- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Най-добрата ми приятелка е влюбена в него а той в мен
Ако ти е приятелка, ще приеме, че той харесва тeб. За какво да я предаваш, след като той не я харесва? Трудно е, но нещата станат ли с него, се изясни с нея. Това може да е изпитание за приятелството ви и въобще, ако ти е приятелка, ще продължи напред.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Наистина е гадно,може да се каже,че съм била в такава ситуация,не същата но подобна.Имах две близки приятелки и едната от тях се хвана с бившето ми гадже,момчето,с което ходех,преди да тръгна със сегашният си приятел.Разбира се,че отначало се почувствах гадно,но не бях кой знае колко време с него и свикнах с тази мисъл и след седмица-две изобщо не ми пукаше.
Приятелката на авторката,доколкото си правя извод,не е имала нищо,с момчето за което става въпрос,така че сега ще е дори по лесно,а и тя трябва да разбере авторката.Нито тя,нито момчето са виновни,че имат чувства един към друг.Разбира се,ако харесва момчето от повече време,тогава вече ще се получи конфузна ситуация,да го гледа с друга и то най-добрата и приятелка.Аз имам предвид,ако нещата са от скоро,ще и мине бързо,но ако са отдавна,то тогава 2-те момичета трябва да проведат дълъг и сериозен разговор.
А ти като си влюбена и ти и знаеш, че той иска тебе, а не нея, кво ? Ще се жертваш за приятелката ли ?![]()
Чети преди да плямпаш. Никъде никой не е казал, че няма да е кофти за приятелката, просто тя трябва да разбере, че момчето избира и че дружката й не й го е отмъкнала под носа, щото я сърби сливата...
Първоначално написано от antifashionshit
Какво да жертвам бе?Това ли? За сметка на това, че ще накарам приятелката ми да се чувства гадно всеки път когато ме види с приятеля ми (за някоя и друга седмица най-вероятно), а и не само? Каквото искаш ми говори, ама след това това приятелсвто няма да го бъде.
Самата авторка си го знае:
и пуска темата само,за да я успокоят хора с мислене като вашето.![]()
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Аз те питам ако си влюбена и ти, бе. Сляпа ли си, ква си ;д
Да, разглеждаме тема. Ти откъде знаеш кви чувства и колко силни чувства изпитва авторката ? В нея ли си ? Всеки си изказва мнението, тя решава кво да прави, според нейните си чувства.
И е нормално да казва, че не може да я предаде, щото се чувства виновна, че изпитва чувства към момчето и знае, че на приятелката ще й стане гадно.
Аз съм си дала мнението спрямо това,което съм прочела. Не не съм й в главата, за да знам, че е повече от това,което е написала, както и ти. Ако беше написала "лудо съм влюбена в него" мнението ми щеше да е друго, но за "някаквите чувства"... хм.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Точно защото тя казва, че изпитва "някакви чувства" съдя, че не е нищо сериозно. Заради няколко месеца с него, не би било много хубаво да наранява другото момиче. Дръпни момчето на страни и му обясни цялата ситуация. А към горните коментари имам един въпрос. За какво приятелство говорите, ако едната наранява другата и тази наранената трябва да ги търпи всеки ден заедно покрай нея?! Радвам се, че нямам такива приятелки като вас.