- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любов и наркотици
Честно казано, ако става дума за връзка, само веднъж съм бил с момиче, с което пушешхе коз и то сравнително рядко.
Аз май ще представя другата страна.
Проблема е момента с преувеличението, защото се е случвало да ми правят проблем заради неколкократно пушене на коз и еднократни джам сешънс.
Дразня се на фалшивата загриженост и когато хората си навират носовете, където не им е работа и говорят неща, които не ги интересуват.
След раздялата (наркотиците не са били причина, преди това не съм пипал, дори алкохол не пиех) с Голямата любов, всички станаха загрижени, включително и тя, по отношение на това какви ги върша, а действителността е, че тя (както и други познати, приятели, близки ...) имат доста бегла представа за това, което наистина се случва. : )
Дразнещо е, когато хората гледат твърде стереотипно на живота (в това число и по темата).
Взема ли да се влюбя ще спра дрога и све...освен цигарките и биричката. :д
Не съм била с човек, който да е взимал наркотици. Тревата чат-пат не я броим предполагам.
Не бих и била по две причини. Едната е, че ме дразни зависимостта под каквато и да е форма. Приятелят ми пуши (цигари де), самият дим не ми пречи, не ми мирише кофти, когато го целувам, но фактът, че има зависимост към нещо (освен мен, хаха :д) не ми харесва. Самата аз съм зависима от сладкото, не мога да функционирам, ако не съм яла сладко през деня. Безумно много си се ядосвам за това.
Втората е, че аз лесно се влияя от обкръжението си и имам склонност да криввам от правия път, да попивам нечий действия, мимики дори. Поради това се дистанцирам от хора с възможно лошо влияние над мен.
Горе видях нещо, което е абсолютно грешно за мен - че се обвързваш с човека, а не с навиците му. Грешка. Обвързваш се и с навици, и с недостатъци, и със страхове, и с всички останали особености. В една сериозна връзка, разбира се.
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-05-2012 на 20:11
Бъди щастлив с това, което имаш, докато се бориш за това, което желаеш!
http://www.vbox7.com/play:637f3cd2
Човек, който употребява наркотични вещества поставя ВИНАГИ тях на първо място! Най-изчерпателно отговарям.
(#) ...thats a cookie...
Не бих. Като изключим алкохол и трева, които бих приел и то, ако не е редовно, ако взима друго не бих...
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Най-малоумният отговор, бих казала аз.
А тези пък дето не пречисляват тревата към наркотиците са още по-заблудени. Или си пообогатете енциклопедийките в главата или има нещо сбъркано в мисленето ви. Тревата е класифицирана като наркотик от МКБ10 и си е наркотично вещество каквото и да говорим.
Кофти пишете.
Аз малко ще се включа в темата, защото малко ме дразните и малко не исках да се включвам, ама все пак ще добавя нещо.
Първо ще кажа, че не знаете какво е зависимост, че да говорите за нея. Зависимост е да станеш сутрин и да търсиш от нещата. За вас "материал" и "трева" са едни и същи работи. Да, ама не е така. Да си зависим въобще не може да го сравнявате с цигари и шоколад. Ще ми кажете, че всяка сутрин с мъгляви очи търсите във вас шоколад? Че го ядете по 5-6 пъти на ден? Че преди да си лягате хапвате шоколад? Това не е зависимост. Вие даже марихуаната не я смятате към наркотиците. Даже не знаете какво всъщност е тя, какво ти дава, какво ти взема и до каква зависимост води. Ще добавя, че това да си зависим не е толкова лошо колкото си мислите. Същите хора са като вас, че даже има и по-добри.
SkyEatsAirplane, нормално да се поставят на първо място. Едно е жена, неква там любов, некъв секс.. друго е това. С дълбок смисъл заложен в тялото на всеки употребяващ. Смисъл, който няма да видите във вашите авери, защото нищо не знаят. Друсат всичко каквото има. Защо наркотиците бяха наркотици преди 5-6г?
Защо ми говорите пак на теория? Защо не се сблъскате със зависими и после пак да пишете?
Каква е тази ваша сериозна връзка, като не може да приемете, че еди някой си е такъв? Че цял живот е бил такъв? Какво ми говорите за сериозни отношения, като това нещо не го приемате? Няма да ви храня.. само ще кажа, че с ръка на сърцето ще кажа, че такива приятели не бих приел, защото няма да си заслужава.
Не знаете какво е делите с този до теб, да имате едни цели, едни проблеми и заедно да се крепите. Никога не бихте имали сериозна връзка за мен.
Не съм ходил точно с такова момиче, но то ходи с мен и познава всички мой приятели. Това беше най-прекрасното същество, което ме разбираше 4 години. 4 г..
Гадни сте, защото сеете всичко наред на едно купче. Аз съм много сърцат и добър човек. Никога няма да спра да го повтарям, а имам много зависимости от много години и като цяло много се дразня на вас, които даже не сте виждали такива работи, не сте ги държали, но говорите.
Има наркомани и наркомани. Има много сърцати хора. И аз имах такива приятели. Винаги ще си ги спомням като разкошни хора, а те си отидоха толкова много, че.. винаги когато пия алкохол отсипвам малко. Когато пафя цигаря оставям една дръпка. Когато правя други работи пак се сещам за тях. Те са горе, горе ще ида и аз. Свързани сме.
За вас наркомани са вашите авери, които прекаляват с алкохола и някаква измислена трева, която допушват.. това което е останало от някой си. За другата страна на нещата.. просто си свързан на духовно ниво.
Няма значение. Само този пост ще сложа тук и повече спирам. Представата ви е силно замъглена и за мен сте едни червей, пълзящи към нещо различно и отхвърлящи всички друго като незначително.
Оставям ви. И ще отсипя по-после от ракията на земята, ще се замисля за тях и ще си припомня колко НАД вас са били.
Не сме утрепки! Не ни съдете! Обичам ви, приятели и често ви мисля!
Това беше от мен, за да се замислите какво пишете. Бал съм ви - даже няма да ви чета повече.
"Не мога просто така да спра да мисля за това"
Irti, благодаря, че го написа този пост, върна ми надеждата в тийнпроблем.![]()
Ирти, моля те, не приемай сравнението с шоколада така. Дадох го като пример за зависимост, която е доста по-дребна, но ме дразни, защото мен ме притеснява факторът зависимост като цяло.
И... като се има предвид в каква възрастова група си, на колко бяха приятелите ти, които са на небето?
Това аз го написах и си ме разбрала малко грешно.
Човекът е съвкупност от навиците си, недостатъците си, страховете си, желанията си етц. Не избираш да се обвържеш за него, конкретно защото не пуши или не пие, обича да ходи на кино или иска да стане космонавт примерно. Ако има нещо в самия човек, което привлича, то всички сме способни да направи компромис за друго нещо, което не е по наш вкус. Разбира се, зависи кое ни е по-важно.
Аз за себе си мога да кажа, че гледам за много по-важни неща от това, дали пуши, дали пие, дали взима нещо по-твърдо. Стига ми това, че се отнася добре към мен и дори когато не е на 100% адекватен, пак не върши глупости спрямо мен. Толкова по въпроса. Както каза Irti "Има наркомани и наркомани."
И спря да се върти за миг земята..
Ама колко лесно ги лепвате тези етикети "наркоман" и "зависим"...
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Имала съм връзка с хора, които взимат наркотици, имам приятели, които го правят, а и на мен самата ми се е случвало. Не ми пречи, а и има огромна разлика от болна зависимост до просто приемане тук-там.
Everything changes, but beauty remains ...
Съгласна съм с Ирти за едно - повечето тук не знаят какво е зависимост. Или знаят на теория, но никога не са се сблъсквали с такава (пряко или коствено).
Ще кажа какво за мен е зависимост. Да искаш нещо толкова силно, че си готов да лъжеш, малипулираш, мачкаш без да се замислиш. Да даваш всичките си пари само и само да задоволиш една измислена нужда. До такава степен да загубиш представа кое е важно и кое не, че когато дойде момент да избираш между човек, когото обичаш, и това да се надрусаш, дори няма да се поколебаеш.
Това мога да твърдя от опит. Общото на всички видове зависимости е прекрачването на граници.
Цялото ни общество е зависимо. Когато обаче някои прекрачи общоприетите граници, тогава влиза в графата наркоман.
Познавам доста наркомани. Не са хубава картинка.
Иначе, да - повечето са много добри хора (много по- добри от "нормалните"). Ама какво от това?
Не ме разбирайте грешно, нямам нищо против зависимите. Била съм там. По- скоро все още съм (бивш наркоман няма), но това не е оправдание.
И да - има наркомани и наркомани. И всичките искат да избягат от реалността. Пожелавам им успех. Аз пробвах - не става така лесно.
По темата: не съм и не мисля, че ще тръгна някога с наркозависим. Защото всеки е страхотен, докато не го хване гладът. Тогава няма оправия.
А иначе не ми пречи да пуши и да пие. Абе, всъщност нищо не ми пречи, само да е с мярка.
Това ще го коментирам по- късно. Не съм съгласна, но сега излизам.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
В такъв случай радвам се, че имам само теория.
В класа ми има момченца, които идват на даскало единствено и само да се напушат. Единият има 4 изпита за взимане. За мен това е пропаднала работа. Забавни са, говоря си с тях, но дотам. Не бих пуснала никой от тях близо до себе си в емоционален план.
Ще ти отговоря на въпроса, но с огромно нежелание.
Отидоха си млади. Израснах с хора на моята възраст и с хора 6-7 г по-големи от мен. По-големите повечето починаха, защото бяха на хероин - дълги години. Също митове и легенди са, че херцата от първия път те зарибява така. Ако пушиш хероин два три пъти - трябва да си много тъп, за да се зарибиш. Означава да нямаш никаква психика. Отидоха си, защото попаднаха на стока менте и се събраха с други хора. Това няма значение и не можеш да отсъждаш кой какъв е бил. Важното е, че бяха пичове.
Никой не е казал, че е прекрасно. Има си много.. вреди. В поста ми исках да ви обясня, че говорите общи работи. Работи, които върти всеки втори родител и за които постоянно се говори лъже по тв-то. Работи, за които и на мен са ми стеняли.
Вероятно е така поради липсата на досег с въпросната материя.
Някой хора се отклониха от темата, т.е. да отговорят на въпроса. Само ще добавя нещо за зависимостите - че са физически и психически. Честно мен ме плаши втората. Защото точно както каза x7aZzy "си готов да лъжеш, малипулираш, мачкаш без да се замислиш." При физическата, осъзнаваш проблема. Осъзнаваш, че те тресе, че повръщааш, че ти се губят моменти, че не си спал от четири дена, че се депресираш след като отмине ефекта. Осъзнаваш го, виждаш колко сериозно е станало вече и че тялото ти не издържа без. А психическата - там си п*тка, викаш си че няма да ти е весело без да вземеш, че другите щете сметнат за тъп, че ти самият си тъп, че няма да можеш да си направиш купона.
В крайна сметка, които взима наркотици не става моментално зависим. Нищо не ти пречи веднъж-два пъти в годината да взимаш, за собствено удоволствие. Аз го виждам така - дали ще се напия на рожденният си ден, дали ще се напуша, или по друг начин ще се накова, си го правя за мен. Не го правя всеки ден, не съм зависима, просто си доставям удоволствие - присхическо извисяване малко.
Спрете се с тия зависимости, все едно като си шмъркнал две линии и си зависим вече. И мисли от сорта, веднъж като почнеш и айййде. Кво айде, всеки може да се контролира и да си преценя, това че един го допуска, не значи че всички са така.
Коментара на Ирти го разбрах. Беш с цел да ви каже, че не всички наркозависими са прошляци, продали стоката си от тях и не се къпят по 2-3 седмици, щото видиш ли коката е по-важна. И наркозависимият е човек, има си ценности и морал, също може да обича и да мрази, да лъже, да краде, да се съмнява. Но това го може и всеки независим. Спрете да принизявате хората.
Признавам, че не съм чела цялата тема, но сякаш не видях коментари, в които да се твърди, че "шмръкнеш ли две линии, си зависим". Или пък, че ако пушиш трева, си нищожество.
Иначе проблемът тук е, че не се прави разлика между зависимост и навик. Като цяло значението на думата "зависимост" се разводни в тази тема.
Да се върна към коментара на Ирти за връзките.
Това, което описа, ми звучи като оная глупост за безусловната любов.
Само да намеря цитата.
Ако на мен не ми пречи, че половинката ми е зависим и има проблем, това означава, че не ми пука за него. Едно е да приемам недостатъците му, но да приема, че е наркоман - не, мерси. И бих очаквала същото от него.- Винаги съм смятал, че духовните спътници споделят безусловна любов, че нищо не е в състояние да ги раздели.
- Безусловна? - повтори тя. - Ако аз съм жестока и изпълнена с безпричинна омраза, ако постоянно те тъпча, винаги ли ще ме обичаш? Ако те пребивам до смърт, ако се запилявам с дни, ако лягам с всеки срещнат мъж, ако проигравам на комар последното ни петаче и се прибирам пияна-заляна, пак ли ще ме обичаш?
- Хм, като се замисля, любовта ми сигурно ще поохладнее - признах аз. Колкото по-застрашени сме, толкова по-малко обичаме. - Интересно, да обичаш някого безусловно означава да не те е грижа какъв е този човек и какво върши! Излиза, че безусловната любов е равносилна на безразличието!
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Едно е да обичаш и да си загрижен, а друго е да си вреш носа в работи, които не те засягат. Във връзките си аз казвам какво мога да дам, какво не искам и за какво не искам да ме питат. И преди съм го казвал. Защото тази "загриженост" в случая е задушаване на другия. Отделно, че аз във връзките си не искам някаква загриженост. И въобще пък не се питам на кой му пука или не му пука, защото това убива всичко.
Трябва ли да са ме изнасилвали/убивали/еди какво си, за да кажа, че твърдо съм против това?
Интересна "логика".
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Логиката е железна. Доста по-добра от това, което дори няма смисъл.
И още нещо.
Ако си в сериозна връзка няма да ти пука кой какво прави за НЕГО си. Причислявам мрънкането на една женска за нещо, като опит за налагане на мъж под чехъл.
Не съм казал да си против или за, а да се ограмотиш. Ти и всички.
Един интересен факт е, че доста често хората, които не пият, пушат, друсат си отиват по-рано от другите - употребяващи.
Но както и да е. Парцел ще се намери за всични ни. Рано или късно.
Що ли се ебавам да обяснявам.
Живейте си живота или поне се опитвайте да го живеете. Бал съм ви. Живи и здрави.![]()