- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Джоли, няколко въпроса, надявам се да ми отговориш честно и конкретно, без общи приказки.
Каква смяташ, че ще бъде първата ти работна позиция след завършването на университета (тъй като в една друга тема установихме, че не смяташ да работиш преди това)? И какво ще предприемеш когато няколко месеца след като си взела безценната диплома в ръка, все още не си постъпила на мечтаният ръководен пост? Ще лежиш на гърба на майка си? Не мислиш ли, че е по-срамно да си млада жена на 23-4 години, искаща пари за кафенца и червилца от мама, отколкото това да си продавачка с висше?
За пореден път се опитвам да разбера позицията ти, и за пореден път се изумявам.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Мноооого далече е стигнала темата нещо
Сиси, по Психология се учи и биология, и химия, и математика. Вземи един учебник по психологически измервания, много зле са нещата. И то за някой дето си мисли, че Психологията е като в училище. Физиологична психология пък ти дава пълния набор от всякакви чаркове - де мозък, де сърце, де клетки, хормони, жлезиОбщо взето не е забавно.
Много тъпо е някой да смята, че хубавите оценки гарантират мега много знания. Повечето ми колеги имат невероятната способност да учат на изуст. Идват на изпит, пред кабинета преговарят като ненормални точка по точка всичко от лекции и учебници. Влизат на изпит, взимат си го с 5 или 6, и до вторият семестър не помнят нищо.
Пък една колежка в 1 курс беше казала, че всичко са общи приказки и от обща култура се взимали изпитите. Не премина втори курс![]()
Това, че едни стоят до 3 сутринта да си научат спрягането на глаголите, а другите решават три уравнения и си запомнят формулата, абсолютно не значи че Езиците са трудни, а Математиката лесна. Всеки дето се е хванал на хорото сам си знае възможностите. По измервания какво да се пъна да изкарам повече от 4, като не съм записала математическа специалност и бъкел си нямам. Добре че съм редовна на лекции, водя си записки и професорката ме знае и от друг предмет
п.п. Дето спомена Пантерата за Германия. В Гърция е нещо подобно - държиш изпити като завършиш и ти се сумират точките. Всеки университет и специалност имат изискване, за да кандидатстваш за тях. Това е отсяване. И ако имаш 1990, а примерно за Информатика е минимум 2000 нямаш право да си дадеш документите. И ако имаш минимум под еди-колко-си нямаш право изобщо да учиш в университет. Малко е шит, ама да си си седял на гъза в гимназията.
Последно редактирано от mimsssssss : 01-19-2013 на 20:48
Майка ми не може да бъде "уволнена" , защото няма работодател. От баща ми не завися, както стана ясно в една друга тема. Но ако приемем, че работеха нещо такова и бъдеха уволнени, бих си скъсала гъза да работя без оглед на личното ми здраве, само и само да завърша. Но в момента мога да си позволя да не работя и да спя през нощта. Но пак бих учила. Има начини. Семестърът ми е 150лв, не е толкова много, че да не може да се плати. Ако отсъствам 2-3 месеца по болест, може да уча вкъщи или в болницата или евентуално да презапиша, не е болка за умиране.
TrueStory може биНо просто съм настроена да не приемам провал.
Точно това имах предвид.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
чета в темата.
//:Д
не, сериозно.
може и да се изкажа по някое време.
А защо никой от вас не приема като вариант собствения бизнес ?
Щото кат' излезеш висшиsт,не щракваш пръст и не основаваш собствен бизнес за 1 седмица.Отнякъде се почва,трябват и пари. А хората със стабилен собствен бизнес сами си знаят как са си го измизерували,как да са бачкали преди тва и имат опит в дейността си.Поне тия с честния бизнес![]()
maDamn
В Германия всеки без висше може да си намери добре платена работа и да живее със средна заплата над 1000 лв. Това у нас не е така. Малките селища там са добре развити, а нашите пустеят.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
А кой е казал,че трябва да започнеш да градиш всичко чак тогава?
Това може да се случи много по-рано,за да се чувстваш след това подсигурен по някакъв начин. Да,трудно е,но не е невъзможно.
о.О На мен ми звучи страхотно. Ако доскоро имах съмнения, че ще се пробвам да мина някой и друг курс, сега се убедих, че ще се запиша. Признавам, не съм гледала учебни планове.
В духа на студентската тема: Ако решиш, че искаш да ходиш на лекции в някой чужд факултет (но пак към същия университет), трябва ли да се запишеш някъде или просто можеш да си ходиш?
Джоли, не ставаше дума да се заловиш за точния пример, а по-скоро за идеята на ситуацията. Ако по една или друга причина, не успееш да си изкараш висшето, какво ще правиш?
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
TheBeliever бих завършила магистър като всеки здравомислещ човек. Когато реша каква да ми бъде магистратурата, бих се насочила към професия. За момента обмислям финанси, което предполага работа в банка или финансово-брокерска къща или нещо от типа. Друг вариант е брокер на недвижими имоти, което ме кефи и ставам за работата по моето скромно мнение, но им плащат не заплата, а само процент и има шанс да се бъхтиш и да не вземеш нищичко.
POLLINA аз обмислям нещо такова. За момента е не добре оформена идея в главата ми, но поне не съм чувала и виждала нищо подобно и ще ми е адския кеф. И ще си знам, че зависи от мен, няма да псувам шефа наум, докато му лижа подметките. Но не знам дали ще ми стигне смелостта.
SisiStrange ще презапиша![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Не е тайна. Машинен инженер съм по специалност. Надявам се в близко време да бъда и Софтуерен такъв, ако е рекла съдбата. Реагирах остро защото изкара едва ли не неговата специалност по-трудна от медицината ....
Няма нищо по-несигурно от частен бизнес![]()
Последно редактирано от draid : 01-19-2013 на 20:59
мисля си... колко време отнема на човек да разбере, че е част от машина?
//все още чета
Човек трябва да е упорит и да гледа позитивно на нещата.Голяма роля играе е късметът де
Аз съм прекалено горда, за да се подчинявам на някойИскрено се надявам идеята ми някой ден да се осъществи
Имаш ЛС![]()
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
След магистратурата какво се случва?
Мислиш ли, че ще си размахаш дипломата пред някоя банка и ще те наемат защото, видиш ли, си имала здравия разум да запишеш магистратура "Финанси"? А ако не се получи?
И отново: Не е ли по-срамно на 20+ години да те издържат родителите ти, отколкото да работиш като продавачка?
и мама е машинен инженер , не че има някво отношение към темата
Сиси, можеш да си ходиш свободно на всякакви лекции в рамките на СУ, доколкото знам. Но ако групите са малки, те забелязват. Ние миналата година искахме да ходим на руски, но бяха 10ма човека и тя видя, че сме нови и искаше да ни записва в протокол, т.е. ще имаш изпит накрая, няма да влиза оценката, защото е факултатив и така. Ако имаш много изпити, не е оферта. Ако обаче искаш да ходиш на право примерно..Кой ще ме спре, те там са 200 човека.. Ще ме знае мен някой аз коя съм...
Не, разбира се.Имам мозък в главата си, за да знам, че не става ей така. Просто ми е интересно това. Ако го разбирам и го уча добре, ще имам шансове. Следващият ми изпит е по финанси и се готвя, да даде Господ, за 6.
![]()
За това с издържането, всеки си решава. Аз винаги съм гледала на живота в дългосрочен план, не живея ден за ден. И в дългосрочен план е по-добре да уча качествено, отколкото да си доказвам, че мога сама да се издържам. Мога да се хвана примерно да работя в дискотека и да вадя по повече и от наш'те сигурно? Мога и стриптизьорка да стана ;д познавам момичета, които в 11-12 клас работеха точно това. Повод за гордост ли е, че вадиш много пари и се издържаш сама? Пак стигаме до меренето на пишките май.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Боже, колко мъка има по тоя свят...
В темата виждам няколко типични примера за последиците от смотано възпитание.
Нивото на изкривени стандарти в тази тема е прекалено високо.
Ще пиша по- късно.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Никой не иска да се "подчинява" на някого. Всеки иска да си е шефче, ама би трябвало за 20 и колко години да си разбрала, че не става просто ей така.
П.П. Ако човекът е по- можещ, по-способен, по- умен от теб и си е заслужил ръководното място, не е срамно да му се "подчиняваш".
Извинявай, но ми звучиш като малко дете.
Зададох конкретни въпроси за в бъдеще време когато се очаква, че ще си приключила с "качественото учене". Получих частични и уклончиви отговори. Отказвам се.
П.П Никъде не съм споменала себе си, нищо с никого не си меря. Зададох ти въпроси, за да опитам да си изясня гледната ти точка. Безуспешно.
И аз мисля, че са си отворени лекциите... ама при задочниците. Там никой не те знае, не те помни, я дойдеш, я не
Някои професори правят списъци с присъстващи, после по време на изпити процедират така - всички да станат, чете имената от списъка, те сядат; тези, които да останали прави - да си ходят, не се допускат на изпит, тъй като не са били нито един ден на лекцииКоето е готино, щото все пак не стига че си задочник, ами и не ходиш за 20 дена на семестър. Ама не всеки го прави.
При редовниците сигурно пак ако са 200 човека едва ли един ще се набие на очиАз посещавах лекциите по Туризъм в Софийският, от чист интерес ходих с една приятелка, която записа там. Само колегите и' ме гледаха странно. Мислеха че съм на платено обучение, току що дошла. Обясних им че идвам от кеф, те ми се зарадваха
![]()
Казах. Не съм решила още, защото ми е прекалено рано.С моето образование в момента мога да уча после много неща и да профилирам по-тясно, а моето е прекалено общо и затова не мога да ти кажа точно какво ще работя един ден.
И не съм го казала за теб, че си мериш.
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
therichbitch, mimsssss, мерси.Значи направо ще ида. Дано не ме гледат особено странно, защото ще съм сама 90%.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()