.

Виж резултатите на анкетата: За или против легализирането на марихуаната

Гласували
68. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

37 54,41%
  • Разбира се,че не

31 45,59%
Отговор в тема
Страница 6 от 18 ПървиПърви ... 234567891016 ... ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 432
    Мега фен Аватара на Chacho
    Именно такава регулация е хубаво да има, добре изготвена за марихуаната. Нямаш право да караш МПС при употреба на алкохол, нямаш право да пушиш на публични места, т.н. Може да има специализирани заведения или въобще места за употреба, както и вкъщи. Да се регулира производството, да се следи качеството, да се продава по магазините. На опаковката на продукта да се известява потребителя за рисковете. Въпросът е да не ме осъждат за това. Икономическите ползи се изтъкнаха по-горе.

Това, което го казах за полицаите, когато ме хванаха с коза, е нелегалният начин да се измъкнеш, тъй като тия 50лева бяха чист откуп. По закон трябва да лежа в затвор и да ме глобят четирицифрена сума за минимално количество. Да не казвам тия драконовски мерки с какви хора ме слагат в една кошара. Нито крада, нито изнасилвам, нито съм сводник, че да излежавам подобни присъди.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    ами ако има такива обществени места за пушене на трева то трябва да има и хора които да съблюдават поведението на напушените, защото когато някои се напушат понякога хич и не им дреме за закона и правилата. ...................... абе за какво не си пушите вкъщи а.
    Последно редактирано от defender : 03-08-2013 на 15:36

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ами ако има такива обществени места за пушене на трева то трябва да има и хора които да съблюдават поведението на напушените, защото когато някои се напушат понякога хич и не им дреме за закона и правилата. ......................
    Има си полиция, която да вземе мерки. Както казах, некадърността на даден орган не може да се замазва със законови промени.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    ами хубаво е тези които пушат трева да им се повишава данъка, за да могат полицаите заради тях да получават по-готини заплати......................... данък "трева", колко готино............... пито -платено .................

ама каква е гаранцията че и полицаите на тези места няма да се напушат косвено от дима ..................... при алкохола това не може да стане. ................... това ще е едно всенародно напушване на солидарността ............. хихи.
    Последно редактирано от defender : 03-08-2013 на 15:43

Данък не, но акциз - да.

Едит: лъсна ми некомпетентността. Акцизът е данък.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Както и марихуаната. За разлика от алкохола.

Пропуснахме още една съществена разлика между тютюна и канабиса. Тютюнът създава физиологична зависимост и връщането назад е много трудно. При марихуаната откъсването е съизмеримо с отказването на висенето пред интернет.

Едит: По-опасен беше силно казано.
    пишеш това и накрая аз съм бил глупака
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    Сам се квалифицираш за такъв, аз подобно нещо не съм заявявал.

С кое не си съгласен от коментара ми?

@defender, полицията да охранява местата ли какво? Ако има нарушение, тогава да се намесват. Да виждаш полицията да стои в заведенията 24 часа и да зяпа пияните хора? Ако извършат нарушение, тогава се намесват.

Както и да е, тва със специализираните места беше съвсем произволно предложение. Стигне ли се до разискване на ситуацията, ще се намери много по-оптимално решение. Може и само вкъщи да остане. Въпросът е, че има вариант за легализация с контрол, който е по-справедлив от сегашния закон.
    Последно редактирано от Chacho : 03-08-2013 на 15:53

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    Разлика м/у физическо и психическо пристрастяване правиш ли?

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Да но това с тютюна не може да навреди косвено на останалите хора, затова и забраниха пушенето на обществени места. А при тревата когато човек не е напълно адекватен, това поведение косвено може да навреди на околните хора.

Относно алкохола в Закона за движение по пътищата ясно си е казано какво количество алкохол е позволено на участниците в движението, ако не знаеш пешеходците също са участници в движението и това се отнася и за тях. ...................... ето че и за алкохола си има изисквания ..................... така че поведението на употребилите алкохол да не пречи на останалите хора.
    Chacho, abandon ship!
    след това велико умотворение аз спирам.

Мега фен
    защото когато някои се напушат понякога хич и не им дреме за закона и правилата.
    Не е коректно да правиш общи заключения на база единствено ограничения си опит.

Впрочем в Чехия не се санкционира и притежанието на тежки наркотици като хероин, кокаин и така нататък. Не съм останал с впечатлението да се избиват по улиците.

Пък и тук реално проблем да се сдобиеш с на практика каквото ти е на душа - нямаш. Не виждам как легализирането на притежание в малки количества ще промени нещо. Те 'пуберите' и в момента изключително лесно се сдобиват с наркотици. Най-малкото няма задето си решил да си направиш кефа да свършиш с досие в полицията.

Град
    системата дегоба
    господа щом мислите че трябва да се легализира

кажете защо и какво ще стане всъщност българина не е дорасъл за такво нещо

другото което е на вашите глупости просто отговор няма

аз ще напиша че доктор дупеншмърц открил че цигарите лекуват рака

отговорете ми само защо е забранена в толкова много държави
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението

Впрочем в Чехия не се санкционира и притежанието на тежки наркотици като хероин, кокаин и така нататък. Не съм останал с впечатлението да се избиват по улиците.

.
    В повечето нормални държави го има този институт. В България до 2004г. също не се носеше наказателна отговорност за притежание на дрога за лична употреба. Чисто юридически и икономически решението от 2004та е грешно.
    ФАКТ е че употребата на наркотоци се е увеличила след 2004та,
    Факт е че след приемането на по-горния текст затворите се напълниха с хора чието място не е там и издръжката им илиза изключително скъпо на държавата. Затворите в България са препълнени, и след приемането на текста от 2004та в началото съдилищата издаваха изключително тежки присъди дори за дребни провинения (5+ години), след това тази практика отпадна.
    Така че не ми обяснявай че в целия свят е забранене предвид че си напълно незапознат haritov.

Мега фен
    Не е коректно да правиш общи заключения на база единствено ограничения си опит.
    аааа, забравих че ти си професор по пушене, ние трева пасем.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    В повечето нормални държави го има този институт. В България до 2004г. също не се носеше наказателна отговорност за притежание на дрога за лична употреба. Чисто юридически и икономически решението от 2004та е грешно.
    ФАКТ е че употребата на наркотоци се е увеличила след 2004та,
    Факт е че след приемането на по-горния текст затворите се напълниха с хора чието място не е там и издръжката им илиза изключително скъпо на държавата. Затворите в България са препълнени, и след приемането на текста от 2004та в началото съдилищата издаваха изключително тежки присъди дори за дребни провинения (5+ години), след това тази практика отпадна.
    Така че не ми обяснявай че в целия свят е забранене предвид че си напълно незапознат haritov.
    де ги гледаш тия факти?

и ми отговори на въпроса защо е забранена ако искаш потърси факти за средата на 90те години като си тръгнал да се връщаш назад във времето
    да не се окажа че съм запознат само

но нека ти помогна в средата на 90те години започвам производство на синтетични наркотици с края на 90г е така наречената хероинова епидемия надявам се помниш тези времена
    началото на новия век 2002г 2003 задържат Митьо очите и клюна (лека им пръст бог да им прости)което води до разцепление и криза съответно до намаляне на хероина поради липсата на лаборатории където да се прави
    но наркомана си е наркоман и през 2003 2004г започва изкупуването на меки наркотици (трева)
    сравнително евтина лесно се намира няма контрол мутрите са разделени криза е всяка мутра си продава
    че и разни студенти и ученици започват да и те да изграждат пазар
    но в един момент тия дилърчета имат доста голям пазар и мутрата разбира за тях
    я го хващат я негов клиент го хвали и бам бам
    помниш ли онзи период 3 4 месеца когато гръмваха някой всеки ден?
    не че мутрите продават трева те са си още на хероин макар и да е спаднал пазара
    обаче се оказва че има много хора които пафкат около 50 000 само за София а няма дилъри и започва пренасочване
    но това са хора на които им е по-добре да изнасят няма кой да ги издаде по-безопасно е
    точно тук идва момента когато граничните мерки срещу наркотици се затягат ние сме вън от ЕС и има яко проверки
    единствения шанс е бившите соц републики Полша Чехия и тн но там пробива е много малък под 2% (това трябва да Ви изясни защо в Чехия са легални просто няма наркомани) и се налага да се развива само нашия пазар и с времето се оказва че 30% от всички ученици употребяват трева (това е до 2005г сега са повече) всичко това се разива много бързо
    и макар тревата да не е силен наркотик тя е търсена и се оказва добър доход за мутрите

ето защо марихуаната е търсена не защото е забранена а защото Ряпата печели от това
    ако тревата се легализира това означа парите на този човек да бъдат законно изпрани
    ти това ли искаш мутри да ни управляват?
    сега разбра ли защо след 2004 се увеличава употребата на марихуана?

Мега фен
    ... Господ да ти е на помощ, приятелю.

Мега фен
    на мен ли говориш и какво имаш предвид, това изречено от устата на атеист звучи странно.

Град
    системата дегоба
    нЪ
    това е написано от няколко агенции със специалното съдействие на МВР
    не господ да ми е на помощ а господ да ни е на помощ
    въобще при легализация не става дума дали е полезно или не
    бедна ви е фантазията за това което става

Мега фен
    И Той не може да му помогне..
    Аз отказвам да водя диалог с човек който ми цитира книги и същевременно си мисли че хероина е синтетичен наркотик.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    И Той не може да му помогне..
    Аз отказвам да водя диалог с човек който ми цитира книги и същевременно си мисли че хероина е синтетичен наркотик.
    не съм казал че е синтетичен чети внимателно

и какво като съм цитирал книга? това че е написана от конпетентни лица ли ви е проблем?
    проблем ли е че има доклади на МВР вътре в тая книга?
    или буквите в книгите са различни от тия в нета?
    там е работата че аз доказвам своята теза с твърди факти които няма да оборите

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    АКО имаше някакъв сравнително здрав контрол на тема продажба на марихуана на лица под 18г. - добре. Не считам тревата за по-вредна от алкохола и цигарите. Горе долу на едно ниво ги поставям. Вие всички употребявате вредни вещества.
    Кофеинът е удар в сърцето.
    Захарта е вредна по толкова много начини.
    Липсата на захар също.
    Прекомерната употреба на сол - също.
    Кока-Колата дразни стомаха, зъбите, сърцето и е с pH само една идея по-високо от това на солната киселина в стомаха.
    Цигарите предизвикват тумори, съсипват белите дробове, дори са способни да пре-диференцират тъкани (примерно, превръщат невроговения епител на трахеята във вроговен), влияят на плода, причиняват импотентност, оцветяват зъбите, правят кожата суха.
    Алкохолът освен всички обичайни ефекти (визирам замъгляване на съзнанието, цироза и прочие) е способен да отключи психични заболявания като шизофрения, биполярно разстройство и тн.
    Мазните храни ви качват холестерола.
    Пълното вегетарианство е вредно за мозъка.
    Дори витамините и билковите (а.к.а бабините лекарства) могат да ви причинят такива вреди, че да ревете после на глас при съвсем леки грешки в употребата.
    Аспиринът причинява киселини в стомаха.

Можем да си говорим още мнооого. Когато откажете всички тези неща, говорете на тема здравословен живот.

Марихуаната спокойно може да се впише в този списък и няма да е кой знае колко различна.

Считам, че пристрастяващия фактор задължава да има строг контрол за непълнолетни. Такъв трябва да има и спрямо алкохола и цигарите. Жалко, че няма.

/Не пуша трева. Не обичам просто и не ме хваща.

ПП. Как може да говорите за агресия и нам си какви престъпления заради употреба на трева при все, че алкохолът ти премрежва мозъка много по-здраво. +, че наистина ви прави пристрастени до край. Нека не отваряме темата за свободни радикали, алкохол дехидрогеназа и CYP2E1. Никак не ми се пише втори роман.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    АКО имаше някакъв сравнително здрав контрол на тема продажба на марихуана на лица под 18г. - добре. Не считам тревата за по-вредна от алкохола и цигарите. Горе долу на едно ниво ги поставям. Вие всички употребявате вредни вещества.
    Кофеинът е удар в сърцето.ами ако сърцето спира да бие и се налага реанимация?
    Захарта е вредна по толкова много начини. вливането на глюкоза помага доста на болния
    Липсата на захар също. съгласен
    Прекомерната употреба на сол - също.липсата на сол също
    Кока-Колата дразни стомаха, зъбите, сърцето и е с pH само една идея по-високо от това на солната киселина в стомаха.помага при ниско кръвно дава енергия
    Цигарите предизвикват тумори, съсипват белите дробове, дори са способни да пре-диференцират тъкани (примерно, превръщат невроговения епител на трахеята във вроговен), влияят на плода, причиняват импотентност, оцветяват зъбите, правят кожата суха. съгласен но това става с години употреба
    Алкохолът освен всички обичайни ефекти (визирам замъгляване на съзнанието, цироза и прочие) е способен да отключи психични заболявания като шизофрения, биполярно разстройство и тн.съгласен но пак трябва продължителна употреба
    Мазните храни ви качват холестерола. без тях не можем
    Пълното вегетарианство е вредно за мозъка.съгласен
    Дори витамините и билковите (а.к.а бабините лекарства) могат да ви причинят такива вреди, че да ревете после на глас при съвсем леки грешки в употребата. нали много ги хвалеха
    Аспиринът причинява киселини в стомаха. много са умрели защото са нямали един аспирин

Можем да си говорим още мнооого. Когато откажете всички тези неща, говорете на тема здравословен живот.

Марихуаната спокойно може да се впише в този списък и няма да е кой знае колко различна.

Считам, че пристрастяващия фактор задължава да има строг контрол за непълнолетни. Такъв трябва да има и спрямо алкохола и цигарите. Жалко, че няма.

/Не пуша трева. Не обичам просто и не ме хваща.

ПП. Как може да говорите за агресия и нам си какви престъпления заради употреба на трева при все, че алкохолът ти премрежва мозъка много по-здраво. +, че наистина ви прави пристрастени до край. Нека не отваряме темата за свободни радикали, алкохол дехидрогеназа и CYP2E1. Никак не ми се пише втори роман.
    тревата може да се впише да но те могат да си впишат като вва които увреждат мозъка и при всяка употреба крият рискове за организма

Град
    София
    Това важи за всичко, изброено. Един прост алкохолен припадък (случвал се е на почти всеки в пуберски години, когато не си знае мярката) убива толкова мозъчни клетки, колкото хипоксичен шок не може.

Ти дефакто се съгласяваш с това, което казах. С всяко изречение. Ползи има при всички изброени. Както има и вреди. И при марихуаната е така. При хората, които действа може да е равна на антидепресант, който обаче не носи типичните странични ефекти, а напротив - съживява, дава енергия. Може да работи и като болкоуспокояващо.

Разликата между нея и останалите е никаква. Поне на принципа вреда/полза.

Трайни вреди ще видиш само при дълга и редовна употреба - същото, както и ти изтъкна, важи и за алкохола и цигарите.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    системата дегоба
    Това важи за всичко, изброено. Един прост алкохолен припадък (случвал се е на почти всеки в пуберски години, когато не си знае мярката) убива толкова мозъчни клетки, колкото хипоксичен шок не може.

Ти дефакто се съгласяваш с това, което казах. С всяко изречение. Ползи има при всички изброени. Както има и вреди. И при марихуаната е така. При хората, които действа може да е равна на антидепресант, който обаче не носи типичните странични ефекти, а напротив - съживява, дава енергия. Може да работи и като болкоуспокояващо.

Разликата между нея и останалите е никаква. Поне на принципа вреда/полза.

Трайни вреди ще видиш само при дълга и редовна употреба - същото, както и ти изтъкна, важи и за алкохола и цигарите.
    виж ми предните мнения

като ми покажете медицинска диплома тогава ми разказвайте колко е полезна

Град
    София
    Няма да имам медицинска диплома. Аз съм (ще бъда след 2-3 години) молекулярен биолог. Не ти разказвам, че е полезна. Казвам, че ако сравняваш вреди/ползи при нея и при цигарите/алкохола, няма да намериш голяма разлика.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    системата дегоба
    Няма да имам медицинска диплома. Аз съм (ще бъда след 2-3 години) молекулярен биолог. Не ти разказвам, че е полезна. Казвам, че ако сравняваш вреди/ползи при нея и при цигарите/алкохола, няма да намериш голяма разлика.
    става дума че ставаш опасен и за околните

Град
    София
    Както и след алкохола. Дори доста повече. Марихуаната не е някоя дизайнерска дрога, която те прави на агресивно животно. Алкохолът, обаче, спокойно може да те накара да направиш някоя... фатална грешка. Както Чачо каза, напушен си решава задачите от висшата математика. Пробвай след 2 чаши уиски да мислиш трезво.

/Ако ще говорим за твърди наркотици, тогава ок - твърдо против. Тогава наистина ставаш опасен за околните.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си