.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 102

Тема: Чинчила.

Мега фен Аватара на draid
    Не се притеснявай, аз съм схватлив и определено знам от къде е взет и че е отгледан в плен. Това не пречи да смятам, че не е редно такива животни да се прибират и развъждат за домашни любимци тъй като го откъсваш от естествената му среда. Като цяло не мисля че има смисъл да обяснявам, дали е редно каквото и да е живо нещо да се държи в клетка. Както и да е. Просто ви предложих да му вземете повече място, а вие взехте да ми обяснявате, как тая манерка е добра за него.

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    казахме ти че го имаме в предвид няма какво да повтаряш едно и също...

Ако се беше зачел в това което пиша, щеше да забележиш, че далеч не казвам едно и също. Мързи ме да вадя в момента от постовете на сиси, как се опитва да ме оборва че е супер за зверчето мястото му.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    ... Ох.

Накратко:

Чинчилите са алпийски животни. За тях катеренето е втора природа. Затова височината на клетката е от съществено значение.
    Попринцип се чудех много дали направо да не взема нея, но самата жена, както и този, който държи магазина ме увериха, че на този етап е по-добре да е в една идея по-малка клетка, за да имаме досег с него и да свикне с нас.
    В 4-етажна клетка с широко дъно и прочие, това ще бъде особено сложна задача.
    Тогава ще сменим тази клетка с 4-етажна, какъвто беше другия вариант в зоомагазина.
    E?

И при нас ще е доста по-пуснат на воля да търчи по няколко часа на ден из цялата ми стая, отколкото в зоо-магазина, където не го пускат никога.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Голям фен Аватара на black pearl
    Много е сладък ^^^ да пуснете още снимки : ))

Град
    Някъде из София...
    Ок move on

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от black pearl Виж мнението
    Много е сладък ^^^ да пуснете още снимки : ))
    http://prikachi.com/images/680/5827680U.jpg :P От сутринта.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Супер фен Аватара на Deadlock
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    И при нас ще е доста по-пуснат на воля да търчи по няколко часа на ден из цялата ми стая, отколкото в зоо-магазина, където не го пускат никога.
    Причината животното да е в магазина е, че някой като вас ще го купи.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Ако се беше зачел в това което пиша, щеше да забележиш, че далеч не казвам едно и също. Мързи ме да вадя в момента от постовете на сиси, как се опитва да ме оборва че е супер за зверчето мястото му.
    'ма чакай малко, ти какво искаш да кажеш?
    То така или иначе вече е извадено от средата, в която трябва да живее? Защо обвиняваш нея, че го е направила като го слага в клетка?!
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Здравей,аз имам 2 чинчили (двойка) и наскоро даже им се родиха 3 бебета Голяма радост и едновременно беля..Пожелавам ти дълго да те радва твоето чинчилче! Поздрави от моите Джери И Томи..
    Ако искаш да кача някоя др снимка на моите чинчилки и дома им?

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    'ма чакай малко, ти какво искаш да кажеш?
    То така или иначе вече е извадено от средата, в която трябва да живее? Защо обвиняваш нея, че го е направила като го слага в клетка?!
    Никого не обвинявам.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    Причината животното да е в магазина е, че някой като вас ще го купи.
    Мне. Там е, защото хората купуват чинчили. Това, че моята няма да умре в зоомагазин е нещо хубаво, но както и да е.

WPotter, да, да, да, искам снимки!!! Честити бебета!
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен Аватара на xoxi
    WPotter и аз искам снимки! Искам бебетата с родителите!

Иначе и според мен клетката е добре за животинчето.
    Бих дала една идея, но не знам дали на някой ще му се занимава с реализирането. Бях виждала преди снимка в интернет на една клетка, може би същата по големина, но отвътре бяха премахнати всички прегради и стълбички. Бяха сложени дръвца (подобни на това, което Алфонси си гризкаше), но по-дълги и широки. Прекръстосваха се и на няколко поредни снимки се виждаше, че чинчилата се катери, спи на тях. На мен това ми дава усещането за повече пространство. Предполагам би свършило работа и някой по-разчленен клон. Нещо от този сорт. Схваща ми се мисълта, надявам се.

пп: докато търсех клетките, вижте каква блажена физиономия намерих:
    И спря да се върти за миг земята..

Град
    София
    ^ Да! Да! Да! И пак да! Много сериозно обмислям нещо такова пък и стълбичките се махат лесно като гледам. Единственият проблем е, че много обича да гризе дърво и ще си яде редовно етажа. Евентуално, ако ги лакирам с нещо като оня лак, дето има гаден вкус и отучва хората, които си гризат ноктите? Само дето се страхувам да не би да не го откаже, а да му навреди... Трябва да се посъветвам с ветеринар, може би, преди да опитам.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен Аватара на xoxi
    Ако се запасиш с достатъчно дръвца, няма да е проблем.
    Може да питаш и по зоо магазините. Там съм виждала пак такива нещица, наподобяващи дърво, но май са изкуствени. Не знам, не съм сигурна. Обаче животинките не ги ядат.
    И спря да се върти за миг земята..

anonymous708973
    Guest
    ^ Да! Да! Да! И пак да! Много сериозно обмислям нещо такова пък и стълбичките се махат лесно като гледам. Единственият проблем е, че много обича да гризе дърво и ще си яде редовно етажа. Евентуално, ако ги лакирам с нещо като оня лак, дето има гаден вкус и отучва хората, които си гризат ноктите? Само дето се страхувам да не би да не го откаже, а да му навреди... Трябва да се посъветвам с ветеринар, може би, преди да опитам.
    И на моя хамстер постоянно му пада стълбичката и той се качва на втория етаж - при храната - по клетката, а слиза, като се тълкулва :д
    Сега баща ми уж я затегна, ще видим докога ще има ефект.

Мне. Там е, защото хората купуват чинчили. Това, че моята няма да умре в зоомагазин е нещо хубаво, но както и да е.
    Да де, някои хора купуват чинчили и ти си от тези хора. "Спасявайки" я от зоомагазина, ти оправдаваш и стимулираш търгуването с чинчили.

Иначе е много сладко животинчето и е хубаво, че ви радва толкова.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Имам прасе, но бих си взела и чинчила. Много са сладки.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Град
    София
    В днешно време няма такова нещо като стимулиране в животинския пазар. Това не е като да сечеш дървета за Коледа. Наистина ли мислиш, че отиват и ги хващат от хабитата им и после директно идват тук? Има развъдници за чинчили, както има за лабрадори, пудели и прочие. Първите няколко чинчили, които са дали началото на това са дошли отдавна в България и нямам нищо общо с откъсването им от Алпите. Оттам нататък всичко е чифтосване из български развъдници. Дали ще си седи в развъдника/зоомагазина или ще е у нас, няма никакво значение нито за животното, нито за следващите 50 животни, които ще бъдат продадени. Не, всъщност, има значение, у нас му е по-добре.

xoxi, мерси за идеята, в клетката на Алфонсо в зоомагазина имаше някакъв подобен клон, ще ида и ще попитам как са направили така, че да не го яде.

ПП. Преди малко взе една голяма ядка от ръката ми. <3 Беше брутално.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

SisiStrange,

Не съм казвала никъде, че ги хващат директно от хабитата им. Говорех за причината да съществуват развъдници и зоомагазини с животни в клетки. Причината е, че хора като теб ги купуват. Участваш в това и така го стимулираш. Ти си помогнала на една чинчила и така си освободила мястото в магазина, на което ще дойде друга. Странно ми е, че не виждаш, че това е процес.

Ето мойте мишки:
    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...14873397_n.jpg
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...79374193_n.jpg
    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...65491948_n.jpg
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...86088486_n.jpg
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...15561909_n.jpg
    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...84714394_n.jpg
    Малките са родени на 14.11.2012../На 3 месеца са и скоро тря6ва да се разделим с тях...
    Сивата е майката,а 6ежавата е таткото..
    Снимките не са от 2006,прецакан ми е фотоапарата..
    Скоро ще пусна снимки,какво представлява клетката им...

Голям фен Аватара на s40t4
    Евентуално, ако ги лакирам с нещо като оня лак, дето има гаден вкус и отучва хората, които си гризат ноктите? Само дето се страхувам да не би да не го откаже, а да му навреди... Трябва да се посъветвам с ветеринар, може би, преди да опитам.
    Не се знае как ще му подейства лака... а принципно дърветата от къде ги взимаш? До колкото съм чел за влечугите.. не е хубаво да се взимат дървета,клони, пръст (земя) и подобни отвън. А ако се взимат трябва да се мият доста добре за да се опаразитяват, че не се знае дали няма да има паразити. Иначе за дърветата съм чел,че 2-3 пъти се минават с лак, оставят се да изсъхнат хубаво и е готово за употреба. За другите животни незнам как вървят нещата...

Чуечц с две разбити яйца и един черпак

Град
    Някъде из София...
    Ниакви лакове ще вземе да се натрови. И без това гризе всичко независимо какво му подадеш било то дърво, желязо,плат или пластмаса.

WPotter чинчилите ти са много сладки особено на втората снимка едното гледа супер весело хаха
    Последно редактирано от Sh@d0w : 02-05-2013 на 02:58

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от WPotter Виж мнението
    Ето мойте мишки:
    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...14873397_n.jpg
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...79374193_n.jpg
    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...65491948_n.jpg
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...86088486_n.jpg
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...15561909_n.jpg
    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...84714394_n.jpg
    Малките са родени на 14.11.2012../На 3 месеца са и скоро тря6ва да се разделим с тях...
    Сивата е майката,а 6ежавата е таткото..
    Снимките не са от 2006,прецакан ми е фотоапарата..
    Скоро ще пусна снимки,какво представлява клетката им...
    ОМГГГГ, коооолко са сладки като малки :д

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ^големи сладури !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си