- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за татуировките
Здравейте, не знам дали моят въпрос е обсъждан вече , но тъй като ме мързи да чета всичко ,просто ще поптам)) След колко време трябва да се повори дадено tattoo? Моето е на около 2 години ,не е цветно ,а нещо ми се струва , че започва да избледнява( може и да ми се превижда
) и се чудя дали да го повтарям .
Татуса може да се повтори най-рано две седмици след направата му. Иначе когато искаш.
На мен ми казаха след 5 години.
Мимс, благодаря!
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
о.О как 5 години бре? Не е възможно някой татуист да го каже това. По-скоро някой не информиран си го е измислил.
Мисълта ми беше, че принципно след толкова някъде избледняват и се повтарят .. мисля, че пичът точно това пита, щото е споменал, че му е на 2 години вече...
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Не е вярно това с избледняването за всички. На мен два татуса са ми повтаряни. Единият, защото постоянно ми падаше червеното и накрая не остана червено хаха. Докато заздравее се наложи пак да се минава. Вторият път обаче си хвана и е ок. А другото ми повтаряне исках малко сенки на една и я минаха ей така и отгоре лекичко.
Иначе никоя не е избледняла, може би след още 5 години ще кажа.
Иначе моя приятел мисля че три пъти си прави гърба. Просто цветовете хич не му се задържат на кожата и като зараства направо на парцали пада. Черните татуси обаче при него имаше два варианта, не знам колко сте запознати ще обясня колкото мога. При едните мастилото му го вкарваха по навътре, което е и по-болезнено. Получава се т.н. релефен татус. Самото мастило е в по голямо количество и кожата набъбва. Като се прокара с ръка си усеща доста добре. Не знам дали в България на това казват 3д татус. Та този не са му го повтаряли. Ама останалите черни, които са по обикновената процедура ги повтаряха веднъж.
Та общо взето зависи от кожата. Моя татуист ми каза че червено, оранжево и жълто няма да задържа. Иначе отдавна да си бях направила дракона и феникса. Просто ще ми трябват три пъти повече пари, защото ще трябва да се повтарят определено.
В крайна сметка като минат 2 седмици може да си повторите татуса/поправите. Но не е задължително, това е просто ако има нужда.
Аз пък знам, че червено и зелено падали най-много. За щастие татуистът ми каза че имам хубава за татуиране кожа, имам и зелено и червено по татусите и за година и половина-две не са мръднали. Бялото обаче изчезна безследно..добре че беше малко.![]()
^ М да, зависи си от кожата. Ама и по мои наблюдения повечето не понасят червеното... т.е. кожата им де. За зеленото не знаех, надявам се да нямам проблеми с други цветове де. А иначе по светлата кожа е по вероятно да отхвърля мастилото. Аз съм много бяла, нямам нито лунички, нито бемки. Лятото айде хващам малко тен и то с триста зора, ама зимата съм сиренце хаха.
Аз пък съм страшно бяла и си ми седи мастилото, не знам. Аз съм чувала, че на рижавите хора с лунички никак не им се задържало мастилото.
С какво сте си мазали татусите, защото моята я мазах с Bepanthen и утре ще си правя втора, та се чудех дали пак с това да я мажа, доволна съм от него само където не попива добре в кожата.
Humans need fantasy to be human.
Ами излезнаха много неща на пазара. Моя приятел се мажеше с Бепантол, не знам в България има ли го, за изгорени рани е :Д Та първите три като си ги прави в чужбина така му казали. После се мажеше с едно, което го продавт в студиото. Малка черна кутийка, прилича малко на дамски вазелин, много яко с някви графити и пише Таттоо и пише че има и българска роза в него, масло де... и разни други масла.
Иначе може и чист Вазелин, витамерфен и т.н. мазни работи. Имах една позната дето се мажеше с Джонсън.
Като ти направят татуса, питай какво препоръчват![]()
Ох, много искам и аз, ама... някога. :Д Сега ще си остана само с желанието. Дори и да имам идея в главата си, вероятно ще се чудя години наред дали да го направя или не. Мда, такава съм си, ама ми е много плашещо, не знам защо. Болката никак не ме притеснява, ама ония работи за това как ще ти остане цял живот, бла-бла, знаете..
Както и да е..
Разтърсих се из компютъра, за да покажа един УНИКАЛЕН капан за сънища, ама не го намирам. ;/ Беше ЖЕСТОК, в нета също го търсих, ама без успех, май съм го изтрила. И все пак, колкото да ми харесва, не бих си направила нещо без дълбоко значение за мен самата.
Иначе наскоро се разбра, че на една позната татусът й е грешен. На един от тия езици е.. урду ли беше? Абе, няма значение, ама така е, като превеждаш с гугъл, форуми и някой леко поназнайващ туй-онуй. :Д
Знакът за безкрайност е интересен, ама прекалено mainstream е в момента.
И все пак това е някак готино: http://www.tattoostime.com/images/16...on-fingers.jpg .
Ох, като си правиш нещо как да прецениш дали сега е мн яко, а след 5 години ще е пълната кичория и простотия. Имам един познат с Only God can judge me, който твърди, че той като си го направил никой нямал такъв и сега се нацвъкалиАз имам идея за едни криле, които НЕ СА ангелски, но половината хора като ги видят "а, ангелски крила" ... не искам ангелски да са !! Нито да приличат на такива.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
^ Затова не подкрепям това да си правиш някакви татиуровки, които просто си видял и си решил да имаш. Окей, на мен също ми харесват като картинки/цитати, ама никога няма да взема да си шаря тялото с неща, които просто съм видяла и съм харесала от веднъж.
За прословутата "Only God can judge me" - познавам момиче, което си я има от доста време и беше най-голямата глупост, която можеше да направи. Питаше ме какво означава, 'щото не знае(ше) грам английски, хараса й уж, направи си я и е бая голяма. Сега в инфото й във фейсбук пише "атеист". И т'ва ако е работа...
^Ахах, хора всякакви. :Д
И на мен винаги ми е било странно как ще си татуираш нещо, колкото и да е красиво, ако то няма някакво по-специално значение за теб.
не не, най-доброто е "кажете ми какво да си направя" ;д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Това си е сериозно и трябва да се обмисли. Според мен е супер тъпо да си направиш някакъв татус само защото е модерен...
Айде сега някой да ми обясни смисъла на ония звезди по лактите или на ключиците?
е, как, малка алея на славата;
Блаб е решила, тази година ще се нарисува.
колебае се точно кой от "проектите" да си сложи първи, но мисли да е запетая, преди жълъда, овцата, жирафа, ябълката, патладжана, математическите знаци, Алиса, точките и думите.
иска да си я вижда и в момента се чуди за място. лявата китка отвътре е резервирана за овцата. жълъда го вижда върху предмишницата си.
Мен звездите на лактите много ме кефеха преди, ама МНОГО, но станаха твърде мейнстрийм.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Здравейте
Решила съм да си правя татуировка и съм си записала час,но се случи така че съм в цикъл... Та искам да попитам тези които са запознати дали е опасно да се прави татуировка докато си в цилъл и дали изобщо е възможно
^Според мен няма да има проблем, но все пак попитай татуиста.
Предполагам , че въпроса ми е обсъждан , но много ме мързи да търся.
Та искам татуировка от много малка - когато бях на 5 годинки ? ;дд И от няколко години си мисля за един надпис на китката. Избрала съм си шрифт думи , дизайн.
И тук идва проблема - Родителите ми не са съгласни. Обмислях да я направя без да знаят , но не искам да си помислям какво наказание ще ми наложат.
Въпроса ми е как да ги накарам да се съгласят