- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Как се правят спагети?
Само да кажа, че темата не ебавка.
Мисля да направя романтична вечеря - изненада за приятелката ми. Тя понеже ме знае какъв "Виртуоз" (буквално, дори и яйца не мога да си направя) съм в кухнята и ще е още по-очарована, като види, че съм лично аз съм сготвил нещо.
Бих искал да помоля някой да ми даде рецепта за спагети. Точно колко вода се слага, после колко олио и сол, колко време се варят спагетите и т.н. Абе като на дебил обяснете.Търсих в интернет, ама ми излезнаха рецепти за спагети Болонезе, Карбонара и т.н. А аз си искам най-обикновени, простички спагети.
Поздрави!![]()
отиваш.. купуваш едни спагетини на маги и всичко си го пише отзад на опаковката.. то па е ного сложно да си направиш спагети.. бих ти казала домашен сос как се прави и спагети и т.н. ама ще ти е много сложно като гледам...
![]()
Ами когато мен ме мързи много си правя следното, а то много вкусно става. Взимаш едни спагети и ги вариш по указания на опаковката начин (важно е да спазваш минутите, защото преварени или недоварени спагети е гадно).
Вземаш някакъв салам примерно или колбас там какъвто обичате и го запържваш лекичко (в сгорещена мазнина изсипваш нарязания колбас). Може и с кайма вместо колбас. Като се запържи достатъчно сипваш домати от консерва накълцани илии пресни домати, повечко. Сипваш ги вътре и чакаш малко да заври, посоляваш. После дърпаш котлона, слагаш някакви подправки. После сипваш вътре сварените спагети.
Много е мил жест от твоя страна!
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
^ да.. и това е супер лесно,но щом не може да готви - някакви подправки изобщо според мен не и върши работа.. за това да вземе от магазина - там пише какви продукти да сложи,колко време се врат спагетите и при спагетите има готови подправки за соса... пробвала съм с зеленчуци спагетини и ми хареса
а да.. и стават за 30 мин - 1 час г/д. - зависи как готвиш
Или нещо друго елементарно.
Вариш спагетите,изцеждаш ги от водата и в тях слагаш настърган кашкавал,майонеза и някакви подправки(може и маслини,сирена и всичко,което обичате).Захлупваш ги така за 10 минути и стават много вкусни,а и е по-лесно от запържаването на каймата.А ако ги правиш с доматения сос,сложи и босилек в него,за да придаде аромат.
Последно редактирано от pifiella : 10-29-2012 на 15:03
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Според мен тия полуфабрикати са кофти... идея..
а да.. ако искаш и десерт най лесно палачинки с шоколад и банан ако обичате - правиш си палачинки или купуваш готови,един шоколад и 1-2 банана докато са топли палачинките слагаш парченца шоколад ,за да се разтопят и нарязани парченца банан и става много хубаво
Първо, браво, че все пак се опитваш да я изненадаш по някакъв начин - много сладко) .
Сега за спагетите: Значи купуваш един пакет спагети (италианските са най-хубави, разбира се), наливаш в една тенджера вода - пъниш я почти догоре, до останат 3-4 пръста слагаш около половин чаена лъжичка сол. Оставаш водата с капака и като заври пускаш спагетите. Обикновено на плика си пише колко минути им трябват, но ориентировъчно са ти нужни 15-20 мин. на слаб огън (внимавай да не ги кипнеш). Айде успех и да си изкарате супер!
![]()
Току-що прочетох за въпросните спагетини - не се лъжи да ги правиш - ужасни са!! А относно соса, за да ти е най-лесно, можеш да купиш готов и просто отделно да рендосаш кашкавал.
Къде тоя един час за спагети? За 30 минутки са готови и карбонарата и болонезето ако се правят с колбас.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
айде нещо лесно : вариш спагетите - предполагам знаеш как ... взимаш един тиган и запържваш някакъв колбас + маслини с доматен сок .. слагаш черен пипер примерно и някаква подправка ... и бъркаш докато доматения сок не стане гъст г/д. и настъргваш кашкавал сирене по желание...
а да.. маслините ги режеш и обезкостяваш.. да не ги сложиш цели... и хубаво пишем ама автора никакъв май го няма
Брат ако няма от кой да видиш 1 път как стават ще сгафиш ; иначе е готина занимавка рязане, запържване ,бъркаш с малко практика стават нещата;
Добре де,романтична вечеря ще й правиш,пък със спагети ще я посрещаш?!