.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 184

Hybrid View

Значи, в България трябва да се направи разграничение между - работене за кеф и работене за пари. Както и - това да учиш в университет не е равно на да имаш подходяща квалификация, че някой да ти плаща.
    Искаш за кеф да работиш - ставай човек на изкуството, учител, каквото искаш.
    Искаш за пари - програмиране/ИТ, бизнес.

На 19г. станах скоро и взимам 1.5к. В България. Не ми се учи висше, не виждам и смисъл, но ще го бутам по между другото, ако реша все пак да се метна в някоя северна държава за 1-2г, да поработя/поуча.
    Имам и още една работа, освен тази на твърда заплата, която ми е за удоволствие.
    Тъй като сферата ми ще умре до 10г. , заради клауд технологиите, планирам до 10г. да имам нещо свое, което да ми носи необходимите средства, или мениджърска позиция, или в краен случай - ще стана програмист

А сега се замислям, че като нищо можех да си уча психология и да си рaботя в ИТ - чак ме е яд малко, ама все тая всъщност.

Та, работя за и за пари, и за кеф. За пари - защото не смятам, че нашите са длъжни да ме издържат, след като съм завършила училище. За кеф - занимавам се и с нещото, което ме кефи, но си плащам висока цена за това, и не мрънкам, че стандартът е нисък.

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Цитирай Първоначално написано от Cyandreamer Виж мнението
    Значи, в България трябва да се направи разграничение между - работене за кеф и работене за пари. Както и - това да учиш в университет не е равно на да имаш подходяща квалификация, че някой да ти плаща.
    Искаш за кеф да работиш - ставай човек на изкуството, учител, каквото искаш.
    Искаш за пари - програмиране/ИТ, бизнес.
    Мда, точно това е най-вече. Или работиш това,което ти идва от вътре ,като в повечето случаи това са професии ,свързани с изкуства,литература,филосо фии и тн , или работиш това,което можеш ,за да изкараш добра сума пари,но което не те прави щастлив като цяло.
    Истинските щастливци и късметлии са хората,на които им харесва и им се отдава да работят нещата в България,за които се взимат много пари.
    За съжаление на мен ми се отдава сферата на изкуството,а не на точната наука и технологиите, за това съм пред трудно решение.
    Има една приказка,ако работиш това,което обичаш ,то никога няма да ти се налага да работиш истински през целия си живот. Е да..ама на каква цена?
    Така,че и аз се присъединявам към мнението,че в България има пари и има работа,но само за тези,които знаят как да си я постигнат и знаят в каква държава живеят.Тук с абсолютно честен труд няма да се стигне далеч.По-скоро ти трябват много знания,нахалство и хитрост,винаги съм била на това мнение.
    Не мога да говоря за чужбина,защото никога не съм живяла извън страната си и нямам никаква реална представа.Само знам от приятелите,които живеят и работят по Испания,Англия и Германия ,че им е доста трудно,но и зависи кой как се уреди.Приятелите ми ,които живеят в Германия тук в България си имаха доооста пари и не са срещали такива трудности,каквито тези от Испания.Те си бяха супер обикновените хора,майката работеше като касиерка,бащата шофьор.Заминаха уж за по-добра реализация,но сега в Испания всичко им е на изплащане и не могат да свържат двата края.Бащата се разболя...абе кофти гледка.Идват си един път годишно и се опитват да си стегнат къщата в България,за да се върнат някой ден(те се молят да е колкото се може по-скоро) и да си заживеят отново тук.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си