.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 114
    Голям фен Аватара на x7aZzy
    Не знам дори от къде да започна.
    Не е толкова до слаба воля, колкото до стремежа да бъдеш разбран. Приет.
    Искаш да държиш живота си под контрол, искаш да си самостоятелен, свободен. Щастлив. Обичан. Да, ама не. И когато реалността те фрасне с мокър парцал - изненада! Не става така. Не казвам, че е изброените неща са невъзможни (хич даже), осъзнаването е трудно. Когато индивидът осъзнае колко незначителен е всъщност, как не той е важен, как нищо не идва наготово, как на никого не му пука и как трябва да си скъсва задника от работа, тогава идват въпросите - какъв е смисълът? Защо трябва да се старая да изпълнявам желанията на другите? Защо, за бога, да ходя на работа/училище, когато не се чувствам добре там? И т.н. глупави екзистенциални клишета. Та, това (и още куп фактори) води до социална тревожност, страх от негативно оценяване.
    Ясно е, че всеки иска да контролира живота си. Когато това е невъзможно - а то почти винаги е (защото не всичко зависи от теб), тогава кръгът се стеснява до желанието да контролираш себе си. Да конторлираш тялото си, да решаваш какво да приемаш и колко често. Да избираш какво да пиеш. Какво да пушиш. Намираш средството, което намалява грижите ти. Прави те щастлив. Спокоен. Чувстваш се под контрол. Ти си решил да се надрусаш, ти си го избрал. Майната му на обществото.
    Окей, картинката до тук е страхотна. Но както казах преди - всичко е до мярката. И всичко е вредно, ако е в големи количества. Ето пример с книгите - имам лекция на обяд, но съм се зачела в една много интересна книга. Става време да излизам, а аз още чета и дори не съм се облякла. Казвам си - "бала съм го, няма да ходя, ще си чета книжката, защото е толкооова интересна, а лекцията и без това ще е тъпа". Това не е здравословно. Това е проблем.
    Да - човек може да се пристрасти към всичко. И не всичко е вредно. Наркотиците са вредни. Чаят и книгите - не. Но всяка една зависимост е опасна.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Супер фен Аватара на Irti
    Вярвам си, защо да не си вярвам? Просто е отвратително да се лигавите по форумите.

Може, но може да вдигне мотивацията, чувството за живот. Може да си изкарва много по-добре по събирания и тем подобни, а не да играе тъпи игри и така нататък. И колкото и да спорите всички знаем, че с алкохол едно събиране/купон е много по-хубаво от всяко друго. И като се каже "не можете ли да си го направите хубаво без тия работи?" Еми не става и много добре го знаете.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
    Но както казах преди - всичко е до мярката. И всичко е вредно, ако е в големи количества. Ето пример с книгите - имам лекция на обяд, но съм се зачела в една много интересна книга. Става време да излизам, а аз още чета и дори не съм се облякла. Казвам си - "бала съм го, няма да ходя, ще си чета книжката, защото е толкооова интересна, а лекцията и без това ще е тъпа". Това не е здравословно. Това е проблем.
    Да - човек може да се пристрасти към всичко. И не всичко е вредно. Наркотиците са вредни. Чаят и книгите - не. Но всяка една зависимост е опасна.
    Ето затова говоря.

п.п. и аз имам същия проблем с книгите -.-

Мега фен
    Майка, тука половината сте напълно безхаберни. Направо е грозно... Повечето не знаете че наркотик е всяко вещество което въздейства на ЦНС. Шоколад, алкохол, кофеин, никотин и всякакви други "ин"-ове. Не е проблема в наркотиците. В хората е. Като се стигне до такова ниво на обсебване от нещо резултатите винаги са отрицателни.
    Тва че някой си излиза веднъж-дваж в седмицата да пиине нещо, да запали някое прасе или да драсне черта не го прави по-малко смислен, стойностен или нормално развит човек.
    jghgh, интересно ми е, цялата тая работа с контрола на всичко около теб,
    how's that workin out for you?

Евала на Ирти! Страхотен коментар написа пичът.
    Особено това -

Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    Аз не бягам от реалността. Аз съм я приел. Просто я правя страхотна. Аз живея живота си. Един незабравим живот. Не съм депресиран. Не съм модерен.
    Не деля хората на наркомани и въздържатели.
    За мен има два типа хора - такива, които са щастливи, и такива, които си пречат да бъдат щастливи.
    Няма значение как е постигнато това щастие - важното е, че човекът е доволен от и със себе си. Че не мрънка, не се оплаква и не очаква.

ми знам че не съм в плен на някакво нещо извън мен.. или поне минимално съм в контрола на нещо извън мен.
    аз наистина искам да контролирам живота си, страх ме е, че някога няма да мога да го правя, зат'ва и съм негативно настроена към наркотиците.

мн. ми харесва обяснението на екстази, съгласявам се и че като се напукаш на купон е по-весело.
    някак си, падат задръжките, тва онова

ама защо и мотивацията да трябва да си я "вливаш" някъде отвън? е тва вече е притеснително. желанието за работа, живот, радостта да ти идва от някаква доза - независимо грамаж трева ли е, линийка ли е, или не дай си, най-лошото - хероин.

и да, знам какво е наркотик, аетърнал (english malfunction ftw), ясно ми е. само дето шоколадът все пак не вярвам да те докара до това състояние. сми', шоколадът да ти е стимула да работиш и тн. просто не е така, бе, хора. нали за т'ва доктори, лекари, статистици и т.н. всичко до един са "не на наркотиците", а не "не на кафето, шоколада". проучвано е, има си някъв резон да не приравняваме зависимостта към цигара към зависимостта към джойнт и нещо от тоя сорт.

идеята е, че всяко нещо, без което не можеш да се справиш с деня/проблемите е много вредно за теб и това е тъжно. в тва число антидепресанти, хапчета, сънотворни.. също са гнусни.
    но пристрастяване към книги и шоколад да ми сравнявате с ежедневно пушене на мара.. деа знам.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на draid
    Тука пак се разразиха някакви несвързани мнения. Една сравнява пушенето на трева с четенето на книги, друга се чувствала ограничена ограничена от това, че трябва да диша и да яде...

Всички наркотични вещества са вредни и освен това скапват психиката.

jghgh, мотивацията доста често идва "отвън". Чул си нещо от някого - искаш да го направиш. Искаш пари - отиваш на работа. Мама и тати плащат следването - учиш за изпити.
    Иначе, да - кофти е, когато мотивацията е свързана с наркотици.

И не можем да сравняваме тревата с шоколада, когато става въпрос за влияние върху организма. Не ми се пишат статистически примери, но тревата, амфетите, коката и т.н. вляят зле. Дори и в малки количества. Едно парченце шоколад не оставя такива следи в организма ти, както една линийка например. Прочетете и се поинтересувайте - има си причина наркотиците да се водят за опасни вещества.
    Ще дам пример с един познат - пуши почти всеки ден. Винаги когато го видя (а това е всеки ден), е напушен. Неадекватен. Завеян. Несъсредоточен. Никаква концентрация. Никаква мисъл. При последния ми контакт с него беше излязал да хване трамвая, но след 5 минути се прибра, защото беше забравил за какво е излязал въобще. След като се посмях едно хубаво (защото си беше доста забавно), ми стана малко тъпо, че така си унищожава мозъчните клетки. Ама не е моя работа. Да се оправя както може.
    Последно редактирано от x7aZzy : 11-07-2012 на 18:41

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Тука пак се разразиха някакви несвързани мнения. Една сравнява пушенето на трева с четенето на книги, друга се чувствала ограничена ограничена от това, че трябва да диша и да яде...

Всички наркотични вещества са вредни и освен това скапват психиката.
    Малко ситуацията е като в комуна. :Д

Иначе психиката ми се скапва от най-различни неща, както и най-различни неща са вредни и опасни... : )

Мега фен
    Познавам двама души, дето са зависими от кафето. Ако не пият поне 3 кафета на ден не могат да станат от леглото, премалявания, главоболия, глупости. Тотални зомбита са без кафе. Това не е ли жалко?
    Ами алкохола, дето е легален и въпреки това е съсипал повече човешки животи от всички наркотици взети заедно?
    Имам една позната, прекарва по 8+ часа в фейсбук дневно и качва само някакви тъпотии, сменя си статуса обвързана/необвързана по пет пъти на ден и си описва живота прилежно като второкласничка. Това не е ли зависимост? А, тея дето играят WoW с денонощия?
    Въпроса е да не допускаш заниманията ти да станат мания.
    Както каза един професор - "друсайте умно".

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Да, била съм и беше един от най- свястните хора (все още е, де).
    Положението се влоши доста по едно време и влезна да се лекува, сега не взима и пак е един от най- свястните.

Не съм на мнение, че е това е нещо добро (видяла съм последиците от твърде близо, за да смятам така), но никога не бих зарязала човека заради това. Хората, които биха го направили, за мен са егоисти.

Град
    София
    Защо си мислите, че задължително като се направиш ставаш неадекватен, не можеш да се контролираш и да мислиш?!
    На джам даже мисля много по-бързо/точно, концентрацията е на много по-високо ниво...

Ако става въпрос за по-леките наркотични вещества - не ми пречи, дори и да продължава. (И не да е от нужда, естествено..)

Ако си говорим за минало време - защо да не съм с него? Естествено ,ако е бил пристрастен става по-сложно, защото започвайки връзка се задължаваш (едва ли не), ако кривне пак - да му помогнеш, другия вариант е да го зарежеш, а така нараняваш и себе си...
    Ако пък само е пробвал, да не съм с него за това?!

imenno :*

Колко още хора ще кажат, че е вредно? Верно ли? Вие някакви забозляци ли сте или? Нормално да е вредно. Нямало е вечер, която да заспя нормално. Болят ме гърдите, болят ме органите, ама това е положението. Тъй, че спрете.

Най-лошото не е херцата. Обясних и за нея вече.

Обичам чат-пат да прочета някоя книга, ама по-обичам да сецна един път и да направя пари.

Лельо Миминко:

''Когато някоя угрижена жена иска да поговори с вас, не й предлагайте решения, нито пък се опитвайте да й доказвате, че тревогите й са преувеличени - просто й покажете, че я слушате.''

ПС: Аз пък все хубаво съм видял и за'тва абсолютно всички сме такива.

Не е абсурдно, леля.

Млади хора от група А - Вземат за мода, вземат от 1г и после пишат, че са спрели, защото мама ги е шамарила. Вземат, за да привличат вниманието на някой си.

Млади хора от група B - Вземат от прекалено малки, вземат, защото те самите са искали, защото такова е било времето и защото не им пука кой ще ги харесва и кой не. И най - вече .. не спират. И бляяя. Стига толкова от мен наистина. Беше що беше.

Голям фен Аватара на PurpleSand
    Цитирай Първоначално написано от miminko Виж мнението
    Очаквах тази тема да се развие по подобен начин. Ще бъда максимално кратка и се надявам да няма обидени.
    Лично на мен винаги ми е била противна неадекватността и неспособността на човек да контролира себе си.... Има и други начини да се чувствате щастливи и пълноценни, но явно е по-лесно да изпушиш една цигара или да дръпнеш една линия.
    На същото мнение съм и аз..
    Незнам вече кой да мразя и кой да обичам.
    В кого да се вричам и приятел да наричам.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от psychopath Виж мнението
    Защо си мислите, че задължително като се направиш ставаш неадекватен, не можеш да се контролираш и да мислиш?!
    На джам даже мисля много по-бързо/точно, концентрацията е на много по-високо ниво...
    Като незапозната може ли да попитам какво е джам?

П.С. therichbitch
    "Свестен човек, който влезна да се лекува" - ама ти сериозно ли? Явно имаме коренно различни разбирания за свестен човек, което ме изненадва, честно казано.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Амфети...

Иначе за мен метамфетамините са по-тегави от херцата.

И по дяволите проумейте го, както всички неупотребяващи са различни, така и употребяващите са различни, не може да слагате всички, които друсат под общ знаменател. Следователно и причините, поради които го правят са също толкова различни - някои го правят от келешлък, други да се направят на години пред връстниците си, трети - защото на партито събота вечерта няма как да не се направиш...други искат да избягат от реалността, имат изпит/много работа, просто искат да се почустват живи, или пък просто не може да се пропусне и днес...
    Също така думата зависимост я използвате наляво-надясно, без наистина да осъзнавате смисъла.

Сами си казвате, че не ги разбирате тези хора, ами не ги и съдете в такъв случай. : )
    Защото може да ме видиш да шмъркам примерно и ще ме наречеш боклук, но няма как да знаеш дали работя (и съм добър в работата си), дали нямам някакви успехи в сферата на образованието (или друга), дали за близките ми не съм човек, на който могат да разчитат, дали за жената до мен не съм принц на бял кон, дали не помагам на деца със специфични потребности и т.н
    Защото ти имаш някакво мнение за хората, които го правят и за теб всички са такива и такива...

Наркотиците са вредни, да...много неща са вредни в този живот.
    От алкохол например много повече хора са загинали, отколкото от наркотици, но алкохола е легален, наркотиците не - следователно е окей да се наливаш като смок, ама не е окей да друсаш, защото е нелегално. : )

И понеже темата е "любов и наркотици" - за мен има много по-важни неща, що се отнася до жената до мен, от това дали се друса или не...
    Иначе вероятно със зависима не бих се занимавал, но причината няма да бъде самото друсане и самата зависимост... : )

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението

П.С. therichbitch
    "Свестен човек, който влезна да се лекува" - ама ти сериозно ли? Явно имаме коренно различни разбирания за свестен човек, което ме изненадва, честно казано.
    Аз пък не разбрах какво точно имаш предвид. Поясни, моля..

Свестен е като характер,да.
    И то много. Влезна да се лекува от зависимостта си, защото освен, че беше мило момче, е и интелигентен човек и осъзнаваше какво може да му причини това в дългосрочен план.

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Мани, всички, които взимат нещо, са пропаднали боклуци и нищо не става от тях :Д Окей.
    Everything changes, but beauty remains ...

Супер фен Аватара на djipsito
    От години се събирам с тревомани, виждала съм какво ли не. Тука повечето наистина говорят наизуст, а поставянето на знаменатели е по-дебилно отвсякога.

Имам приятели, които са взимали и взимат и кокаин. Просто не е всеки ден, така че тва не мога да го определя като... зависимост. Аз лично от тези неща приемам единствено тревата. Другото колкото и да го разбирам, колкото и да се поставям на мястото на смъркащите и колкото и да ми се иска да го приема, не мога, защото ме отвращава. Така се чувствам. Знам, че моя също е взимал, казвала съм му какво ми е мнението, той много добре го знае и никога, ама никога не съм му се налагала. Когато видях, че ще взима, отидох и му казах.. знаеш кво мисля, имаш си глава на раменете, прави квото искаш. И тва и направи, колкото и да не ми харесва на мен.

Казвала съм му също, че като се надере с много трева ме дразни, аз знам, че като се напуша също го дразня понякога, щото при мен ефекта е такъв, че ме избива яко на енергия и почвам да се лигавя повече, танцува ми се, движи ми се и като почна да му се качвам на главата, той се побърква.

Друго, тревата те държи толкова, колкото си избереш. Ако пушиш жмел и си на 2 дръпки, даже няма да й усетиш ефекта. Ако пушиш чук и ако си знаеш "границата", ще ти е хубаво и ларш. Аз като прекаля с дръпките забивам в една точка, иначе съм си шест. Колко ще те държи пак зависи от теб до една степен. Зависи дали след тва ще запалиш цигара, дали ще се наядеш като прасе или ще изпиеш 2 литра вода... Едното те вдига пак, другото те пуска...

Имам наблюдения, че в България все още не е така общоприето и толериращо цялото тва нещо с тревата. Да не кажа и свободно. Ама е навлизащо. Общо взето с много неща е така и сме на бая светлинни години.. най-вече с тва да сме толерантни към различното.
    Последно редактирано от djipsito : 11-09-2012 на 12:33
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Никой не отрича, че е много яко да се напушиш (който отрича, явно не е пробвал).
    Въпросът не е кой как се държи като се напуши веднъж, а как редовната употреба се отразява на организма и психиката. А тя се отразява.
    Щото колкото и "полезна" да я изкарвате тревата, като се употребява често, не е айляк. Както и всяко едно нещо, де.
    Ето днес пак си лафихме с моя познат тревоман - тоя път си беше загубил ключа и щеше да си прави нов за 90 евро. А накрая ключът се оказа в якето му.
    Ама иначе на купончета е много забавен. Спор няма.

djipsito - "в България все още не е така общоприето и толериращо цялото тва нещо с тревата" - а трябва ли? Не че аз съм против. Все ми е тая. Ама ми стига общество, което толерира и приема алкохолизма. И хазарта. И расизма. Не мисля, че бих се чувствала удобно сред хора, за които наркотиците са стандарт.

И все пак това е лично мнение. Всеки е свободен да избира какво да прави. Аз сега съвсем свободно ще изляза да изпуша една цигарка, осъзнавайки прекрасно, че съм зависима.

Супер фен Аватара на djipsito
    Не, че трябва. Просто.... да речем, че аз предпочитам да живея в общество, което е в тази крайност (да толерира), отколкото в общество неразбиращи съдници. Ако те са толерантни, а аз не съм, тва мен по никакъв начин няма да ме засегне пряко, щото няма да употребявам (примерно).
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Град
    София
    Аз отричам. Не ме кефи тревата, дразни ме... дразнят ме 95% от хората, които стават като прегазени жаби, след като се напушат и разсъжденията им са като на водорасли.
    Предполагам 'щото не съм пробвал. : )

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от psychopath Виж мнението
    Не ме кефи тревата, дразни ме... дразнят ме 95% от хората, които стават като прегазени жаби, след като се напушат и разсъжденията им са като на водорасли.
    Абсолютно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си