- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- РЕФЕРЕНДУМ - ЗА или ПРОТИВ?
Без да съм чел стените от текст.
Референдумът е просто политически удобен, деца. Също така е една подигравка с демокрацията като цяло и хвърляне на прах в очите на простолюдието - проект за милиарди и да се допитваш до бай ти Ставри от долно уйно за мнение. Да не коментираме как беше зададен въпроса, то аз и затова не гласувах (айде, плюйте, че заради такива като мене сме на това дередже).
Енергийна независимост и стабилност... руски подизпълнител, централа по руска технология, с руски уран. Цените на урана 2006/2007 ениуан? НИКОЙ не може да предвиди какви ще са те след 15 години, нито какво търсене на ток ще има(едни турци подписаха преди колко време проект за 4800 мвт, румънците работят по черна вода, ама с белене ще изнасяме).
С какво 9 милиарда(че и кредитния ни рейтинг...) за 2 тромави атомни реактора са по-добри от, примерно, финансиране на малки, гъвкави фирми с ВЕИ проекти? Или включване в румънски или турски атомни експанзии срещу изкупуване на ток на фиксирани цени? Или, не дай си боже, удължаване на живота на реакторите в Козлодуй?
Ама не. България на 3 АЕЦ-А!
Референдума изобщо не беше политически удобен за Герб, като си има предвид, че тяхната идея е съвсем различна от тази да се строи Белене, а те много добре знаеха, че хората ще предпочетат строителство, просто по закон Герб нямаше как да не направят референдум, но направиха всичко за да се опорочи. По принцип съм съгласен, че един референдум е политически удобен най-вече с това, че политиците по този начин си измиват ръцете с гласа на хората и след това няма нужда да поемат отговорност, но не и в тя случай.
Относно компетентността на бай ти Ставри от Долно Уйно малко факти :
Бойко Борисов- министър-председател - пожарникар-охрана-съмнително минало
Цветан Цветанов- заместник-председател и министър на вътрешните работи- даскал по физкултура
Мирослав Найденов- министър на земеделието и храните-ветеринар- по-рано уволнен от Нвмс заради далавера с отровно ирландско месо
Десислава Атанасова - министър на здравеопазването- юрист- четвърти по ред министър в тва управление след като трима преди нея не се "справиха"
Валентин Николов- изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй- инженер по ДВГ- до 2009г. е снабдител на детски харани и продукти на детски градини Wtf ??? Той между другото е четвъртия или петия сменен изп. директор на АЕЦ Козлодуй от това управление на Герб ако тръгна да говоря за него трябва да пиша още много, само искам да вметна, че той искаше да се забрани на хората правото да се отказват от топлофикация и че предишните изп. директори на Аец Козлодуй преди това имат дългогодишен опит в централата, прави си ти сметката...
Мога да продължа така до утре, а да не говорим още колко министри и зам. министри бяха сменени и колко всъщност са "калинките" които още не са изгърмели, което ми напомня, че и покрай Делян Добрев имаше някъв скандал относно дипломата му в Сащ и специализацията му в Англия. И ти ми говориш за бай Ставри от Долно Уйно? Те тия хора грам не им пука къде ще се дадат пари, дали някой е компетентен или дали държавата ще фалира, те гледат само как да цоцат ако тръгна да давам примери съвсем ще се отклоним от темата...... не искам да кажа че само тва управление е лошо, напротив всички са такива, но просто исках да кажа, че да очакваш тия хора да се грижат за твойте интереси си е меко казано наивно.
По другите въпроси даже няма да разговарям с някой, който предлага като алтернативи да финансираме Румъния или Турция и след тва да купуваме от тях ток или пък да сравнява Веи с атомна електроцентрала, да не говорим кой ще ги финансира тия веи-та, колко ще струва тока от тях и колко милиарда лева трябва да се дадат за да може да се произведат 2 000 mw колкото ще произвежда Белене
Защо тогава ти и приятелите ти сте отишли да гласувате ?
Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 01-30-2013 на 13:28
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Щото имах няква надежда.
Щото имах мнение, което за мен е обосновано
Щото след като някой е решил да пуска референдум, то барем да изпълня целта на занятието
Щото гласувах за пръв път и исках да изпълня гражданския си дълг
Щото е лесно да плюеш нещо, решено от други хора.
Това беше единственото ти предложение по въпроса свързан с що годе някакво развитие на добива на ел. енергия
п.п. виж как НЕК изкупува различната ел. енергия от АЕЦ Козлодуй и надолу почват тецове, вецове и твоите любими веи, на мен ми стига да знам, че каквото и да става цената на тока, който ще излиза от Белене ще струва поне 2 пъти по-евтино от пазарната стойност за региона
http://www.dker.bg/pagebg.php?P=401&SP=402
Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 02-01-2013 на 12:22
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...