- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Айкидо или Карате
Здравейте!Исках да ви попитам кое е по-добре Айкидо или Карате , защото съм доста заинтересован.Благодаря предварително!
Аз тренирам карате от 8 години и, разбира се бих те посъветвал да тренираш карате. От личен опит мога да ти кажа, че най-важните неща са добрият треньор, постоянството и упоритостта.![]()
Бокс, кик бокс, муай тай.
Или нещо, което можше да приложиш на улицата, без да са ти нужни 10 години за това о.о
тренирал съм айкидо 2 години и нищо немога да направя това е неприложимо на пътя ако си го тренирал под 20 години, колкото до каратето никога не съм тренирал карате, но съм навътре в бойните изкуства и е много праволинейно, ако е за самозащита бих те посъветвал някой боен спорт, като бокс, кикбокс, мма, таекуондо итф комбинирано с джудо в последствие, както е казал брус лий вземи един кикбоксиор на 1 година и ще пречука всеки който се занимава с бойни изкуства 5 години като карате, кунг фу и тн ..
Бокс.
FUCK RULES !!!
Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал
нинджа пак ли ти бе ?
глок е доста по-малък и маломощен в сравнения с тоя 50 калибър, който направо къса, но за сметка на това се стреля по-лесно с глок (9мм)
иначе, да тоя израелец от 80-те иска много здрава ръка
но те не са един калибър, нито цените са им близки - няма как да се сравнят, но ИМИ-то си е мега-оръжие, ламборгинито на пистолета
ама в бг само валтери - евтини, чупливи ама ти спасяват гъза![]()
Последно редактирано от firstdiesel : 02-25-2013 на 20:05
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Desert Eagle е пистолет с колекционерска стойност. Никаква рентабилност
точно т'ва имам предвид, т'ва как си го слагаш около кръста и колко бързо го вадиш ? с кобура колко тежък ще стане ?
/фейспалм.
Глокове ползват немалко спецслужби по света. Има и .45acp Глокове - ~700 джаула при около 13гр и 300м/с .
.50 ае - 2200 при 19гр и 460м/с .
Един .44 магнум обаче е ~2300J ,пък оръжието не е с размера и теглото на прахосмукачка.
А на Валтерите какво им е евтиното и калпавото не ми е ясно. Един ПП на 7.65 ще видиш колко е калпав точно ... А .22 ППК-тата, ако си имал изключително евтиното (15 стотинки на патрон) удоволствие да стреляш с него, щеше да знаеш колко приятно пистолетче е.
http://www.guns.bg/Walther_PPKE_9x17...&ref=&needReg=
^ Това е колекционерско оръжие. Не 2 кила тенекия с формата на пън.
аз не разбирам много от пушкала просто видях какви поражения нанася тоя пистолет, то е като повна пушка да еба .. и отката е толкова демежду 2 изтрела ми трябваха поне 3 сек ... те хората с другите пистолети за толкова могат да презаредат
![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
нито 1 от двете , бокс , ако си по-разпънАТ кик бокс/муай тай.Аз лично таеклондисчета ги ям за закуска, дет не сам никъф шампион на бг, мачкам на спаринга наще републикански шампион по таеклондо . И то стаа въпрос за 30 сек мах.
Ами ако са ти повече най-нормалното нещо е да избягаш. В самбото и джудото има бол техники, в които само сваляш противника на земята с лекота, а бойното самбо включва и стандартните удари с крака и ръце.
Нека за всички боксьорчета ви разкажа една прелюбопитна случка от преди няколко години от дискотека в Пловдив. Известен български боксьор с 2 аверчета се напи и почна да буйства и строшиха охраната на заведението. Собствениците викнаха един познат от Куклен ,който работи като охрана в съседна дискотека и има черен колан по карате. 1 беше в кома за няколко дена от ритниците , другите бяха нокаутирани с по 1 удар. И не беше само защото са пияни.