- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Някой от вас кофаджии да е наясно с притежанието на автоматично оръжие в България?
Четох за един закон приет през 2007г., че се забранява притежанието, складирането и тн. на автоматични оръжия. А има ли начин да се сдобия с някаква разрешително, което ще ми позволи да притежавам и стрелям подобно оръжие? Чудя се, защото много ще се радвам да притежавам такова, да ходя по стрелбищата и да си се забавлявам с него.
Забавляваш... Това не ти е играчка. Да, първо ти трябва разрешително. Във всеки оръжеен магазин могат да ти обяснят как да си издействаш такова.
Аз те съветвам първо да се научиш да стреляш добре и едва когато си изградиш добра представа за какво иде реч да закупиш собствено оръжие, защото ей така за "забавление" едно дете се застреля с газов пистолет, а един тъпанар уцели с въздушна пушка дете, и то на открито.
Първо добий представа за отговорността, а след това прави каквото желаеш.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Това ми е абсолютно ясно. Не смятам да си купувам дори и пистолет в следващите няколко години, просто съм любопитен. Все пак, не говоря за полу-автоматичено оръжние, а за автоматично. Картечна стрелба. М-16, Kalashnikov etc. Твърдиш, че е възможно да се вземе разрешително за подобни огнестрелни оръжия? Ако не си наясно с темата и доиде само да ми обясниш колко е важно да съм отговорен - оценявам гоА ако си на ясно се аргументирай в следващия си отговор, защото всички които съм питал до сега все ми казват, че е невъзможно човек в България се сдобие с подобно оръжие. Но хората които съм питал според мен не са били достатъчно наясно с темата, в гугал не намерих нищо освен забраната за всякакви автоматични оръжия от 2007-ма година и за това се обръщам към вас.
dqdo mi ima poluawtomatichen kalashnik , ima prawo na 40 patrona i dawa otchet za kakwo gi e izpolzwal i wryshta gilzite .. ama e lowec , za awtomatichno nqmam predstawa dali e wyzmojno
Aз си имам автоматец, прави 7 изстрела откос, ама бавно зарежда...
Славься, Отечество наше свободное,
Дружбы народов надёжный оплот!
Партия Ленина—сила народная
Нас к торжеству коммунизма ведёт!
Ех, ты, Волга, мать река!
Широка и глубока!
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
Говоря за разрешително за лично оръжие без значение какво е. Със стрелба се занимавам от малка колкото и несериозно да е било. Имам въздушна пушка, която ръждясва вече.Но да ми говориш за Калашников и да питаш във форум за тийнове, е несериозно. Без да се заяждам. И да, нямаш представа за какво иде реч, щом не знаеш къде да попиташ.
Най-лесното е да попиташ на стрелбището.
Защо се обръщаш към нас? Гуугъл повече знае. Ако имаш някакъв късмет някой от тежката артилерия да пише тук, ще е хубаво. Успех!
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
За какъв кур ти е ? Естествено, че ще има големи изискавния, да не ти продават запалки. В Америка през седмица има разстрели, какво остава ако всеки може така лесно да си изкара оръжие.
n00bs
може ама трябва да мине през оръжейник! пробива отвор в долната част на цефта и се слага щифт който да не позволява да се сложи боен патрон
само не съм сигурен дали минава балистичен специалист но общо взето ще ти направят автомата газов
а направят ли го газов ще ти служи само за украса тъй като най-опасната му част става приклада
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.