- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Нормални ли са симпатиите като си обвързан
Здравейте. От известно време се чудя нормално ли е да изпитваш някакви симпатии, макар и минимални, когато си обвързан. Аз може би съм по-консервативна и си мисля, че когато имаш човек до себе си и го обичаш това е невъзможно и недопустимо, но ще се радвам да чуя и вашите мнения![]()
Ами може да . Никой не може да заповядва на сърцето и мислите си . Да може да е лошо защото би наранило половинката ни но сме човешки същества все пак .
И аз мисля, че е нормално, независимо колко гадно и странно звучи, погледнато от тая страна.
Хора сме, чувстваме и в никакъв случай не можем да забраним на сърцето, разума и очите да виждат и чувстват. Важното е да ги има чувствата и всичко това да е просто временно, за момент. В противен случай бихме наранили човека до себе си, а надали някой би го искал.
Като си на диета, забранено ли е да гледаш менюто?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Е, едно е да гледаш съвсем друго е да имаш симпатии.
Колкото и да обичаме половинката си е напълно нормално, стига заради тези симпатии да не нараним човека до нас,че понякога става много сложно !![]()
Като пръднята. Все някога ще те напъне на обществено място, не е твой избор. Изборът ти е единствено дали да се стиснеш или да се изрежеш душманската.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Само аз ли не го намирам за толкова нормално?
Откакто съм обвързана, не съм имала симпатии, дори и бегли интереси към други момчета/мъже. Би трябвало да ми липсва това чувство, за да успея да го намеря на друго място. Не го намирам за нормално. Да заглеждам други и да са ми интересни като външност примерно, да. Но да изпитвам какъвто и да било по-силен интерес е абсурдно.
И спря да се върти за миг земята..
Какво влагаш в израза "тогава може и не само да гледаш стоката, ми да я опиташ също"? Да се натискаш с някого ли?
Това не го приемам за нормално.
И какво точно влагате въобще в "симпатии" - има много хора, които са ми адски симпатични, но не ги харесвам?! Това брой ли се за "отклонение"? Не мисля.
Иначе, по-сериозно симпатизиране, което е по-скоро "харесване" не ми се е случвало.
^ А не може да са ти интересни като външност, да са ти интересни като личност, просто да нямаш намерения? Безобидна симпатия?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Може,естествено.
Може да е симпатия ,аз също имам такива към определени хора. Тва не значи,че ги желая по някакъв начин. По-скоро се възхищавам и ми харесва начин на мислене, общуване. Идеята е , че ти пак можеш да имаш симпатии,това че си обвързана не те прави сляпа и глуха за всички останали около теб. Няма лошо.
maDamn
Е, защо да не може. Симпатични хора на външен вид много има, но повечето са безинтересни вътрешно. Други, които пък са ми приятни и забавни по характер - външно обикновено не са ми симпатични. Не съм се натъквала на някой, който да е симпатичен и като визия, и като характер, че да го поискам.В смисъл не и когато съм вече обвързана.
А има и някои, които са ми много симпатични в лице, ама са ниски(примерно, най-често такива виждам).
^И има такива, които са симпатични в палеца, но показалецът им е космат.
Авторката да вземе да се уточни за какви симпатии по-точно става въпрос.
Нормално е да ти правят приятно впечатление и други хора. Не е нормално да ги харесваш повече от собственото си гадже, или колкото него.
Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 02-19-2013 на 19:47
Не, не е нормално. Ако става дума за харесване, дори само моментно, пак не е нормално. Ако мислиш достатъчно за приятеля си и си достатъчно щастлива, за да имаш емоциите, които ти доставят нужното удовлетворение. Иначе казано няма да имаш време да се увличаш по други.
Ако е са приятелски симпати.... оО... като имаш приятел забравяш за света и мразиш всеки друг на света ли ?
dgdg
Харесва ми колко сте морални всичките.
Аз не съм морална, но от личен опит, съдя, че е така.![]()
Смисъл имала съм симпатии към други момчета, когато с дадено момче сме били така или иначе далечни. Не е имало кой знае кво да ме радва в него.
Докато с момче, с което си обръщаме достатъчно внимание просто съм заета да мисля за действията ни един към друг, отколкото да оценявам момчетата около себе си.
Но толкова дълъг пост, за така или иначе тъп и надявам се безобиден въпрос, би бил излишен.
dgdg
Привличането, за разлика от изневярата, не е съзнателен процес. Много трудно би могъл да си наложиш да бъдеш или да не бъдеш привлечен от някого.
Така че "аз очи имам само за него" не е съвсем вярно.
Виж, ръце, сърце, уста, глава и други анатомични части - да.
Не го намирам за особено нормално.
Когато обичаш един човек единствен той те интересува и ти харесва. И има голяма разлика да гледаш примерно външността на някого, и да изпитваш симпатии към това, да не говорим и за варианта да ти хареса.
Дори моментното привличане да е несъзнателно, както казахте, пак не го определям като нормално, защото ако този човек те обича и те прави наистина щастлив, някак си отвътре нямаш нужда да се привличаш от когото и да било.
Погледнете го така: когато човек не е обвързан, пак несъзнателно се оглежда и има много хора, към които може да има някакви симпатии, по-отворен е и по-освободен в отношението и разговорите си. Когато вече си имам половинка, която обичам, нямам нужда от това.
Мога много да гледам, и от опит мога да ви кажа, че момчета, които само допреди 2 месеца са ми били симпатични и приятни за компания вече не искам и да говоря с тях дори, защото нещо в тях ме дразни, и обратно - има такива, които, доколкото се познавам, бих харесала, но в момента дори не искам да си помисля за това.
Нямам нужда.
И това го намираш за нормално, когато връзката ти куца?
Като не ти харесва положението във връзка излизаш от нея и си търсиш щастието другаде.
Хора помнете едно ние сме живи същества и никое чувство не ни е далечно . Аз под симпатия разбирам някой който ми харесва като човек и компанията му и да имам много такива момчета в обкръжението си но в никое не съм влюбена . Ако става дума за любов тогава вече е по сложно . Да много наранява половинката ти но бушуващите чувства и желанието да бъдеш с другият са много по силни от всякакъв разум . Да се побъркваш при мисълта ,че другият е с приятелката / приятелят си, и да не можеш да го докоснеш , да искаш ръцете му около себе си и да знаеш ,че е грешно, но да не можеш да си го избиеш от главата . Да не е редно но е човешко и само този ,който го е изпитвал може да разбере за какво става въпрос .
i am agree with Girlwithblueyes.... май аз се намирам в подобна ситуация в момента..но се надявам да се вкарам в релси до няколко дни и да си изкарам от ума някои фантазии и мисли и да оценя реалността в която съм![]()
И аз не знам за какви точно симпатии става на въпрос,но понякога може да изпиташ някакви симпатии, не в физически, а в душевен аспект. Т.е. ако с твоят приятел не сте достатъчно близки, или ,нз как да го опиша-доближава се до сродни души, та ако не сте сродни души, е възможно някой да ти допадне по действията и нещатата,който прави,не толкова по красота, интелект и т.н. И да, на сърцето неможеш да забраниш,ако е писано,ще се случи,човешко е.
Попитай ме http://ask.fm/alekscheto00