- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Проблем с червенобуза костенурка
Здравейте,
Не знам дали темата е за този раздел, но..
Снощи ми донесоха червенобуза костенурка на неповече от 1-2 месеца, около 3-4 сантиметра е. Не знам дали е от пренасяне, но не иска да яде.
Изпълних всичко, което ми казаха в зоомагазина, т.е. - да може да се пече на слънце, температурата в момента й е между 24 и 25 градуса, в терариум е, водата й е чиста, слагам й калций..
Опитах с магданоз, краставица и храна за костенурки.. Пак не иска.
Помощ?![]()
Сигурно е в зимен сън и моята е така .. Зимата не приема никаква ама никаква хранаНо за всеки случай се съветвай с ветеринар (:
Любовта е частна собственост на жените, която отдават под наем на мъже
Аз имам двечки. Едната е като твоята и зимата не иска да яде или, ако го направи, е много малко. Вземи пробвай с нещо истински вкусно за костенурки, не зеленяш и купешка храна. И аз в началото с това ги хранех и после водата им миришеше ужасно. Купи замразена цаца, размрази я и и дай сурови рибки. Моите обичат.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ами според мен цацичките са най-подходящи. За гупи не знам, не съм опитвала никога.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Жива, мърдаща храна няма ли да е малко прекалено за момента? Струва ми се мъничка още. Мисля, че цаца или скариди (не сушените от пакетче) ще и се отрази добре. Тя щом е малка един пакет цаца може да я изтика с месеци. Замразените скариди са малко скъпички обаче. Ти сама си прецени.
Не им имай вяра на тези от магазина.. поразтърси се из нета и ще намериш по-добра и вярна информация за костенурките.
А колкото до яденето пробвай с цаца или скариди и виж дали им е подходяща температурата..
бтв.. имаш ЛС![]()
Чуечц с две разбити яйца и един черпак
Според мен най-добрият вариант е да и набуаш ШОКОЛАД в устата до де не зашмърка...Ефектно е!
Добре ли е костенурката вече?
По-хубавото от едно гърненце с мед,,са две гърненца с мед!!!!
Мечо Пух
Какъв магданоз бе момиче ??? Аз гледах сума години такива костенурки и накрая подарих последната на една позната, че беше станала почти колкото длан. Вземи и нарежи, черен дроб, сурово месо и т.н. избиват се да го ядат, лошото е че мн бързо се скапва водата от тая храна. Зимата ядат по-малко по принцип, даже ако я сложиш в студена стая, може да не я храниш изобщо тя ще си зимува. Моята навремето даже и попови лъжички нагъваше.
Като им свалиш драстично температурата на водата и ще, като цяло не ти го препоръчвам, гледай си ги на топло.
И моите обожават черен дроб.![]()
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Драид е прав. Майка ми е гледала костенурки, и казва че зимата зимували и не ядяли :Д
DisappointedDreamer ми да като има намали температура остава и да ядът... и змиите,тарантулите и прочие не ядат. Температурата е много важен фактор, а тва,че някой нямат и понятие как се гледат и само мъчи самите животинки е друг въпрос![]()
При костенурките, обаче, не е баш така. У нас гледам да държа топличко, щото има и тарантули, и чинчила, и аз.Никога не пада под 20 градуса, обикновено е нагоре. Малката ми червенобузка (демек голяма около длан) отказва да яде. Другата си се храни. Някои от тях просто не искат да ядат зимата.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
http://picbg.net/u/62532/44926/553410.jpg - Преди 2 години някъде.Сега са по-големи и терариума им се счупи та живеят в едно голямо корито.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()