- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Загубих баща си ...
Съболезнования на авторката!!!..
Хмммм, усещам тежка форма на анален дискомфорт....
Наистина очаквах повече от теб, разочароваш ме. Очаквах все пак сред морето от простотии да дадеш някакъв стабилен арумент или обяснение, а ти се сведе до обичайното квартално порицание, подкрепено с преструвки и общи "мъдрости", които по принцип се приемат за истина.
"Не ми философствай", "не си първия", "Топлата вода е открита хилядолетия преди теб.", типични думи за човек, който няма какво да каже. Когато няма аргументи, цели да умаловажи аргументите на противника или да отрече нуждата от такива. Много жалко. А аз ти оставих толкова "пролуки", в които можеше да ме "захапеш". На теб не ти стигна акъла дори и за това. Но пък иначе претенциите че си интелигентна са налице, подкрепени естествено с подходящото фалшиво самочувствие....
Всъщност реакцията ти беше очаквана. Вероятно те засегнах, понеже в един пост успях да сведа "самоличността" ти до просто една роля. Тази роля е творение на умът ти, но не е случайно. Ролята се създава според нуждите на индивида, тя е творение на психиката, и същата тази психика се опитва да защити ролята при съответно нападение над нея. Защото нека си признаем, какво си ти без твоята роля, без преструвките и претенциите? Нищо! А това не е в твой интерес и съответно на психиката ти. Затова се опитваш да защитиш "съня си". Умът развива доста такива психични защитни механизми, с които да поддържа статуквото в индивида. Такава беше реакцията и на повечето пишещи тук.
Колкото до положението АЗ и ВИЕ. Да, има разлика между АЗ и ВИЕ, deal with it.
Doctor_Satan е прав, аман от тия клишета и псевдомъдрости.
А и едно не разбирам - като умре някой и всички автоматично го класифицират, че е в рая, че душата му бди над тях и т.н., а реално хората които казват това повечето от тях са атеисти, или биха се изсмяли ако някой тръгне да им обяснява за рая и за душите.
Абсолютно лицемерие.
И на мен баща ми е починал, но мога да твърдя че е в рая и такива неща, защото реално съм християнин(а не само като стане трагедия) а и баща ми не беше лош и грешен човек.
Та по принцип хората въобще приемат за шега това, че хората може да имат души, които да продължават да съществуват след смъртта и отричат и всички други религиозни идеи, ама като умре някой, който са обичали и се ужасяват от мисълта, че би могъл да няма душа и пернаментно да е изчезнал(а не бди над тях или разните там като по филмите изрази).
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Дейностите, които сте извършвали с баща си (спорт, приятното изкарване на време, трудовата дейност) протичат в някаква група. Освен, че съдейства за по-огранизираното и успешно изпълнение на различни видове дейност, групата (ти и баща ти) изпълнява една изключително важна психологическа функция - създава у теб усещането за принадлежност, за емоционална защитеност и сигурност. Понякога си готова да платиш твърде висока цена, за да запазиш душевната връзка(групата) между себе си и близкия изгубен. Ти си мислиш, че той те "гледа отгоре" и се стремиш към целта си, към нещата, които той те е карал да правиш (разбирала си, че на него му харесва) и съответно се опитваш да ги осъществиш, за да докажеш на него, че можеш да се справиш и се опитваш по някакъв начин да му покажеш, че ако си мисли обратното, не е бил прав, а не на себе си, че можеш да си силна, след раздялата ти с него. При един по-безпристрастен и трезв поглед върху функционирането на малката група(включваща спомените) става ясно, че тя може както силно да стимулира активността и развитие на будния член, така и да го потисне и той да задържи емоционалните изживявания в себе си. Фасилитацията подтиква човека да работи по-бързо, като повишава емоционалността му, мобилизира го, предизвиква по-голям интерес и хъс към задачата. Обикновено пред теб се появява мотив да се представиш по-добре или съответно по-зле "пред публика". Сплотеността на групата ти усилва старанието ти за потигане на общата цел, но това се наблюдава само до определен момент. Появява се и безотговорността. След по-голямата част приятелски взаимоотношения, ти се крепиш на спомени и това те струполява емоционално. Мисля, че знаеш защо - всеки ще те успокоява това, че приятелите ти ще те пазят и подпомагат психическото възтановяване. Вътрешно това струполяване те спира да вършиш нещото, докато не спреш да мислиш за спомените, баща си, а за родената ти цел в психиката, която си си задала, като нещо, което ТРЯБВА да свършиш, ти няма да можеш да бъдеш силна.
Продължи си живота, както е бил с баща ти, не се връщай в спомените. Прави всичко, както е било, но с неговата липса, не очаквай емоционална подкрепа от хората, те гледат само да се представят добре пред теб (тоест можеш да разчиташ само на най-близките, а те за роднините ти) и да спечелят "приятел", на който могат да разчитат един ден, защото са те подкрепили в този труден момент за теб. Мисли. Чрез мисленето се преодолява ограничеността на индивидуалния опит(загубата на баща ти) и човек се издига до всеобхватността на общочовешкия опит.
Последно редактирано от Anonys : 10-27-2012 на 15:00
Подкрепям Фъкд ъп и Doctor Satan. Съжалявам, но наистина никого не му пука, а пък това той е в рая, бди над вас, болката винаги ще остане, той е в сърцето ти дрън дрън са пълни глупости, от които ми се доповръща. Наречете ме цинична безсърцата кучка, но поне казвам истината.
едит: и преди някоя/й от вас да каже, че мисля така защото не съм загубила близък човек, е не е така. Загубила съм достатъчно близки хора.
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 10-30-2012 на 17:24
Няколко цинични думи на място биха могли да имат добър ефект в някои случаи, обаче твоето си е чисто и просто една откровена простотия. Нищо общо с цинизма. Много ти харесва да се вживяваш в ролята на безсърдечна кучка май, а? Мъка, мъка...
Имайте поне едното елементарно уважение, какви хора сте не знам.
Моите съболезнования.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Да, обожавам тази роля.
Простотия, но истина. Не виждам смисъл в замаскирането и с клишета.
Извънземни сме.
Всички това казвате. Живота ни е поочукал. И продължава да ни поочуква. Но това няма да ме накара да прибегна към фалшиви симпатии и розови клишета.
Съболезнования. Знам какво ти е .. Времето не лекува, просто свикваш, че този човек го няма и болката вече не е толкова голяма.
Вярвайте в това, което мислите, другите не могат да ви съдят, имате си свой собствен живот, така че го използвайте пълноценно, но не влизайте във фазата "ДЕПРЕСИЯ", трудно ще излезете и можете да си навлечете доста проблеми с нея.
Моите искрени съболезнования, авторке.
Знаи едно, бащата ти винаги те е обичал и сигурно там някъде горе те наблюдава и все още обича.
Ако това би те отешило поне малко... Наскоро мой много близък роднина почина от рак, всеки път когато му помагах усещах как неговите кости се втриваха в дрехите ми, понеже болестта бе изсмукала всичко, всеки наличен запас от енергия от тялото му.
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Ахааа ти умря и се върна за да ни просветлиш какво се случва след умирачката. Благодаря ти. Между другото, след като си установила решението на този казус, ти предлагам да кандидатстваш минимум за нобелова награда.
Съболезнования към авторката на темата и не обръщай внимание на хората които се изкарват толкова "печени" и справящи се с живота. Смъртта е естествен процес и всички преживяваме раздели с близки хора, крайно неприятно и тежко е, но трябва да се гледа на нещата от към позитивната страна.
Съболезнования.
Убедена съм, че той е знаел колко много го обичаш.
Първите 7 са си първи 7 и нищо не може да ги компенсира.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!