- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- "friends with benefits" a.k.a. "приятели с привилегии"
Тръгна сравнително добре,но накрая тезата ти започна много силно да издиша.И особено последното изречение.Тук говорим за ЧУВСТВА. Не за движимо или недвижимо имущество.При чувствата сделки няма и не може да има,тъй като никой не е напълно господар на чувствата си,колкото и да си мисли,че е така и колкото и да си мисли,че се познава идеално.И оттам в един момент възникват проблемите.
А относно другото дето го казвате,че сте забелязали,че като че ли повече по да ги наречем обикновени хора въпреки че красотата си е субективно понятие и за всеки красивото е различно въпреки,че има и определен модел на който повечето хора от масата се кефят,са с по стабилни връзки.Това може би се получава заради по-малкото опити да ги свалят.Човека си е доста изкушаващо се същество и започва постепенно да се променя в не много добро отношение ако други хора постоянно му свалят звезди, а самочувствието му расте в доста неправилна посока.Самозабравя се и не цени това,което има.И ревността също е един от факторите за развалянето на една връзка.
Пак повтарям.Хората с подобно мислене сте в голяма заблуда.И сама си се убедила в това.Почти съм убеден,че приятеля ти е искал връзка с теб,но се е навил да сте приятели с привилегии за да не вземе да остане хич без нищо.
Отворена връзка= никаква връзка,а просто прочешване отвреме навреме,когато няма с кой друг
приятели с привилегии=единият от двамата или и двамата искат връзка,но не им стиска.Най често единият му е по удобно да се попрочешват отвреме навреме, а пък другият се съгласява,защото си мисли,че и той иска това или от немай къде поне да получи малко нежност от даденият човек
Последно редактирано от Niakoitam : 03-14-2013 на 10:14
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
^Имаш някаква връзка с всеки човек, до когото се допреш. Дори и да е правостоящия дядо в тролея.
За приятелите с привилегии изобщо не съм съгласна. Така де, с дефиницията, която даде. Ама ме мързи да обяснявам, а ти пак ще мрънкаш каквото и да кажа.
Мисля, че това беше отправено към мен.
Тук в раздел секс пък и попринцип под връзка се подразбира любовна връзка. Опазил ме Господ да имам любовна връзка с правостоящият дядо в тролея
Относно приятелите с привилегии. Това си е моята дефиниция.Твоята може и да е много по-различна,но шанса да се съглася с нея не е толкова голям.Макар,че както съдбата често обича да ме поставя да видя гледната точка срещу,която съм няма да се учудя изобщо ако един прекрасен ден се окажа в позицията, на влюбеният младеж,който има избор между приятелство с привилегии или нищо.Да в такава ситуация може би бих се възползвал от привилегиите,надявайки се силно,че няма да се влюбя още по-силно или момичето да си промени мнението евентуално до...намирането на човека,който харесвам и тя харесва мен и двамата искаме любовна връзка и дълготрайни отношения.90% съм сигурен,че ще се насоча към втората.Приятелството с привилегии,отворената връзка и секса за една нощ са обединени от едно общо нещо-секса. С тая разлика,че при секса за една нощ изобщо не е сигурно,че ще има отново още по-малко пък когато ти се прийска ако не си достатъчно добър ловец.При приятелството с привилегии си сигурен,че като няма нищо друго винаги,когато се уточните ще има секс.А при отворената връзка нещата са същите с тая разлика,че хората в нея се заблуждават,че видиш ли били обвързани и имало даже и любов,но били по-широко скроени от другите.
А иначе теб откога пък те притеснява моето мрънкане?![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 03-14-2013 на 10:49
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Много грешна нагласа. Ти с майка ти любовна/сексуална връзка ли имаш? А с продавача на вестници? Шофьорът на автобуса?
Пак разтягаш някакви лукуми, които дори не са нужни. Чудно ми е как не си се задавил още със собствените си 'разсъждения'. Не мога да ти чета тинтири минтирите.
едит:
А, значи сериозните връзки не спадат в този кюп, т.е. при тях сексът не присъства?много жалко.
Разбира се пропусна и връзките за обувки и връзките на якето и връзките на панталона и т.н. и т.н.
Пределено ясно ти е за какво става въпрос колкото и да ми го извърташ.А ако не те устройва това определение това изобщо не е мой проблем.Общовъзприето е.
Признай си пред форума кога запоследно дойдох при теб и ти опрях пистолет в главата да ми четеш тинтири минтирите?
Да, разбира се,че сериозните връзки (и ти го употребяваш,но ми се правиш на приятно разсеяна по нагоре) не спадат в този кюп. И да, в тях може и секс да няма,но попринцип не е задължително особено пък при полово развити хора.Само дето там често има или поне би трябвало да има,любов,разбиране, доверие,приятелство и т.н. и т.н, които в другите типове взаимоотношения ги няма,защото се градят предимно на сексуалното желание тип: "Алоу, нещо ми се чеша ама няма с кого пък не искам да се самозадоволявам.Ела тука бързо да си направиме кефа и дано не си зает с някой/я друг/а,че ще те потърпя и ще си намеря някои друг/а дето ще ми прави кеф и ще е по-свободен от теб въпреки,че не е задължително да го правим само двамата.Но пък сме си сигурнички" Та така![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 03-14-2013 на 11:15
моля те, посочи къде е общо възприето?
Неголяма връв или тънка ивица от кожа, плат и под. за завързване. Връзки на обувки.
2. Разг. Вратовръзка.
3. Няколко еднакви предмета, свързани заедно. Една връзка магданоз.
4. Контакт. Външнотърговски връзки. Нарушена е връзката между отделните предприятия. Влязох във връзка с един учен от чужбина. Постоянно съм във връзка със сина си.
5. Взаимозависимост. Връзка между теория и практика.
6. Близост, взаимно общуване. Не поддържам никаква връзка с тях. Любовна връзка.
7. Само мн. Близки отношения, познанство с влиятелни хора, на чиято подкрепа разчитам при нужда.
http://rechnik.info/връзка
Да, любовната връзка присъства. Но, моля те, обърни внимание на 'контакт' и 'взаимно общуване'. Имам чувството, че си избираш определения, които те устройват. На всички останали пикаеш.
Защо да не спадат в този кюп? Какво означава 'попринцип не е задължително, особено при полово развити хора'? Сексът е акт на доверие. И тези, които го практикуват без всякакви любовни чувства, изпитват доверие към другия. Доверието не е синоним на любов. Приятелството и разбирането също. Даже в една чисто сексуална връзка приятелството и разбирането присъстват също толкова колкото и в една 'сериозна' връзка, защото можеш просто да звъннеш на другия и да му кажеш "чука ми се", и след 15 минути вече да се чукате. Без обяснения, без подканвания.
Това, което ти си мислиш е, че доверието, приятелството и разбирането присъстват само в сериозните връзки. За теб "секс" е някаква мръсна дума, олицетворяваща мръсен акт, който не бива да се практикува, докато не порасне вековно дърво от любов между двама души. За теб в една сериозна връзка дори може да не се практикуват този акт. Сексът е единствено "чист", когато обичаш даден човек и когато го правите нежно, тихичко под завивки нощем. Еми, в грешка си. Сексът е доверие. И без него, за мен, не може да съществува една "сериозна" връзка.
Обичам когато 14-15 годишни ми говорят за любов и приятели с привилегии ^_^
Мда. 'Щото нали 16-17 годишните са роботи до навършването на поне 20 години. Тогава емоциите им се включват и те най-после успяват да изпитат какво аджеба е любов. На много от приятелите ми, родителите им се запознали на по 16-17 години. 20 и кусур години по-късно, все още са заедно и се обичат. И те ли не са знаели какво е любов?
На толкова години се гради опит, правят се грешки. На толкова години се влюбваш в грешните хора, експериментираш с непознатото и това, което обществото отхвърля. Защото 'забраненото' те привлича. Ти ако си седиш на 20 години, девственик и никога не вкусвал плодовете на любовта... е друг въпрос.
едит: много мразя тези възрастови ограничения на интелигентност и умствен багаж и опит.
Мдаааа,на 29 съм и съм девствен и майка ми и баща ми ме издържат :/ ,както четох от по-старите теми-granger,bloodyF,ти и още 1-2 експертки винаги имате отговор на всичко,само не знам в какво се опитваш да ме убедиш? Ти знаеш ли ?
А, значи фактът, че майка ми и баща ми ме издържат автоматично означава, че не знам какво е любов и нямам правото да изказвам мнение по въпросите свързани с нея?
Нямам отговор на всичко. Напротив, доста неща са ми непонятни. Това, което си прочел, е мнение. И да, всички го имаме.
Опитвам се да те убедя, че не е нужно да достигнеш дадена възраст, че да можеш да обсъждаш любовта и всичките и форми. Повечето 14-17 годишни вече са се сблъсквали с нея и не виждам нищо лошо в това.
Не знам защо се опитвате да набиете вашето мнение като правилно и че всички се водят по него.Това,че явно ти и още 2-3,които познаваш сте изключения и си вадите поука от грешките на 14-15 годишна възраст,останалите 99% няма да разберат даже,че е грешка.Ще пуснат една шибана тема тук,ще се оплачат,че само са използвани за секс,а те са искали връзка и след 3-4 месеца ще се повтори същата история.
Не е искал нищо. Имам си приятел, този с екстрите беше ''по между другото''. Говорили сме за това дали можем да сме заедно , поначало категорично отказа.
Отначало аз исках той не, после аз не исках, а той не знаеше и все още не знае какво иска. Както и да е.
в което не виждам какво лошо има.
Ако бях проста и без мнение нямаше да имам близо 10 хиляди такива във форум.
Дали съм писала празни мнения или съм давала съвети и помагала на хората е отделен въпрос, но все пак не разбрах какъв е проблема в цялата ситОация![]()
Изобщо не набивам мнението си. Тук дискутираме/опонираме си с аргументи. Не са още един-двама. Въобразявате си, че щом сте на такава възраст, сте хванали Господ за патката (без извинение) и автоматично всичко, което мислите е вярно, отколкото това, което един по-млад индивид смята. Не искам да използвам #1 любимия аргумент на форума, но грозно поставяш всички под общ знаменател. По същия начин, бих могла да кажа, че НякойТам е типичното олицетворение на всички 26-27 годишни в днешно време, а именно объркани, липсващо им самочувствие, предрасъдъци и разтягащи се лукуми, в опит да "заблудят" човекът, с който спорят. Еми, не всички са такива.
Тъй,тъй...всеки си изказва мнението,както и аз.Радвам се поне,че нямаше нападки и обиди както във всяка тема,която се намесите ^_^А сега безработния 29 годишния девственик,издържан от мама и тате,продължава да работи,че довечера има среща с една мома и трябва да изкара някой лев за гориво,за да я поразходи из моретУ.
Точно пък приятелство с привилегии не е никак подходящо за 14-15 годишните, защото им е по-трудно да разграничават нещата и да си сдържат очакванията.
Ако сте двама зрели индивида, които не искат връзка на този етап, но все пак си имат сексуални нужди, тогава какъв е проблема?
Някъде да съм споменала, че го препоръчвам на 14-15 годишни?
Имах предвид този коментар.Първоначално написано от ;10632737