- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- ДАЛИ И НОРМАЛНО да слушам БГ рап ?!
Не съм писала аз за златните ланци и скъпите коли. Това първо. Второ, без да искам да те убеждавам в каквото и да е - да, песента не се определя САМО по текста, но и по него. Текстът е нещото, което определя за мен дали една песен е смислена и хубава. Музиката е допълнителния екстаз, който ми доставя. Тук разминаването е въпрос на гледна точка и възприятия. Това пък
изобщо няма да го коментирам. Вероятности има много. Вероятно и половината класики са писани от някой друг или само от един член на дадена група. Така че изобщо тази констатация е безсмислена. И последно, трябва да си адски зле и да не разбираш нищичко от изкуство и музика, за да тръгнеш да сравняваш рап песен с песен на Пинк Флойд или който и да е певец или група в различен стил. Така че изобщо няма да се опитвам. Не мога да отрека невероятната музика, която прави групата спомената от теб, но това в никакъв случай не значи, че заклеймявам друг стил, друга музика, друг текст, други предпочитания. Аз мога и харесвам много песни, от съвсем различни величини. Мога да си пусна Ерик Клептън, Бон Джоуви, Сигнал, Спенс, Металика, AC/DC, Щурците, Мейдън и ЪпсурТ. И всичко от изброените да ми донесе различно по себе си настроение и удоволствие.
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
по тая логика и всеки може да крещи ? за рап ти трябва уникален речник,умението да правиш текст по определен начин,да съчетаваш думите по определен начин... що ти не вземеш да напишеш една песен по този начин ? щото не можеш.. щото нищо няма да ти се получи и ще ти се наложи да ползваш тълковен речник
Ахахахха, ама ти сериозно ли? Рапът е една от най-пропадналите музики, и се слуша предимно от gangsta wannabes. Жалки помиярчета дето си мислят че живота им е рап песен - бързите коли братле, яките пички, куките те дебнат, ти си гангстер и живота на улицата е тежък брато....ъъъъ.. ъъъ.. ъъъ...
Най-смешни са ми тия дето правят патриотични песни и против корупцията, политиците и продажните ченгета... Тия олигофрени седят по-цели нощи в дискотеките, друсат като ненормални, псуват и са правят на "лоши момчета", пък после тръгнали да се борят срещу системата... Хахахахаха. А най-големия гаф е когато бг рапърите пеят патриотични песни... А самата музика е плод на група недоразвити черни примати, населяващи Африка. Просто да смесваш български патриотизъм с толкова духовно нисша, примитивна музика като рапа.... Все едно да пееш "Аве Мария" на цигански. Пълна помия.
от далече си личи, че и грам понятие си нямаш, какво всъщност е рапа.. като изключим факта, че по-голямата част от бг рапа е пълна пародия(лично мнение), рапа като цяло няма нищо общо с твоята хипер повърхностна представа, породена от 2-3 клипа на някои от комерсиалните шитове
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free