- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Оръжия
Имате ли някакви за самозащита?И от къде може да се закупят,ако нямаш 18 години?
Не.
Не смятам, че каквото и да нося със себе си, ако ме грози опасност, ще ми помогнат. Особено ако тая нападка е съвсем неочаквана, следователно сме притеснени, незнаещи какво се случва - няма да имаме време за реакция, каквато и да е тя.
^Една вечер се прибирах сам и ми налетяха някакви чифутчета. Явно си търсеха да се правят на мъже на някой сам. Не ми отне много да дръпна крачка назад и да извадя пистолет. Не се и наложи да стрелям, но честно - погледите им бяха безценни. До ден днешен ми става смешно като се сетя. Единия беше някакъв свинчо, а побегна толкова бързо, че и да исках - нямаше как да го догоня. А не съм от бавните ;d .
На авторката ако толкова й е зор й препоръчвам да си купи един елетрошок. 20-30 лева струват и не ти трябват годинки за тях. Плюс това са леки и удобни за носене.
Auriss-Мерси мноого за съвета,ама като нямам 18 год. ще ми дадат ли?![]()
Доколкото съм запознат не е необходимо да си пълнолетен.
Ти на колко си? И за кво ти е оръжие?!? Да си пълнолетна поне да си носиш отговорност, но като не си....
Всичко зависи кога,къде и с кой излизаш и как се държиш няма ей така някой от нищото да те нападне, а тва,че ти изпитваш страх е друго.
Чуечц с две разбити яйца и един черпак
Ако искаш да си вземеш ножове,боксове и спрейове можеш да си ги вземеш от битаците , още повече че там са много по-евтини. Без значение от възрастта.
Пробвай от online магазин или помоли пълнолетен приятел да ти купи.
Нямам "оръжие" или нещо такова, след едно нападение пред няколко години с нашите обмисляхме лютив спрей обаче решихме, че не е нужен. Помня, че тогава беше 6-7 лева, най-много до 10тина. Бащаткото каза, че зависи малко или много от мястото, на което ще го използвам - ако духа вятър към мен, можело да ми влезе и на мен в очите. Според мен ще е най-добре ако тренираш някакво бойно изкуство.
Абе бойно изкуство.При все, че супер много уважавам самите бойни изкуства, когато си в ситуация с някой 50кг по-тежък от теб, нямаш никакъв шанс. Такива умения ти дават предимство, ако си с някой равен на теб и поизравняват силите в по-леки случаи на превъзходство. Ако те нападнат 2ма или един, ама едър, заеби бойното изкуство, а се омитай със скоростта на светлината. Единственото, което спасява мъничко момиче е или страхотната скорост и правилния старт, или подходящата разсейваща реакция, последвана от мощен писък. Случвало ми се е да ме нападат в София вечер и досега никога не съм и опитвала да се бия. Ако нещо не излезе като хората, нали знаете, че после дупе да ви е здраво от нечовешкия хорър, който ще ви сполети като вече сте го озлобили?
Единия път директно погледнах и казах: "Ей сега започвам да пищя". Беше достатъчно. Другия път рязко се отскубнах и ударих на тичане, каквото не бях удряла досега. Личен съвет: Първо пробвайте така. После се мятайте на газови пистолети, ножове и екшън поведение.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
В асансьор между етажите файда да бягаш. :д В интерес на истината, всички методи си имат някакви си там минуси и "ако"-та.
В асансьора е идеално място да приложиш пищене като луд. Чуят ли момиче да пищи, хората обикновено реагират, а се предполага, че говорим за блок с бая хора. Във всеки случай причиниш ли му болка и не успееш ли да се измъкнеш, после те чакат неописуеми приключения в лошия смисъл.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Sisi, при бойните изкуства изобщо не е определящо теглото. За справка може да видиш какъв ръст и тегло е имал Брус Ли.
Оръжия не нося като цяло в себе си. Ходя си от време на време на стрелбището да се позабавлявам и да пострелям.
Зависи откъде го погледнеш. В една битка на тепих има някакви правила, не е неочаквано и човека не ти иска наистина злото. В реална ситуация последното, за което мислиш, са хватки. Инструктурката по "самозащита за жени" на моя приятелка беше казала точно това: "Това, което ще научите тук може би ще ви е от полза, но при истинско нападение, първо се опитайте да избягате или да омилостивите нападателя по някакъв начин." Та и на мен съвета ми е същия. То няма лошо да си имаш оръжие, най-малкото за свой комфорт, но при всички положения е по-добре първо да се опиташ да се измъкнеш, преди да се правиш на пич и да го налагаш. Шансът да не излезе нищо е много голям, а последствията са плашещи. Не знам какъв е смисълът от пример с Брус Лии. Тук говорим за ученици, които ще ходят един път в седмицата на 1-2 часа тренировка.
Бабата на моя приятелка (да, знам) е била до не отдавна съдебна заседателка. И съм се наслушала на истории. От тях ми се е набило, че да се опиташ максимално кротко да излезеш от опасна ситуация винаги е по-добре. Ако не стане, риск печели, риск губи. Още си спомням разказа за някаква, която послушала модерните съвети и го ритнала в топките. Доколкото разбрах, на процеса изглеждала като абсолютно откачила и нищо чудно спрямо това, което и се е случило после.
/В България (където явно се разиграва ситуацията) повечето момичета са по-малки от мъже на средна възраст. Пък, ако не са, хубаво.Нека опитат ножовете и прочие оръжия. Аз пак не бих разчитала. Един мъж в повечето случаи е по-силен.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Защо са ти огнестрелни оръжия за самозащита под 18? Спрей също върши работа, курс за самозащита и т.н.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Говорим за бойни изкуства, а те както всичко друго се овладяват с много практика и тренировки. Когато си подготвен за дадена ситуация, когато дадено нападение е тренирано сума време, то вече всичко се превръща в рефлекс. Ако говорим за някой, който ще ходи 10 пъти на еди какво си БИ и после ще си мисли, че е научил как да се пази, то не говорим за научаване на дадено БИ. Примера с Брус, беше за това че той е дребен на ръст, а е притежавал изключителна сила. Да не говорим, че силата на даден мускул не е пряко обвързана с неговата големина (това като странично отклонения) Отделно да сте видели някой Монах който е 100кг ? Иначе има бойни изкуства които учат именно на обезвреждане и нанасяне на максимални поражения на нападателя, тук не говорим за БИ които са с цел спорт.
Преди имах нож, но не от тези джобните, а доста по-масивен. Много си го харесвах, носех го с мен по навик, не с цел самозащита, защото да чукна на дърво, не ми се е случвало да попадам в такива ситуации. От известно време съм без него, защото го повредих и не вършеше вече работа. Сега си търся друг, но не мога да намеря същия модел.
Други оръжия не нося със себе си. В стаята имам, но не ги разнасям насам-натам, а ги използвам само за удоволствие и стреляне по мишени, бутилки и т.н. Баща ми ги накупи преди години, когато се бях запалила и заедно избирахме какво да се купи. Сега всичко стои в моята стая и се използва от дъжд на вятър.![]()
И спря да се върти за миг земята..
Супер. Ела ти с 10 години тренировки в залата, пък аз ще се запася с едно джобно ножче. Това впрочем съм го разигравал с гумен нож с един от даскало, който си беше въобразил, че като има няколко години кик бокс зад гърба си може да се опази.Говорим за бойни изкуства, а те както всичко друго се овладяват с много практика и тренировки.
Не ти ги пиша тези неща с цел да се заям. Просто се замисли някоя отрепка, която обикаля улиците с намерението да си търси белята, какъв е шансът да разполага с нож, палка или някоя тръба. Вярно че го има шанса да я размахва като маймуна-пръчка, но определено не бих разчитал на това.
Как да е. Момичето да си купува шок. Точка по върпоса. Спрейовете са ебавка - сълзотворния и пипера като бях по-малък (и тъп) съм ги пробвал върху себе си - няма да я спасят.
Нямам оръжие. Като цяло ме е страх да не ме нападнат или да не ми разбият апартамента. Затова винаги като излизам, си подсигурявам транспорт и/или компания на прибиране. Ако ми се налага да извървя някакъв маршрут сама, се обаждам на някой по телефона и си говорим. Минавам по осветени и оживени улици и т.н. Според мен, е по-добре да правиш тези неща, отколкото да си купиш някое оръжие, което не знаеш, как да го ползваш.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
тая тема е изпълнена само с гурута и с много доказателства че ние българите сме светлинни години от щатите на тази тема , дори сравнено с руснаците които са тъпаци сме ултра мега зле , направо нямам думи ако някой младеж ви чете простотиите и ви се върже , как ще пострада , дори може да умре.
няма да правя втори път грешката да обяснявам на някого нещо за оръжията , тъй като вече обясних на едно леке , което не го оцени
само ще ви дам един много добър съвет -> четете повече статии , и книги , чуждестранни и внимавайте с мненията по форумите , 99% са лайна от тях
от тая тема има само 1 вярно твърдение всичко друго е абсолютна ПОМИЯ , атака на невъоръжен блек белт каратист срещу идиот / наркоман с нож , шанса клони към нула , а кво остана за трениран мотивиран да убие тип
Последно редактирано от nosferatu23 : 05-03-2013 на 22:14