- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любов и наркотици
Мен ме плашат хора, които употребяват и редовно трева, да ти кажа честно.
И освен това човек=навиците му, всичко, което прави, което обича, което ненавижда. Всичко и нищо те определя едновременно.
Има нещо притеснително във всекидневната употреба на трева. Има запълване на някаква липса, бягство от реалността. Демит! И да не мисля стереотипно, нещата са си така. Не става дума да "тупаш" от време на време. Всичко системно трябва хубаво да огледа със съмнение.
Съгласна съм с Блаби-Блаб за ролята на Бог. Аз си признавам, че съм контролиращо същество, искам да имам власт, да командвам и т.н., НО освен това съм и загрижена. Не бих искала приятелят ми да пуши всекидневно, па' дори и трева (която много хора тук изкарвате някаква билка едва ли не)
Последно редактирано от jghgh : 11-07-2012 на 16:24
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
ъ, едно е творчеството (въображението), което те изразява, друго е външното нещо, което се изразява върху теб;
всяка една манипулация върху тялото>съзнанието ти, която не идва от теб самия, те деформира/изкривява. сори, ама е така. вярно, че можеш да осиновиш дете, да се държиш на градус и да набиваш шоколади. това си е жива мастурбация;
Точно това творчество и въображение може понякога да бъде убийствено за самия тебе. Истината е, че всичко, което е в прекалено големи количества не е полезно за самия теб - било то за ума ти или за тялото ти.
Колкото до втората част от поста ти - то по същата логика и знанието и храната/пиенето ни деформират/изкривяват. Ако можеше да живеем сами без всякакви други фактори да ни се бъркат/пречкат, щеше да е най-добре.
опитвам се да намеря подходящия образ, за да не се замеряме с думи.
1) На А. му харесва да строи пясъчни замъци. На Б. - да скача върху тях.
2) касичка. на А. му харесва да прибавя по някоя-друга монетка в нея. Б. маха капачето и рови с пръст, докато изпадат колкото му трябват монети.
3) скулпори. А. - чрез прибавяне и вода (<3). Б - чрез премахване от натрупана маса.
...//ако ми хрумне по-подходяща картина, ще се върна
и пак, едно е да градиш и моделираш, друго е да хабиш и експлоатираш;
//и ще повторя - не съм имала близък контакт със зависими и не умирам за такъв.;
Да, съгласна съм. Това е вид бягство от реалността. А големи трезвомислещи хора да го правят редовно.. значи нещо не е ок. Ако някви 14 годишни келеши примерно си пафкат щот е модерно... е друго. Но някой голям, пораснал, сериозен, зает човек да го прави.. и аз не мисля, че е ок.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5