.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Тема: Tреперене

Banned

Question Tреперене

Сигурно от 2 години вече ръцете и краката ми треперят, а и не само те. Когато не се наспя добре, когато съм много гладна и когато пийна малко алкохол се усилва треперенето. И не само тогава, когато съм притеснена също започвам да треперя повече
    Много е смущаващо. Ходих на лекар, правиха ми изследване на кръвта за хормоните и всичко си беше наред... Между другото съм вегетарианка от 2 години и половина сигурно.. мислите ли че има връзка това, че не ям месо (освен риба, след първата година) с това че треперя?

Аз съм на 16 години, момиче, не много физически активна.

Супер фен Аватара на rusoto_baby_f
    За да трепериш така, значи си има някаква причина...
    Аз не мога да разбера какви са лекарите в днешно време, да не могат да открият какво е, от какво идва..Всичко била наред..То ако е наред, няма да трепериш..Аман от некадърни лекари..

Banned
    разбира се, за всичко си има причина... тя тая лекарка не може да ме излекува от гърло... всеки път кат ида при нея и ми е възпалено тя ми изписва някакви лекарства и всеки път лекарствата ми свършват преди да оздравея... преди 2 седмици ми изписа и антибиотик .. и все още съм болна

Голям фен Аватара на besso
    Тревожна си в повечко. Изясни си какво точно те тревожи и се поинтересувай доколко е основано на реалността Научи се да се отпускаш и релаксираш и увеличи физическата активност. Има дихателни техники, които успокояват, потърси инфо в нета.

Banned
    Цитирай Първоначално написано от besso Виж мнението
    Тревожна си в повечко. Изясни си какво точно те тревожи и се поинтересувай доколко е основано на реалността Научи се да се отпускаш и релаксираш и увеличи физическата активност. Има дихателни техники, които успокояват, потърси инфо в нета.
    да прав си, понякога много се тревожа, добре ще е да съм по-спокойна и не толкова емоционална

Banned
    Някой по-навътре по темата може ли да се изкаже относно това дали има връзка между треперенето ми и храната която (не)консумирам

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    + . Вегетарианството не е фактор, едва ли ще е от това че не ядеш месо.

Отиди на друг лекар щом тази лекарка не става.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Banned
    Между другото тази лекарка (тя ми е личната) каза че според нея това е от пубертета..

Голям фен Аватара на besso
    А защо си вегетарианец - жал ти е за животните или те е грижа за здравето ти?

Голям фен Аватара на In*The*Face
    Вегетарианството + липсата на активност могат да доведат до какво ли не. Особено на тези години, в които организмът се развива главоломно.
    Треперенето може да е свързано с нестабилно кръвно например. То от своя страна може да е причинено от десетки неща. Потърси второ мнение при друг лекар.

Banned
    А защо си вегетарианец - жал ти е за животните или те е грижа за здравето ти?
    Жал ми е за тях, нали сме хора и имаме разум? Защо тогава не го използваме? Можем да живеем без да убиваме живо същество и да го използваме за храна...

Banned
    за липсата на активност съм съгласна, но относно вегетарианството - зависи, защото онези вещества които се набавят от месото, могат да се усвоят и чрез ядките, които са много полезни.
    Ще послушам съвета ти и ще се посъветвам и с друг специалист.

Голям фен Аватара на In*The*Face
    Цитирай Първоначално написано от sassy123 Виж мнението
    за липсата на активност съм съгласна, но относно вегетарианството - зависи, защото онези вещества които се набавят от месото, могат да се усвоят и чрез ядките, които са много полезни.
    Ще послушам съвета ти и ще се посъветвам и с друг специалист.
    Няма как да си набавиш всичко, което ти дава месото с ядки. Не ме разбирай погрешно, нямам намерение да те убеждавам да спреш, но за тези ти години не смятам, че е най-подходящото. И все пак, ако искаш здравословен начин на живот, основно е движението.

Супер фен Аватара на Verminaard
    Град
    Чирак-магесник от Льолин 4.
    Жал ми е за тях, нали сме хора и имаме разум? Защо тогава не го използваме? Можем да живеем без да убиваме живо същество и да го използваме за храна...
    Много е приятно на либералчетата да мислят че сме еволюирали над 'варварските' ловни инстинкти и нуждата да ядем месо, нали? Месото е изключително важна част от диетата ни и това че рониш крокодилски сълзи за бедните животинчета не те прави по-добър човек.

Отделно, това за ядките е пълна глупост.Протеините от ядките не могат да заместят всичките протеини които губиш като не ядеш месо.Пък и в сравнение с месото ядките имат много по-голямо съдъражние на мазнина и протеините от тях не съдържат голяма част от аминокиселините намиращи се в месото.Да не говорим че да минеш на вегетарианска диета докъто си още развиваща се и си в пубертета е едно най-малоумните неща които можеш да си причиниш. Изчакай първо да пораснеш и тогава вирвай нослето в облаците и ставай върл радетел за добруването на преживните животни и кокошките.

По темата, ти както се описваш - проблемът ти е неврологичен. Особено щом се разтреперваш още повече след пиене.
    Отивай на невролог и не пий кафе или алкохол, спи като хората и не се стресирай.

Sanity is for the weak
    Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
    Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@

Цитирай Първоначално написано от In*The*Face Виж мнението
    Няма как да си набавиш всичко, което ти дава месото с ядки. Не ме разбирай погрешно, нямам намерение да те убеждавам да спреш, но за тези ти години не смятам, че е най-подходящото. И все пак, ако искаш здравословен начин на живот, основно е движението.
    Съгласна съм. Като станеш на 25 примерно и си се развила вече- като не искаш да ядеш месо.. ми хубаво, ама от 14 да не ядеш месо.. не е ок. И с твоето неядене няма да спасиш прасенцата, зайчетата, пиленцата,рибките, говедцата и агънцата, които ние с кеф изяждаме. Най-мн да си докараш някоя болест.
    Аз понякога треперя ако се ядосам или пия много кафе.

Смени си лекарката.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Супер фен Аватара на Anonys
    По принцип канибалите треперят, защото са яли човешко месо.. Дали си вегетариянка?

Тревата, по която стъпваш, също е жива. Само по плочки ли стъпваш? А кой е поставил плочките, къде, колко живи тревички са загинали?

Аз също не ям месо, но поради съвсем друга причина - не ми се яде, не ми е вкусно, не искам. А че някой заколил зайчетата, които отглеждал, за да заколи - нека, постарал се е, заслужил си е, нека си хапва и да му е сладко.

Да искаш да живееш, без да нараниш или убиеш друго живо същество - това може да изглежда много хубаво като идея; да успееш да го направиш - това не е възможно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си