- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- ДАЛИ И НОРМАЛНО да слушам БГ рап ?!
Все едно да питаш дали е правилно да пиеш водка вместо ракия.Пак пиеш просто променяш нещо дребно.Както и да е,рапът е много разнообразен, от рап в който осмиват политици и пеят за живота,приятелите, до рап от сорта на "ша ги клатя ша ги ша ги клатя".Принципно като прекаляваш с един вид музика(който и да е) и не си запознат с масонските истории(илюминати и подобни) не е добре да се прекалява заради контрола над ума.Тъпите пирамиди и кви ли не знаци се появиха и в БГрапа така че всичко с мярка,но тва е съвсем странична тема.Иначе си слушай каквото искаш,лошо няма.Всеки един стил музика си има плюсове и минуси.Това че слушаш рап не значи да пушиш трева да носиш изслути дрехи или да излизаш само с такива,просто се надъхваш с тази музика и тва е.
Последно редактирано от DarkVampireAngel : 11-15-2012 на 18:03
Добре, щом казваш...И пак да попитам, какво им е смисленото?Да ти дам ли още аргументи?Заблудени пеят, как са се отървали от илюминатите, а са най-големите им марионетки.Някои, може би не го и осъзнават.И всъщност си права - повечето думи незнам какво означават.Честно казано, не знам и голяма част от диалектните думи на български какво значат.Да си признаем - повечето думи употребени в тези текстовете, са безсмислени бълвочи (извинивам се за думата), "съчинени" някъде в най-затънтените квартали на Америка.
Толкова е ограничено да говорите за стил музика, според външния вид и стила на обличане на изпълнителите й. В този аспект рокаджийте с "дългите им коси и кожени якета", "чалгаджийте с тъпите им екстеншъни, силикони и мини роклички" и т.н Всеки музикален стил е съпроводен от стил на обличане и от предпочитания. Има смислени песни, има и безсмислени - както при рапа, така и при всеки един от останалите. От това, което прочетох аргументи така и не успях да открия. То и някои от най-великите песни са съчинени в някоя гнусна таванска стая с лист, химикал и китара, но когато ги слушам, нито се замислям, нито се интересувам как са писани. Можеш да заклеймиш някоя музика като безсмислена, ако си се запознал с нея, ако си я слушал, ако си се опитал да вникнеш в текста й. И дори тогава е по-зряло и логично просто да приемеш, че не е "твоята" музика, а не да лепваш епитети.
Само не видях къде съм писала нещо за външния им вид.Странно.И така, другата тема.Нали знаеш, че една песен не се определя като смислена и добра само по текста?!Гениалността и личи на първо място в музиката, после я откриваме и в текста.В рапът, както и в по-голяма част от стиловете в днешно време, тази гениалност липсва.Просто музиката не може да ти донесе естетическа наслада.И дори в редките случай, когато се срещне някой що-годе добър текст, той вероятно е бил писан от някой друг.
Сега се сетих за едно нещо.Така, ако ми намери някого рап песен, по добра и съвършена от тази,повече няма и дума да кажа против тази "музика".
http://www.youtube.com/watch?v=1N8BYNMMjqU
Не съм писала аз за златните ланци и скъпите коли. Това първо. Второ, без да искам да те убеждавам в каквото и да е - да, песента не се определя САМО по текста, но и по него. Текстът е нещото, което определя за мен дали една песен е смислена и хубава. Музиката е допълнителния екстаз, който ми доставя. Тук разминаването е въпрос на гледна точка и възприятия. Това пък
изобщо няма да го коментирам. Вероятности има много. Вероятно и половината класики са писани от някой друг или само от един член на дадена група. Така че изобщо тази констатация е безсмислена. И последно, трябва да си адски зле и да не разбираш нищичко от изкуство и музика, за да тръгнеш да сравняваш рап песен с песен на Пинк Флойд или който и да е певец или група в различен стил. Така че изобщо няма да се опитвам. Не мога да отрека невероятната музика, която прави групата спомената от теб, но това в никакъв случай не значи, че заклеймявам друг стил, друга музика, друг текст, други предпочитания. Аз мога и харесвам много песни, от съвсем различни величини. Мога да си пусна Ерик Клептън, Бон Джоуви, Сигнал, Спенс, Металика, AC/DC, Щурците, Мейдън и ЪпсурТ. И всичко от изброените да ми донесе различно по себе си настроение и удоволствие.
точно за това не ми говори че са безсмислени.. не може да не знаеш дадено нещо какво означава и да кажеш че е безсмислено... да го разбираш и да го кажеш - ок,ама да не знаеш какво значат половината думи - ами как искаш да разбереш смисъла като ти думите не знаеш камо ли тяхното съчетание за какво е..
Точно това ми е много любопитно. Какви хора? Защо да не мога да оценя и да се изкефа на песен на 2pac и на песен на Пинк Флойд? Защо трябва да деля предпочитанията си на стил? Не може ли просто да харесвам много групи и изпълнители, различни стилове музика и да се наслаждавам на песните, а не да робувам на стереотипи?
Всъщност, много добре знам, че два стила не се сравняват.Аз ти го дават като пример, кое ти доставя истинско удоволствие и коя музика ще избере един що-годе по-инелигентен човек, а не малолетните пикли, които се кълчат по цял ден на Азис и припяват простотиите на Мишо шамара.А щом поставяш текста на една песен на първо място, значи наистина не можеш да оцениш магията на музиката.В повечето случаи класическата музика не съдържа текст, значи по твоята логика, са редени някакви си ноти там, без грам смисъл.И нека да ти напомня, че това е МУЗИКА.Песента трябва да се оценява по самата мелодия, защото текста е част от литературата.Две различни искустава в една песен, но музиката - на първо място.Надявам се, си разбрала какво имам предвид.А това, което съм написала за ланците и за колите, всъщност имах на предвид съвсем различно нещо.Не съм тръгнала да оценявам и да ги съдя по външния вид.Просто исках да обясня двусмислицата, която се появява при този стил.А относно мнението на FuCKkK13:Изоще не съжалявам, че незнам значението на думи и изрази като Wazaaa, Mazaa и други тъпотии.
^ много си далеч от думите в рапа.. и да.. не съжалявай че имаш беден речник,след време някой друг ще съжали вместо теб
edit: ти хубаво за думите ама поне за правописа съжали
Момиче, за какъв правопис ми говориш, като не си написала една главна буква от 5 поста насам?И аз НЯМАМ, нито съм писала, че имам беден речник.Отбелязах, че никога не съм се занимавала, и няма да се занимавам, да уча разни диалекти, псувни и прочие.
ти правиш ли разлика от граматични грешки и правописни ? и да... не пиша главни букви нито запетайки тук по простата причина че използвам кирилизатор и ми е доста трудно да пиша камо ли да спазвам граматични и пунктуационни правила...а това че не искаш да научаваш нови думи показва че ти е беден речника... и пак ти казвам - след като не си вникнала в текста естествено че ще виждаш само псувните.. а за твоя правопис нищо не каза викаш... а да.. трябва да уча за това the end !
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
по тая логика и всеки може да крещи ? за рап ти трябва уникален речник,умението да правиш текст по определен начин,да съчетаваш думите по определен начин... що ти не вземеш да напишеш една песен по този начин ? щото не можеш.. щото нищо няма да ти се получи и ще ти се наложи да ползваш тълковен речник
Ахахахха, ама ти сериозно ли? Рапът е една от най-пропадналите музики, и се слуша предимно от gangsta wannabes. Жалки помиярчета дето си мислят че живота им е рап песен - бързите коли братле, яките пички, куките те дебнат, ти си гангстер и живота на улицата е тежък брато....ъъъъ.. ъъъ.. ъъъ...
Най-смешни са ми тия дето правят патриотични песни и против корупцията, политиците и продажните ченгета... Тия олигофрени седят по-цели нощи в дискотеките, друсат като ненормални, псуват и са правят на "лоши момчета", пък после тръгнали да се борят срещу системата... Хахахахаха. А най-големия гаф е когато бг рапърите пеят патриотични песни... А самата музика е плод на група недоразвити черни примати, населяващи Африка. Просто да смесваш български патриотизъм с толкова духовно нисша, примитивна музика като рапа.... Все едно да пееш "Аве Мария" на цигански. Пълна помия.
от далече си личи, че и грам понятие си нямаш, какво всъщност е рапа.. като изключим факта, че по-голямата част от бг рапа е пълна пародия(лично мнение), рапа като цяло няма нищо общо с твоята хипер повърхностна представа, породена от 2-3 клипа на някои от комерсиалните шитове
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
Yo Nigga,
Bitches been dancing on my nine inch dick
Nigga, please take a sip, then roll my joint
gettin' money, and some bitches,
cracking skulls of some deamn ass nigga snitches!
There's blood stain on my white shirt
There's nigga face in the dirt
Eh, thug life, nigga I'm fucked up
I'm so high, get your ass up
Sittin' in my Lambo, with my homies
My dad's dead and mom's alcoholic
But i'm gettin' money, bitch!
Aхаха ето го моето произведение, 2 куплета, по специалната формула на 70% от рапърите..
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
нда, може би текст на някой от шитовете на ymcmb.. но определено не и на 70% от рапърите
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
Аз мисля да се изнасям вече оттук.Виж, поне преди имаше с кого да проведа един нормален, смислен спор.FuCKkK13 - да ме прощаваш, но ти буквално си тъпа.Едно си баба знае, едно си баба бае.Ти пишеш едно, тя тръгва да ти обяснява, колко жалко е, че не знам разни негърски жаргони.А това, което беше написала за крещенето - ти сериозн ли?Първо, от какъв зор изобщо го намесваш в темата?!Ама какво друго да се очаква от поредното заблудено момиче, което смята, че рок и метъл е едно и също нещо, а песните се сътоят от 90% крещене.Както и да е...Всъщност, дори за крещене се изисква повече талант, отколкото за някакво си мрънкане.
Аре бе, дайте го насам тоя смислен текст!!!! Къде е ? И къде са великите мелодии? Аз чувам само някакви примитивни ритми. Всеки път като нападна рапа, и някой ми казва че не го разбирам. Добре, възможно е, дайте ми смислен текст(според вас). Да му направим един анализ и да видим къде е висшата философия в рапа. Чакам....