.
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Тема: FAKE BROKEN

Threaded View

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    от толкова писане избягах от заглавието:
    Преструват ли се хората на дефектни, за да прикоткат някой по-дефектен, над когото да доминират?
    Звучи ми отвратително.
    Аз се изявявам като лидер, индивидуалист стремящ се към независимост, знания, власт, и не толкова към обич, ласки, разбиране и одобрение от околните, близките или дори семейството ми. И всичко това е изморяващо. С властта идват толкова много отговорности, под чиято тежест рано или късно всеки се изгърбва, независимо колко корав е изглеждал в началото. И точно заради това търся половинка, която да е също толкова доминираща и независима колкото мен, че дори и повече. Търся рамо върху което да прехвърля част от тежестта на отговорностите си. И точно заради тази причина никога не бих харесвала човек, който е "дефектен". Напротив, той трябва да притежава качествата на лидер, за да ме привлече.

А да се преструвам на дефектна само за да привлека някой в пъти по-зле от мен е просто безсмислено. На мен ми трябва отговорен, сериозен и решителен мъж, с когото да споделя тревогите си, който да ми помогне с тях, а не някой който да ги удвоява. Не искам да се грижа за себе си, пък и за тоя до мен.

Но сигурно такива хора има. Звучи логично. Хората обичат властта и биха направили всичко възможно, за да я получат. Цялата картинка изобщо не е красива, ама хей, и светът и хората в него също не са цветенца.

едит:

Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    Защото самите те се осъзнават, като непълни/дефектни/етц., => не могат да заслужат някой... цял?
    Защото само по подобен на тях начин сбъркан човек би ги разб(и)рал (каквото и да означава това)?
    Иска им се да поправят/геройстват/спасяват (в духа на Супермен/Майка Тереза/произволен гуру)?
    Или?
    Това със заслужването е интересна и може би дори правилна теория. И все пак, хората са егоисти. В пъти по-вероятно ми звучи някой дефектен да потърси такъв който не е като него, за да може самия той ( дефектния) да се издърпа нагоре, да се промени, да стане по-добър, по-пълноценен. Да стане цял. Цялия може да го напътства, да го учи, да му помага, докато дефектния би бил до него само за утеха и нищо повече. По никакъв начин не би могъл да му помогне, могат единствено да се самосъжаляват заедно.

Друг е въпросът дали цялия би търпял един дефектен до себе си. Кой би издържал половинката му постоянно да греши и да не може самостоятелно да се оправя? Мисля, че всички търсим някой, с когото да делим домакинските/семейните отговорности. Аз примерно бих се побъркала. Тук мисля, че твоят въпрос може да се приложи на практика - цялия би търпял дефектния до себе си само и единствено и когато цялия е човек, когото обича да доминира. Човек, когото получава удоволствие от това да учи половинката си може би би се справил отлично. Аз не съм част от тази група хора.

Съвсем отделен е въпросът какво имам/е предвид под "уча". Никой не е роден научен и е наистина егоистично, и дори отвратително (за някои) фактът, че аз не бих искала да бъда с човек, който е по-малко отговорен от мен и който е по-малко образован. Не искам да е завършил в Харвард и да е професор по медицина. Наясно съм, че дипломата в днешно време не играе ролята, която играеше преди пр. 20 години. Но искам да се интересува, да е амбициозен, да знае за много неща. Искам да мога постоянно да научавам нещо ново от него/нея (говоря и за приятели в този случай, не само за половинки).

Така както го описах осъзнах едно нещо - най-вероятно ще си намеря партньор/гадже/съпруг, който обича да доминира и да изнася лекции. :Д Не обичам да ме командват, но искам някой който наистина ще бъде Мъж, с главно М. Някой, който ще може да поеме по-голямата част от нашите отговорности, така че на мен да ми олекне. 

Колкото до втория ти въпрос - дефектен би разбрал дефектен в пъти по-добре отколкото цял би могъл да разбере дефектен. Двама дефектни биха били утеха за each other, но! ежедневието на същите двама не би ли било изпълнено с хаос, безпорядък и неорганизация? Често, външни фактори ни ядосват/развалят настроението, и когато се завърнем у дома имаме навика да си го изкарваме върху близките си, независимо колко невинни са те. И точно този хаос и безпорядък би накарал един от двойката дефектни да прекрати тяхните отношения и да потърси помощ/уроци/връзка от/с Цял, с когото може би няма да се обичат също толкова много, но пък с когото всичко ще е значително по-лесно тъй като ще имаш човек до себе си, когото да ти помога/напътства. 

Колкото до последния ти въпрос - спасяват и геройстват, да. Може би. Всички търсим своето място в света. Помагайки на дефектен би могло да накара Цял да се чувства по-добре относно себе си и с какво (целия) е подпомогнал света и хората в него.

едит 2:

дефинирай дефектен и цял, моля :Д

Ще се върна към темата след няколко часа.
    Малко дълго стана.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 11-04-2012 на 13:15

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си