- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Шпагат...
Преди го моожех до известна степен, но не ми се занимава да се пробвам сега, най-вероятно след няколко репетиции ще го направя.
Шпагат се прави с упоритост - бях на 26 когато го направих целия - женски - за мъжкия не ми достигнаха силите, а си е и болка в крайна сметка - НО С УПОРИТОСТ ВСИЧКО СЕ ПОСТИГА...
Мога от около 11 годиниДесен женски ми е най-лесен, направо си сядам на земята, другите два са ми мъчни все още, но се разтягам
![]()
Мога женски, но не до долу. Много упражнения трябват ,за да го можеш идеално. То аз ако се поупражнявам още малко и вече ще го мога. А мъжки шпагат ...него долу-горе го мога...
3,4 дена разтягане при мен и после реших да пробвам до къде мога и го направих .. но по принцип съм по гъвкава![]()
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Аз мога само женския, а от мъжкия съм мнооого далече още.![]()
![]()
Аз имам нужда от съвет. Преди можех мъжкия.. Сега обаче имам към десетина см - когато се разтягам по-продължително. Но винаги на другия ден ме болят ужасно много краката, не мога да падна и на 80 см...![]()
И така дни наред, докато успея да падна толкова, колкото съм могла преди няколко дни...
![]()
Продължавай да се разтягаш ВСЕКИ ДЕН и в никакъв случай не се насилвай,защото можеш да се контузиш много сериозно. Най-голямата грешка, която може да направи човек е да бърза да направи шпагат. Време и упоритост му е майката. Аз женския го научих горе-долу бързо, но мъжкия ми отне около година и нещо. Едва от скоро го правя.
Ами аз един път се опитвах само, но приятеля ми ме натисна и без да искам го направих....ей така от раз. И от тогава си го мога![]()
когато ходих на художествена гимнастика сега вече не го мога
аз мога идеален женски шпагат на земята , във въздуха горе -долу , НО най - много искам да се науча на шпагат на стената , моля ако някой знае и е запознат с разтяганията за този вид шпагат да помогне))
Последно редактирано от teenagerka98 : 08-14-2013 на 07:54
Ako se raztqgash vsqka sutrin i vecher mojebi she uspeesh za edin mesec. Zavisi ot tqloto razbira se, zashtoto az lichno uspqh za tolkova kato se raztqgah vsqka sutrin i vecher. Pojelavam ti Uspeh.
Като малка можех само мъжки, за женски не можех да си изпъна десния крак в коляното. Сега ходя на модерни танци от две години, но реших да се науча някъде май месец, правех напъди и жабки и след около месец просто стана. ^_^ Цяло лято не съм имала тренировки и не съм го правила, но току що опитах без загрявка и разтягане и не ми стигнаха само около пет сантиметра. ^_^ Следващата ми цел е да се науча да правя предно колело, някой може ли да ми даде съвет как става? Благодаря предварително!![]()
И двата шпагата ги мога от много малка.
Тренирам художествена гимнастика и танци от 12 години.