.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 66 от общо 66
    Супер фен Аватара на sashko705
    Цитирай Първоначално написано от TrollFaace Виж мнението
    Абе рапа си е най-лудата музика, другите умирайте !
    Дъ уайз мен сед!

"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew

"Imagine all the people
    Living life in peace"- John Lennon

Голям фен Аватара на In*The*Face
    Не съм съгласна. Както споменах, имам близък приятел, който се занимава с това и повярвайте ми, музиката за една песен не се прави с компютърни програми. Пак казвам, не искам да убеждавам никого в правотата си. Всеки има право на мнение, да харесва или не, каквото си поиска. Въпросът е, че вие заклеймявате, отричате и нападате. Добре, не слушайте рап като не ви харесва, но не отричайте труда на хората. Всяко нещо, в което е вложен труд, душа и някакъв ентусиазъм е изкуство. Това, че някой не го разбира, не значи обратното. И аз не разбирам хората, които седят пред една картина, изглеждаща като мацаница на 3-годишно дете по два часа, но не мога да кажа, че тази картина е за боклука или че човекът, който я е нарисувал не е вложил нищо в това. След като има някой, който я харесва, някой, който ще я купи и ще я сложи в дома си - значи е изкуство. Същото е и с музиката. Абсолютно съм съгласна, че мелодията е важна, но не е единствена. Слушала съм парчета с хубава мелодия и никакъв смисъл и те няма как да ми влязат в топ 50 на любимите песни. Що се отнася до "смисленото" и това е въпрос на гледна точка. Ако обръщаме внимание само на псувните и на "лошите" думички в текста, значи просто слушаме, а не чуваме.

Ето една БГ рап песен, която според мен е особено актуална за днешните момиченца в пубертетска възраст. Да, в нея има много цинизми, но според моите представи има и много истини, което е равносилно на смисъл.

http://vbox7.com/play:cd0eb3b3

Но няма как да сравня това парче, въпреки че ми харесва, с някоя песен на Пинк Флойд или която и да е друга велика група, без значение метъл, рок или какъвто и да е друг стил.

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от In*The*Face Виж мнението
    Не съм съгласна. Както споменах, имам близък приятел, който се занимава с това и повярвайте ми, музиката за една песен не се прави с компютърни програми. Пак казвам, не искам да убеждавам никого в правотата си. Всеки има право на мнение, да харесва или не, каквото си поиска. Въпросът е, че вие заклеймявате, отричате и нападате. Добре, не слушайте рап като не ви харесва, но не отричайте труда на хората. Всяко нещо, в което е вложен труд, душа и някакъв ентусиазъм е изкуство. Това, че някой не го разбира, не значи обратното. И аз не разбирам хората, които седят пред една картина, изглеждаща като мацаница на 3-годишно дете по два часа, но не мога да кажа, че тази картина е за боклука или че човекът, който я е нарисувал не е вложил нищо в това. След като има някой, който я харесва, някой, който ще я купи и ще я сложи в дома си - значи е изкуство. Същото е и с музиката. Абсолютно съм съгласна, че мелодията е важна, но не е единствена. Слушала съм парчета с хубава мелодия и никакъв смисъл и те няма как да ми влязат в топ 50 на любимите песни. Що се отнася до "смисленото" и това е въпрос на гледна точка. Ако обръщаме внимание само на псувните и на "лошите" думички в текста, значи просто слушаме, а не чуваме.

Ето една БГ рап песен, която според мен е особено актуална за днешните момиченца в пубертетска възраст. Да, в нея има много цинизми, но според моите представи има и много истини, което е равносилно на смисъл.

http://vbox7.com/play:cd0eb3b3

Но няма как да сравня това парче, въпреки че ми харесва, с някоя песен на Пинк Флойд или която и да е друга велика група, без значение метъл, рок или какъвто и да е друг стил.
    Във всяка песен може да се открие истина, но "великата" истина за един човек е нещо очевидно за друг. Така че истините за курвите, колите, парите и кварталните борби са ИСТИНИ САМО ЗА ХОРА, ЗА КОИТО ТЕЗИ НЕЩА ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ. Един човек, надраснал ежедневните простотии, които простодушните хорица спрягат за истина, няма как да открие истина в тези песни. И в чалгата има истини, но те са само за най-нисшите форми на човешки живот по нашите географски ширини - курвите и простолюдието. Така че текстовете в рап песните имат стойност само за нисшите хора, които идентифицират тези текстове като истина за техния прост живот. . И наистина, рап песните съдържат истина за някой аспекти на трудния живот на улиците и в живота. Но тези текстове са адресирани и се слушат именно от хора които още не са излезли от рамките на селянията и простолюдието. ТЕЗИ ПЕСНИ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ХОРАТА ПО УЛИЦИТЕ. Един поет, учен, професор, човек с образование и интелект, изобщо човек с не-простодушна психика няма как да слуша рап и истините в него, защото неговия ум е обзет от много по-скрити, много по-фундаментални търсения и истини за живота - а не истините на кварталните дришльовци. Така че текстовете, колкото и да са "истински", тази истина е само за простолюдието, и всички напъвания за нещо повече се провалят. И Спенснята е поредния квартален плевенски изтърсак, а песните му, колкото и да са развлекателни, не предлагат нищо повече, освен посредствен бълвоч за посредствени хора.... и това всъщност се отнася и за "рок" и "метъл" групите които изброи - Металика, Бон Джоуви, АС/DC, и т.н. те са също посредствени, и затова се радват на такава популярност. Пинк Флойд пък са уникална група - те предлагат както прости истини и лесно разбираема музика, така също и предлагат гениални неща неразбираеми за масовия вкус. Така че всичките напъвания
    "Ама аз слушам и рап, и метъл, и рок, и всичко ми харесва" НЕЕЕЕЕЕЕ! ТОВА СА ГЛУПОСТИ! Ти слушаш само примитивната част от музиката, а много изпълнители разчитат именно на нея за да правят пари и слава. Но другата музика, тази която е отвъд стандартните разбирания и усещания, до нея ти не можеш да се докоснеш и да я разбереш. Така че затова ти харесват много жанрове - харесва ти само посредствената и лесно-достъпната част в тях... Но ти не си се разровила надълбоко в жанровете рок и метъл, за да осъзнаеш алтернативните разсъждения и мелодии. Ти и не можеш. Затова си слушаш Металика и Бон Джоуви и си мислиш че слушаш метъл и че ти харесва. И слушаш най-повърхностното оттук-оттам и претендираш че ти харесва всеки жанр и че го разбираш. Няма как да те интересува истината за малолетните курви в рапа и в същото време да се интересуваш от дълбоките човешки истини и терзания на душевността заложени в по-нетрадиционите жанрове като рок и метъл. И тук не говоря за повърхностната им страна ... Не можеш да разбереш, че в едни музики се засягат по-екзистенциални въпроси, а другите са предназначени за масите. Истините на масовия човек няма как да се припокриват с истините на мислещия и съзнаващия човек, точно затова няма как толкова разнородни жанрове да се слушат от един човек. Просто те са качествено различни музики, за различни хора.

tl;dr: Тъпа си и затова музикалният ти вкус е посредствен.

http://www.youtube.com/watch?v=jwd2RO3yR0k

inb4: "Ама на мен и това ми харесва"..... Харесва ти повърхностно.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-17-2012 на 10:13

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от sashko705 Виж мнението
    Yo Nigga,
    Bitches been dancing on my nine inch dick
    Nigga, please take a sip, then roll my joint
    gettin' money, and some bitches,
    cracking skulls of some deamn ass nigga snitches!

There's blood stain on my white shirt
    There's nigga face in the dirt
    Eh, thug life, nigga I'm fucked up
    I'm so high, get your ass up
    Sittin' in my Lambo, with my homies
    My dad's dead and mom's alcoholic
    But i'm gettin' money, bitch!

Aхаха ето го моето произведение, 2 куплета, по специалната формула на 70% от рапърите..
    по скоро обратното на 70те % т.е. на останалите 30 % за да не остана неразбрана

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Nikolcheto24 Виж мнението
    Аз мисля да се изнасям вече оттук.Виж, поне преди имаше с кого да проведа един нормален, смислен спор.FuCKkK13 - да ме прощаваш, но ти буквално си тъпа.Едно си баба знае, едно си баба бае.Ти пишеш едно, тя тръгва да ти обяснява, колко жалко е, че не знам разни негърски жаргони.А това, което беше написала за крещенето - ти сериозн ли?Първо, от какъв зор изобщо го намесваш в темата?!Ама какво друго да се очаква от поредното заблудено момиче, което смята, че рок и метъл е едно и също нещо, а песните се сътоят от 90% крещене.Както и да е...Всъщност, дори за крещене се изисква повече талант, отколкото за някакво си мрънкане.
    ами да... тука вече наистина спирам щото си направих труда да прочета цялото ти мнение и.. накрая... направо се разочаровах от последното изречение .... поне като спорите за нещо да се бяхте информирали малко повече че чак ми е смешно

Повече от фен Аватара на Nikolcheto24
    Ти за мен, не бери грижи.Много добре съм си информирана.Преслушала съм всеки един стил в музиката, преди да си направя впечетления и да се спра на наистина стойностното.И да, съгласявам се, че в рап музиката може да има някакъв смисъл, но като е написал Doom_Stalker, това е смисълът в живота на малките хора.Не че аз опитвам да се изтъкна като нещо повече, напротив.И FuCKkK13 - тезите ти отдавна издъхнаха, не че си написала нещо смислено изобщо де.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Nikolcheto24 Виж мнението
    Ти за мен, не бери грижи.Много добре съм си информирана.Преслушала съм всеки един стил в музиката, преди да си направя впечетления и да се спра на наистина стойностното.И да, съгласявам се, че в рап музиката може да има някакъв смисъл, но като е написал Doom_Stalker, това е смисълът в живота на малките хора.Не че аз опитвам да се изтъкна като нещо повече, напротив.И FuCKkK13 - тезите ти отдавна издъхнаха, не че си написала нещо смислено изобщо де.
    тези колкото искаш - примери също,но се страхувам че няма грам да ги разбереш за това и не си правя труда вече

Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    Във всяка песен може да се открие истина, но "великата" истина за един човек е нещо очевидно за друг. Така че истините за курвите, колите, парите и кварталните борби са ИСТИНИ САМО ЗА ХОРА, ЗА КОИТО ТЕЗИ НЕЩА ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ. Един човек, надраснал ежедневните простотии, които простодушните хорица спрягат за истина, няма как да открие истина в тези песни. И в чалгата има истини, но те са само за най-нисшите форми на човешки живот по нашите географски ширини - курвите и простолюдието. Така че текстовете в рап песните имат стойност само за нисшите хора, които идентифицират тези текстове като истина за техния прост живот. . И наистина, рап песните съдържат истина за някой аспекти на трудния живот на улиците и в живота. Но тези текстове са адресирани и се слушат именно от хора които още не са излезли от рамките на селянията и простолюдието. ТЕЗИ ПЕСНИ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ХОРАТА ПО УЛИЦИТЕ. Един поет, учен, професор, човек с образование и интелект, изобщо човек с не-простодушна психика няма как да слуша рап и истините в него, защото неговия ум е обзет от много по-скрити, много по-фундаментални търсения и истини за живота - а не истините на кварталните дришльовци. Така че текстовете, колкото и да са "истински", тази истина е само за простолюдието, и всички напъвания за нещо повече се провалят. И Спенснята е поредния квартален плевенски изтърсак, а песните му, колкото и да са развлекателни, не предлагат нищо повече, освен посредствен бълвоч за посредствени хора.... и това всъщност се отнася и за "рок" и "метъл" групите които изброи - Металика, Бон Джоуви, АС/DC, и т.н. те са също посредствени, и затова се радват на такава популярност. Пинк Флойд пък са уникална група - те предлагат както прости истини и лесно разбираема музика, така също и предлагат гениални неща неразбираеми за масовия вкус. Така че всичките напъвания
    "Ама аз слушам и рап, и метъл, и рок, и всичко ми харесва" НЕЕЕЕЕЕЕ! ТОВА СА ГЛУПОСТИ! Ти слушаш само примитивната част от музиката, а много изпълнители разчитат именно на нея за да правят пари и слава. Но другата музика, тази която е отвъд стандартните разбирания и усещания, до нея ти не можеш да се докоснеш и да я разбереш. Така че затова ти харесват много жанрове - харесва ти само посредствената и лесно-достъпната част в тях... Но ти не си се разровила надълбоко в жанровете рок и метъл, за да осъзнаеш алтернативните разсъждения и мелодии. Ти и не можеш. Затова си слушаш Металика и Бон Джоуви и си мислиш че слушаш метъл и че ти харесва. И слушаш най-повърхностното оттук-оттам и претендираш че ти харесва всеки жанр и че го разбираш. Няма как да те интересува истината за малолетните курви в рапа и в същото време да се интересуваш от дълбоките човешки истини и терзания на душевността заложени в по-нетрадиционите жанрове като рок и метъл. И тук не говоря за повърхностната им страна ... Не можеш да разбереш, че в едни музики се засягат по-екзистенциални въпроси, а другите са предназначени за масите. Истините на масовия човек няма как да се припокриват с истините на мислещия и съзнаващия човек, точно затова няма как толкова разнородни жанрове да се слушат от един човек. Просто те са качествено различни музики, за различни хора.

tl;dr: Тъпа си и затова музикалният ти вкус е посредствен.

http://www.youtube.com/watch?v=jwd2RO3yR0k

inb4: "Ама на мен и това ми харесва"..... Харесва ти повърхностно.
    От това, което прочетох разбрах само колко интелигентен и божествено извисен човек си. Сигурно от ранна възраст си съзрял/а екзестенциалния смисъл на гениалността и си се потопил/а в дебрите на свръхчовешкото, отвъд възможностите на хората от простолюдието. Срещала съм хора като теб. В нищичко от написаното не съм използвала заяждане и груба злобица, каквато си използвал/а ти. Прости ми, но са извисените хора злобицата не е присъща, а при теб я има. Ок, аз съм тъпа и не разбирам нищо от изкуство. Браво, разгада дълго пазената ми тайна. Познаваш ме толкова добре! Почти сигурно е, че не ми отива нито на годините, нито на образованието да влизам в подобен разговор, с човек изразяващ се и нападащ по този начин, за това няма и да се опитвам. Хубава вечер : )

Повече от фен Аватара на Nikolcheto24
    Хайде, дай пример.Нека ние всички, заблудените, да разберем великите истините, които крие рапът - музиката на боговете.Това величествено произведение на природата.
    П.П. - Постът се отнася за FuCKkK13.

Banned Повече от фен
    От това, което прочетох разбрах само колко интелигентен и божествено извисен човек си. Сигурно от ранна възраст си съзрял/а екзестенциалния смисъл на гениалността и си се потопил/а в дебрите на свръхчовешкото, отвъд възможностите на хората от простолюдието. Срещала съм хора като теб. В нищичко от написаното не съм използвала заяждане и груба злобица, каквато си използвал/а ти. Прости ми, но са извисените хора злобицата не е присъща, а при теб я има. Ок, аз съм тъпа и не разбирам нищо от изкуство. Браво, разгада дълго пазената ми тайна. Познаваш ме толкова добре! Почти сигурно е, че не ми отива нито на годините, нито на образованието да влизам в подобен разговор, с човек изразяващ се и нападащ по този начин, за това няма и да се опитвам. Хубава вечер : )

Охххх да, доброто старо преструване на незасегната. Предположих че ще е това. Обикновенно е или псуване, или преструване на незасегната. Заучено положение. Надяваш се да се измъкнеш в очите на другите(а и в своите), използвайки познатото, грешно, всеобщо мнение, че по-умния отстъпва(което някои го разбират, че отстъпващия е по-умен). Боже, ако ми даваха по една стотинка на всеки такъв отговор, досега да съм станал милионер. Но от посредствен човек какво друго да очаквам освен посредствена реакция.... поредният заучен модел на отговаряне, особенно разпространен във форумите. И естествено когато няма какво да се каже, започва да се напада личността на автора(в случая - аз). Общо взето - ad hominem "аргументи" и простотии. Подплатено с преструвката че си нещо повече от мен, и не ти отива на образованието.... хаха, фръц пръц.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-17-2012 на 16:50

Ако словесните ти излияния бяха засегнали иначе така чувствителното ми глупаво "аз" и очето ми се беше подразнило от написаното от теб, щеше да разбереш. Аз нямам проблем да влизам в спорове и да се оттеглям или признавам за победена, когато срещу мен човекът води спокоен и интелигентен разговор и ме оборва с аргументи. "Ти си посредствена и глупава и за това разбираш и харесваш рапа" не е аргумент, а пубертетско заяждане, в което аз не искам да участвам. Не съм тук, за да завързвам вечни приятелства или каквото и да е друго и хората от този форум, особено частта приличаща на теб и спамеща със злобичка всяка втора тема, изобщо не ме интересуват, за да се опитвам да се измъкна. От какво, също не ми стана ясно. Ти нападна моята личност, не аз твоята. Аз просто не понасям хора, които лепят етикети, определят и анализират човек, който изобщо не познават, съдейки по това какви дрехи носи, каква музика слуша или какви филми гледа. И, да, фръцкам се, но не защото съм обидена, а защото тона и наклона на този разговор, не ми харесват. Намирам го за провокация на която предпочитам да не отговарям. Просто съм посредствена и предпочитам когато нещо излиза извън рамките на добрия тон и нормалния спор, да напусна. Не в стил "по-умния отстъпва", а защото просто не ми е комфортно.

Голям фен Аватара на DoubleDMG1
    дали да се стегна или да се отпуусна, вчера майка ти ми каазаа "Спермата ти е вкуснаа"
    Я все пытался кому-то что-то доказать,
    Но кто употреблял, тот знает: перец умеет ждать.

everybody say: Путки да има

«Алло, мам?»
    «Да, сынок, случилось что-то?»
    «Да, мамуля, мне срочно нужен доктор...»

Banned Повече от фен
    Ако словесните ти излияния бяха засегнали иначе така чувствителното ми глупаво "аз" и очето ми се беше подразнило от написаното от теб, щеше да разбереш. Аз нямам проблем да влизам в спорове и да се оттеглям или признавам за победена, когато срещу мен човекът води спокоен и интелигентен разговор и ме оборва с аргументи. "Ти си посредствена и глупава и за това разбираш и харесваш рапа" не е аргумент, а пубертетско заяждане, в което аз не искам да участвам. Не съм тук, за да завързвам вечни приятелства или каквото и да е друго и хората от този форум, особено частта приличаща на теб и спамеща със злобичка всяка втора тема, изобщо не ме интересуват, за да се опитвам да се измъкна. От какво, също не ми стана ясно. Ти нападна моята личност, не аз твоята. Аз просто не понасям хора, които лепят етикети, определят и анализират човек, който изобщо не познават, съдейки по това какви дрехи носи, каква музика слуша или какви филми гледа. И, да, фръцкам се, но не защото съм обидена, а защото тона и наклона на този разговор, не ми харесват. Намирам го за провокация на която предпочитам да не отговарям. Просто съм посредствена и предпочитам когато нещо излиза извън рамките на добрия тон и нормалния спор, да напусна. Не в стил "по-умния отстъпва", а защото просто не ми е комфортно.
    Пффф мършо, какво общо има поведението ми с това какво съм дал като аргументи? Като се чувстваш некомфортно от думите ми върви да плачкаш някъде. Дал съм аргументи, обяснил съм всичко. Ако не си забелязала аргументите ми са такива че няма как да не се засегне някой. Целта ми не беше да те засегна и помежду другото да хвърля някой друг аргумент. Просто самите ми аргументи са обидни за някои хора. Но това как ти ще реагираш и как ще ме възприемаш си е твоя работа. Нямам никакво лично отношение към теб, нито пък имам някаква полза да те обиждам, просто такъв ми е стила и не ми пука дали някаква псевдо-възпитана кифла ще ме възприеме по правилния начин, според "правилното поведение" и всичките коректни глупости. Щом разбираш тонът и интонацията ми като предпоставка, за това че аргументите ми са неправилни, това си е твой проблем. Отдавна съм излязъл от рамките на приемливото, а разни измислени правилца и норми на поведение при разговор не ме интересуват. Мнението ми е че тъпите хора слушат тъпа музика, защото това отговаря на търсенията им в живота. Това че ти си в тази категория изобщо не ме интересува, а и не го казвам с цел да те обидя. Казвам го с цел да дам някаква истина, а истината изобщо не се влияе от това дали някой ще се засегне. А заучените ти реакции и преструвки още по-малко ме интересуват.
    Ей като почнете да се превземате с вашите глупости за това кое и как трябва да се прави, щото не било възпитано. Майната му на възпитаното. Нормалния спор и добрия тон нямат нищо общо с валидното и защитено мнение. Превъзмогни си първосигналната реакция от първоначалния ми пост, и го прочети пак - този път с намерението да видиш аргументираната позиция.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-18-2012 на 12:38

Мега фен Аватара на pandabear
    Бахти... много тъпо ми стана, когато видях по-нагоре, че някой се е опитал да сравни Pink Floyd с 2pac Mисля даже, че ми се насълзиха малко очите...пфу. Обърнахте го на голяма философия, а истината е една. Има и тъпи музикални помияри, които слушат всякакъв бълвоч. Не трябва да ги обвиняваме обаче. Разбира се, че щом са елементарни и имат прости изисквания от живота, ще се кефят и на подобна музика.

Супер фен Аватара на lqlq89
    Обожавам бг рапа. Слушам го от 5-6 години.
    Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.

Цитирай Първоначално написано от DoubleDMG1 Виж мнението
    Най-тъпата тема ЕВЪР! Държа най-голямата група за бг рап в вбокс и мога да ти кажа че нищо ти няма щом лично аз слушам 24/7 бг рапец и нищо ми няма. ЕВала ти правя че го слушаш, щом други го плуят! А съм на 19
    ми мерси се пак

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си