- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Гадже/приятел "под наем"
Oh, the irony... Като се има предвид, че наемайки си компаньон с представителна функция, очевидно мотивите ти саЗа жалост все още сме в малка държава и мисленето ни е тесногръдо и закостеняло. Страдаме от синдрома "Ау какво ще кажат хората сега?"
...ако съм сам/а."Ау какво ще кажат хората сега?"
Цялата тази работа с наемането на приятелче може да се погледне от две страни - "какво толкова?" и "аз да не съм луд/а да го направя?"
Трудно ми е да избера, но сякаш клоня към второто. Струва ми се самоунизително да прибегна до такъв сайт - ще се чувствам като човек без способности. Като американски лузър от филмите.
От друга страна - какво толкова? Просто бизнес. Не е нужно да гледаме толкова дълбоко на нещата и т.н. ...
Разбира се, като всяко друго неистинско нещо, такива отношения не могат да са и не са красиви - това сигурно би притеснявало този, който търси красотата и истинското.
А за бизнес сделките - сериозно? Бизнес сделка може да пропадне само защото си необвързан? : ? Звучи нечестно и много американско, но наистина не съм запозната навлизат ли подобни щуротии и в българските бизнес среди.
В заключение на обърканото ми мислене бих казала, че ако не глупаво - а не мога да преценя е ли е или не е, то е поне излишно да си даваш парите на такива хора. Прагматично погледнато. За морално - не би трябвало никой от нас да се изживява като съдник. Пък и категоричността, както знаем.. вече не сме толкова млади. : D
Сега няколко реда и за "тесногръдието". Отварям нова тема, понеже тоя Зъбчето ме издразни. Вчера вече го водих тоя разговор - колко услужливо само...
В днешно време едва ли не се приема, че човек задължително трябва да е "широкоскроен" - да приема и да харесва всичко. Изтъква се едва ли не като нещо лошо да си консервативен и традиционалист. Това дори се иронизира, а не мисля, че е правилно. Да бъдеш всеяден показва по-скоро липса на вкус, твърдост в иде(ал)ите и ценностите - всичко приемаш, всичко разбираш, всичко одобряваш. И като казах последното - "одобряваш" - тук е разковничето. Аз мога да приема всичко, дори да не го разбирам (и обратното) - ако се постарая достатъчно; Но не е казано, че трябва да го одобрявам. А е много модерно да одобряваш всичко - ако ли не, то ти си "тесногръд", "ограничен", "ретрограден". Еми не, мерси.
Освен това откъде идва думата "широкоскроен"? Замисляли ли сте се? От кройката на дреха. Широкоскроен значи не добре скроен. Една дреха не е добра, ако е широко скроена. Кройката трябва да е по тялото на човека. Това е само факт, само вметване, а не агитация хората, които са "широкоскроени" да престанат да бъдат. А просто да се огледат малко. Защото можем да кажем "освободен", можем да кажем и "развратен". Можем да кажем "традиционалист", можем да кажем и "ретрограден", "ограничен". Но да мислим само в полза на едното... тц-тц.
И тези обяснения, които сега изписвам, не са в защита на "тесногръдието", а просто някакъв призив да престанете да спекулирате с "освободеността", която всички трябва да имат, иначе не ста'ат.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Е това обаче няма нищо общо с наемането на компаньон/ка в случая.
Бизнес сделки не се пропускат заради семейно положение, моля ви се. Дори смея да твърдя, че е по-вероятно да не искат да те наемат ако си омъжена с деца, отколкото обратното.
Поздравявам те за това ти изказване.![]()
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."