- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- баланса материално и духовно
виждаш ли сега докъде доведе цялата тази религиозна помпозност, до това мнозина да похулят Бог, понеже именно човешката религия Му създаде имиджа на горделивец, експлоататор и тиранин сред хората, в резултат на което те се възмущаваха от Него и Го хулеха
"ако ти се наричаш юдеин(т.е. вярващ/духовен служител), облягаш се на закон(т.е. на закон на вяра), хвалиш се с Бога, знаеш Неговата воля, и разсъждаваш между различни мнения, понеже се учиш от закона(т.е. от закона на вярата); ако при това си уверен в себе си, че си водител на слепите, светлина на тия, които са в тъмнина, наставник на простите, учител на младенците, понеже имаш в закона олицетворение на знанието и на истината, тогава ти, който учиш другиго, учиш ли себе си? Ти, който проповядваш да не крадат, крадеш ли? Ти, който казваш да не прелюбодействуват, прелюбодействуваш ли? Ти който се гнусиш от идолите, светотатствуваш ли(т.е. вършиш ли неправда в вярата)? Ти, който се хвалиш със закона, опозоряваш ли Бога като престъпваш закона(т.е. Св. закон на вярата)? Питам това, защото според както е писано, поради вас се хули Божието име между езичниците." Римляни 2:17-24
Последно редактирано от npp : 03-01-2013 на 09:27
ако искаш влез в една кръчма и се опитай да вземеш ракията на някоя пияница, да видим дали няма да те похули............................ Истината е такава каквато е, независимо колко човеци ще я похулят. Истината не трябва да се извърта само за да се хареса на човеците, както правят някои секти за да привличат хора.
ПП: Също ти знаеш ли че евангелията и книгите на Новият завет във вида, в които го четеш са събрани и одобрени от Църквата и светите отци и сега ти които отричаш Църквата какво ще правиш................. какво ще четеш.
Трябва да си събереш някакъв Нов завет за свидетели-езичници (за какъвто се определяш)
Последно редактирано от defender : 03-01-2013 на 09:35
истината е че ние по принцип не четем Библията, и въобще и не искаме да знаем какво пише там освен ако истинският Бог не ни упълномощи/даде - ние по принцип нямаме навик да четем, но получаваме Словото директно то Него, и предпочитаме да Го получаваме/имаме именно по този начин за цялата времева безкрайност, отколкото да сме зависими от буквата
"Пак ли започваме да се препоръчваме? Или имаме нужда, както някои, от препоръчителни писма до вас или от вас? Вие сте нашето писмо, написано в сърцата ни, узнавано и прочитано от всичките човеци; и явявате се, че сте Христово писмо, произлязло чрез нашето служение, написано, не с мастило, но с Духа на живия Бог, не на плочи от камък, но на плочи от плът - на сърцето. Такава увереност имаме спрямо Бога чрез Христа. Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога, Който ни и направи способни като служители на един нов завет(т.е. на съвършено добрият завет), - не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява." 2 Коринтяни 3: 1-6
разбира се с това ние никак не заявяваме че не уважаваме трудът на истинските Светии, чиито книги са поместени в Библията, но просто предпочитаме да не разчитаме на буквата, а Писанието употребяваме само като свидетелство за истинността на Слово, което свидетелствуваме
а що се отнася до Истината, тя се основава на фактът че никоя душа не обича онова, което за нея е неприятно, вредно или най-малкото непоносимо, като дори предпочита да го избегне
"И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 12
Истината е и пълна свобода за всички човеци/души в истинският Господ Бог
"Исус каза на повярвалите в Него юдеи(т.е. духовни служители/работници): Ако пребъдвате в Моето учение, наистина сте Мои ученици; и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни. Отговориха Му: Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни. Исус им отговори: Истина, истина ви казвам, всеки, който върши грях(сиреч, всеки духовен служител/работник, който нарушава свободата на другиго, която истинският Бог му е дал), слуга е на греха. А слугата не остава вечно в дома(т.е. а такъв духовен служител/работник не пребъдва в истинският Бог); синът остава вечно. Прочее, ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни. Зная, че сте Авраамово потомство; но пак искате да Ме убиете, защото за Моето учение няма място във вас. Аз говоря това, което съм видял у Моя Отец; също и вие вършите това, което сте чули от вашия баща. Те в отговор Му казаха: Наш баща е Авраам. Исус им каза: Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела щяхте да вършите(сиреч, праведни(-те)). А сега искате да убиете Мене, Човека, Който ви казах истината, която чух от Бога. Това Авраам не е сторил. Вие вършите делата на баща си. Те му рекоха: Ние не сме родени от блудство; един Отец имаме, Бога. Исус им рече: Ако беше Бог вашият Отец, то вие щяхте да Ме любите, защото Аз от Бога съм излязъл и дошъл; понеже Аз не съм дошъл от Себе Си, но Той Ме прати. Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение. Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец(т.е. причинител на зло за човеците), и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец(т.е. защото е неправеден), и на лъжата баща(т.е. и баща на злото). А понеже Аз говоря истината, вие не Ме вярвате." Йоан 8: 32-45
Последно редактирано от npp : 03-01-2013 на 10:52
Ааа, ама ти сериозно си вярваш?!? Олигофрен, знаеш ли колко старци са си прехвърлили имуществото на подобни "свидетели"? Че и по домовете ходите гадовете ви мръсни! Миналата година в нас дойде един костюмиран свидетел на Яхова и докато му отворих, взе да се бута да влиза, защото видиш ли, имал много важно съобщение. За затвор сте!
ние не сме от сектата "свидетелите на йехова", за съжаление те отдавна бяха известни с прибързаността си да свидетелствуват, но без да бързат с преценката за истинността на онова, което свидетелстват, не само че бяха нахални и натрапчиви, но дори и доста абсурдни и смешни, без да се хвалим с себе си лично ние не свидетелствуваме на/за онези, които не желаят да чуят Словото, нито някога досега сме искали/вземали пари или каквото и да е възнаграждение за това от който и да е човек
Последно редактирано от npp : 03-04-2013 на 10:29
Да де, то и "свидетелите на яхова", не ти казват директно "Препиши ни апартамента си". Те ти казват "Дарителите се гледат с добро око от Бог. Препиши ни имуществото си и ще си осигуриш място в рая. Абе, щом се "въобразяваш" на някакъв пастор, от къде вземаш пари за храна?
Абе нпп ти как си изкарваш прехраната? Работиш ли нещо?
Според профила той е на 16 години.
Смяташ ли, че на тази възраст работи за да си изкарва прехраната? По-скоро не.
Интересно ми е как един 16 годишен тийнейджър е толкова духовно "осъзнат" и е стигнал до "истината", че и чак се изживява като проповедник?
ПП: Вярно и аз съм 17 годишен но не ме виждате да проповядвам, нали?
ти проповядваш твоите си възгледи,
Не е на 16 години, поне с такова впечатление съм останал. Както и да е, не искам да го съдя. Всъщност го оценявам повече от обичайно пишещите тук. Толкова е посветен и чист в убежденията си. И си личи едно съвсем друго излъчване. За разлика от дефендър, който е злобно малко човече с изживявания за добродушко, нпп е наистина "прав" във себе си. Естествено това не прави думите му общовалидна истина... ако въобще има такова нещо. Но все пак оценявам различността му. Иска се много различен човек и много изминат път за да се стигне до такова положение.
всички окултисти, сатанисти първо търсят съюз със еретиците............................ съвпадение или не, твоя предшественик гандалф в един период имаше същото поведение.
Не съм търсил съюз с никой, малоумник нещастен. Излез малко от филмите си.
Всеки от нас има път, някой още са в началото си, други не са почвали дори. Въпреки имената, въпреки етикетите, религиите и всичките останали сътворени от човека глупости, пътят е все един - навътре и нататък- както към света, така и към самите себе си. А някой хора цял живот тъпчат на едно място, тъпчат си на малката територийка от заблуди, защото всяка стъпка напред е една малка смърт, един победен страх, едно ново начало. По пътя е нормално е да се достигне до общи положения и изводи. И по тях всъщност се вижда "какъв" е човека и докъде е стигнал. При теб е ясно че си още на ниво колективна психика, с всичките и присъщи въпроси, патоси, критерии за истина и пътища на разсъждение.
няма никакво значение на кое стъпало съм в твоята йерархия..................... никога не искам да имам нещо общо с философия като твоята .......................
имаше една мисъл - няма значение колко далече си стигнал щом си тръгнал по неправилния път.
за мен нещата винаги ще се делят на добро и зло
за мен човек никога не може да отдели себе си от личността си защото това е едно и също.
една личност може да мисли че е нищо, но не може избяга от това че е създадена като личност.
ПП: Между другото в колективното мислене няма нищо лошо, стига да е за добри цели.
Последно редактирано от defender : 03-04-2013 на 21:38
Изобщо не разбирай думите ми като критики или насоки за това какъв си и какъв трябва да станеш. Това си е твоя работа и не ме интересува. Тук дискутирам повече с цел да дам друг поглед върху нещата, не да те набеждавам.
ами добре ти ми показваш - показваш - показваш - показваш - показваш твоя поглед и аз ти казвам че това за мене не е поглед - не е поглед - не е поглед - не е поглед, а слепота. Ти ми казваш че според теб аз съм слепия ........................ няма смисъл повече да се плюеме ....................... явно е всеки от двама ни е толкова убеден в своите разбирания, че никои от двама ни няма да отстъпи от убежденията си................... само остава да се обиждаме ..........................
Последно редактирано от defender : 03-04-2013 на 19:31
Какви убеждения бе брато? Ти ми казваш кое е грешно, кое как трябва да се прави.... при мен такива неща няма. Само споделям това до което съм достигнал, като МОЕ разбиране за света. Не налагам нищо защото не вярвам в нищо. Всъщност мога да се отрека от всичко казано дотук - няма значение. Това е само субективно познание, поредната илюзия припозната като истина. Но ти си толкова убеден в твоите истини, че даже ги проектираш върху мен. Не знам защо изобщо ме слагаш в категорията на противоречащ срещу теб. Аз познавам твоята истина и пътищата по които си достигнал до нея. Знам всичко това. Различни думи, различни идеологии, но пътищата и основните настроения, нива ако щеш, са едни и същи.... Както и да е, да не спамим излишно с подобни несъстоятелни дискусии. Тези неща дори не ме интересуват.
^
^
какво знаеш, ти дори не знаеш елементарни неща от християнството, дори не знаеш и едно от блаженствата, какво остава за разни тънкости .................. както и да е, не ми се занимава повече, с празни разговори.
абе докторе нали за тебе няма добро, няма зло, няма нищо - какви са тия квалификации.
Поне гледна точка имаш ли.
Последно редактирано от defender : 03-04-2013 на 20:08