.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 114
    BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Аз наблюдавам интересно явление: всички са много запознати с нещата, без да се замислят лепват етикети, а в същото време не са имали реален досег с неща, различни от пустата трева, или досег с хора, които са имали зависимост, или просто перкат редовно...
    По отношение на тревата мнението варира от едната в другата крайност - или е абсолютна безвредна, или е стъпало от стълбата към иглата и гроба, по която няма връщане, което е доста нелепо.
    Значи окей е да пуша коз, щото е безвредно, ама ако перкам амфети съм изпаднал наркоман, който е продал телевизорите и прави свирки за 10ка джам?

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    Логиката е железна. Доста по-добра от това, което дори няма смисъл.
    За мен има смисъл и точка. Ти като ми изсипеш аргументи за зависимостите, какво? Не ми е нужно да съм се сблъсквала с това, за да мога да кажа, че не е правилно за мен.
    Аз съм казала, че за себе си не го искам, оттам нататък кой как ги приема нещата си е негова работа, която не ме засяга по никакъв начин. Ако искате им се кланяйте, ако искате ги плюйте.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    Извратени идеи имате за връзките. Те са отношения между двама човека - двустранни.

Наркотиците са за тебе си. Те не влияят на другия. Те са си от човека за него и са повече част от него от една връзка. Това няма как да се отрече.

Обаче имате изкривена представа вие. Това да ходиш да мрънкаш на някого за нещо, което е свикнал да прави и да му поставяш ултиматуми "наркотиците или мене" не е загриженост. Това е ваш личен егоизъм. Искате да сте по-важни за някого като страничен човек, отколкото част от него. Е, не става. Вие ей така ли ще се откажете от бъбрек примерно /лошо е сравнението, не мога да намеря по-добро обаче/...
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Мега фен Аватара на Blab
    заобикалях темата, но и аз ще си кажа накратко:

на мен ми е достатъчно ограничаващо, че завися от въздух и вода, след това храна и прочее живителни. потискат ме обществени порядки, социални норми и ритуали, езикът, човешката природа... знам, че може да ти липсва това, което не познаваш, но много по-осезаемо/плътно/физическо е усещането, когато си го срещал/изпитвал/вкусвал някога. това за мен.

иначе съм твърдо против опитите и въобще дръзновенията за опити да променяш когото и да било. ти не знаеш по-добре как се живее, не знаеш как другият чувства, какво мисли, от какво се нуждае (тялото и съдържимото му). ненавиждам играта на Бог, която хората си умират да играят. и аз съм я играла някога, да, но съм била на други години. не можеш да се бъркаш на другия. по никакъв начин. (освен, ако не си му попечител, а интимният партньор не е такъв:Д)

и да изляза от абстракциите:
    в живота ми има употребяващи, няма зависими. не се изживявам като спасителка. ценя чистия ум. нека всеки си бие главата, затова е животът, в крайна сметка;

Цитирай Първоначално написано от marilyn Виж мнението
    Тревата ако не я броим, май не съм била. Нямам и желание. Плашат ме хората, които употребяват такива вещества и не искам да общувам с тях.
    Мен ме плашат хора, които употребяват и редовно трева, да ти кажа честно.

И освен това човек=навиците му, всичко, което прави, което обича, което ненавижда. Всичко и нищо те определя едновременно.
    Има нещо притеснително във всекидневната употреба на трева. Има запълване на някаква липса, бягство от реалността. Демит! И да не мисля стереотипно, нещата са си така. Не става дума да "тупаш" от време на време. Всичко системно трябва хубаво да огледа със съмнение.

Съгласна съм с Блаби-Блаб за ролята на Бог. Аз си признавам, че съм контролиращо същество, искам да имам власт, да командвам и т.н., НО освен това съм и загрижена. Не бих искала приятелят ми да пуши всекидневно, па' дори и трева (която много хора тук изкарвате някаква билка едва ли не)
    Последно редактирано от jghgh : 11-07-2012 на 16:24
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    Има нещо притеснително във всекидневната употреба на трева. Има запълване на някаква липса, бягство от реалността. Демит!
    Всички бягаме от реалността. Дали ще е с цигари, книги, трева или шоколад - все тая.

Мен ме плашат хора, които употребяват и редовно трева, да ти кажа честно.

Да, съгласна съм. Това е вид бягство от реалността. А големи трезвомислещи хора да го правят редовно.. значи нещо не е ок. Ако някви 14 годишни келеши примерно си пафкат щот е модерно... е друго. Но някой голям, пораснал, сериозен, зает човек да го прави.. и аз не мисля, че е ок.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Ама някак различно е ако нямаш чувство за контрол. Ако си чокохолик и т.н., контролът пак не е в теб, но шоколадът най-много да те направи тлъста свиня, знам ли :Д А наркотиците могат да те преебат.

Не знам, противни са ми.
    Чудя се дали бих имала друго мнение, ако имах хубави трипове (подсказка: триповете ми ВИНАГИ са ужасни). : /

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Всички бягаме от реалността. Дали ще е с цигари, книги, трева или шоколад - все тая.
    Аааа не.
    Книгите не са нелегални и не ти увреждат здравето, концентрацията и прочее.

Град
    София, България
    А големи трезвомислещи хора да го правят редовно.. значи нещо не е ок. Но някой голям, пораснал, сериозен, зает човек да го прави.. и аз не мисля, че е ок.
    Защо да не е ок, ако той се грижи за отговорностите си (работа, и семейство (ако изобщо има такова)? Не ви пречи на вас по никакъв начин. Колкото до коментара за бягство от реалността - вече се изказах малко по-горе.

Ама някак различно е ако нямаш чувство за контрол. Ако си чокохолик и т.н., контролът пак не е в теб, но шоколадът най-много да те направи тлъста свиня, знам ли :Д А наркотиците могат да те преебат.

Не знам, противни са ми.
    А, значи, тлъстите свине не са ти противни толкова, колкото хората които пушат трева?
    Все си мисля, че тревата не определя характера ти, така както пушенето на цигари и пиенето на алкохол не те прави под, деградирал човек, както мама и тати ни казваха когато бяхме малки. Има доста потребители във форума, които я пушат редовно, но виждаме че изобщо не са някои тъпи, пропаднали хора. Напротив, живеят си живота, и са по-щастливи от колкото някои, които изобщо не са пушили трева през живота си.
    Но знам, ли. Сигурно греша.

едит:

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Аааа не.
    Книгите не са нелегални и не ти увреждат здравето, концентрацията и прочее.
    Зависи, Пантерке. Зависи от това, колко зависим си от книгите. Аз примерно, без да ме е срам, мога да заява, че книгите отнемат часовете ми за спане, времето ми за ядене и за учене. Намирам ги за в пъти по-интересни от това да спя, уча или ям. Следователно не се наспивам хубаво, не ям, не уча и това уврежда и трите неща, които изброи по-горе.

Мега фен Аватара на Blab
    ъ, едно е творчеството (въображението), което те изразява, друго е външното нещо, което се изразява върху теб;
    всяка една манипулация върху тялото>съзнанието ти, която не идва от теб самия, те деформира/изкривява. сори, ама е така. вярно, че можеш да осиновиш дете, да се държиш на градус и да набиваш шоколади. това си е жива мастурбация;

Еми някак шоколадът е безопасен за теб, имам предвид.
    А пък дори тревата може да те пристрасти на емоционално ниво. Сподели ми един човек (като, разбира се, от 1 човек не можем да съдим за всички редовно пушещи трева, то е ясно), че пуши всекидневно, защото това го отпуска и го кара да забравя за проблемите. А това си е тъжно във всеки смисъл. А шоколадът не ти вреди емоционално. Да, пак си жалък, защото някакъв шоколад ти оправя настроението и не можеш без него, но пък вредата ми се струва по-малка. Просто си дебел, примерно, и със слаба воля.

А книгите ти дават няк'ва култура, даже трябва да се гордееш, че си толкова четяща : )
    А какво ти дава тревата?
    Сми', сигурно наистина има хора, които не деградират, противно на общественото мнение или пък на стереотипите, които оплюхте. Но някак съм свикнала да асоциирам употребата на наркотични в-ва с порок. Както и пушенето и редовното пиене (и битовия алкохолозъм ми се струва NOT OKAY.)
    Може би от всичко изброено, ДД, само зарибените пушачи (на цигари) не мога да си помисля, че са нещо под-. Не че за другите мисля, че са под-, но се притеснявам, че (могат да/ще) пропадат и си развалят здравето.
    Но да, тук ми идва и друго нещо наум де. Всеки знае как да живее чуждия живот най-добре.
    Моят страх от вещества/зависимости си е просто ирационален. Не мога да го обясня, но нещо ме отблъсква в идеята за честа употреба на наркотично в-во.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    ъ, едно е творчеството (въображението), което те изразява, друго е външното нещо, което се изразява върху теб;
    всяка една манипулация върху тялото>съзнанието ти, която не идва от теб самия, те деформира/изкривява. сори, ама е така. вярно, че можеш да осиновиш дете, да се държиш на градус и да набиваш шоколади. това си е жива мастурбация;
    Точно това творчество и въображение може понякога да бъде убийствено за самия тебе. Истината е, че всичко, което е в прекалено големи количества не е полезно за самия теб - било то за ума ти или за тялото ти.
    Колкото до втората част от поста ти - то по същата логика и знанието и храната/пиенето ни деформират/изкривяват. Ако можеше да живеем сами без всякакви други фактори да ни се бъркат/пречкат, щеше да е най-добре.

Град
    София, България
    Еми някак шоколадът е безопасен за теб, имам предвид.
    А пък дори тревата може да те пристрасти на емоционално ниво. Сподели ми един човек (като, разбира се, от 1 човек не можем да съдим за всички редовно пушещи трева, то е ясно), че пуши всекидневно, защото това го отпуска и го кара да забравя за проблемите. А това си е тъжно във всеки смисъл. А шоколадът не ти вреди емоционално. Да, пак си жалък, защото някакъв шоколад ти оправя настроението и не можеш без него, но пък вредата ми се струва по-малка. Просто си дебел, примерно, и със слаба воля.

А книгите ти дават няк'ва култура, даже трябва да се гордееш, че си толкова четяща : )
    А какво ти дава тревата?
    Сми', сигурно наистина има хора, които не деградират, противно на общественото мнение или пък на стереотипите, които оплюхте. Но някак съм свикнала да асоциирам употребата на наркотични в-ва с порок. Както и пушенето и редовното пиене (и битовия алкохолозъм ми се струва NOT OKAY.)
    Може би от всичко изброено, ДД, само зарибените пушачи (на цигари) не мога да си помисля, че са нещо под-. Не че за другите мисля, че са под-, но се притеснявам, че (могат да/ще) пропадат и си развалят здравето.
    Но да, тук ми идва и друго нещо наум де. Всеки знае как да живее чуждия живот най-добре.
    Моят страх от вещества/зависимости си е просто ирационален. Не мога да го обясня, но нещо ме отблъсква в идеята за честа употреба на наркотично в-во.
    В шоколада за теб в големи количества може да е убийствен. Затлъстяваш, оттам идват и проблеми със здравето, и инсулти на възраст все още недостигнала 60-те.
    И айде, пак. И ние четем, гледаме филми или излизаме с приятели, за да се отпуснем и да забравим за проблемите си. Това, че си дебел може да е пагубно за теб самия. Да не говорим, че за мен слабата воля е в пъти по-ужасно от това, да пуша трева/цигари или да пия.

Тревата ти дава същото, което и книгите - спокойствие. Вратичка към свят, извън реалността. За мен е грешно фактът, че асоциазирате наркотичните вещества с пороци. Значи, не би дружила с човек, който пие/пуши/се друса, независимо колко интересен/забавен, интилегентен е той, само заради една, две или и трите горе изброени 3 причини? И, каква е разликата между това да пушиш цигари и това да пушиш трева? И двете, според теб, вредят на здравето. Тогава защо едното се приема от теб, а другото не?

Както и да е.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Какво се разфилософства тук пак кръжока "Мисъл".

По принцип съм в кръг, където се употребява на значително ежедневен принцип и по-свестни момичета и момичета не съм срещал. Да не говорим точно за тези среди, които тук изказаха доминиращото мнение на Канал 1 и ежеседмичното повторение на Малкото Пони. Предполагам най-лошото което може да се случи от връзката с потребяващ да се превърне във връзка с лежащ присъда. Някои мои приятели им се размина.
    Изненадан съм как хора, които са се проебали във възрастта на пластилина и дамата могат да бъдат толкова садистично дискриминативни само защото някой е избрал наркотик с физически облик.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Голям фен Аватара на Lincheto
    Град
    Варна
    хахаха.. и по-свестни не си срещнал, викаш? ;д
    The blood that binds us ..till death unites us

апф, а твоето отношение не е никак презрително.
    супер дразнещо е т'ва отношение на повечето употребяващо: "вие [нищо] не разбирате, простосмъртните". кое по-точно не разбираме? събирала съм се в компании на тревомани и когато аз не пуша с тях ги гледам отстрани колко жалки и смешни са в тия състояния, само дето те не го осъзнават това нещо или го смятат за готино.
    ами хайде обяснете кое е толкова прекрасното да си неадекватен в няк'ви минути/часове от живота си, вместо да си здраво стъпил на земята и да преценяваш нещата обективно (както са около теб), а не през призмата на напушения ум или нещо по-лошо.

верно си е личен избор обаче и тук няма кой да спори, колкото и да мИ се иска : D
    ако обичаш някого и не искаш да го изгубиш, няма кво да му обясняваш да спира. щото повечето, както казах, са с отношение, че неупотребяващите са неадекватни, не разбиращи и т.н.
    така да е.. окей

Град
    София, България
    ^Никъде не съм казала, че нищо не разбирате, нито пък съм ви нарекла простосмъртни. Напротив, аз май съм единствената запазила мил тон :Д
    Мех.
    Отказвам се.

Мега фен Аватара на Blab
    Колкото до втората част от поста ти - то по същата логика и знанието и храната/пиенето ни деформират/изкривяват. Ако можеше да живеем сами без всякакви други фактори да ни се бъркат/пречкат, щеше да е най-добре.
    опитвам се да намеря подходящия образ, за да не се замеряме с думи.
    1) На А. му харесва да строи пясъчни замъци. На Б. - да скача върху тях.
    2) касичка. на А. му харесва да прибавя по някоя-друга монетка в нея. Б. маха капачето и рови с пръст, докато изпадат колкото му трябват монети.
    3) скулпори. А. - чрез прибавяне и вода (<3). Б - чрез премахване от натрупана маса.
    ...//ако ми хрумне по-подходяща картина, ще се върна

и пак, едно е да градиш и моделираш, друго е да хабиш и експлоатираш;
    //и ще повторя - не съм имала близък контакт със зависими и не умирам за такъв.;

визирах поста на в0сх, иначе, дд, ти просто си казваш мнението без някво отношение.
    аз ти казвам какво наблюдавам. огромна част от хората "с навици" (няма да ги наричаме зависими, не всички са, нал' тъй) винаги твърдят, че обществото не ги разбира, което ги прави някви асоциални в крайна сметка поне по разбирания.
    другите не ги разбират, не разбират ефекта от наркотика и как той всъщност ги карал да се чувстват Ок, те можели и без наркотик, ама искали с, и най-вече, контролират обстановката около себе си и някви такива.
    за мен си е гнусно да си извън себе си, да нямаш почва.

знам, че съм никоя да съдя, щото не съм от най-стабилните пичове на земята.
    просто интуитивно ми е противно това губене на чувство за реалност, дори да е за часове само. да не си твърдо стъпил на земята, реален човек, да преценяваш адекватно обстановката около себе си, вместо да се смееш на пръстче или лампа.

но това е просто мнение, ДД, както твоето. ти не ми налагаш своето и аз не ти налагам моето. възприемам всичко това като просто един разговор, говорим си.

Мега фен
    ами хайде обяснете кое е толкова прекрасното да си неадекватен в няк'ви минути/часове от живота си, вместо да си здраво стъпил на земята и да преценяваш нещата обективно (както са около теб), а не през призмата на напушения ум или нещо по-лошо.
    Милата (не си правя кирията в момента). Постарай се да му отпуснеш юздите малко на тоя живот. От прекаленото впрягане файда обикновено няма. С причина ти го казвам и с причина те цитирам. Дано ме разбереш.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Цитирай Първоначално написано от Lincheto Виж мнението
    хахаха.. и по-свестни не си срещнал, викаш? ;д
    Е ти може да не си пристрастена, ама си пристрастяваща.

Презрително не ми е отношението, а по-скоро уморено. Уморено от съдници и пуритани, психолози и курви и всякакви други хора, които сами се ограничават с някакви драстични мнения, които се основават на усещания за това как биха стояли нещата.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Супер фен Аватара на Irti
    Но някой голям, пораснал, сериозен, зает човек да го прави.. и аз не мисля, че е ок.
    Охххх, хайде стига. Ето зат'ва ви говоря, че само си меляте, ама вие не та не. Не ми се искаше да го пиша, ама айде.. Обожавам да работя и да правя пари. Всяка сутрин ставам в 4 и бля-бля.. да направя пари. Мозъка ми постоянно мисли за тях. Марихуана пуша от.. твърде много години. Това обяснявам, че от едното време идва стойността.. не от тъпите моди. Ако не пуша един път поне днес не се чувствам добре. Изнервявам се, притеснявам се, демотивирам се. Обичам да пуша по 3-4 пъти на ден минимум. Тогава работя страшно бързо, енергично, не съм депресиран и бълвам енергия. Спокоен съм. Обожавам това спокойствие. Обичам след коза да напукам две линийки. Обичам хапчетата. Обичам да ми текат сълзи от тази работа. Обожавам да пия. Както казва друг приятел "Ако не пия днес.. се чудя дали да заспя.". Искам да е поне една чашка. Обичам да пафя по 30-40 цигари на ден. Обожавам тоя проклет живот само заради тези работи, които приемам около 10г вече.

Исках да ви обясня колко по-различно е от това, което си мислите. Вреди има много. Кашляш здраво. Понякога се свиваш на кълбо от кашлица. Болят те гърдите, дроба. Сутрин храчиш някаква живи същества едва ли не. Трудно дишаш понякога. Потиш се по-често понякога. И т.н. По едно време бях се стреснял за някой работи здравословни.. после помислих и реших, че просто каквото е писано ще стане. И да си замина млад.. аз предпочитам така, но да съм живял свободен. По-добре е от това да пиша постоянно за някаква връзки и да търся любов.

Живяла някога у кочина една
    оядена,безчувствена свиня.
    Забравила,че ножа съществува
    тя смятала,горката, да векува.

Не ми говорете за мода и тем подобни. Не ми задавайте тъпи въпроси за починали приятели. Аз не бягам от реалността. Аз съм я приел. Просто я правя страхотна. Аз живея живота си. Един незабравим живот. Не съм депресиран. Не съм модерен.

И какво, като ти сипя аргументи казваш? Ей такова, че ти и това не сипеш.

Аз съм човек, като вас.

"Напълно концентриран съм човече, парите са в главата ми."

Ако не пуша един път поне днес не се чувствам добре. Изнервявам се, притеснявам се, демотивирам се. Обичам да пуша по 3-4 пъти на ден минимум
    депресиран
    thats totally normal, ok

знам, че ставам досадна.
    истината е, че съм влюбена в такъв човек - тревоман явно и ме е яд, че няма да спре да се друса.
    бе изборът наистина си е ваш

но това (цитираното) е тъжно!
    защо на човек му трябват стимули отвън? не може ли да е силен и мотивиран отвътре, от само себе си? не е ли по-готино? не контролира ли така повече живота си?

По-добре е от това да пиша постоянно за някаква връзки и да търся любов.
    а тва толкова пъти го пишеш по темите, та колкото и да е стереотипно, "психоложко" и т.н. се питам - вярваш ли си?

но, сериозно, живей живота си както искаш. поне е осъзнат избор :>

просто задавам въпроси...

Мега фен Аватара на tori
    Ако разбера, че взема някакви неща, докато съм все още с него и го обичам, бих останала с него. Всъщност дори да разбера, че е сериен убиец пак бих останала до него.
    Естествено, бих опитала да го вразумя, да го накарам да спре да употребява такива неща, (което си е почти невъзможно, да не кажа съвсем) но ако не спре, няма да е много голям проблем. И то не защото не ми пука въобще за него, а защото не деля хората на наркомани, комарджии, изнасилвачи и така нататък. Пък и може да е имал причина да започне. Знам ли какво пиле ще ме окълве след време...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си