- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- За или против легализирането на марихуанта
АКО имаше някакъв сравнително здрав контрол на тема продажба на марихуана на лица под 18г. - добре. Не считам тревата за по-вредна от алкохола и цигарите. Горе долу на едно ниво ги поставям. Вие всички употребявате вредни вещества.
Кофеинът е удар в сърцето.
Захарта е вредна по толкова много начини.
Липсата на захар също.
Прекомерната употреба на сол - също.
Кока-Колата дразни стомаха, зъбите, сърцето и е с pH само една идея по-високо от това на солната киселина в стомаха.
Цигарите предизвикват тумори, съсипват белите дробове, дори са способни да пре-диференцират тъкани (примерно, превръщат невроговения епител на трахеята във вроговен), влияят на плода, причиняват импотентност, оцветяват зъбите, правят кожата суха.
Алкохолът освен всички обичайни ефекти (визирам замъгляване на съзнанието, цироза и прочие) е способен да отключи психични заболявания като шизофрения, биполярно разстройство и тн.
Мазните храни ви качват холестерола.
Пълното вегетарианство е вредно за мозъка.
Дори витамините и билковите (а.к.а бабините лекарства) могат да ви причинят такива вреди, че да ревете после на глас при съвсем леки грешки в употребата.
Аспиринът причинява киселини в стомаха.
Можем да си говорим още мнооого. Когато откажете всички тези неща, говорете на тема здравословен живот.
Марихуаната спокойно може да се впише в този списък и няма да е кой знае колко различна.
Считам, че пристрастяващия фактор задължава да има строг контрол за непълнолетни. Такъв трябва да има и спрямо алкохола и цигарите. Жалко, че няма.
/Не пуша трева. Не обичам просто и не ме хваща.
ПП. Как може да говорите за агресия и нам си какви престъпления заради употреба на трева при все, че алкохолът ти премрежва мозъка много по-здраво. +, че наистина ви прави пристрастени до край. Нека не отваряме темата за свободни радикали, алкохол дехидрогеназа и CYP2E1. Никак не ми се пише втори роман.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.