Цитирай Първоначално написано от L31h4z Виж мнението
Нпп, знам, че няма да ми отговориш в прав текст, но ми стана интересно: Защо имате нужда от религиите/вярата си? Очевидно "вие" = религиозните/вярващите хора. Да не би това да осмисля живота ви, или да ви прави по-добри?
Аз ще се опитам, да ти отговоря в прав текст. Без Бог няма нужда да сме добри (в по-прав не мога да ти го напиша ). Пази Боже, да се докаже, че те няма и да е както беше казал онзи в инвалидната количка (изкочи ми от главата, имаше един световноизвестен физик, почти напълно парализиран), че след смъртта следва черен екран и едно голямо нищо, тогава ще видите един свят без религии, вашата бленувана утопия, в която страданието ще е ръка за ръка със съществуването .
Именно това, че дава смисъл на съществуването ни е основната идея. След нея плътно се движи другата идея - след като вече има смисъл целият ни живот, как да се научим да го живеем правилно. Понеже нека не си кривим душите с днешна дата прогресът, глобално погледнато, прилича повече на един масов гроб, отколкото на пътека към светло бъдеще. Тоест, въпреки технологиите си и модерно мислене, все още не разбираме същността на живота си, нито напълно разбираме концепцията "действия-последици". Свят без религия, без Бог следва да бъде анархичен свят, свят на индивидуалното мислене, свят подчинен изцяло на първичните ни инстинкти и потребности .
Аз лично обичам да питам, защо вие не вярвате (също е уместно да се спомене, че сте кръгли идиоти, с извинение, понеже да се наречеш атеист, би следвало да си чел Библията, за да можеш да я отречеш, да отречеш Бог, но аз съм непоклатимо сигурен, че и това не сте направили. Тоест ето тук идва моментът, в който обличате одеждите на идиотизма си, като бетонирано отричате съществуването на нещо, с което дори не сте се запознали оттам и в един интелигентен и нормален свят вие не бихте могли да вземете адекватно участие в подобна дискусия) понеже ако нямаше нищо след смъртта ни, то дори и за наследници е безсмислено да се живее... или да бъдеш творец... това е едно от най-честите ви извинения хаха, на което аз лично много се забавлявам. Дори само заради времето, което ще прекараме в угаждане на най-първичните си нужди, пак няма смисъл от съществуването ни като цяло.
Ето защо аз съм убеден, че Бог съществува. Една ясно изразена идея, а не някакво жалко висящо "..мии, аз вярвам, че има нещо, но не знам какво". Дори само заради тази яснота аз смятам, че заслужава уважението ви, а не зле запознатите ви мирогледи Но навярно вашата неприязън към религията като цяло се корени в запознанството или лични случки с действия и думи на хора, ползващи Христовото име като було на лицемерието си. Именно тук ви е дадена Библията или Корана или И Чинг (зависи каква религия изповядвате), за да се запознаете с концепцията и да разпознавате тези лицемери, лъжепоклонници ("По действията им ще ги познаете"). Но тук отново се застъпва вашата липса на знания по темата, с което затварям голямата скоба около правият ми отговор
И нека се отнасяме с добро, знам, че не е приятно да четеш за себе си облечен в негативизъм, аз тези неща не ги пиша, понеже ми харесват, а просто защото са така :d
И бтв, ако някой има въпроси или не му харесва нещо от написаното от мен, нека прати ЛС или линк с отговор на ЛС пак, понеже нямам излишно време да се ровя и да чета повечето глупости, които пишете, за да стигна до смислен въпрос или отговор