.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 39

Как се правят спагети?

Само да кажа, че темата не ебавка.
    Мисля да направя романтична вечеря - изненада за приятелката ми. Тя понеже ме знае какъв "Виртуоз" (буквално, дори и яйца не мога да си направя ) съм в кухнята и ще е още по-очарована, като види, че съм лично аз съм сготвил нещо.

Бих искал да помоля някой да ми даде рецепта за спагети. Точно колко вода се слага, после колко олио и сол, колко време се варят спагетите и т.н. Абе като на дебил обяснете. Търсих в интернет, ама ми излезнаха рецепти за спагети Болонезе, Карбонара и т.н. А аз си искам най-обикновени, простички спагети.

Поздрави!

Banned Мега фен
    отиваш.. купуваш едни спагетини на маги и всичко си го пише отзад на опаковката.. то па е ного сложно да си направиш спагети .. бих ти казала домашен сос как се прави и спагети и т.н. ама ще ти е много сложно като гледам...

Ами когато мен ме мързи много си правя следното, а то много вкусно става. Взимаш едни спагети и ги вариш по указания на опаковката начин (важно е да спазваш минутите, защото преварени или недоварени спагети е гадно).
    Вземаш някакъв салам примерно или колбас там какъвто обичате и го запържваш лекичко (в сгорещена мазнина изсипваш нарязания колбас). Може и с кайма вместо колбас. Като се запържи достатъчно сипваш домати от консерва накълцани илии пресни домати, повечко. Сипваш ги вътре и чакаш малко да заври, посоляваш. После дърпаш котлона, слагаш някакви подправки. После сипваш вътре сварените спагети.

Много е мил жест от твоя страна!
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Banned Мега фен
    ^ да.. и това е супер лесно,но щом не може да готви - някакви подправки изобщо според мен не и върши работа.. за това да вземе от магазина - там пише какви продукти да сложи,колко време се врат спагетите и при спагетите има готови подправки за соса... пробвала съм с зеленчуци спагетини и ми хареса

Banned Мега фен
    а да.. и стават за 30 мин - 1 час г/д. - зависи как готвиш

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Или нещо друго елементарно.
    Вариш спагетите,изцеждаш ги от водата и в тях слагаш настърган кашкавал,майонеза и някакви подправки(може и маслини,сирена и всичко,което обичате).Захлупваш ги така за 10 минути и стават много вкусни,а и е по-лесно от запържаването на каймата.А ако ги правиш с доматения сос,сложи и босилек в него,за да придаде аромат.
    Последно редактирано от pifiella : 10-29-2012 на 15:03
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Според мен тия полуфабрикати са кофти... идея..

Banned Мега фен
    а да.. ако искаш и десерт най лесно палачинки с шоколад и банан ако обичате - правиш си палачинки или купуваш готови,един шоколад и 1-2 банана докато са топли палачинките слагаш парченца шоколад ,за да се разтопят и нарязани парченца банан и става много хубаво

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от marilyn Виж мнението
    защо ? лесно е.. а и в пакетчето има само спагети + едно малко пакетче с подправки.. др всичко трябва да си го купиш - кайма,зеленчуци и така.. иначе и аз не ги обичам,но щом не може да готви...

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Цитирай Първоначално написано от marilyn Виж мнението
    И спред мен. Вчера си направих,за да ги пробвам и ги залях с по-малко вода,отколкото пишеше и не попиха,а направо си станаха като фиде на супа....
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от pifiella Виж мнението
    И спред мен. Вчера си направих,за да ги пробвам и ги залях с по-малко вода,отколкото пишеше и не попиха,а направо си станаха като фиде на супа....
    при мен станаха супер..

Първо, браво, че все пак се опитваш да я изненадаш по някакъв начин - много сладко ) .

Сега за спагетите: Значи купуваш един пакет спагети (италианските са най-хубави, разбира се), наливаш в една тенджера вода - пъниш я почти догоре, до останат 3-4 пръста слагаш около половин чаена лъжичка сол. Оставаш водата с капака и като заври пускаш спагетите. Обикновено на плика си пише колко минути им трябват, но ориентировъчно са ти нужни 15-20 мин. на слаб огън (внимавай да не ги кипнеш ). Айде успех и да си изкарате супер!

Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    защо ? лесно е.. а и в пакетчето има само спагети + едно малко пакетче с подправки.. др всичко трябва да си го купиш - кайма,зеленчуци и така.. иначе и аз не ги обичам,но щом не може да готви...
    Щото според примерно аз не обичам такива неща. Ама то въпрос на вкус де.. аз такива не ям. Той си познава приятелката, ако тя ще го хареса, няма лошо да направи.

Току-що прочетох за въпросните спагетини - не се лъжи да ги правиш - ужасни са!! А относно соса, за да ти е най-лесно, можеш да купиш готов и просто отделно да рендосаш кашкавал.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Къде тоя един час за спагети? За 30 минутки са готови и карбонарата и болонезето ако се правят с колбас.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на koshtramba
    Режеш спагетите на кубчета. После ги запарваш в чаена вода и сипваш олио 1 пръст. Слагаш малко кетчуп и настъргваш салам. Де да знам и аз!
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от koshtramba Виж мнението
    Режеш спагетите на кубчета. После ги запарваш в чаена вода и сипваш олио 1 пръст. Слагаш малко кетчуп и настъргваш салам. Де да знам и аз!
    o.O спагети на кубчета ?

Banned Мега фен
    айде нещо лесно : вариш спагетите - предполагам знаеш как ... взимаш един тиган и запържваш някакъв колбас + маслини с доматен сок .. слагаш черен пипер примерно и някаква подправка ... и бъркаш докато доматения сок не стане гъст г/д. и настъргваш кашкавал сирене по желание...

Banned Мега фен
    а да.. маслините ги режеш и обезкостяваш.. да не ги сложиш цели... и хубаво пишем ама автора никакъв май го няма

Повече от фен Аватара на ranieri
    Брат ако няма от кой да видиш 1 път как стават ще сгафиш ; иначе е готина занимавка рязане, запържване ,бъркаш с малко практика стават нещата;

Мега фен Аватара на koshtramba
    FUCKkK13, бас ловя, че не си ми дочела мнението.
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от koshtramba Виж мнението
    FUCKkK13, бас ловя, че не си ми дочела мнението.
    всъщност недей щото ще загубиш... защо объркваш човека...

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Добре де,романтична вечеря ще й правиш,пък със спагети ще я посрещаш?!

Цитирай Първоначално написано от tjgirl Виж мнението
    Първо, браво, че все пак се опитваш да я изненадаш по някакъв начин - много сладко ) .

Сега за спагетите: Значи купуваш един пакет спагети (италианските са най-хубави, разбира се), наливаш в една тенджера вода - пъниш я почти догоре, до останат 3-4 пръста слагаш около половин чаена лъжичка сол. Оставаш водата с капака и като заври пускаш спагетите. Обикновено на плика си пише колко минути им трябват, но ориентировъчно са ти нужни 15-20 мин. на слаб огън (внимавай да не ги кипнеш ). Айде успех и да си изкарате супер!
    А не се ли слагаше и олио, или аз греша?

Цитирай Първоначално написано от titinkaa Виж мнението
    Добре де,романтична вечеря ще й правиш,пък със спагети ще я посрещаш?!
    Че какво им е на спагетите като се има предвид, че за първи път готвя?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си