам нещо за ядене ;д . Тъй като съм 12 клас парите винаги са ми нужни за нещо и уж гледам да имам някакви запаси за всеки случай. Вече ще започна да си крия парите от себе си,за да не ги харча съвсем ;д

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Аз не, не ми се отдава просто..като се видя с пари и ме сърбят ръцете да ги похарча.

Banned Мега фен
    да.. просто съм такъв човек.. от където има пари винаги си заделям.. има такива,които не пипам изобщо и такива,които събирам , събирам и по някое време си купя нещо голямо/хубаво ...

edit: по празниците от роднини,от джобни,от работа - рядко-само лятото, от стипендията

Мега фен Аватара на Colouring
    Старая се, не винаги ми се получава обаче. Гледам да отделям по малко от джобни, стипендията не си я харча на момента, а си я отделям, докато не реша какво точно искам да си купя, пазя си също и пари от празници. Не съм много от тия, които, когато имат пари, на момента исках да ги похарчат. Естествено, понякога хача пари за ненужни глупости, ама.. нормално е, мисля.

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Всеки ден след училище колкото пари са ми останали ги слагам в касата.

Спестявам всички пари, които имам в спестовна сметка в Първа инвестиционна. Работя като графичен дизайнер от къщи и така печеля пари. Всеки месец доходите ми са различни и внасям различна сума в банката. Спестявам за една къща в Холандия. Така де от мен не се искат пари, понеже ще ни е подарък, но бих се чувствала неудобно, ако не помогна малко. Ако не ги искат поне ще има повече пари за обзавеждане. Въпреки че мебели лесно можем да вземем на бартер със списанието на мама, а къща на бартер не става.
    Навремето изобщо не заделях. Харчех по 50лв на ден за глупости като гримове, маски за коси...имах цял шкаф с лакове за нокти сигурно стотици, което беше безумие. Един ден просто ги раздадох, за да не им изтече срока на годност, понеже сама не мога да си ползвам всичките и започнах да спестявам и да инвестирам в бъдещето си.

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от heartshapedbox Виж мнението
    Аз не, не ми се отдава просто..като се видя с пари и ме сърбят ръцете да ги похарча.
    Sama here. Най-много ако се видя с ТВЪРДЕ много пари и не ми трябват в точния момент, да ги прибера за момент и след седмица/няколко дни като ми потрябват, да ги извадя и да ги изхарча за нещо. Примерно учебник, книга... Нещо, за което така или иначе трябва да дам пари.

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    ... Опитвам. Не, че имам цел да си купя нещо определено или ми трябват. Но не ми се получава пестенето- обикновено в момента, в който ги 'спестя' ги давам за някоя простотия- моливче за очи, сенчици, лакчета и така. Поне е окей, че ги "инвестирам" в нещо, а не ги харча произволно :Д
    Everything changes, but beauty remains ...

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Спестявам за изпити...
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Спестявам, да.
    По принцип, преди изобщо не си вземах нещо за ядене или поне един - два пъти в седмицата, и си спестявах джобните. Така, поне за месец имах около 30 - 40 лева. Сега си харча и останалото си ги спестявам. Наскоро обмислих варианта да си взема ново портмоне, с тайно джобче гледах наскоро - да си ги сложа там и при нужда да си ги взема. Имам тая воля.

Иначе, за сега само от джобни спестявам. Подадох документи за стипендия и живот и здраве, ще спестявам джобните, също. И като събера една определена сума, мисля да си ги сложа в банка и да спестявам. Така или иначе, все някога ще ми се наложат пари и тогава няма да се налага да искам от някой.

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Не, отвратителна прахосница съм. Не знам как ми се получава все да харча повече отколкото имам..

Мега фен Аватара на SurfSky
    Да , ученик съм , не работя и спестявам от празници , джобни и т.н Последна година ми е ( 12ти клас ) , и обмислям да си взема някаква кола ... По повод спестяването миналата година бях събрал една кутия със стотинки ( по 1,2,5,10,20 ст. ) Излезнаха 100 лева накрая като ги бройх 2 часа :P

Понякога спестявам, но и обичааам да харча! Когато се харчат пари за хубаво, не се брои (по телевизията го казаха!)

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Спестявам си от джобни предимно сега. Преди нямах възможност, защото всичките пари които ми даваха наще бяха разпредели - наем, сметки, храна.
    Сега обаче като съм при тях и ми дават пари. Аз даже ония ден им върнах една двайсетачка щото накрая не излизахме.
    То пък майка другия ден купи един джин и тоник и седнахме да играем карти, та пак заминаха, хах.
    Ама иначе си спестявам. Тук за два месеца някъде събрах около 150 евро, ама ми трябват за екскурзия, така че няма да ги барам изобщо...

Град
    the state of disorder
    да, спестявам дори без определена цел, от работа (през лятото) , от стипендия, от джобни... пък като си харесам нещо си го купувам

Фен Аватара на Vivid
    Град
    Варна
    Да, 10 процента.
    Until you have the inner discipline that brings calmness of mind, external facilities and conditions will never bring the joy and happiness you seek. On the other hand, if you possess this inner quality, calmness of mind, a degree of stability within, even if you lack the various external factors that you would normally require to be happy, it will still be possible to live a happy and joyful life.

Да, спестявам. Научих се да не харча пари за глупости и когато нещо наистина ми хареса, мога веднага да си го взема.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Да, даже съм направо стипца. И винаги парите са разпределени до стотинка. Не купувам нещо, ако нямам крещяща нужда от него.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на strawberry88
    Да, и аз спестявам.От джобни най-вече.Също и баба и дядо ми дават понякога.От рожденния ми ден и празници също.

Голям фен Аватара на bReAk3R
    Град
    DirtyLand
    Допреди 2 месеца си бях спестил 750 лв, тъй като имах за цел да си взема дадено нещо на тази цена и много усърдно спестявах :д 1лв както се казва да спестя, го слагам при тези, които събирам. И успях да не ги барам през цялото време на събирането като ги дадох при баба ми да ми ги пази. Тя самата не ми позволяваше май да взимам ако няма защо. И от тези 750 лв, 20 изхарчих за мене си, 30 си запазих и 700 дадох за това което исках да си взема, а нашите ми доплатиха. Сега имам 30 лв и не спестявам, а и да искам май няма да мога.. Има шанс да успея, ако си искам повече пари за даскалото и една част харча... Но пак не успявам, защото и следобед излизам, а няма никой вкъщи да ми даде отделно преди да излеза и така си ги харча... С няколко думи не спестявам
    FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си