.
Отговор в тема
Страница 3 от 8 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 184
    Мисля,че заплатите са мизерни.

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    В мангалия и на екскурзия няма да отида.
    Не че нещо, ама аз съм чувала само България да наричат така.
    Тъжно, но факт.

По темата: всеки както си го направи. В България, Англия, Германия, Франция или САЩ - няма значение. Ако си свестен и работлив, ще изкарваш добри пари.
    Така разсъждавам сега, надявам се животът да не ми промени възгледите.

И аз като бях по- малка си мислех, че знам много добре английски. Сега не съм сигурна дали мога да водя и най- обикновен разговор. Случи ми се да ме питат къде е пералното помещение (на английски), а аз най- спокойно обяснявам и обяснявам (на немски), без да осъзная, че момчета не ме разбира.
    Колкото и да работя с материали на английски (разбирайте 70% от литературата, която ползвам), съм отвикнала да говоря. Което е кофти, но е нормално. Когато не упражняваш езика, го забравяш. Факт.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Мега фен Аватара на Chacho
    Какво спорите за езици бе? Важното е да се оправя с английския. Може да нямаш изгладено произношение, да мислиш на майчиния си език и да правиш грешки, но да не те спъва това. Това можеш да го постигнеш и без да излизаш навън. А езикът е разнороден и менящ се, така че никога не можете да го овладеете и да искате. Нито чужд език, нито майчиния.

Ако си компетентен и си уредиш хубава работа, ще взимаш прилични пари. Друг е въпроса, че някои хора просто не им стигат шепите да грабят и целта в живота им е да добавят в края нулички към заплатата. Има и различни нагласи от материалистичната.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен
    Проблема не е толкова в заплатите, колкото че всеки (да се чете в общия случай) учи вишу с убеждението, че веднъж завърши ли автоматично става мениджър и просто ще се занимава с бизнес/икономика. Другото е, че системата за точене на пари от страна на частни фирми/банки и подкупни съдии-изпълнители е здраво навързана от много време, което значително усложнява начинанието да развиваш собствен бизнес с перспективи за разрастване. И омагьосаният кръг придобива цялост като кадърните хора осъзнават, че с начална заплата <1к им остават жълти стотинки след като платят наем, сметки, храна, еБентуален кредит и тн. и отправшват навън.

Тъжно.

Мега фен Аватара на draid
    Току-що Кирил и Методи се обърнаха в гроба.
    За пореден път - да не се зачепкваме в това, че съм казала нещо на английски. В момента уча моя приятелка на разговорен английски и говорим постоянно на английски, освен това тези неща ги уча на английски. А и не можеш да ме убедиш, че въпреки че живееш в Англия, знаеш английски колкото или повече от мен. Приятелка на майка ми завършила английска филология тук живее в Англия и когато за пръв път кацнала на летището в Манчестър индийския шофьор на такси не я разбрал, защото той говори Cockney и накрая и казал "Не се притеснявайте, ще научите езика много бързо"
    А точно с мен на тема български те съветвам да не спориш.
    Ти си изключително ограничен човек. Арогантна си, най-голямата грешка която може да допуснеш. Запомни добре, чуеш ли някой да се хвали колко е велик и добър той, то определено този човек тъне в дълбока заблуда. Интелигентните хора не се опитват да се самоизтъкват, те не страдат от мания за доказване и величие. Това твоето е огромно самочувствие, а мен направо ме избива на смях, като ти чета коментарите.

Scio me nihil scire - Socrates

В мангалия и на екскурзия няма да отида.

Chacho, well said.
    Абе мен ако питаш тук е по-голяма мангалия от там.Както казаха,нито някой те кара да ходиш там,а и те живеят по-добре от нас..Ако имаш онези турските канали,обърни на тях и виж за каква така казана "мангалия" става въпрос,ама ти сигурно и това няма да направиш,щото са "мангалия",а..Някой народи викат същото за нашата държава,ти даваш ли си сметка за това?И в някой държави също е зле,там защо ходят,а?
    Друг въпрос е ,че нашата икономика-за България става въпрос ,не е стабилна..Оня ден даваха по новините ,че вече бюджета е на минус.Перат се пари и то яко.

-Не ме разбирайте по грешно,никоя държава не защитавам,казвам свое мнение.

Заплатите са много малки и не винаги достигат. Цените се увеличават, а заплатите намаляват...

Значи, в България трябва да се направи разграничение между - работене за кеф и работене за пари. Както и - това да учиш в университет не е равно на да имаш подходяща квалификация, че някой да ти плаща.
    Искаш за кеф да работиш - ставай човек на изкуството, учител, каквото искаш.
    Искаш за пари - програмиране/ИТ, бизнес.

На 19г. станах скоро и взимам 1.5к. В България. Не ми се учи висше, не виждам и смисъл, но ще го бутам по между другото, ако реша все пак да се метна в някоя северна държава за 1-2г, да поработя/поуча.
    Имам и още една работа, освен тази на твърда заплата, която ми е за удоволствие.
    Тъй като сферата ми ще умре до 10г. , заради клауд технологиите, планирам до 10г. да имам нещо свое, което да ми носи необходимите средства, или мениджърска позиция, или в краен случай - ще стана програмист

А сега се замислям, че като нищо можех да си уча психология и да си рaботя в ИТ - чак ме е яд малко, ама все тая всъщност.

Та, работя за и за пари, и за кеф. За пари - защото не смятам, че нашите са длъжни да ме издържат, след като съм завършила училище. За кеф - занимавам се и с нещото, което ме кефи, но си плащам висока цена за това, и не мрънкам, че стандартът е нисък.

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Цитирай Първоначално написано от Cyandreamer Виж мнението
    Значи, в България трябва да се направи разграничение между - работене за кеф и работене за пари. Както и - това да учиш в университет не е равно на да имаш подходяща квалификация, че някой да ти плаща.
    Мда, точно това е най-вече. Или работиш това,което ти идва от вътре ,като в повечето случаи това са професии ,свързани с изкуства,литература,филосо фии и тн , или работиш това,което можеш ,за да изкараш добра сума пари,но което не те прави щастлив като цяло.
    Истинските щастливци и късметлии са хората,на които им харесва и им се отдава да работят нещата в България,за които се взимат много пари.
    За съжаление на мен ми се отдава сферата на изкуството,а не на точната наука и технологиите, за това съм пред трудно решение.
    Има една приказка,ако работиш това,което обичаш ,то никога няма да ти се налага да работиш истински през целия си живот. Е да..ама на каква цена?
    Така,че и аз се присъединявам към мнението,че в България има пари и има работа,но само за тези,които знаят как да си я постигнат и знаят в каква държава живеят.Тук с абсолютно честен труд няма да се стигне далеч.По-скоро ти трябват много знания,нахалство и хитрост,винаги съм била на това мнение.
    Не мога да говоря за чужбина,защото никога не съм живяла извън страната си и нямам никаква реална представа.Само знам от приятелите,които живеят и работят по Испания,Англия и Германия ,че им е доста трудно,но и зависи кой как се уреди.Приятелите ми ,които живеят в Германия тук в България си имаха доооста пари и не са срещали такива трудности,каквито тези от Испания.Те си бяха супер обикновените хора,майката работеше като касиерка,бащата шофьор.Заминаха уж за по-добра реализация,но сега в Испания всичко им е на изплащане и не могат да свържат двата края.Бащата се разболя...абе кофти гледка.Идват си един път годишно и се опитват да си стегнат къщата в България,за да се върнат някой ден(те се молят да е колкото се може по-скоро) и да си заживеят отново тук.

Мега фен Аватара на Chacho
    ^Ми рисувай/свири в едно студио за игри да видиш как можеш спокойно да си изкарваш левовете.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Всички знаем, че са нищожни. Никъде няма минимална работна заплата 150 евро. А на фона на тази заплата, цените се вдигат. Непрестанно слушам по телевизията за увеличение, но това НЯМА КАК ДА СТАНЕ при тази криза, щот и в държавната хазна няма пари. А квот падне там отива в джоба на депутата. Те там за един мандат си подсигуряват старините. Сега съвсем я окъсваме, като пуснаха и чуждите вериги. Може да е по евтино, но е по-некаччествено. Да не говорим и че срива тотално малкия и среден бизнес...всичко е свързано. Затова младите бягат от България- тук няма бъдеще, за съжаление.

Голям фен Аватара на Xitap
    Град
    Vav fitnes zalata
    В България е трудно и с мизерни пари. Но има и места с добри пари. Програмистите ясно, но счетоводители, финансисти и т.н. И те са добре, стига малко връзка да са имали. В тая държава се видя - полицай или военен, само те са добре. Другите кучета ги яли. Аз лично съм с 3 висши и не работя по тях Ама съм си добре де, не се оплаквам. Обмислям да напусна държавата скоро. Знам и няколко езика, предполагам все ще стане работата... в Австралия

Banned Мега фен
    че не са съобразени както трябва с нужните ни неща за нормален, средностатистически живот... като цяло мисля,че 2/10 от населението взимат хубава заплата,останалите ....

anonymous682486
    Guest
    Аз МИЛИСИЯ че заплатите в България са ниски, но нищо не може да се направи, това зависи колко е населението на дадена страна.

Не знам кой би искал да живее тук, сериозно...

♫ Time is a valuable thing,watch it fly by as the pendulum swings!
    Watch it count down to the end of the day,the clock ticks life away...It's so unreal! ♪

- http://www.youtube.com/watch?v=n_dBtJme_j4 - 13 August 2010 <3

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    "Разделяй и владей!"
    Когато всеки идиот стане патриот и всеки егоист стане националист... и заплатите и всичко останало в тая държавица ще е супер!
    Радвам се, че има хора получаващи справедливи възнаграждения, но ме дразни егоизма им! Не може да взимаш 1500 лв заплата и да казваш че всичко е розово и да не виждаш как 90% взимат 500 лв и хранят семейства и плащат наеми, такси, данъци...

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Всичко е до това как си го наредиш, макар че няма защо да казвате, че нещата са златни. В Чужбина нещата най-определено са по-добре откъм пари, но и у нас не е толкова невъзможно човек да си покрие нормалното съществуване. Едни области са заплатени по-добре от други, да. Приятелят ми работи от няма и година и вече взима заплата над 1000лв, но той е програмист. Нормално. Аз съм биолог и се очаква, че за мен таванът ще е около 1000лв, но при нашите стандарти 1000лв е една прилична заплата и с нея може да се живее. Когато се оженим и взимаме двамцата заедно 2.5-3000лв едва ли ще седна да се оплаквам и да мрънкам за друга държава или от оскъдица.

Не се нахвърляйте на Hayashi, по определен начин и тя е права. Наистина тук нещата не са само до учене, а и до връзки. И аз познавам момче, завършило второ по успех Медицинска академия, което се премести да живее в някакъв малък град, защото хубавите места в София ги заели някакви с доста по-нисък успех, но с приятели, където трябва. И с богати родители също. Тъй че... не бих казала, че е много справедливо всичко. Въпросът е да се постараеш да си добър пък оттам нататък ще разчиташ и на късмет, да, няма начин.

Пък Джоли я оставете. Няма смисъл. Тя си мисли, че щом учи МИО, светът ще каже: "О, само теб чакахме, ела да ти дадем огромната заплата." Няма лошо, всеки си има своя облак, както и криво огледало. Що се отнася до "Мангалия" винаги съм се изумявала на хората, които си нямат понятие, но смело лепят етикети. Това, че преди 5 века са били изостанали, неприятни и са били врагове на България, не значи, че сега турците не са си съвсем нормални хора в бързо развиваща се страна. Това е все едно да идеш да наплюеш немците, защото едно време го е имало Хитлер. Или пък да заемаш страна между араби и евреи и да мразиш едните. Имам приятели и от двата фронта и са си най-обикновени деца. Умни, мили, старателни. Няма значение де.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Естествено, в чужбина ще те посрещнат с червен килим и начална заплата 5 000€.
    Не, ама като свикна да уча по немския начин и се науча на истинска дисциплина плюс водя разговори с водещи експерти в различни области от световноизвестни немски компании, които често са гост лектори... доста ми се качва шансът да си уредя стаж, а оттам - и работа.

Няма ли го вариантът наистина да искам да се занимавам с бизнес? Оставяме настрани факта, че "бизнес" е суперобщо понятие.

Супер фен Аватара на Whyniser
    Град
    Благоевград
    Както казаха за заплати .. някаква жалка пародия на работа, с тормоз над собствения ни кодекс на Труда( особено на държавна работа ) .. Една гръцка пенсия от сорта на 3000 евро добре ще дойде на наш пенсионер
    Все същия ™G-Baby™

Лудият се оплаква,
    че хората не го познават,
    а мъдрецът —
    че не познава хората.

House M.D.
    -Sometimes we can't see why normal isn't normal.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    зачетох се в споровете ви за езиците и ми стана интересно...:Д никой,който е живял само и единствено в България и не е практикувал езика в държава ,в която се говори не може да твърди,че го знае перфектно.
    Когато мислъта ти започне да тече на въпросния език,тогава си го научил!
    а относно темата със заплатите .. какво да кажа...смешна работа.И не сте прави като казвате,че ако си амбициозен ще намериш добре платена работа.Ще дам пример със себе си.Уча мениджмънт,ясно е че нямам стаж в областта.след като завърша ще започна да търся работа в областта,за която ще ми изискват опит.
    въпреки това, никога не бих си напуснала държавата вярвам,че икономиката ни ще се оправи

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Заплатите са каквито заслужавате би казал баща ми хаха

Град
    Manhattan *
    ^ доста неправилно твърдение

Не е така , Поля.Ще ме слушаш , Лазарке ! ;Д

Замисли се - ако знаеш , че си качествен кадър/специалист и т.н. , би ли работила за нещо под това , което смяташ , че заслужаваш ? Естествено , че не , освен ако нямаш крещяща нужда от пари.Винаги се е заплащало на образовани хора , чиято работа не могат да вършат много.

Град
    Manhattan *
    ????????????????????????????????
    та така.... :Д никой номарлен човек не би работил нещо под квалификацията му ,ако не е принуден, както е в България. Знаеш ли колко хора в България с висшо са да кажем хигиенисти? В България не се дава шанс на младите хора

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Пратих ли те в космоса , Поля ахаха. Нищо , бяхме една партия :П

Не бъди наивна. 90 % от студентите в България са необразовани идиоти , които учат само , защото баща им е казла , че трябва да имат висше.При масово негодни кадри , положението няма как да бъде различно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си